Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Pierdut identitate. Caut valori!


de cosmacpan la: 20/10/2004 21:52:00
modificat la: 22/10/2004 14:59:40
voteaza:
(mi-am permis sa adopt acest titlu din Dilema veche pentru ca imi suna bine).
Intotdeauna mi-am dorit sa comunic si am crezut sau am stiut ca este cel mai important lucru pentru mine (ca om) si intotdeauna mi-am dorit sa fiu daca nu bun macar cel mai bun in arta si stiinta comunicarii (iar pentru asta veti vedea mai departe trebuie sa fiu…..un bun vanzator…. pentru ca insasi a comunica inseamna a vinde ceva: dorinte, idei, vise, idealuri, sentimente….sau daca nu vinzi atunci oferi)
La inceput mi-a fost greu sa accept legatura dintre comunicare si vanzare, inteleg ca este greu sa vinzi fara sa comunici dar de ce nu pot comunica daca nu vand ceva iar concluzia a venit singura : « Vanzarea inseamna comunicare »
O alta lectie primita a fost urmatoarea : « liderii extraordinari sunt oameni care stiu sa comunice foarte bine ». Insumand cele doua idei (ca la matematicile literare) se desprinde o concluzie clara ca vaca (conform ultimelor upgrade-uri ale limbii literare) : « Liderul este cel mai bun vanzator ». Suna banal nu ? Sau poate grotesc ? (adica cum ? EU ? om titrat, cu diplome si studii, masterate si doctorate sa vand ? eu sa fac asta ? DA !)
Lincoln in discursul din Gettysburg a vandut ideea conform careia « valoarea unui razboi este data de cauza pentru care este purtat ». JFK a vandut ideea conform careia omul poate ajunge pe luna. ML King a vandut milioanelor de oameni un vis, visul sau. Iar Maica Tereza a reusit sa vanda « gesturile » ce corespund nevoii noastre de a da dovada de mila si bunatate fata de aproapele nostru.
A vinde poate sa insemne « ca iti pasa, ca poti, stii si vrei sa asculti ; ca te stradui sa rezolvi problemele si ca prin tot ceea ce faci nu vrei decat sa iti ajuti aproapele ». Bine, bine, dar lumea este plina de agenti comerciali si ei pot fi gasiti (regasiti) in toate profesiile nu doar in sectorul vanzari. Exista agenti de vanzari in invatamant, medicina, arta, avocatura, politica si religie. Caci vanzarea nu inseamna de fapt : manipulare, graba, deceptie, zambete amabile si falsa sinceritate ci daruire. Stiu ca suna ciudat dar este un lucru in care cred tot mai des si mai mult. Cineva spunea ca abilitatea de a vinde o idee are puterea de a schimba pentru totdeauna cursul vietilor omenesti si al istoriei.
Deci ca sa mai dezlegam putin limbile (sau plastic = sa dam limba la darac) indraznesc sa va provoc la o mica discutie vis a vis de verbul « a vinde » cu neegalatul sau « a te vinde ».
Pot fi considerate exemple de vanzare reusita urmatoarele mostre:
- ce-ar fi sa iesim putin asta seara ?
- ce vizionam in seara sta la televizor ?
- tati, vii sa te joci cu mine acum ?
- ce parere ai despre acest proiect ?
- iti place cum arat ?
Si daca tot am deschis cutia sa punem si punct ( in stil propriu) : « Plecat in vacanta ! Rog seriozitate!”
Pana data viitoare, la buna auzire!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


???????????????????????????? - de kradu la: 25/10/2004 03:46:02
In opinia mea important e sa ai idei!
Pentru a le expune insa trebuie sa si crezi in ele!
De aici apare entuziasmul pentru ceea ce spui. Entuziasmul si o idee originala, fac sa fii ascultat! Trebuie insa sa fii scurt si sa controlezi atentia interlocutorului! Chestiunea cu vinzarea cred ca nu prea merge!
Ideile nu se cumpara si nu se vind! Le ai ori nu!
De asmenea cred ca o idee e un gind reflectat (cizelat)! Cu cit e mai cizelat gindul cu atit ideea apare mai valoroasa! Arta de a comunica tine de reguli clare! Un Dale Carneghie curs poate sa-ti dea minimum de
cunostinte pentru a trece ideile tale altora! Folosesti insa si fantezia proprie si calitatea audientei pentru a comunica!
S-auzim de bine!
'K".


#26135 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Dumneata ai idee de ce inseam - de gabriel.serbescu la: 26/10/2004 00:41:47
Dumneata ai idee de ce inseamna cuvantul a vinde?
Daca ai cum iti reuseste delirul de spune ca M L King vinde, ca Teresa vinde, ca JFK vinde, in fine ca toata lumea vinde?
Sunt chiar curios.

#26203 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sunt, intr-o mare masura, de - de coffeeaddict la: 28/10/2004 02:53:49
sunt, intr-o mare masura, de acord. vazand insa reactiile la ceea ce ai spus, ma intreb cat de eficient ai vandut aceasta conferinta?
vanzarea e (constient sau nu) intrinsica majoritatii actiunilor noastre. te vinzi intr-un interviu pentru un nou job. iti vinzi o imagine, o idee, un proiect, experienta. poate exemplul nu e suficient de ilustrativ pentru ca job=bani. te vinzi in relatiile cu prietenii, cu partenerul de viata.
dar in acelasi timp, cumperi. imaginea altora, ideile altora, 'produsele' altora. se poate spune ca, ceea ce numim 'romantat' stare de fericire/ bunastare /implinire e, de fapt, situatia raportului personal vanzare/cumparare.
#26584 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
greseli de logica - de (anonim) la: 01/11/2004 17:12:38
Interesant discursul tau, dar in el s-au strecurat anumite greseli de logica,astfe tu spui la un moment dat: « Vanzarea inseamna comunicare », adica tradus in limbaj logic ~Toti S (vanzare) sunt P (comunicare)~ dar asta nu inseamna ca orice comunicare este vanzare, ci doar ca unele comunicari pot fi vanzare..
Dupa care continuan in aceladi ton afirmi ca « liderii extraordinari sunt oameni care stiu sa comunice foarte bine » si utizand gresit premiza anterioara susti ca « Liderul este cel mai bun vanzator ».... te rog iar ai uitat ca nu toate vacile dau lapte... adica nu orice comunicare este vanzare....
Cred ca te pricepi foarte bine la citate, dar nu te lasa ametit de oretorica falsa,si nu uza de una pentru a convinge oamenii...
#27170 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
revenit din vacanta.... - de cosmacpan la: 27/11/2004 23:19:29
cu dorinta de a vinde (pardon de a cumpara) de a invata. simteam nevoia sa vad daca functoneaza semnul = intre comunicare si vanzare. nu am reusit sa aflu mare lucru. mai astept si mai sper....
#30026 (raspuns la: #26203) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bat-o vina s-o bata - de cosmacpan la: 27/11/2004 23:22:22
de logica. stioam eu ca mi-a scapat ceva la scoala dar nu credeam sa fie chiar asa o mare boroboata. promit sa ma pun cu burta pe carte si sa revizuiesc capitolul logica, ca la restul oricum eram mai mult corigent...
#30028 (raspuns la: #27170) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: