Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Prima mea încercare


de Nemesis94 la: 24/11/2010 20:39:37
taguri: Diverse 
voteaza:
În primul rând, permiteţi-mi să mă prezint. Numele meu este Marius, şi sunt pasionat de citit, dar în special de scris. Am descoperit această "vocaţie" în urmă cu 6 luni, în timp ce îmi pierdeam timpul pe un forum oarecare. Am găsit o rubrică interesantă, unde lumea putea să scrie poveşti după bunul lor plac. A fost "dragoste la prima vedere", iar de atunci pur şi simplu nu m-am mai putut opri din scris. Încurajat şi de un număr destul de mare de comentarii pozitive, m-am hotărât într-un final să încerc să scriu o carte, dorinţă confirmată în sfărşit în momentul în care am găsit acest site.
Totuşi, pentru asta îmi trebuie un stil care să surprindă cititorul şi să-l îndemne să citească în continuare, stil care cred eu că nu-l prea am. De asta m-am hotărât să deschid acest subiect. Aici este o mică parte din ceea ce am scris eu până acum, iar rugămintea mea la voi este să îmi spune-ţi unde greşesc. De fiecare dată când scriu, parcă ceva nu sună bine, şi oricât aş corecta, tot nu pot să îmi satisfac propriile aşteptări. Sper că voi putea să îmi găsesc greşelile de exprimare şi să le corectez cu ajutorul vostru.

"Zăceam neputincios într-o baltă de sânge, prea obosit pentru a mai plânge. Doar stăteam şi priveam în sus cum ploaia acoperea totul de jur împrejur şi îmi spăla sângele de pe faţă. Încă eram distrus de moartea părinţilor mei adoptivi şi nu puteam găsi nici un strop de putere pentru a mă ridica. Sunt sigur că dacă nu m-ar fi salvat un om care trecea prin zonă, acolo mi-aş fi găsit sfârşitul, înecat în suferinţa mea. Totuşi, aşa a fost cel mai bine? Nu prea cred.
Am fost dus repede la un spital din apropiere. Încă eram traumatizat de cele întâmplate, dar nimeni nu m-a ajutat să trec peste asta. Imediat ce am ajuns acolo, m-au trântit pe un pat urât mirositor, mi-au bagat cu stângăcie un ac în mâna mea firavă iar apoi m-au lăsat să putrezesc de unul singur. Era îngrozitor. Aşa mi-am petrecut eu zilele în acel spital, însoţit doar de bâzâitul unei muşte şi ţipetele de durere a celorlalţi copii. Nici asta nu mă mai speria... eram obişnuit deja.
Singurele evadări din monotonia aşteptării erau consultaţiile. Doar atunci eram băgat în seamă de altcineva... dar nu într-un mod plăcut, bineînţeles. Doctorii mă întorceau de pe o parte pe alta ca pe o clătită, iar câng găseau poziţia perfectă băgau în mine fel şi fel de ace. Au fost nişte zile extrem de nefericite. Chiar şi aşa, am îndurat. Am îndurat fiecare secundă petrecută acolo, pentru ca în final să pot suferi şi mai mult..."

Aceasta este o mică parte a ceea ce am reuşit să scriu până acum. Sper din tot sufletul că voi primi cât mai multe critici constructive din partea voastră şi că voi putea să îmi "şlefuiesc" stilul de a scrie. Mulţumesc în avans.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (10):


*** - de Yuki la: 24/11/2010 21:33:15
stiluuuuri de vanzareeee, stiluuuuri!!
stiluuuri daaam!!
#583908 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de Yuki la: 24/11/2010 21:33:18 Modificat la: 24/11/2010 21:33:58
dubla.
dar nu-i nimic, tot aia ziceam.
#583909 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
comentariu - de Yuki la: 24/11/2010 21:40:43
daca se uita in sus, nu vedea jur-imprejurul, si-i mai si ploua in ochi.

