-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Gender X


de batranutragator la: 28/04/2010 19:55:34
taguri: Cutia_cu_litere 
voteaza:
1.

"Shake, shake, shake... the other side awakes! (...) / We are, we are, we are the Jugglers of Jusa...!", asta era în mintea lui, cîntecul acela ca o religie, originea a tot. Îl fredona mintal, mai mult ca pe-o glumă de care se plictisise, așa cum mesteci guma prea mult și ți se face scîrbă, dar n-o arunci, tocmai pentru a păstra senzația de scîrbă.

Se așeză pe un scaun la bar și aținti privirea spre raftul cu băuturi. Nu era sigur dacă să ceară o bere sau un cocktail. Toată viața avusese grijă să își respecte dorințele și acest lucru i se părea extrem de masculin. Acum însă, nu mai era așa sigur. De cînd primise hîrtia acasă, se simțea aproape ca o femeie, panicat, emoționat și, în același timp, confuz și deprimat.

”La dracu, la mama dracului cu toate!” își repeta în gînd și aproape că-i venea să plîngă. Nu fă ca o muiere, nu, stai liniștit și gîndește”, se îmbărbătă singur. Comandă un pahar de whisky cu gheață și o bere neagră, numai așa în ciuda tuturor problemelor. Cumva merita chiar mai mult, însă problema nu avea să se rezolve așa. Trebuia să se gîndească, să analizeze profund situația în care se afla și decizia urma să apară curînd.

Termină de băut și își puse palmele grele, acoperite cu piele uscată, crăpată pe alocuri, pe capul lui mare, acoperit cu păr încă negru. Pe la tîmple-i străluceau cîteva fire albe, ”cocori albi ai unei noi primăveri”, cum le spusese maică-sa, dar nu era încă bătrîn, îl mai despărțeau 24 luni de o vîrstă rotundă.

”Încă unul!”, îi ordonă barmanului, scurt și tăios ca un cowboy care are chef de scandal. Își roti privirea prin bar, dornic să vadă privirile altor oameni, dar nu întîlni nici una. Toți își vedeau de ale lor, posaci și abătuți ca o gloată de soldați dintr-un război pierdut.

”Încă una, ce să fie?” îl întrebă destul de politicos barmanul, dar pe un ton care nu-i conveni. Și-ar fi dorit să fie arțăgos, agresiv, să-l provoace, să facă oricum, numai să-l deranjeze. Așa așa se simțea chiar mult mai marcat, într-un fel profund și care avea legătură cu întreaga lui personalitate raportată în exterior. Era clar, lipsa de nerv a barmanului, amplificată și de vocea lui de copil nedospit încă, deși părea undeva pe la vreo 50, îi atingea sinapse pe care de multă vreme nu mai apăsase cineva.

”Încă un rînd. La fel, exact la fel”, spuse și apăsă mult pe voce la finalul comenzii, hotărît să fie bădăran pînă la capăt, ba chiar provocator în modul acela al bețivilor care caută ceartă. Își plimbă ochii de-a lungul barului, așteptînd o uitătură tăioasă de undeva. I se părea că nimeni nu are boașele atît de mari să spună nimic, toți își frecau mîinile pe pahare și înghițeau sec, aproape cu noduri. Simțea cumva că sunt deranjați de tonul lui, dar nimeni nu îndrăznea nimic. Niște fătălăi, își zise în sine și se opri cu privirea pe fața roșie și grasă a barmanului.

”Cum doriți”, spuse el, clipind repede, ca un poponar. Era ușor nedumerit și poate și puțin speriat, dar mișcările mecanice, rodul unor ani îndelungați de trudă și experiență la bar, îi acopereau sentimentul de nervozitate și nesiguranță.

Îi puse o altă bere în față și îi turnă whisky direct din sticlă, fără să mai măsoare. Apoi șterse barul cu un prosop de o culoare incertă, pe care îl avea pe umăr, dar gestul era gratuit, ca din obișnuință, fiindcă nu vărsase nici un strop. Aruncă apoi prosopul în spatele tjghelei și reveni către el, clipind din ochii lui mici de porcușor.

”Astea-s din partea casei, sper să nu vă deranjeze”, ciripi rapid, fără să se încurce, dar pe el îl încurcă și mai tare gestul, ba mai mult îl deranjă profund, pînă aproape de limita suportabilității. Se aplecă spre barman, căutîndu-și cu greu cuvintele și gesturile.

”Da ce, crezi că-s vreo pizdă sau vreun nenorocit de poponar? Încă o mai am, dobitocule, încă mai e, mare și frumoasă așa cum am moștenit-o de la tata! Te-aș putea sugruma cu ea dacă nu mi-ai face atîta scîrbă, adăugă el, înciudat că nu-i venise o replică mai tare, așa ca în filme. În clipa aia își duse mîna la prohab și se frecă ușor, simțind începutul timid al unei excitații. Ți-aș putea face un frate cu mă-ta, adăugă el pe același ton de țăran pierdut în oraș, zîmbind aproape fericit că de data asta îi ieșise o replică mai bună.

