Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Harta Creatorului


de Pasagerul la: 22/10/2004 11:33:00
modificat la: 28/10/2004 22:00:33
voteaza:
Preluat de pe Intelinews:
http://www.intelinews.ro/index.php?z=citeste-stire&id=423


Profesorul Alexandr Chuvyrov, doctor in stiinte fizice si matematice la Universitatea de Stat a Baskiriei (republica rusa din sudul Muntilor Ural), a decis sa cerceteze, impreuna cu studentul sau chinez Huan Hun, ipoteza unei posibile migratii stravechi, a chinezilor, in Siberia si in Ural. O expeditie in Baskiria le-a adus si confirmarea mult-dorita: inscriptii rupestre intr-o limba chineza veche, care vorbeau in special despre comert, casatorii si decese.

Dar, in arhivele guvernatorului general din Ufa (capitala republicii) au gasit si consemnari datand din sec. 18, despre circa 200 de placi albe, acoperite cu semne si motive ciudate, studiate de oameni de stiinta rusi, incepand chiar din sec. 17. Alte surse indicau asemenea cercetari si pentru inceputul de secol 20. Astfel a inceput o cautare in necunoscut, a unui lucru ce parea a nu fi altceva, decat un mit.

Dezgroparea „Hartii Creatorului”
In curtea unui oficial local, prof. Chuvyrov si echipa sa au gasit o lespede, dezgropata ulterior si transportata la universitate, unde a fost foarte bine curatata. Avea laturile de 106/148 centimetri, grosimea de 16 centimetri si circa o tona greutate. In mod uimitor, ea se dovedea a fi alcatuita din trei straturi: primul (14 cm), din dolomita; al doilea, dintr-un gen de sticla numita diopsida, realizat printr-o tehnologie inca inaccesibila omului, astazi; al treilea, dintr-un portelan menit sa asigure protectie stratului mijlociu, cel care este de fapt o harta a Muntilor Ural. Harta modelata – nu manual, ci cu ajutorul unei tehnologii inalte. A fost numita „Piatra Daskai” sau „Harta Creatorului”, apreciindu-se insa ca ea face parte dintr-un „puzzle” de circa 340/340 metri, care ar reprezenta suprafata in relief a intregului glob. Mai mult decat atat, dintre numerosii specialisti din cele mai diferite domenii, care au inceput sa studieze misteriosul obiect, o echipa de cartografi americani din Wisconsin a precizat ca o asemenea harta nu putea fi realizata decat pe baza unor relevee aeriene.

Apar noi ciudatenii

O asemenea metoda de lucru utilizeaza date furnizate prin sateliti, ceea ce americanii abia acum sunt in curs de punere in functiune, pana in 2010. Varsta hartii e si ea obiect de controverse. La inceput, Chuvyrov a avansat cu prudenta o vechime de „doar” 3.000 de ani, insa datarile ulterioare au impins limitele in timp la o incredibila perioada, situata cu 50 milioane, pana la 120 milioane de ani in urma! Nici scrierea verticala nu si-a deslusit tainele. Din hieroglifele ce o compun, un singur semn a fost descifrat, cel ce reprezinta latitudinea Masivului Ufa. Si mai bizar, harta prezinta si cursuri de apa din Ural, si falia Ufa – Sterlitimak, dar si elemente mai stupefiante: un sistem de irigatii urias, incluzand 12 baraje lungi de 10 km, late de 300-500 m si inalte de 3 km, canale largi de 500 m si chiar rauri artificiale. Ceea ce s-a remarcat cu aceeasi surprindere este absenta oricarei cai de comunicatie terestra, ca si cum cei ce traiau in acea epoca nu foloseau decat mijloace de deplasare pe apa si aeriene.


