-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Misterele tiganilor


de sami_paris74 la: 23/09/2010 19:18:15
modificat la: 23/09/2010 19:26:22 arata originalul
rezumat: vol doi din tiganii aurul si diamantele
taguri: Cutia_cu_litere sami 
voteaza:
Încă din cele mai vechi timpuri ţiganii au avut mai mult de 365 de meserii, meserii pe care încep să le enumăr puţin câte puţin .
M-am întrebat de nenumărate ori de ce ţiganii au talent şi succes în toate meseriile pe care le practică ?
Ţiganii ştiu să citească în stele, ştiu să ghicească în cărţi şi în sufletul oamenilor! Astrologia este o ştiinţa foarte dificilă care este practicată de unii oameni, oameni care se numesc “mediumuri” aceşti ghicitori - medium sunt cu mulţi mai slabi în acest domeniu, mult mai puţin eficace decât ghicitul ţigăncilor în palma ori în cărţile de tarod
Aceşti mediumuri, deşi majoritatea dintre între ei au absolvit o facultate, o facultate în care au studiat matematică, astrologia, istoria universului, şi care au avut la îndemână o riglă, un compas şi chiar calculatoare ... pe când marea majoritate din ţigani sunt analfabeţi, ţigani care ghicesc cu o aproximaţie de 80 % adevărul şi viitorul oamenilor, (mă refer la semnele cheie din universul unui om, ori universul unei familii.) Este un mister, este un hazard, ori este o mutaţie transcedentala care vine din profunzimea universului din care facem parte ?
Semnele cheie care fac parte din viaţa noastră sunt : banii, fericirea, frumuseţea, sănătatea, copiii, casa, norocul şi ghinionul. Cu aceste 8 semne ţiganii reuşesc să desluşească viaţa oricărei persoane, să-i redea fericirea, să reîntoarcă persoană care părăseşte cuplul familial, să despartă ori să împace... doi oameni care se iubesc.
Ştiu ce gândesc mulţi dintre dumneavoastră, ştiu că vă veţi pune întrebarea ; cum e posibil ca nişte ţigani fără cultură şi fără casă, fără o higienă de viaţă normală să posede asemenea puteri ?
•o putere nedefinită care a lăsat o orânduială între oameni, totul este calculat parcă de cineva care pare a fi creatorul acestui univers şi care este Dumnezeu.
• Evreii şi ţiganii, au fost şi sunt încă popoare care au fost de mii de ani respinse de toate civilizaţiile cunoscute până acum !
• De ce nu dispar definitiv aceste rase ?
• De unde au rezistenta necesară de supravieţuire ?
• Credeţi că au un ADN deosebit faţa de celelalte populaţii din întreaga omenire?
• Aici începe filozofia !, Cum reuşesc copiii de ţigani să supravieţuiască atunci când sunt născuţi în zăpadă ?
• De ce copii de ţigani încep să meargă pe picioare începând de la vârsta de şase luni ?
• Prima ţară din lume care a folosit petrolul pentru prima oară în domeniul mecanicii a fost România, descoperitorii fiind ţiganii, de-aici se naşte prima meserie a unor ţigani , care au descoperit că păcura are posibilitatea să asigure o alunecare mult mai bună şi mai eficace prin ungerea roţilor de lemn, folosită la transmisia roţilor de la căruţe. Aşa au căpătat denumirea şi meseria de « păcurarii de la Ploieşti», apoi o altă populaţie a ţiganilor au căpătat denumirea de « cărămidari », prin care zeci de ani au făcut acesta meserie cu drag şi datorită lor s-au înălţat zeci şi zeci de mii de case.