Apucă paharul cu un gest hotărît și-l dădu pe gît dintr-una. O parte i se scurse pe bărbie și piept, udîndu-i cămașa, dar nu-i păsa. Se căută de țigări, avea pe undeva prin buzunar, dar nu le nimerea. Tot încerca să se lase de vreo 8 luni, dar nu-i ieșea deloc. Își înfipse una-ntre buze și-o aprinse metodic, din aerul fierbinte de deasupra flăcării, ca un fumător de categorie grea. Suflă fumul cu poftă și dispreț, acoperind imaginea celor din jur. Abia atunci observă că toată lumea se oprise din monotonia cu care își consuma băutura și se holba către el.

Simții cum mușchii i se încordează pe tot corpul. Nu fusese niciodată un bătăuș, dar nici n-o încasase de multe ori, oricum niciodată fără să apuce să dea și el. Nu era însă cazul acum, în mai puțin de o secundă atmosfera se ușură ca un cîine la un colț de stradă. Fiecare își reluă ocupația de a privi atent în băutura lui, chiar dacă privirile mai alunecau către colțurile ochilor. Barmanul se dăduse strategic în spate, la suficientă distanță de bar cît să se considere în siguranță, însă tremura ușor și un luciu de transpirație îi acoperea fruntea și obrajii moi și rotunzi ca de copil.

Liniștea devenise aproape o stare de spirit, se auzea foșnetul tuturor, gîlgîitul băutorilor din sticlă, zgomotul făcut de paharele așezate. Nu spunea nimeni nimic și lui i se păru că ar fi chiar o îndrăzneală să comenteze cineva ceva. Vibra în tot trupul și ar fi vrut să se întîmple, atunci, acolo, ceva care să-i arate că nu degeaba a fost bărbat aproape patrujde ani. Spre nefericirea lui, deja lumea din bar căuta să-l ignore, cu o singură excepție, un puțoi ce părea că abia devenise major, și căruia ar fi trebui să-i mijească mustața, dar n-o avea.

”N-am vrut să vă jic-nesc, dom-nu!”, spuse barmanul, poticnindu-și vocea de emoție. ”am vrut do-ar să vă fi-e bi-ne” continuă lamentația patetică, făcînd încă un pas în spate și împiedicîndu-se de ceva, dărîmă vreo cîteva sticle, care se sparseră cu zgomot.

”Stai liniștit băiete, O să distrugi tot barul și n-o să mai avem ce bea!”, spuse el cu o voce pe care și-ar fi dorit-o mai gravă și mai puternică, așa împrăștiase doar un val de căldură plăcută în atmosfera aia rîioasă din bar. De fapt nu mai avea de gînd să bea, nu acolo, deja își realizase că se află într-o companie nepotrivită. Nu guița nimeni, o adunătură de scroafe bătrîne și puturoase care nu mai așteptau nimic.

Aruncă pe tejgea o hîrtie, dădu ușor cu pumnul, ca și cum ar i spus ”Asta a fost”, apoi se roti pe scaun și o luă spre ieșire, pășind apăsat, în așteptarea cuiva care are să se ridice de la masă și să-l pocnească.

Pînă la ușă erau vreo 20 de pași, și de fiecare dată cînd așeza talpa tot spera să se întîmple ceva. La jumătatea distanței era mai mult ca sigur că nu se va petrece nimic neobișnuit. Deja îi analizase pe toți de acolo. Tipul cu chelie, burtă și cămașă în carouri care bea dintr-o halbă se uita deja în altă direcție, cei doi indivizi în costume negre, cu cămăși apretate, albe, care vorbeau mai mult prin semne păreau că suflă ușurați.

În colțul barului mai erau doi, cu moace de alcoolici, nebărbieriți și probabil mirosind a canal, care își turnau vin dintr-o sticla ieftină, fără să fie atenți la ce e în jur, iar alte patru fețe comune, obosite, înconjurau singura masă ocupată și o apărau timid, protejînd-o cu trupurile lor. Mai era un puțoi, ras în cap, cu piercieng-uri în ureche și nas, cu hainele atîrnînd pe el de parcă era o cruce de lemn îmbrăcată, încă rotindu-și în orbite ochii de șoarece speriat, dar el nu prezenta nici o amenințare.

Avu o ezitare cînd puse mîna pe clanță să deschidă ușa, probabil insesizabilă din exterior. Păși în lumina ștearsă a serii și se izbi de aerul rece de-afară. Era singur, dar încă bărbat, avea ceva care pentru foarte multă lume însemna mai mult decît o avere. Era bogat, mai bogat decît regele, și nu în sens finaciar sau spiritual. Pur și simplu încă mai avea totul la locul lui, încă mai avea pulă și coaie, și lucrul acesta îl făcea atît de viril încît își închipui că poate fute în gură toată planeta.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


Aha...ok... - de monte_oro la: 28/04/2010 20:11:18
..toate-s la locul lor, bag seama...:)) Batrane... stii ca joaca Inter cu Barca...peste juma de ora, da?...
#539038 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spune mi - de modigliani la: 28/04/2010 20:15:25
ca exact asta ai vrut
sa schitezi un individ fara
#539039 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 28/04/2010 21:51:58
Nu-mi place deloc acest barbat. Textul mi se pare incrancenat.
#539058 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 29/04/2010 11:47:22
nush cum naiba ai facut dar nu-mi spune nimic referitor la titlu...textul ma trimite la un mascul primitiv si-atat.

#539150 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
raspund la toata lumea - de batranutragator la: 29/04/2010 18:25:12
cred ca e timpul sa cititi si ce urmeaza.
#539256 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...