-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

necesitatea unei limbi internationale


de giocondel la: 19/10/2004 00:53:00
modificat la: 19/10/2004 22:12:54
taguri: Diverse 
voteaza:
la un moment dat, franceza a fost o limba cu circulatie internationala si parea ca isi va pastra si chiar extinde influenta..

spaniola, limba germana sunt si ele limbi destul de raspandite, insa chinezii sunt multi si cu mari perspective economice.:):)

au mai fost tendinte precum Esperanto, dar nu prea a mers desi ideea este fascinanta

momentan, limba engleza are o mare raspandire pe glob si pare sa cuprinda si cele mai indepartate colturi ale planetei/...va deveni engleza o limba internationala, universal acceptata si imbratisata,care va ajuta acest proces al globalizarii si al unificarii natinunilor???

Necesitatea unei astfel de limbi este clara, ar fi minunat ca nimeni sa nu se mai simta strain pe un alt meleag si sa fim cu totii capabili sa ne intelegem , de oriunde am veni si oriunde ne-am duce!!!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


Giocondel, nu putem uita ches - de SB_one la: 20/10/2004 22:15:37
Giocondel, nu putem uita chestia cu chineza?
In fond, vad ca de la o vreme si romana se raspindeste puternic in lume...:>)
#25737 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da, dar... - de giocondel la: 20/10/2004 23:30:54
chinezii is multi!!:):)A thousand half-loves must be forsaken to take one whole heart home.
#25749 (raspuns la: #25737) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
necesitatea (?) unei limbi internationale - de Isis la: 18/11/2004 00:54:45
Aceasta necesitate este artificiala, ca si globalizarea, care este o reformulare a internationalismului propovaduit de comunism.
Fiecare limba este necesara, (chiar si fiecare dialect este justificat prin insasi existenta sa), deoarece limbile popoarelor sunt punti de legatura între generatii. Ele sunt adevarate tezaure de informatie, de mesaje ancestrale. Renuntarea (fortata) la propria limba în favoarea unei limbi adoptive seamana cu o mutilare, cu o diminuare a personalitatii.
Orice limba impusa, (fie ca e vorba de rusa impusa cândva - nu cea a lui Puskin sau a lui Dostoievski, ci cea care simboliza comunismul, cu limbaju-i specific - fie ca e vorba de o alta limba), se resimte ca o siluire. Internationalizarea în sensul homogenizarii, globalizarea fortata, care nu tine cont de devenirea fireasca a natiunilor este una dintre cele mai sumbre perspective ale omenirii.
Interesul pentru alte limbi, daca vine de la sine, este însa cu totul altceva. El vine dintr-o cautare, cautarea de a întelege si de a se face înteles, si nu în ultimul rând înseamna si dorinta de a afla mai multe despre propria limba, prin comparatie. Dar repet, acest lucru este benefic doar daca vine din propriul interes, ca de altfel tot ce este experimentat în viata, din dorinta de a cunoaste, si nicidecum prin decretarea de catre cei care-si iau aceasta putere.
#29114 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Limba auxiliara - de giocondel la: 22/11/2004 20:37:19
pai..eu nu ma refeream la situatia in care toate popoarele ar renunta la propriile lor limbaje si dialecte, renuntand astfel la mare parte din chiar identitatea lor..ci la posibilitatea adoptarii universale a unei Limbi Auxiliare, pe langa cea specifica, fapt ce ar face mult mai usoara comunicarea intre persoane provenind din culturi diferite si parti opuse ale planetei.

cat despre globalizare, nici acest fenomen nu implica, in mod necesar, renuntarea la propria identitate ca si natiune, ci mai degraba invita la o unificare a planetei, a aceleasi specii, intr-o mare si diversa gradina a existanetei: UNITATE IN DIVERSITATE!!! exact ca si florile unei gradini, diferite culori, arome si forme, insa impreuna creaza o armonie si unitate ademenitoare.

cam atat ,deocamdata.

When the fire of love is ablaze, it burneth to ashes the harvest of reason… And when the fire of love is become ablaze, the harvest of reason will be wholly consumed.” -Seven Valleys
#29496 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Limba crează gândirea - de Arghirescu la: 05/11/2010 13:35:12
Omul gândeşte cu cuvinte şi în limba lui maternă. Introspectaţi-vă când gândiţi! Dacă limba nu este bine adecvată, atunci şi gândirea lui va fi inadecvată. Sunt limbile naturale adecvate descoperirii adevărurilor ştiinţifice şi predicţionării viitorului? - Nu! Deoarece ele sunt create spontan de oameni simpli şi până la alfabetizare (la noi 1960) şi analfabeţi. Limbile naturale sunt bune pentru basme şi nu pentru gândirea ştiinţifică.
Ştiinţa se zbate să se descurce cu aceste caricaturi populare de limbă, dar nu reuşeşte. Ex. Dacă avocatul X este plătit de Y contra lui Z, atunci demonstrează că Z este vinovat. Dacă însă el este plătit de Z contra lui Y, atunci demonstrează că Y este vinovat.
Ştiinţei îi este necesară o limbă perfectă, dar are oare avocatul X un asemenea interes? - Evident că nu. Şi cât de mulţi alţi şmecheri ca el mai sunt încă!
Dacă greşesc eu, scrieţi la arghirescu_alexandru@yahoo.com.
#579190 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: