Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Cum şi cu cine ne alegem?


de Anca Tudor la: 22/10/2004 14:53:00
modificat la: 07/11/2004 12:55:39
voteaza:
N-am obişnuinţa de a face propuneri pentru discuţii, aşa că sper să-mi iertaţi stângăciile. Deşi cred că mulţi sunteţi deja plictisiţi de bâlciul politic televizat al perioadei pre-electorale, voiam să vă propun o temă de discuţie, pe baza unor informaţii ce mi se par grave şi pe care am simţit nevoia să le împărtăşesc unor oameni mai degrabă neangajaţi politic. Am aflat că, la alegerile din noiembrie, nu vor mai exista, cel puţin aici, la Galaţi, observatori LADO. Poate părea puţin important, dar mie una, cel puţin, mi s-a părut esenţial motivul acestei dispariţii din peisajul secţiilor de votare. Se pare că nimeni nu mai vrea să facă voluntariat şi apăruse posibilitatea ca observatorii să fie plătiţi de Comisia electorală (ceea ce, practic, înseamnă să fie plătiţi de organizatorii alegerilor, adică de partidul de guvernământ!) Cum, evident, soluţia nu dădea bine la imagine, până la urmă observatorii, câţi vor fi, se vor organiza pe principiul urnelor volante, mergând, prin sondaj, la secţiile de votare. Iată un motiv suplimentar de neîncredere în corectitudinea alegerilor, în condiţiile în care, oricum, se pare că iar vom avea un preşedinte ales de minoritate, pe fondul absenteismului la vot. Mi-ar plăcea să ştiu ce credeţi, mai ales dacă lucrul acesta se întâmplă şi prin alte părţi.
Anca Tudor
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (27):


Cum să ne plictisim de bâlc - de Simeon Dascalul la: 29/10/2004 08:59:00
Cum să ne plictisim de bâlciul electoral, dimpotrivă, e singura distracţie ce ne-o oferă politicienii noştri. Fraude cu siguranţă vor fi; dacă la votarea Constituţiei stăteau jandarmii cu urnele mobile lângă agenţiile Loto, mă întreb ce va fi acuma. Dar marja dintre candidaţi e aşa de îngustă încât fraudele inerente s-o poată influenţa?
#26748 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Marja pare să fie îngustă - de Anca Tudor la: 29/10/2004 11:13:05
Dragă Simeon,
Marja dintre concurenţi pare să fie îngustă, iar eu personal cred că votul nehotărâţilor sau al absenţilor de până acum, dacă va putea fi câştigat de vreo tabără, va decide. Şi uite aşa, din 17 mil. votanţi, cât spun ăştia că suntem (deşi cred că nr. e mult mai mic) practic vor alege, cel puţuin preşedintele, vreo trei milioane. Şi s-a dus cu principiul decizia aparţine majorităţii!
#26755 (raspuns la: #26748) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
AncaTudor - de Mariana Ignatov la: 29/10/2004 13:22:48
sunt o galateanca plecata din tara(sunt in torino, it). textul tau... este un fapt adevarat,dar pt ca nu sunt in tara nu pot intelege bine consecintele. in legatura cu alegerile din noiembrie voriam sa iti mai spun inca un fapt destul de eclatant. regiunea torino-lui (Piemonte) are printre rezidentii sai circa 35.000 de romani (legali).in afara celor legali mai sunt tot la fel de multi cei ilegali (asa-zisii turisti de 3 luni care raman aici). in primavara cand sa votat pt Constitutie ambasada romana a organizat u segiu de vot in torino. putini au fost cei care au votat pt ca nimeni nu stia de faptul acesta. acum cand toti sunt interesati de presendentia romana ambasada Romaniei s-a gandit ca ar fi mai bine ca in Torino sa nu fie segiu de vot. asa ca toti romani de aici isi vor pune pofta in cui si nu vor putea vota pt viitorul Romaniei. sunt dezamagita... totusi o solutie ar fi: in singura zi de odihna a saptamanii sa ma urc in masina, sa conduc pana la Milano, sa ma arunc in traficul infernal si sa gasesc segiul de vot; votez si dupa aia ma intorc acasa. va fi o duminica extraordinara. dar cum eu nu am de gand sa imi sacrific odihna, voi ramane fara sa votez si asa vor ramane cam 60.000 de romani.
cu stima,mariana
#26774 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de (anonim) la: 29/10/2004 15:38:20
Personal nu cred ca prezenta observatorilor, fie ei LADO sau nu, ar putea insemna o scadere a tentativelor de frauda si nu numai a tentativelor.

