-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

distruge. distruge tot


de Homo Stultus la: 02/12/2010 15:13:47
rezumat: În onoarea electronului de pe antepenultimul strat ce va fi părtaş în electrovalenţă.
taguri: Diverse 
voteaza:
Cuvântul vine, cuvântul vine, cuvântul vine! Tăceri spulberate, întuneric sfâşiat de pâlpâirea lăuntrică. Nu mai rămâne nimic rezonabil. Doar viaţa care zvâcneşte, din ce în ce mai tare.

Eroarea de întrebuinţare este doar pentru oamenii cuminţi care se culcă la zece şi se trezesc la şase. O inimă care hohoteşte în faţa prejudecăţii. Am trăit cu impresia că ăsta e lirismul. Cretină impresie.

Viaţa izvor, viaţa şuvoi, viaţa care rupe zăgazurile. Nu există convenienţă, nici comoditate. Mi-am descoperit calitatea de virus.

Celorlalţi le spun că persoana este exemplificarea particulară a naturii umane, definită de calitatea relaţiilor pe care le construieşte. Sunt un tembel! Şi această descoperire mă bucură mai mult decât dacă aş fi descoperit contrariul.

Gândurile curg, înmuguresc, pulsează. Sunt din ce în ce mai multe, ca şi cum până acum au fost încuiate în odaia lor de un părinte mult prea exigent. Aşa a fost până ce s-a născut gândul şperaclu. Un univers, două, un milion. Îmi constat vocaţia de demiurg. Mă definesc ca fiind nedefinibil. Sunt cel care se încăpăţânează să inventeze roata.

Sunt împrejmuit de antisecunda când viaţa nu se mai varsă. Se revarsă. Şi curg spre lume asemenea unui râu învolburat şi nu tocmai curat. Râului nu îi pasă dacă e limpede. Scopul lui nu e să fie curat, ci să distrugă stăvilarele.

Şi haosul! Da, haosul! Adevărata natură a universului. Doar un asasin ar putea spune că paradigma perfecţiunii e circulară. Doar un ucigaş ar face din florile gândului Ierbar. Mărturisesc! Am fost acel ucigaş, acel asasin care inventariază gânduri, acel fătător de sistem. Am fost constructorul “maşinuţei” la volanul căreia universul e doar o colecţie de dosare aşezate în ordine alfabetică.

Toma şi dumneata Anselm, îmi cer iertare, dar trebuie să vă părăsesc. De azi înainte universul meu nu mai poate să fie ceas. El este cel mult clepsidră. Nu îmi mai pot permite nicio raţiune necesară. Nici măcar raţiunea de a fi. Sau mai ales pe aceasta.comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


*** - de Intruder la: 02/12/2010 17:03:23
exceptional scris dar foarte departe de mine, acum...
#585420 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
no comment... - de cosmacpan la: 02/12/2010 18:58:59
ţi-aş spune că-mi placi
dar amandoi ştim asta aşa că taci
ganduri fractali, navalnice jocuri
de la minus la plus infinit
ţăcăne ritmic, armată de tocuri
#585480 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de nyx la: 02/12/2010 19:51:32
ai puterea să spui totul despre tine fără să-i laşi cititorului senzaţia aia de jenă pe care-o are tot omul (no, ştiu că nu o au toţi, spun doar aşa, că nu-mi pasă de ceilalţi)în faţa nudului.
te felicit pentru asta.
ca şi pentru profunzimea gandurilor care-ţi trec prin cap.
mă gândesc că abia atunci când descoperim că suntem tembeli (sau mai bine, când reuşim să acceptăm asta) suntem cel mai aproape de noi înşine. chestie care ne-ndepărtează, simultan şi-n mod bizar, de idioţi.
#585510 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 03/12/2010 18:17:51
Electronul cel mai important...:) Da, scrii bine despre tine. Dar tu scrii bine despre orice...
#585695 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
HS - de azazello la: 04/12/2010 22:33:34
In seara aceasta imi vorbeste fiecare propozitie si fiecare fraza pe carele-ai scriz.Fiecare,fara exceptie isi desfasoara intreg universul in fata ochilor mei.In seara asta imi vorbesc cuvintele cu glas tare.Multumesc creator de univers..ieri.
#585830 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...