-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

FIARA VINE MÂNCÂND


de alex porc la: 26/10/2004 09:20:00
modificat la: 28/10/2004 21:53:44
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Arnold Layne era cel mai mare vânător specializat în mistreţi dintre câţi mai erau în viaţă în anul de graţie 1483, după cum chiar el însuşi de fiecare dată când avea prilejul să se laude, spunea. Adică aproape ori de câte ori deschidea gura pentru a slobozi din gâtlejul lui uscat un fel de sunete articulate; din păcate el credea că vorbeşte. Într-o zi se hotărî să meargă să vâneze mistreţul cu colţi de platină şi cu coada în furculiţă (de fapt asta voia el să facă după ce l-ar fi omorât şi după ce i-ar fi prăjit coada), mistreţ care era vestit până peste mări şi ţări, în Trinidad Tobago. Zis şi făcut. Iată-l deci pe eroul nostru mergând cu paşi repezi, cu puşca pe umăr şi cu o ţigară "Carpaţi" de mult timp stinsă în gură, spre pădurea denumită "a ielelor" ce se afla în vecinătatea minunatului oraş în care locuia şi care acum se numeşte Craiova, fiind însă doar o palidă umbră a ceea ce era în 1483. Asta nu ne interesează.
Ajuns în pădure se ascunse într-un tufiş de la marginea unui luminiş, unde mistreţul mult dorit obişnuia să vină să se joace cu coada, copitele şi râtul prin găurile construite de maeştrii cârtiţari de la Nürnberg. Îşi alunga urâtul cu râtul. Nu uită să îşi reaprindă ţigara care se cam umezise în preajma buzelor.
Cum stătea el aşa şi încerca să nu se plictisească, fără a reuşi însă, văzu deodată fiara la marginea cealaltă a luminişului (de ce oare nu venise prin spate, să-l ia prin surprindere?) venind direct spre el şi molfăind ceva în gură. Era de-a dreptul uriaş, cam de trei ori cât un mistreţ obişnuit şi era înspăimântător mai ales din cauza ochilor care-i luceau ca două becuri electrice de 140 de waţi. Panica puse stăpânire pe marele Arnold; tremura din toate mădularele, ba chiar începu să strige înspăimântat: "Fiara vine mâncând! Fiara vine mâncând!" Avea dreptate, dar imediat îşi dădu seama că făcuse o mare greşeală. Dacă înainte de a începe să strige nu era sigur că mistreţul îl observase, acum putea fi, căci era clar că dihaniei nu-i plăcea timbrul vocii lui Arnold şi, hotărât lucru, sunetele care ieşeau din gâtul vânătorului nu făceau parte din octava preferată a fiarei. Arnold practic paralizase de frică. Însă salvarea îi veni tocmai de unde se aştepta mai puţin, adică de la sine însuşi. Îşi zise: "Mi-e frică? Da. Nu, nu mi-e frică, de ce mi-ar fi frică de un mistreţ atât de urât şi înspăimântător cum e acesta?" Deveni stăpân pe situaţie şi când mistreţul ajunse la un metru de el, scăpând din gură un dinte de jder cu o bucăţică de aripă de muscă pe el, Arnold îi dădu un bobârnac şi în momentul imediat următor fiara zăcea fără suflare la picioarele vânătorului, care de emoţie îi urmă exemplul, adică făcu un preinfarct, pe urmă un infarct, în cele din urmă dându-şi chiar şi duhul, ceea ce făcu să nu se mai ştie cine la picioarele cui zăcea. Astfel luară sfârşit două vieţi pline de împliniri glorioase, într-o dimineaţă plină de ceaţă, ţânţari, birocraţie şi platină moartă. Chiar că era pe atunci cu adevărat epoca de platină. Chiar dacă era vorba tot de un metal preţios, nu semăna deloc cu epoca de aur. Totuşi, ceva important le lipsea oamenilor din acea epocă: birocraţia de la ora cinci. Ziceam de acea dimineaţă că era plină de birocraţie doar ca să vă induc în eroare. Sper că am reuşit.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...