La toate scrutinurile de pina acum au fost denuntate o groaza de situatii in care fraudarea s-a facut aproape pe fata si nimeni nu a luat nici o masura. Tara lu' Papura Voda...

Componenta BEC, singurul in masura sa aprecieze corectitudinea scrutinului, a fost gindita cu grija, de asemenea maniera incit pesedeii sa nu aiba motive de ingrijorare.

Observatorii nu reprezinta altceva decit niste voluntari, plini de entuziasm de altfel, a caror contributie la evitarea fraudelor e egala cu zero. Daca observa ceva intr-o sectie si incep sa faca urit, presedintele sectiei cheama frumusel politia si ii scoate afara in suturi si dupa aia n-au decit sa se plinga la ei la organizatie...iar rezultatul va fi apa de ploaie.


Nu cu observatori ne putem apara de pesedei ci cu stampila pusa pe ceilalti, altfel, in urmatorii ani, ne-a luat dracu'!

Si sa speram ca cei de la tara si din oraselele alea mici mici s-au mai trezit si ei putin...si au invatat ca stampila se pune o singura data, in interiorul chenarului, nu altfel!


Si pentru Dumnezeu, nu mai votati pesedeul, oameni buni, ca o sa va blesteme proprii vostri copii!
#26788 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
26788 - de Mariana Ignatov la: 29/10/2004 17:44:56
Nu mai votati PSD ca o sa va blesteme proprii vostri copii! cata dreptate ai!!!!!!!!!!!!! ascultati oameni buni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cu stima,
mariana
#26804 (raspuns la: #26788) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cu cine ...ne alegem... - de Michaela la: 30/10/2004 18:55:07
Din pacate in circul numit cursa prezidentiala in Romania nu exista dupa parerea mea decat doi candidati cu sanse reale... Ce conteaza ca nu merita nici unul a ne reprezinte ca tara...
Parerea mea este ca daca se alge Bombonel vom avea un presedinte-premier da' cred ca nici Base' nu ar sta deoparte...

Musiu Voiculescu si-a dat cu Antena in cap s i dupa ce la locale i-a facut cu ou si otet acu s-a aliat cu ei ca asa e in politica ...adica vrem ciolanul acu' ...daca voia sa faca opozitie reala ar fi trebuit sa continue pe drumul din primavara si in patru ani am fi avut (poate) cel putin un partid care sa fie realmente de opozitie..si poate o sansa

Ce mai conteaza cum se va ajunge la rezultatele alegerilor cand oricare se alege dintre ei rezultatul tot ala o sa fie pentru 90% din populatie ...e drept ca scopul nu scuza mijloacele ...

"daca tot castiga unii murdari macar sa castige curat !"

S-auzim numai de bine!

#26995 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Şi în SUA e cam la fel - de Anca Tudor la: 31/10/2004 12:06:20
Dragă Mariana,
Şi în SUA e cam la fel. Am o prietenă în California care zice că ar trebui să meargă 350 km până la prima secţie de vot. Cam mult, aşa că, probabil, ca şi tine, va rămâne acasă şi nu va vota. E trist, din păcate, deşi noi, cel puţin la ziarul unde lucrez (pe care poţi să-l citeşti pe Internet la www.viata-libera.galati.ro să mai vezi ştiri naţionale), ne-am străduit să atragem atenţia asupra acestor aspecte. Avem o rubrică, ce se numeşte Prieteni prin Internet şi unde poţi să scrii ce te doar, redactorul-şef, dna Katia Nanu, publică aceste gânduri şi răspunde celor ce ne scriu. Asta îţi spun cu titlu informativ, dacă simţi nevoia ca gândurile tale chiar să ajungă să fie citite de mai multă lume. Personal, sunt extrem de dezamăgită, cunoscându-i pe polticieni aşa cum îi cunosc aproape că nu îmi vine să votez cu nimeni, ceea ce nu se poate, fiindcă eu cred că e necesar să-ţi exprimi părerea dacă vrei să fii luat în seamă.
#27060 (raspuns la: #26774) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Marjă îngustă - de Simeon Dascalul la: 01/11/2004 09:28:44
Chiar dacă marja dintre cele două părţi e îngustă şi situaţia ar putea fi inversată prin fraude nu văd ce mult ar ajuta observatorii, nu cred că cine are chef să-şi corecteze scorul s-ar sinchisi prea mult de prezenţa lor. Vigilenţa ar trebui să fie a posibililor păgubiţi.
Cât despre faptul că relativi puţini votanţi vor hotărî rezultatul asta-i adevărat. Mi se pare naivă şi înduioşătoare credinţa că-i suficient să scăpăm de cârmuirea PSD-ului ca toate să se repare în ţara asta şi să curgă râuri de lapte şi miere.
Nu văd vreo diferenţă calitativă între cele două părţi şi, deşi-mi place campania electorală, n-o să mă duc la vot.
#27131 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Simeoane, - de Axel la: 01/11/2004 14:57:13
gresesti.