"Aşa mi-am petrecut eu zilele în acel spital, însoţit doar de bâzâitul unei muşte şi ţipetele de durere a celorlalţi copii. Nici asta nu mă mai speria... eram obişnuit deja. " aici n-am inteles, de unde erai obisnuit deja?

"Doctorii mă întorceau de pe o parte pe alta ca pe o clătită, iar câng găseau poziţia perfectă băgau în mine fel şi fel de ace. " variatiunile acestea gastro-introspective sunt de-a dreptul delicioase, desi greu de inghitit. poate ar fi mai usor sorbite...

comentarii constructive? persevereaza. ai putea ajunge urmatorul jamie oliver :)
#583912 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
alo - de adina.petre la: 24/11/2010 22:16:22
te rog frumos sa corectezi titlul.

Se numeste "prima incercare reloaded".

Marius, ai mai fost pe cafenea, ai mai dat textu exact asta, ai primit si atunci comentarii cu adevarat utile operei tale, precum a facut mai sus Yuki, si...nu mai stiu ce s-a intamplat ca mi-e lene sa caut.

Deci adu-ti aminte si lumineaza-ma, altfel nici nu ma mai obosesc sa-ti deschid subiectele. Hai, sa traiesti!
#583943 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
eu - de Intruder la: 24/11/2010 23:35:30
ce sa zic? iau de bun numarul 94 si presupun ca e anul nasterii.
bine ai venit aici si nu pune la suflet criticile noastre "constructive", precum nici Ana lui Manole n-a pus la suflet propria-i zidire. :)))
#583979 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aaaa - de Yuki la: 25/11/2010 07:16:17
pai daca stiam, mai comentam?!
sa-mi fie invatatura de minte si sa ma apuc din nou de citit literatura!!
#584004 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de inshade07 la: 25/11/2010 11:53:24
"Zăceam
neputincios într-o baltă de sânge
prea obosit pentru a mai plânge..."

astea sunt versuri?

"Zăceam, stăteam şi priveam in sus, îmi spăla, eram distrus, nu puteam, m-au trântit, mi-au bagat, m-au lăsat, mi-am petrecut eu, eram băgat, mă întorceau, băgau în mine, am îndurat.....ceva e foarte putred aici...daca ai 14 ani..ai mult timp sa schimbi lucrurile...daca nu....sa zic doar ca ai mai putin timp! Bafta!
#584033 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lasand la o parte idiosincraziile mele - de cosmacpan la: 25/11/2010 12:53:39
(aici m-am spart in figuri ca sa gasesc o introducere pe cat de vehementa pe atat de aromata ca un ceai de menta)
io cred ca dorinta asta nestavilita de a ploua ca un nor de toamna are doua sanse:
1.ori te imbolnaveste de golire prematura
2.ori ii imbolnaveste pe cei din jur de ajung sa-ti dea cuvinte mura-n gura...

incepe prin a fi o ploaie mocaneasca cale de vroe 10 ani si daca simti ca nu iese ceva bun atunci te poti lansa ca o ploaie torentiala cu tulnice si fulgere...

dar tinand cont ca esti razbunatoriu si iute pedepsitoriu (nemesis) ma oparesc intre degete si nu mai scriu nimic care sa dea curs si prilej de pedeapsire crunta...
#584056 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Nemesis94 la: 25/11/2010 15:29:16
"Prima încercare reloaded"?? Hmm, nu prea cred. Probabil m-ai confundat cu altcineva, asta e prima dată când postez pe cafenea.
#584088 (raspuns la: #583943) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bine ma marius - de adina.petre la: 29/11/2010 14:46:32
cum zici tu. desi eu stiu sigur ca ai mai fost pe aici cu tot cu textu asta de introducere. evident ca n-o sa-ti dedic timpul sa rascolesc prin arhiva dupa subiectu' tau aproximativ identic. pentru asta exista meticulosii.
#584750 (raspuns la: #584088) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: