Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Noua Constitutie, UE, armata si vanzarea fortata


de Daniel Racovitan la: 13/10/2003 04:03:00
modificat la: 13/10/2003 07:18:03
taguri:
voteaza:
Pe vremea lui Ceausescu, in librarii a aparut o marfa de tip special: cartile "la pachet". Ce insemna asta: o carte de succes, foarte cautata de public, era vanduta impreuna cu inca doua-trei carti nule, pe care nu le cumpara nimeni, toate fiind bagate intr-o punga de plastic. Ori le cumparai pe toate, ori nu cumparai pe niciuna. In vest, asta se cheama "vanzare fortata" si este ilegala.

Cu schimbarile Constitutiei lucrurile nu sunt prea mult diferite: se baga "la pachet" doua chestii foarte cerute de public, adica:
- posibilitatea ca peste 10 ani sa nu se mai faca armata, si
- paragrafele cerute pentru aderarea la UE.
Alaturi de "armata" si "haide romane in UE", ni se vand "la pachet" si alte prevederi care in mod normal nu ar fi votate, si care, evident, n-au de-a face nici cu armata si nici cu intrarea in UE.

Si romanul disperat de saracie ce gandeste: "Principalu' e sa nu mai faca ala micu' armata, si sa intram in UE. Nu mai conteaza daca pe langa articolele cerute pentru UE ni se baga pe gat si unele care n-au nici o legatura, da' decat nimic mai bine asa".

In rezumat: da, cateva din noile modificari sunt cerute pentru intrarea in UE, dar nu TOATE. Intrarea in UE se poate face in multe feluri.

Ganditi, romani.
Nu va agatati de primul ciolan care vi se intinde...
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


intrarea in UE are umerii largi... - de JCC la: 13/10/2003 07:28:45
Intrarea in UE este fosolita de guvernantii României ca pretext de legiferare a tuturor aberatiilor, in plus sunt legi care sunt cate o data impotriva romanilor, dar protejeaza pe guvernanti sub o forma sau alta..
"Ca sa poti profita si domina linistit, invrajbeste pe ceilalti" este un vechi proverb, se pare ca e tinut la mare cinste de catre guvernantii români

Si ce este paradoxal, este ca multi români din tara o sa ia intrarea in UE in gripa si o sa considere aceasta ca o pacoste; iar cei care au acces la informatii externe (minoritatea) o sa inchida ochii la multe abuzuri si ilegalitati, doar pt a intra in UE

Intr-adevar, intrarea in UE are umerii largi, ca sa permita guvernantilor actuali ai României sa-i incarce pe spate vrute si nevrute..
#1149 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Vrem sa stim ce votam, nu speculatii. - de (anonim) la: 13/10/2003 14:32:30
incearca te rog sa publici toata constitutia pe care o sa o votam (sau nu) si subliniaza toate erorile, cel mai bine este sa o intelegem noi nu sa incerci sa faci ca ei, adica sa ne manipulezi, la fel cum tu spui, "NU o votati", la fel pot sa zica si ei, "votati-o". Sunt putini care stiu cum arata noua constitutie si care sigur ar dori sa o citeasca. Probabil ai fi mai convingator.
Un Student
#1188 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
constitutia revizuita - de (anonim) la: 14/10/2003 00:11:21
din punctul meu de vedere, adica cel al unui adolescent, noua constitutie nu reprezinta acel simplu joc de cerere-oferta care ar trebui sa reglementeze asa numita relatie contractuala care se presupune ca exista intre noi, poporul(desi suna comunist) si cei care "ne conduc"-mai nou spre UE si multe altele.Votam!Dar ce?Ceva ce nu stim cum se va finaliza?Romanul nu a fost invatat sa gandeasca in perspectiva si de aceea, acum in zilele noastre o face din ce in ce mai prost.Cineva a spus ca omul trebuia invatat sa amane dar nu din prea multa lene, ci pentru a analiza lucrurile cu rabdare.Noi, romanii, nu!Noi, facem totul de pe o zi pe alta.Am citi poate prea multe povesti in care noaptea era un sfetnic bun...(Stefan C.)
#1201 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
constitutia - de cyber la: 14/10/2003 05:34:02
Domnilor e timpul sa ne trezim si sa privim lucrurile dintr-o alta perspectiva decat le-am privit pana acum.
E forate clar ca pana acum cei care ne-au condus ,nu au facut altceva decat sa-si bata joc de o natiune intreaga ,fara ca sa le fi pasat macar un pic de nivelul de trai in care traim multi dintre noi.
Nu prin votarea noi constitutii ,vom trai mai bine, nu prin acest lucru. Cu care cei care ne conduc cauta sa ne induca in eroare ,ci prin schimbarea mentalitati poporului roman... E timpul sa ne trezim deoarece drumul nostru catre uniunea europeana e foarte bun ,doar din punct de vedere teoretic. Pentru ca ntiunea romana lasa de dorit din punct de verdere al mentalitati si al culturi cu care dealtfel ne laudm atat de mult si din nefericire noi nu vrem sa acceptam adevarul . E timpul sa ne trezim sa facem cu toti ceva pentru tara noastra........................
#1257 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Noua Constitutie - de (anonim) la: 18/10/2003 05:31:28
Parerea mea e ca romanii sint idioti! Pur si simplu refuza sa-si foloseasca creierul dincolo de ziua de miine si dincolo de propriile interese...