Nu sint pe pozitia de a da sfaturi pentru "disciplina civica", intrucit ultima oara cind am fost la vot a fost prin 1991 (??) insa de data asta cred ca toti ar trebui sa mergem. Nu mai argumentez, n-are sens, stii si tu, stiu si eu, stim toti despre ce-i vorba.

Am auzit insa o chestie care m-a distrat teribil, spusa de un cunoscut: "mai da-i ba, dracu', m-am saturat sa-i tot injur pe astia, vreau sa-i mai injur si pe altii!".

Mergi la vot, Simeoane, sa scapam de nenorocitii astia care conduc tara asa cum tiganii isi conduc satra...


Mesajul de mai jos scris de "un anonim" l-am publicat eu, de fapt, scuze pentru "anonimitate" dar cred ca mi-a jucat o festa sistemul de logare...
#27156 (raspuns la: #27131) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Trebuie să votăm - de Anca Tudor la: 01/11/2004 15:22:05
Trebuie să votăm, nu neapărat din simţ civic, ci mai ales ca să nu-i lăsăm să-şi facă jocurile. Tocmai pentru că se aşteaptă la participare slabă, politicienii şi-au făcut anumite strategii, care ar putea da greş dacă mergem la vot, cât mai mulţi dintre noi, şi căscăm bine ochii la ce se petrece acolo. Şi dacă ceva e putred, trebuie să o spunem, indiferent că ne aude sau nu UE, fiindcă tăcere şi şoptit pe la colţuri am avut suficient în ţara asta!
#27158 (raspuns la: #27156) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Da Axel, trebuie sa votam...:) - de ampop la: 02/11/2004 10:39:23
Nu ca ar fi Marinaru' mai bun ca Bombonel, dar este necesara o "rotatie a cadrelor" cum ziceau comunistii. Tot de-ai lor sunt si astia, dar sa mai amestacam sacul cu soareci (dupa un banc din vremea lui Ceasca...ce ai bade in sac? soareci...Si de ce-i invarti din cand in cand? Sa nu se organizeze si sa roada sacu'). O cristalizare a unei ANUMITE mafii nu poate face decat rau societatii. Macar votul negativ sa-i sperie pe tovarasi...Absenteismul la vot nu face decat sa accentueze aberatia politica romaneasca.
Mario
#27292 (raspuns la: #27156) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Despre ce? - de Simeon Dascalul la: 02/11/2004 14:37:49
> n-are sens, stii si tu, stiu si eu, stim toti despre ce-i vorba

Despre ce?

La chestia cu şatra subscriu, dar cred că trebuie extinsă la toata clasa politică.
#27316 (raspuns la: #27156) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anca, - de anisia la: 03/11/2004 13:04:07
eu citez o fraza a ta: "Trebuie să votăm, nu neapărat din simţ civic, ci mai ales ca să nu-i lăsăm să-şi facă jocurile. "
si apoi intreb: si chiar crezi ca asta îi va opri?
ultima data când am fost la vot, in dreptul numelui meu era semnalat ca votasem deja. hehe...poate ca am o sora geamana si nu stiu eu?
#27482 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
de! cu soarecii ai perfecta dreptate... - de Rairana la: 03/11/2004 19:44:07
...insa cu ROMANUL se schimba lucrurile; EL este mai capos decat bulgarul si mai stupid decat a zis Brucan - iar daca cumva se trezeste la realitate, de suparare nu merge la vot!