• Costorarii, spoitorii, vopsitorii, zlatarii, ghicitorii, muzicanţii şi dansatorii, argintarii şi aurarii, penarii, lingurarii, rudarii, gaborii, crescătorii de cai şi fierarii, şi alte meserii pe care ţiganii le-au practicat cu plăcere şi-au câştigat existenţa în mod cinstit şi civilizat. Războaiele şi crizele economice au creat panica şi dezordine, teamă şi foametea, au făcut din ţigani oameni nomazi, oameni care n-au reuşit să evolueze niciodată spre o viaţă mai bună.
• Ţiganii sunt foarte credincioşi în Dumnezeu, sunt familişti şi uniţi.
• De ce judecata ţigăneasca este o judecată bazată pe o logică foarte corectă, logica psihologică care n-a avut nevoie să fie preparată într-o facultate de drept. Câţi judecători ai lumii au trecut prin facultăţi şi sunt corupţi şi nedrepţi cu majoritatea celor cu probleme judiciare.
• Poate să-mi spună cineva de unde au ţiganii nomazi spiritul de orientare, ţigani care n-au absolvit niciodată vreo şcoală şi nici nu au ştiut vreodată să calculeze o distanţă matematic ?
• Poate să-mi spună cineva de ce o parte din ţigani prefera viaţa de nomad, prefera să doarmă în corturi, în căruţe, în păduri şi munţi ?
• Am să răspund eu la acesta întrebare. Toate răscoalele şi revoluţiile făcute în istorie au fost făcute pentru că omul a fost în permanentă a fost exploatat de către alt om, în orice ţară oamenii trebuie să plătească taxe : taxe pe care am să le reamintesc cititorilor mei.
• Taxa pentru locuinţa, taxa pentru salariu, taxa pentru radio şi televiziune, taxa pentru lumina apă şi gunoi, taxe şi asigurări medicale, în acest fel omul se simte în permanenţă exploatat.
• Ţiganii prefera libertatea, libertatea indiferent cum este ea, ei prefera viaţa de nomad în schimbul sclavajului modern.
• Capitalismul este cu mult mai greu de suportat decât comunismul.
• Aici unde trăiesc eu în acest moment, am reuşit să descopăr adevărata faţa a capitalismului, capitalismul cu avantajele lui democratice, dar şi cu dezavantajele şi ororile lui.
• În Franţa spre exemplu salariile sunt cu mult mai mari decât în ţările de est, muncitorii din România nu au puterea necesară să facă faţă unei greve generale, trăiesc mereu cu frică că o să piardă locul de muncă şi nu mai au cu ce să-şi hrănească familia.
• Francezii au salariul mediu de 1200 de euro pe lună , dar de muncit nu prea vor să muncească şi am să demonstrez că din 365 de zile cât are un an, ei au aproape două luni de concediu de odihnă, un sfert din an fac greve, un sfert din an îşi respectă sărbătorile legale plus zilele libere din perioada weekendului, şi zilele care-au mai rămas le lasa pentru emigranţi, că aici munca brută este făcută de cei care n-au acte, locuinţa şi bani. Ţiganii francezi nu vor să aibe stăpâni şi şefi, din această cauză ei consideră că apa şi pământul pe care calca nu trebuiesc plătite.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (22):


