-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Plecand calator de la una...


de cosmacpan la: 16/08/2010 10:21:01
rezumat: iata ca am si io o intrebare
taguri: Diverse 
voteaza:
de copil fara minte...

deci, fara a da detalii despre afaceri, incepute sau pornite, rascolite sau ravnite, sfartecat, terminate...afaceri adicatelea intrebarea mea este simpla in uitarea ei:

care este viziunea fiecaruia despre afacere...cum vede fiecare postura de patron ca doar nu o sa incep a tine discursuri despre cadranul banilor, Kiosaky, idei de milioane si rateuri de atitudine bascalioasa...

pentru mine intrebarea este ca o pricina de poticnire pentru ca nu am crescut atat de mare incat sa-mi iau soarta in propriile maini si inca mai astept de la mama si de la tata sfaturi, palme si povete...ca tot ce am mai tinut minte din ce mi-au spus la culcare este...

- munca este bratara de aur...(imi atarna mainile ca urangutani de atata aur...)

- sa nu calci pre lege (ca ie ca vipera si odata se/ntoarce si te musca de unde iti este carnea mai moale...)

- sa nu faci altuia ce tie nu-ti place (pai cum as putea sa-i dau peste degetzele lu angajatul meu care ar trebui sa nu mai greseasca sui a doua oara?)

ce-i drept ca de cand m-am trezit tot intr-o greseala o tin si de aia vreau si eu ca aflu cat mai multe pareri ca cate bordeie atatea obiceie...

deci cine-l face pe patron patron? masina, diplomatul, pantoful lustruit si costumul la dunga? sau sudoarea, praful, injuratura si imbulzeala la coada la fisc si la ITC? numarul de angajati pe care ii poseda, faptul ca stie sa traga in piept si sa alunge pe unul si pe altul dupa o luna de proba? faptul ca stie unde si pe cine sa unga?
dar pana la urma faptele vorbeste si nu am fapte ci doar intrebari...prostesti...pa caldurile astea...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


*** - de TeodoraPA la: 16/08/2010 13:22:55
"- munca este bratara de aur...(imi atarna mainile ca urangutani de atata aur...)"

Pe naiba, imi este foarte clar ca nu suntem facuti pentru a munci
#563284 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de TeodoraPA la: 16/08/2010 13:23:42 Modificat la: 16/08/2010 13:24:40
... revin. A aparut mesajul de doua ori.
#563285 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de amoruscat la: 20/08/2010 02:29:28
Faptele mai presus de toate. Degeaba porti costum Valentino, daca nu esti in stare sa gandesti o afacere, iar viitorul in nici un caz nu va mai fi de patron.
Bine-nteles, ca patron nu poti fi imbracat cu tricou de pe piata sau pantofi la 100 lei, pentru ca imaginea e foarte importanta.
La Chisinau patron te face sticla de vodka si pistolul. Cand negociezi cu moldovenii o sa-si scoata "instrumentele" pe masa si ii auzi cum se lauda ca jefuiau ei prin Germania, Franta; iar la masa se mai afla si procurorul general, judecator si un notar. Scot moldovenii arma si hai sa negociem. Ce poti sa intelegi din asta? Ca in afara de un glont, nu vei primi nimic daca le dai banii inainte:))
La americani patron te face gasca de avocati. Ei merg pe ideea "Un om puternic are in spatele lui alti oameni puternici." Da... care il controleaza ca pe ultimul prost. Dupa ce au inteles ei asta, sa vezi ce bine le mergea si sunt mandrii de faptele lor.
In India e treaba simpla, acolo patronii se lauda cu animale(au aia niste ferme uriase), iar aia daca obtin 1000$ dau petrecere si le mai ramane 500$, mari patroni, n-ai ce zice...
Si multi altii, dar Romania... Nu-ti recomand! Aici numai patroni nu gasesti. De fapt nici nu stii cine e patron, toti umbla sa dea teapa. In Romania orice functionar al statului se crede patron la primarie, trezorarie s.a. Orice gunoier se crede director si nu-ti ia gunoiul daca nu-i dai bani. Cum adica, el om respectabil, mare patron aduna resturi? Orice profesor in clasa lui se crede patron. Orice amarat de cersetor se crede patron pe strada sau la biserica.
Treaba e simpla in Romania, alegeti un loc care te reprezinta si pe urma tipa ca esti patron.
Eu tin minte: "Meseria intai se invata la ciocan si nicovala, iar apoi ajungi in viata om mare si cu fala". In majoritatea cazurilor aceasta "regula" a fost aplicata. Fara o experienta in spate nu poti ajunge patron(sau poti fi doar de week-end). Nu e greu sa ajungi sus, mai greu sa te mentii. Fiecare alearga sa-ti fure aranjarile, sa-ti ia locul pe piata si sa te scoata din afaceri. De aceea orice patron are mare nevoie de experienta in domeniu si mai ales trebuie sa vorbeasca faptele.
#563998 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...