Rairana
#27550 (raspuns la: #27292) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pai, daca tu crezi ca alegeri - de yrch la: 04/11/2004 15:24:26
Pai, daca tu crezi ca alegerile pot fi corecte... treaba ta. Dar dupa alegerile din 2000, nu mai am nici o speranta. Sincer sa fiu, daca ar iesi Iliescu din nou, nu m-ar mira foarte tare... si chiar ar putea sa iasa, daca nu ar vrea si altii sa ajunga la Cotroceni :)
#27630 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De acord, dar renunţarea nu e o soluţie - de Anca Tudor la: 04/11/2004 16:50:57
OK, Anisia, de acord cu tine, mi s-a întâmplat şi mie dar am făcut scandal. Nu e o soluţie să renunţăm la vot, pentru că din asta sigur nu iese, a la longue, nimic bun. Politicienii trebuie să ştie că printre alegători sunt şi oameni cu bun-simţ, cu spirit alert, atenţi la ce măgării fac ei. Chiar dacă procentul acesta e mic acum, ele va creşte, sunt singură. Le-o datorăm copiilor noştri să încercăm să ţinem piept falsurilor şi corupţiei. Aşa cum putem, fiecare. Dacă nimeni nu se mai opune, ajungem de unde am plecat. Şi aşa, întrunirile PSD-ului seamănă greţos de bine cu cele ale PCR-ului (ba chiar cravate roşii le-au pus tinerilor la gât, cică erau eşarfe, aiurea, numai tricolorul le lipsea!), dacă nimeni nu îi trage de urechi, ne întoarcem la partidul unic. Eu nu zic că opoziţia e mai bună, poate nu-i, dar acesta e principiul democraţiei, să alterneze partidele la putere. În general, nu-i bine să laşi buruiana să prindă rădăcini... Iertare dacă m-am aprins, dar deja, după câteva zile de campanie, mi-e o greaţă de mă doare!
#27635 (raspuns la: #27482) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce e cu ciuhandru? - de (anonim) la: 08/11/2004 00:14:13
Noi suntem mai multi romani in germania si habar nu avem ce se intampla in tara cu alagerile. Insa ne-am hotarat ferm sa mergem la vot.

Nici unul de aici nu suporta nici pe bashe nici pe bombo. Am auzit ca mai e unul ciuhandru si ar fi ceva de capul lui. Stiu insa ca nu are shanse de a intra in turul doi.

Acu daca am candida cu el ce consecinta ar fi, pentru el si pt cei doi viteji din frunte?

Poate reuseste cineva sa ma lamureasca.
#28011 (raspuns la: #27635) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Ciuhandu sau Ciuhandru - de Simeon Dascalul la: 10/11/2004 08:28:27
Cred că-i din Timişoara şi că va candida din partea PNŢ. Oricum turul doi va fi între Băsescu şi Năstase.
#28211 (raspuns la: #28011) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Votul meu - de nyomda la: 10/11/2004 17:00:19
Nu stiu cat de pertinenta ar putea fi parerea mea,intrucat dreptul la vot mi-a fost dat abia acum cativa ani (id est am 23 de ani).Stiu insa ca atunci cand romanii si-au dorit foarte mult sa schimbe PSD-ul si "cravatele rosii" au optat pentru "Cheie".Schimbarea nu ne-a priit.Deloc.Asa am simtit-o eu.Acum ne dorim din nou schimbarea.Adica ne dorim din nou sa schimbam PSD-ul.Ce-o mai iesi acum?Eu l-as fi votat pe Stolojan,daca ar fi fost in putere sa candideze.In situatia actuala nu am incredere in nici unul.Cum pot sa ma duc la vot cu gandurile astea?Cu atatea dubii...trebuie sa aleg raul cel mai putin rau...ar putea cineva sa-l vada?!
#28292 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alegeri 2004 - de litzcan la: 14/11/2004 07:04:01
Salut voios din Widsor ON CA
Chiar crede cineva ca PSD nu va cistiga si ca grohacul de Cornu nu va matura tot in calea lui spre ciolan ?
Nu cred in democratia romaneasca, am incercat sa o inteleg sa o accepy sa ma complac sa fac compromisuri dar am doi copii si mi-am dat seama ca am o responsabilitate fata de ei sa ii scutesc de asemenea batai de cap

Mai bine aici , mai multa munca , mai putina politica si coruptie mai deloc

bafta la vot , aici nu se organizeaza din cite stiu eu nici o sectie pentru ca ne stiu parerea, doar am plecat sa ne construim propria Romanie de afara fara ei

#28698 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gheorghe Ciuhandru - de BD la: 14/11/2004 12:14:47
As sugera site-ul TVR ( http://www.tvr.ro/webcast/index.php# ), daca aveti acces la internet. Emisiunile "Elector" de pe 10/11 si "Vorbe despre fapte" de pe 13/11 il prezinta pe Ciuhandru.