buna seara cafengii - de sami_paris74 la: 23/09/2010 19:20:40
o seara buna sa aveti si-o cafea cu ciocolata la desert.
#570049 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 23/09/2010 19:30:25
Daca zici tu, Samy...:) Cum se face ca totusi multi fura in loc sa munceasca?
Si de ce multi traiesc in mizerie?
#570051 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si romànii fura destul Baby - de sami_paris74 la: 23/09/2010 19:50:00
altii au dus omenirea intr-o stare criza si de disperare greu de imaginat,ma refer la faptul ca altii fura miliarde si nu le mai vedeti defectele! criza si mizeria creeaza mizerie si instabilitate pe toata planeta.
#570055 (raspuns la: #570051) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Da, Samy! - de Baby Mititelu la: 23/09/2010 19:53:23
Sunt multe moduri de a fura si se fura in toata lumea. Mai mult sau mai putin civilizat...ca sa zic asa...
#570057 (raspuns la: #570055) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami - de Intruder la: 23/09/2010 20:19:46
Taxa pentru locuinţa, taxa pentru salariu, taxa pentru radio şi televiziune, taxa pentru lumina apă şi gunoi, taxe şi asigurări medicale, în acest fel omul se simte în permanenţă exploatat.

peste tot in lume se platesc taxe si impozite din cauza cheltuielilor publice. numai lumina soarelui n-o platim, dar curentul electric e musai pentru ca in sistemul energetic national lucreaza oameni si se consuma resurse.
daca nu ar exista oameni platiti si masini si spatii de distrugere sau de reciclare a gunoiului...cum ar fi?
daca n-am avea apa la robinet, cum ar fi? ne-am muta toti pe malurile raului?
#570063 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder - de sami_paris74 la: 23/09/2010 21:16:11
este doar o supozitie,o contradictie,intre a fi ori a nu fi,integrati intr-o societate normala,exact asa cum traim noi....
#570071 (raspuns la: #570063) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Dl. Goe la: 24/09/2010 11:29:50
Poate să-mi spună cineva de ce o parte din ţigani prefera viaţa de nomad, prefera să doarmă în corturi, în căruţe, în păduri şi munţi ?

Pentru ca se nasc si cresc intr-un mediu in care li se imprima stilul asta de viata dinainte de a avea uzul ratiunii. Odata intrat in sange, e greu sa-l schimbi desi e adevarat sunt unii (foarte putini insa) care-l parasesc si se integreaza. Dar e ceva mai important aici: poate nu stiai dar in istoria omenirii au existat si exista grupuri umane care traiesc fara stat,liberi cum spui. Prin Asia se afla ultimele societati de pe planeta care traiesc fara stat, in anarhie. Nu sunt nomazi si traiesc din agricultura si cresterea animalelor, avand un sistem social opus celui statal. Nu platesc taxe, nu fac armata, nu se supun legilor statale etc. Au insa autonomie pentru ca traiesc din propriile resurse. Tiganii sunt nomazi, nu pot trai din munca pamantului si prea multi prefera sa traiasca din cersit si furt. De fapt asta e principala problema sociala pe care o ridica tiganii nu faptul ca sunt nomazi sau ca traiesc diferit de restul lumii si prefera libertatea si anarhia (atentie, anarhie nu inseamna neaparat lipsa de organizare, dezordine). SI printre ceilalti exista hoti si talhari, dar nu e regula ci exceptia. Problema este ca pentru multi tigani (nu zic pentru toti) cersetoria si furtul sunt mijloacele principale de subzistenta si sunt baza organizarii lor sociale.
#570090 (raspuns la: #570071) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dl Goe - de sami_paris74 la: 24/09/2010 14:16:39
din contra marea majoritate a tiganilor s-au integrat in societate in intreaga lume,sunt tigani care cunosc mecanica,bijuterie,tinichigerie,muzica si dans,ce l putin in domeniul muzicii sunt cu adevarat artisti si genii,si multe alte meserii...tiganii hoti si cersetori sunt doar o minoritate,o minoritate care datorita mizeriei in care traiesc,atrag atentia MULT MAI DEOSEBIT asupra lor si descalifica cealalalta parte de tiganilor integrati.(pentru mine ei nu sunt tigani,pentru ca in definitiv sunt cetateni romàni,ca si turcii si ungurii,rusii,evreii ,bulgarii si sirbii care cu totii locuiesc in Romània cu statultul de romàni;

pe mine personal nu ma atinge si nici nu sufar din cauza problemei tiganilor,pentru mine ,tiganii sunt o sursa inepuizabila pentru cartea la care scriu de ceva timp.
#570143 (raspuns la: #570090) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
expulzarea rromicilor - de sami_paris74 la: 24/09/2010 15:21:18
#570163 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
expulzarea rromicilor - de sami_paris74 la: 24/09/2010 15:22:59
#570164 (raspuns la: #570143) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
iuhuuuu :)))) - de PROUDFRECKLED la: 24/09/2010 15:33:16
m-am spart de ris! :)
#570166 (raspuns la: #570164) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
praleo - de om la: 24/09/2010 15:47:23
esti tare bashtane :)