Sa fie vorba despre o straveche civilizatie disparuta? – se intreaba „armata” de specialisti angajata in studierea ciudatei pietre, luand in calcul si pregatirea unei colonizari a regiunii, de catre misteriosii navigatori in timp. Profesorul Chuvyrov ramane insa circumspect, in privinta autorului hartii tridimensionale: „Nu-mi place sa vorbim despre OZN sau despre extraterestri. Sa-l numim deci, pe autorul acestei harti, simplu: Creatorul!”
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


"insa datarile ulterioare au - de Horia D la: 29/10/2004 20:54:41
"insa datarile ulterioare au impins limitele in timp la o incredibila perioada, situata cu 50 milioane, pana la 120 milioane de ani in urma!"

Esti sigur? Dinozaurii au disparut acum 66 milione de ani, deci exista posibilitatea ca omuletzii ce ai facut harta sa se fi luptat cu dinozaurii. Cool!!

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#26849 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia - de Pasagerul la: 30/10/2004 03:46:32
Nu sint sigur de nimic,dar macar chestiile astea imi aprind imaginatia si mi se par mai interesante decit fabulele lui carapiscum.
Am incercat sa gasesc pe Net contestari,dar in afara de citarea articolului pe diverse siteuri si citeva threads de discutii n-am gasit nimic.
In articol e scris ca "harta" a fost cercetata si de centrul cartographic din Wisconsin-in cazul asta ar fi trebuit sa fi publicat ceva rezultate,nu?
#26939 (raspuns la: #26849) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pasagerule - de Horia D la: 01/11/2004 16:44:51
Orice post e mai interesant decat fabulele lui Carapiscum:))