Altfel nu imi explic cum pot sa se lase manipulati cu atita usurinta de o mina de politicieni care au inteles cit de usor pot fi prostiti romanii. Cit de usor pot fi dusi cu promisiuni (votul uninominal, controlul averilor ilicite, restringerea imunitatii parlamentare, transparenta in biografia demnitarilor) si cit de usor se multumesc cu putin praf in ochi.

Iar politicienii nu fac decit sa continue ceea ce au inceput cu ceva timp in urma: sa adune cit mai multi bani indiferent de rezultatele negative pe care noi trebuie sa le suportam. Are careva idee cit au pierdut romanii prin taierea abuziva a padurilor retrocedate? Ii pasa cuiva ca mineritul a fost adus in pragul falimentului? Este cineva constient unde sa va ajunge daca UDMR-istii continua nestingheriti sa indrepte Romania catre federalizarea?

Cu maghiarii e o alta poveste. Timp de sute de ani de zile, am trait impreuna fara nici un fel de probleme. La un moment dat apare o mina de oameni (sa le spunem UDMR-isti) care observa ca in ecuatia "voturi -> putere politica -> bani" lipseste primul termen. Pentru a putea manipula mai bine populatia maghiara, UDMR-istii decid ca unele zone din Romania ar arata mai bine daca ar apartine de Ungaria. Si de aici pina la ura intre maghiari si romani nu a fost decit un pas. Celor care vor spune ca aceasta ura nu exista, le spun atit: Mergeti in Harghita sau Covasna si cereti de la cineva, in limba romana, o informatie. Faceti acelasi lucru in limba maghiara. Sa nu credeti ca celor din conducerea UDMR-ului le pasa de oameni. Voturile sint cele care conteaza! Cit despre maghiari, Bosnia nu a fost o lectie suficient de clara.

Din pacate, lucrurile vor ramine tot asa... Pentru a schimba ceva in bine trebuie sa ajungi sus. Daca vrei sa ajungi sus trebuie sa gindesti ca ei. Daca gindesti ca ei, schimbarea in bine va fi doar pentru tine.

Asa ca...

PS. Cineva trimis un comentariu de genul: "Eu o sa votez, ca nu vreau sa fac armata". Lui si celor care "gindesc" in halul asta le aduc aminte ca acesta lege si multe altele se puteau introduce oricind. Asa ca daca ati votat, v-ati facut-o cu propria mina...
#1604 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Nota 10! - de Hypatia la: 09/03/2004 09:30:25
In sfarsit, o minte luminata!
Ce pacat ca lumea nu are acces la internet!
Prin votarea Constitutiei, romanii au demonstrat inca o data ce usor sunt de manipulat.
Hypatia
#11684 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...