• Aici începe filozofia !, Cum reuşesc copiii de ţigani să supravieţuiască atunci când sunt născuţi în zăpadă ? = te-as intreba cati supravietuiesc si cum ? :((

imi permiti o glumitza?
• Ţiganii sunt foarte credincioşi în Dumnezeu, sunt familişti şi uniţi. = haoleu, manca-ti-as pipota Bahtalo si multumescu-Ti ca ai lasat pe pamant si gagii fraieri ca sa le sutesc din preplinul lor ca mie-mi face gat puradelu de foame :)
#570170 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
dle om - de sami_paris74 la: 24/09/2010 20:11:04
sa n-ai impresia ca eu nu stie ce este haia supravietuiala,cind puradeii se nasc in zapada ...hartificiala
si stie baiatu sa filozofeaste misto,sa nu moara puradelu de foame bre!

haloviu sou maci mai frenz,hailoviu beucu mon cher fratelo.
#570211 (raspuns la: #570170) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sami - de Apoll la: 24/09/2010 21:15:54 Modificat la: 24/09/2010 21:54:02
Costorarii, spoitorii, vopsitorii, zlatarii, ghicitorii, muzicanţii şi dansatorii, argintarii şi aurarii, penarii, lingurarii, rudarii, gaborii, crescătorii de cai şi fierarii

In prelucrarea si tratarea metalelor chiar ca ai dreptate.Intr-un sat din Baragan se confectionau niste sfredele (burghiuri)
care i-au lasat chiar si pe nemti cu gura cascata.La altele, mdeh!
Hailoviu.
#570240 (raspuns la: #570211) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami_paris74 - de cher la: 24/09/2010 21:52:01 Modificat la: 01/10/2010 20:43:22
Parerea mea :
Si tiganii si evreii desi au fost tinta unor atacuri foarte virulente din partea altor comunitati care au vrut sa-i extermine, (si ca sa fim sinceri mai sunt intr-un fel atacati si acum)au rezistat in timp pentruca nu pot fi asimilati.
Asimilarea ar fi singura forma in care ar dispare. Nici evreii nici tiganii nu au disparut pentruca chiar daca nu au avut un stat in care sa se delimiteze ca etnie (evreii au un stat dupa 2000 de ani de pribegie) au trait ca o comunitate distincta dupa legile lor in cadrul altor state si nu s-au amestecat cu populatia locala.(chiar cei care au facut casatorii mixte au pastrat statutul lor de evrei sau tigani).
Asa s-a intamplat si cu populatia bastinasa din America, pieile rosii din rezervatii, au supravietuit pentruca s-au izolat si nu s-au integrat in comunitatea care nu-i agreea si pe care nu o agreau.
Nu cred ca este vorba de o gena exceptionala ci de o particularitate a vietii pe care au fost nevoiti sa o duca si care i-a condus la dezvoltarea unor anumite "calitati". Evreii care sunt iubitori de arginti si nu iubesc munca fizica au invatat carte, tiganii carora nici lor nu le place munca fizica (ca la tot omul aproape)au preferat dansul si muzica iar pentru restul au fost nevoiti sa se descurce mai "neortodox".
Asta nu inseamna ca nu sunt si exceptii....
#570255 (raspuns la: #570211) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Dl. Goe la: 26/09/2010 11:53:24
sami