Ce consecinte ar putea avea votul cu el pentru cei doi din frunte? Pai, avand in vedere ca Nastase e pe primul loc in sondaje la momentul asta ati putea cel mult sa-l impiedicati pe Nastase sa castige din prima. Basescu oricum o sa ajunga in turul doi cu Nastase (daca o sa fie un tur doi) - e suficient de departe de toti ceilalti de dupa el incat nu riscati sa-i compromiteti sansele.

Cat despre parerea mea, Ciuhandru mi s-a parut un om integru si de foarte mult bun-simt. M-am gandit sa votez cu el in primul tur pentru ca reprezinta cel mai bine ideile in care cred eu. Cu cat voteaza mai multa lume cu el cu atat mai multa importanta o sa aiba cuvantul lui in parlament, imi zic eu. Si, daca sunt suficienti care gandesc ca mine, votul de acum poate sa-l lanseze ca pe un candidat viabil pentru urmatoarele alegeri.

In turul doi (daca o sa fie un tur doi), am sa fiu nevoita sa votez mai mult impotriva unuia dintre ei (nu spui cine :) decat pentru celalalt.
#28703 (raspuns la: #28011) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Conştiinţa ta - de Anca Tudor la: 14/11/2004 13:51:59
îţi dictează ce să votezi. Informează-te despre toţi candidaţii, pe cât posibil din surse diferite, şi vezi, până la urmă, care crezi tu că îţi va reprezenta mai bine interesele. Şi dacă nu poţi să alegi din două rele pe cel mai mic, atunci mergi la vot şi anulează-l, ştampilând două poziţii. În felul acesta, ştii măcar că votul tău nu a servit, cu siguranţă, nici unei părţi.
#28708 (raspuns la: #28292) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
vot nul - de yrch la: 14/11/2004 15:34:06
Mda, si eu as vota cu Ciuhandu sau cu Milcut (candidatii dreptei), dar ce sansa ar putea avea? Oricum, dupa alegerile din 2000, cand PNT nu a mai intrat in Parlament, mi-e clar ca alegerile sunt aranjate, asa ca... Acum avem cica de "ales" intre doi comunisti: Nastase si Basescu (da, sunt comunisti sau, ma rog, socialisti - tot aia - ambele partide fac parte din internationala socialista - traiascaaa!). Deci, votati cu incredere, ca tot aia e!
O sa votez, dar in turul doi o sa anulez votul...
#28716 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
URR - Uniunea pentru Reconstrucţia României - de SeverDudau la: 18/11/2004 17:19:14
Imaginează-ţi că ţi-ai dat seama că nu mai poţi să ai încredere în clasa politică. Şi aştepţi să apară unul cinstit. Şi aştepţi.
Şi nu mai apare odată.
Brusc, te prinzi: tu eşti ăla!
Te bagi. Şi descoperi că mai sunt şi alţii exact ca tine care s-au băgat. Sătui să aştepte pe alţii să cureţe clasa politică românească. Că au deja un partid.
Te asociezi cu ei. Şi candidezi. Şi câştigi.

Uite o poveste adevărată (www.urr.ro):

Ovidiu Tudorici este viceprimar în municipiul Câmpulung Moldovenesc şi a întrat în politică anul ăsta alături de Uniunea pentru Reconstrucţia României - URR. La numai 35 de ani are un CV impresionant şi a reuşit, împreună cu echipa URR din Câmpulung cea mai mare surpriză a alegerilor locale din iunie, câştigând detaşat în faţa "greilor" din PSD, PNL şi PD.
Adică e unul ca mine şi ca tine care crede cu tărie că putem elibera politica românească de corupţie şi minciună, de imoralitate şi furt.
Şi chiar demonstrează că se poate!
#29152 (raspuns la: #28716) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Şi la noi încearcă cineva asta - de Anca Tudor la: 18/11/2004 19:54:33
Este vorba despre Lucian Tomescu, om de afaceri, 27 de ani, integru (cel puţin până la proba contrarie). Candidează, ca independent, la Camera Deputaţilor. Mie îmi sună bine,dar trebuie să văd cum evoluează pe ultima sută de metri din campanie. Mi s-a întâmplat des ca nişte oameni pe care îi ştiam OK să se bage în politică şi brusc să nu mai fie OK. e trist, dar real.
Anca
#29174 (raspuns la: #29152) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
URR - de (anonim) la: 26/11/2004 19:18:01
Mi se pare o solutie.
Ne-am cam saturat de aceleasi fete triste din 90 incoace.
Succese !

Marian
#29952 (raspuns la: #29152) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
aberant - de aas la: 01/12/2004 21:15:21
ce parere ai acum
#30330 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...