Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

obligativitatea predarii religiei in scoli nu se dezminte...


de Cosmean la: 03/11/2004 15:20:00
modificat la: 07/11/2004 22:38:49
voteaza:
prima: fiind o atitudine oficiala si oficializata obligativitatea predarii religiei in scoli e LEGALA.
in stare de legalitate NU conteaza absolut deloc modul de percepere individual. legea NU trebuie sa fie una placuta, de asemeni starea de legalitate. chiar si crima se poate institui ca LEGALA. sa NU confundam reusitele omenirii acolo unde ele exista in materie de drepturi si libertati cu firescul existentei!
libertatea NU e fireasca! dreptatea NU e fireasca!
moralitatea e un concept foarte inselator si aproape deloc palpabil. a fura, a ucide, a insela, a nega libertatea altuia, a viola, incestul, boala, lipsa de sens sint autentic firesti; asemeni nebunia si capacitatea de a perverti.
una din perversiunile folositoare ca sa zic asa este cea prin care omenirea condensind experienta cistigata in milenii si prin sacrificarea in modalitati foarte crude citeodata a formulat cunceptele legate de justitie, libertate, dreptul la cautarea si gasirea fericirii...

a doua: priviti si percepeti cit mai bine puteti filmul de cinema 1984. daca nu o sa va opriti la a fi revoltati sau contrariati o sa va ajute la a intelege mult.
avertisment: asta nu o sa va ajute la a va gasi o stare de fericire (cel putin pe lumea asta), ba chiar dimpotriva...

a treia: nu doar religia este sau poate fi obligatorie in scoli si universitati, sau chiar in cariera, la locul de munca...
e obligatorie literatura, istoria, matematica, fizica, biologia...
toate acestea reprezinta de asemenea impuneri ale unor moduri de a vedea lumea si cred ca nimeni nu e atit de aberant incit sa sustina ca nu ar trebui sa fie asa.
pentru cine crede ca acestea se diferentiaza de religie prin disciplina si lipsa de subiectivitate sa se mai informeze...

concluzie: revenind la idealurile aberante formulate de-a lungul istoriei omenirii cred ca problematica abordata aici se reduce la vointa noastra a oamenilor de a crea ceva. frumos sau urit, bun sau rau, necesar sau inutil, orice vrea sufletul nostru si poate suporta intreaga noastra fiinta.
nu am scris nimic la intimplare, negindit sau nesimtit.
sper ca ceea ce am sustinut nu a jignit pe cineva si mai sper ca poate sluji la ceva cit de cit dorit.

va salut si Dumnezeu cu voi...

Cosmean
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


cosmean: obligativitatea religiei in scoli - de dorinteodor la: 09/01/2006 16:20:45
cosmeane, la scoala trebuie sa se predea acele lucruri, oricare ar fi ele, care sa-i permita elevului sa se integreze in lumea reala, oricare ar fi ea. De exemplu, se presupune ca fara matematica ai sanse reduse de integrare, oricare ar fi drumul urmat. Cu religia treaba e mai complicata. In masura in care se combina si cu educatia morala este in regula (desi exista si alte solutii). Pe de alta parte, obligativitatea predarii religiei crestin-ortodoxe este o problema serioasa. Asta este de fapt esenta problemei si ar trebui discutata. dorinteodor
#99215 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
obligativitatea... - de M a o la: 27/01/2006 11:18:58
Desigur, crestinii au toate motivele (intr-adevar subiective) sa se bucure de aceasta decizie. Ce ne facem insa cu musulmanii, budistii si, mai ales, cu ateii, care, din punctul lor de vedere, sunt intoxicati cu ciudatenii si nonsensuri. E dreptul lor sa creada ce vor, nu-i asa?
Nu sunt impotriva studiului religiei dar, dupa parerea mea, ar fi trebuit sa fie ori optional, ori, daca tot s-a adoptat varianta obligativitatii, sa fie un studiu general, de istorie a religiilor, predata de oameni competenti, nu de popi sau, mai rau, de nevestele acestora, asa cum se intampla mai ales in provincie.
A fost o decizie fortata de imprejurari, ca multe altele. Mai nou, vor sa introduca studiul holocaustului in scolile romanesti. De ce si cui foloseste, asta-i alta problema, despre care nu avem voie sa vorbim aici, in cafenea. Si nici pe strada pentru ca risti sa fii arestat.

___________________________
Ei sunt crestini pentru orez!
Mao Tze-Dung
#102438 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...