recunosc, nu am dreptul sa discut pentru ca nu m-am documentat suficient despre tema asta. E o problema interesanta asa ca am inceput sa citesc cateva studii sociologice publicate de unii care au trait mult timp printre tigani. Sunt cativa fascinati de viata lor si traiesc cu ei stiind ca nu vor fi acceptati niciodata cu adevarat. Am aflat pana una alta despre Papusha, interesanta povestea ei si felul in care "fratii" au condamnat-o la moarte in viata.
Folosesc termenul "tigan" pentru ca sa ma refer intr-un fel la grupul respectiv, dar mi-e indiferent daca vor sa se cheme "robocop" sau oricum le place. Nu poti nega ca hotia si cersetoria este o problema in Europa. Am sa mai scriu pe masura ce am ceva de spus, daca nu te deranjeaza.
#570554 (raspuns la: #570143) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
DL GOE - de sami_paris74 la: 27/09/2010 22:57:54
despre hotie si cersitorie in cartea la care scriu acum si chiar in primul vol,am descris cu lux de amanunte acest oboicei al tiganilor,accentuat din ce in ce mai mult o data cu criza economica.(ma refer la furt si cersitorie)
Incerc in acelasi timp fac unele remarci ale unor calitati pe care tiganii le au din cele mai vechi timpuri,pentru ca nu toti tiganii sunt hoti si cersetori.
Mai nou ,daca vrei sa stii ,romànii din Satu Mare si Oas si multe alte zone din nord,au impinzit Franta cu cersitul,la fiecare magazin alimentar,la fiecare distribuitor de posta,vezi acum zeci si zeci de romàni la cersit.
N-am sa scriu niciodata despre ei in cartile mele,problema mea cea mai importanta sunt tiganii si tiganii sunt si subiectul central al povestirilor mele.

Cu toata stima.
Sami.
#571081 (raspuns la: #570554) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pacat ca nu-s tignaca! - de lory78 la: 13/10/2010 11:20:27
Pai din toata pledoaria asta a ta protigani, nu imi ramane decat sa plang si sa-i dau vreo doua suturi in fund lu' maica-mea ca nu m-a facut cu un tigan, ci cu unu' pe trei sferturi armean si cu aspiratii de scriitor, de unde mi se trage fixu' pe care il potoleam mai intai cu pixu' si p'orma cu computeru', ca de la capitalism avem dom'le internetu' asta si toti dracii si varcolacii lor! Si strabunica-mea fu vrajitoare mare de la Caracal, de langa mata, da' nu era tiganca, nea Sami. Si ce zicea ea asa era, si cand descanta ea trecea tot, si durere de cap, de burta, si oile se dezumflau si nu mai mureau, si ploaia venea pe timp de seceta de se faceau "toate elea", de aveam ce manca pe timp de iarna la gura sobei.
Numai bine!
#574095 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lory78 - de sami_paris74 la: 13/10/2010 12:03:03
Fi fericita asa cum esti,multumestei lui Dumnezeu ca esti sanatoasa si frumosà,multumestei mamai tale ca te-a crescut si ti-a dat o educatie frumosa.
Totul se datoreaza strabunicii tale din Caracal.
Dar tu nu stii cum e?
De fiecare data cind cineva important si drag te paraseste,vine altcineva si ai ia locul!.... spiritul strabunicii tale s-a instalat exact acolo unde , nu va fi niciodata uitata si parasità....
#574111 (raspuns la: #574095) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lory78 - de sami_paris74 la: 13/10/2010 12:07:21
am uitat!
Daca vrei sa fi tiganca nu-i bay,iti trimit eu o lingura de lemn si te ridic la rangul 2;de tiganca lingurareasà):)))
#574112 (raspuns la: #574111) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lingura de lemn - de lory78 la: 14/10/2010 08:54:25
E si aici Nea Sami lingura de lemn. Pe euro :-) Ehi, cat despre strabunica mea, D-zeu sa o ierte, o bag in roman :-) ca merita. Una ca ea se naste odata la 1000 de ani, crede-ma!
#574374 (raspuns la: #574112) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lory - de sami_paris74 la: 14/10/2010 12:52:53
pai bahtalo lory sa scrii romanul vietii tale si astept si eu s-o cunosc pe bunicuta ta,cauta sa descrii evenimentele si intimplarile cit mai fidel si acorda-i bunicutei tale citeva capitole frumoase.

O zi minunata.

Sami.
#574411 (raspuns la: #574374) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: