Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Idei filozofice si un strop de dorintza


de thegodra la: 08/09/2010 09:03:30
rezumat: nu este nici o gresala in text, ele sunt interpretabile deductiv
taguri: idei Diverse 
voteaza:
*Orice creatură are dreptul la viaţă atât timp cat viaţa ei este justă

*Muză există în orice poate fi interpretat într-un mod folositor tuturor.

*Ca orice alt gânditor singura mea potenţa este gândirea, oricine poate sa gandeasca pentru sine insasi dar nu toti gandim pentru ceilalţi

*orice fiinţă inteligentă merită atenţia celorlalţi convieţuitori să se poată exprima liberă în cuget si simţiri pentru a se putea exprima liber pentru că noi ceilalţi să culegem roadele de pe urma ei si să nu facem imprudenţa sa facem un rau nouă inşine "omorând" prematur poate un geniu neinţeles sau poate ceva ce ar putea fi analizat de cei care pricep ce nu vor sa priceapa alţii din pricină că nu pot, nu ca n-ar vrea să priceapă, Pentru ştiinţă ar fi un pas mic, dar pentru omenire ar fi un pas un pic mai mare. Aşa cum Socrate a judecat ‘‘femeia frumoasă din atena’’ cum că ea ar trebuii să aprecieze faptul că e admirată si frumuseţea ei e purtată pe buzele tuturora spre lauda ei pentru că ea are de câştigat, nu muţimea, pentru că mulţimea rămâne doar cu amintirea vie a fiinţei ei dar mulţimea nu castiga nimic faţă de ea care primeste toate laudele, deci Socrate are dreptate pentru că judecata lui este justă, deci adevărată.

*Orice lucru care este simplu de făcut este simplu pentru că sigur a fost făcut un lucru mult mai greu de făcut alta data, deci categoric o acţiune este înlesnită de alta, deci nimic nu este greu atata timp cat există ceva mai greu decat ceva usor de făcut.

*Viciile sunt mai puternice decat voinţa dacă nevoia fizică este câtuşi de mică.

*Potenţa de a face bine este inlaturata de usurinta cu care putem sa facem rau, deci e mai lesne sa faci rau decat bine, Deci orice om fara ambitie, constiinţa, dorinta de a face bine etc... nu poate face bine deoarece e mai usor sa faca rau altora si sa-i fie decat lui bine pentru că atata timp cat trupului sau ii este bine aşa nu gãseste ratiunea de a se straduii pentru cei din jur, noi numim aceste elemente paraziti.

*Eu sper nu sa elimin rautatea din oameni dar magar sa-i fac sa vada ce isi fac ei insusi lor insile pentru că în final omul este creat sa lase ceva în urma lui oricat de mic dar cu insemnatate: mica, mare nu are importanta.

*stiu ca unora poate nu le e pe plac ideile mele dar ma simt nevoit sa intreb de ce? oare se simt aşa dar adevârul doare? nu vreau sa fiu ironic dar aşa cum am vrut eu sa sufar cum n-a suferit nimeni stiu ca toti pot suferii la fel pentru că se poate, sacrificandu-ma pe sine cred ca nu e nevoie sa se mai sacrifice si altii ci doar sa incerce sa inteleaga ce inca nu au inteles, nu acuma ci în timp pentru că totul se intampla în timp oricat de scurt sau lung ar fi timpul necesar, cum spunea si eminescu Cat timp i-a trebuit luminii sa ne ajunga adica de cat timp a fost nevoie ca acelasi om neandertal fara gandire dar cu acelasi intelect ca în ziua de azi i-a trebuit nu numai timp ci generatii sa ajungem unde ne aflam azi cu tot ce am descoperit pe acest pamant care l-am sacrificat distrugandu-l pe el si nu pe noi cum ar fi trebuit pentru că tera e doar una dar noi suntem multi, deci de aceea dorim sa fim mai ecologisti cu energia pe care o consumam polluind aerul, copacii materia care ne dă viaţa pentru că omenirea a inteles pana la urma singura nevoia de a supravietuii si incearca singura sa inlature factorul care o poate distruge pentru că viaţa e mai importanta ca orice.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


well - de monte_oro la: 08/09/2010 09:06:46
destul de...lucrativa...filosofia ta... "Justa", "folositor"... Oare cine crezi tu ca...stabileste "justul"... De "folositor" nu mai intreb, ca se supara muzele...
#567087 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
caion de monte_"plumb" - de thegodra la: 08/09/2010 09:25:35
Tzi-a chelit muza prietene? sau din lipsa de altceva nu potzi gandi cu mintea ta? Hai sa facem o prinsoare, ca dintre noi tu ajungi primul la adunare, ce-ar fi daca ai gandi? si-n ganduri nu te-ai impletici, spune naibi o idee nu ne lasa la vedere, cu ochi mari si tulburati ca suntem si noi saraci, si n-avem ins-a ne teme de idei de ale tele, spunene nu fi zgarcit hai ca-tzi dau un sfer de mic.
Si daca tot n-ai nimic de spun comenteaza-ne albeatza de pe linga litere, ignora scrisul ca oboseste retina ;)
#567089 (raspuns la: #567087) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
godra...tzukurel.... - de monte_oro la: 08/09/2010 09:34:28
...cuprins de incantarea glasuirii tale minunate si a stapanirii perfecte a limbii romane... io-s convins ca...intr-o viata viitoare, de buna seama.. o existenta de...well...gibon, sa zicem... iti va oferi oportunitati nebanuite de evolutie. Si-acu, la drum... spre sfere inalte... unde se vad filosofeli de peste prajit..
#567093 (raspuns la: #567089) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de modigliani la: 08/09/2010 09:50:53 Modificat la: 08/09/2010 09:51:24
vaz ca se umple, periodic, cafeneaua, de tot soiul de obositi si descentrati

thegodra, comentariile ca cele de ti le am citit pina acum, le trimit la admin
sa ti le lase el sa treaca, de o vrea
#567098 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 08/09/2010 10:08:32
ma alatur lui modigliani si voi trimite comentariile la admin. thegodapis nu este numai plictisitor si pompos dar si obraznic.
#567101 (raspuns la: #567098) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de latu la: 08/09/2010 11:12:17
nu vreau sa fiu ironic
Nu-ti fie teama: Nimeni nu cred c-a avut vreo clipa impresia, ca ai fi fost.

dar aşa cum am vrut eu sa sufar cum n-a suferit nimeni stiu ca toti pot suferii la fel pentru că se poate,
Daniel a comentat pe o alta confa asa: "Jesus...".
Recunosc, nu mi-am dat seama atunci ca el, Daniel, intelesese cine era autorul conferintei, eu crezand ca doar a oftat a exasperare...

#567110 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de latu la: 08/09/2010 11:15:25
orice fiinţă inteligentă merită atenţia celorlalţi convieţuitori
Bine ca exista exceptii, care confirma regula. Altfel n-ar mai comenta nimeni...

Ca orice alt gânditor singura mea potenţa este gândirea
Saracu' de tine...
#567112 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
latu - de donquijote la: 08/09/2010 12:14:35
ai bagat de seama ce nick are?
the god ra....
din experienta mea pe net, e o legatura intre nick si si ce cauta pe net(in afara de alea bazate pe date de nastere initiale si tastatura qwerty...). Am observat si la bridge (on line) unde petrec cel putin o ora pe zi: cuc at nick-ul mai pompos, cu atat jucatorul mai slab si mai afectat psihologic...
#567129 (raspuns la: #567110) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...