The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#27164 (raspuns la: #26939) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
PASAGERULUI-HARTA CREATORULUI - de LUCIUS la: 04/11/2004 11:26:17
Am avut niste schimburi de opinii cu in legatura cu religia cu CARAPISCUM si cu HYPATIA. In general cei care cred ca singurul creator ar fi Dumnezeu nu accepta si alte variante. I-am intrebat care ar fi fundamentele pe care s-ar putea sprijini atunci cand declara cu siguranta ca numai o entitate spirituala ar fi putut fabrica viata pe Terra si in afara de citate din biblie nu am obtinut nimic. Uneori ma intreb daca credinta asta obsesiva si fara argumente ajunge sa-si influenteze adeptii intr-un anumit fel care sa-i indentifice intr-o societate din ce in ce mai inaintata tehnologic.
Deasemenea am sustinut ideea ca generatiile care vor urma nu vor mai fi nevoite sa duca mai departe povara genetica a parintilor. Este vorba de clonare, prin care se intervine pe harta genomului uman. Se indentifica asfel un anumit "cod" al bolii care are cele mai multe sanse sa fie mostenite, si se elimina inca din conceptie. Din pacate, un asemenea punct de vedere nu a fost acceptat pentru ca, in conceptia acestor sustinatori ai "minunilor divine" toti oamenii trebuie sa-si duca crucea, pentru ca asa e ordin de la Dumnezeu. Nu inteleg de ce exista atata obtuzitate cand progresul tehnologic este atat de evident si nu implica in nici un fel biserica ?
Dar de ce nu am prefera o varianta ? Poate, intr-o buna, zi s-ar putea pune bazele unei noi religii, mult mai moderne, care sa depaseasca conceptiile invechite ale celei vechi si care ar putea sa explice fenomene si istorii ale civilizatiilor, renuntand la sustinerea existentei unor minuni care se pot realiza chiar cu tehnologia de azi. Cred ca tipii m-ar fugari pe strazi din cauza emiterii unor asemenea teorii dar omul modern nu mai aplica de mult linia impusa de o oarecare carte sfanta. Apoi sa nu uitam ca vom ajunge pe alte planete, le vom "terraforma" adica le vom amenaja, daca va fi necesar, pentru a pune bazele dezvoltarii unei civilizatii de tip uman. Sa nu uitam ca in univers ar exista milioane de alte civilizatii care habar n-au de existenta unui Cristos sau Dumnezeu avind alte conceptii care ar putea sa nu atinga latura spirituala. Este o ipoteza pe care ar trebui sa o avem in vedere, pentru ca, chiar pe suprafata planetei noastre exista civilizatii pe care nu le intereseaza Cristos sau Dumnezeu. Sa nu uitam teoria prin care o civilizatie trebuie sa ajunga la deplina maturitate numai daca e pasnica, pentru ca si-a putut directiona, in acest sens, dezvoltarea tehnologica. Mai tarziu ar putea aparea conflicte intre aceste civilizatii datorita extinderii si nevoii unui spatiu vital. Atunci, in istoria unei planete, aceste conflicte vor ramane, in memoria scrisa sau verbala, sub forma unui lupte intre BINE si RAU. Dar civilizatiile se vor succeda, pe aceea planeta, timp de sute de mii sau de milioane de ani. Acea lupta dintre bine si rau va fi preluata de supravietuitori si dusa mai departe dar cu multe alterari, pentru ca totul va trebui luat de la capat dupa o serie de autodistrugeri sau alte cataclisme care au decimat populatia. Dupa mai multe succesiuni o alta civilizatie se apropie de acel echilibru necesar intrarii in randul entitatilor galactice, un pionier la inceput de drum. Ea are acum posibilitatea sa interpreteze descoperiri sau semne ale trecerii sau de succesiune ale altor existente anterioare, pentru ca tehnologia ii permite. Undeva sub muntii de la suprafata, in adancul oceanelor, poate mai exista semne ale trecerii LOR. Unele semne sunt tablite, obiecte( ca cel gasit linga Mures, din aluminiu si vechi de 13 000 de ani si care e expus la Muzeul Tehnic din Sibiu) Din pacate, dominati inca de ridicol si religie se evita sa se dea un raspuns clar de genul: ACEST OBIECT NU APARTINE RASEI UMANE PENTRU CA NU ARE LA BAZA PROCENTUL DE ELEMENTE CUNOSCUT. ACEST OBIECT AR FI PUTUT FACE PARTE DINTR-O STRUCTURA MECANICA DIN CAUZA PRELUCRARII SI ALEZAJELOR ,DOVEDINDU-SE, IN ACEST FEL, PRODUCEREA SI PRELUCRAREA SA CONSTIENT SI INTELIGENT. Fiind pusi in fata unor astfel de situatii majoritatea cercetatorilor vor spune ca oamenii dintr-un trecut atat de indepartat nu ar fi fost in stare, cu tehnologia lor empirica sa-l produca, deci are origine naturala, sau e o minune dumnezeiasca.
DAR TIMPUL SE SCURGE. Se pare ca deja se cunoaste ADEVARUL dar recunoasterea lui publica ar putea sa revolutioneze conceptele care au insotit istoria omenirii si poate ca civilizatia noastra nu e pregatita sa-l primeasca. DEOCAMDATA...
LUCIUS
#27616 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pasagerul - de jeniffer la: 18/05/2006 21:51:03
este posibil ca stramosii nostri,oricit de indepartati ar fi fost in timp,sa fi creat lucruri de valoare.planetele unde viata ar fi posibila sint atit de indepartate de sistemul nostru solar,incit este imposibil sa ajunga pina la noi.
#122950 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
jen - de Pasagerul la: 18/05/2006 23:37:59
ce faci, iei la rind toate conferintele peste care s-a asternut praful?
Personal, prefer mai curinf teoriile cu omuletii verzi decit cele cu Creatorul.
Se pare ca chestia asta era un fel de hoax, nu au mai aparut stiri pe subiectul asta, dar la ora aceea cind Carapiscum domina Cafeneaua cu niste teorii plicticoase, trebuia sa mai lasam friu liber si imaginatiei.Si in plus trebuia sa acumulez niste publicari ca sa obtin confirmarea :))
--------------------------------------------------
O fi bine in Rai, dar cele mai interesante persoane nu ajung acolo
(Nietzsche)
#122960 (raspuns la: #122950) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: