Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Asociatia REACT lanseaza Fabrica de Bine


de xpol la: 24/12/2010 13:40:19
rezumat: Proiectul "Fabrica de Bine" va dezvolta întreprinderi sociale (IS) dedicate integrării pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi şi a a persoanelor care traiesc din venitul minim garantat (persoane supuse riscului de excluziune socială).
voteaza:
Având drept obiective dezvoltarea economiei sociale şi integrarea în câmpul muncii a persoanelor vulnerabile social, proiectulul ”Fabrica de Bine” al Asociaţiei React se desfăşoară pe durata a 32 de luni şi are ca finalitate înfiinţarea a 6 ateliere protejate în 5 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României: Bucureşti şi Ilfov, Centru, Nord-Est, Sud-Vest Oltenia şi Sud-Muntenia. Astfel, până în februarie 2013, proiectul va crea 150 de noi locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane care trăiesc din venitul minim garantat.

“În contextul economic actual, când traversăm una dintre cele mai dure perioade din punct de vedere social şi financiar, iniţiativele de dezvoltare a economiei sociale reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de combatere a efectelor negative ale acestei perioade. De exemplu, dacă ne raportăm la sfârşitul anului 2009 când în România figurau în evidenţa autorităţilor 394 de unităţi protejate în care erau angajate 1255 de persoane cu handicap, prin intermediul acestui proiect, Asociatia React va aduce o creştere de peste 7% a numărului de persoane cu handicap integrate în câmpul muncii”, explică Anca Stefan – Managerul Proiectului.

Promovarea incluziunii sociale şi a conceptului de economie socială (ES) reprezintă crezul central pe care Asociaţia React şi-l asumă prin acest proiect.

Prin înfiinţarea şi dezvoltarea de întreprinderi sociale (IS), proiectul “Fabrica de bine” este dedicat integrării şi reintegrării pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi şi a a persoanelor care traiesc din venitul minim garantat (persoane supuse riscului de excluziune socială). Prin consolidarea capacităţilor, competenţelor şi a cunoştinţelor persoanelor supuse excluziunii sociale, proiectul Asociaţiei React stimulează şi promovează (re)câştigarea stimei de sine pentru persoanele cu dizabilităţi şi persoanele care traiesc din venitul minim garantat.

Cele 150 de locuri de muncă ce vor fi create de “Fabrica de bine” reprezintă o creştere de de peste 7% a numărului de persoane cu handicap din România care sunt angajate în unităţi protejate, faţă de perioada similară a anului 2009.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (13):


*** - de picky la: 24/12/2010 21:59:01
Mira-m-aş...
#588974 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 25/12/2010 09:07:46
OK. Asa sa fie!
#589017 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
polus - de proletaru la: 26/12/2010 09:33:35
iti doresc succes!
sunt insa extrem de pesimist ca veti reusi sa angajati si sa sustineti 150 de persoane cu dizabilitati in cele X unitati protejate. parcurgand ghidul pe axa 6.1 mi se pare imposibil de atins obiectivele in conditiile in care guvernul nu-si respecta termenele de rambursare. de activitati profitabile cred ca nu incape vorba astfel incat aceste unitati sa se autofinanteze...
oricum, apreciez curajul. voi urmari cu interesa proiectul vostru.
#589052 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai usor cu entuziasmul pe scari - de 1brasovean la: 27/12/2010 13:56:09 Modificat la: 27/12/2010 13:57:57
-dubla
#589085 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mai usor cu entuziasmul pe scari - de 1brasovean la: 27/12/2010 13:56:28
daca ii stii pe cei de la React, grija mare la semnarea contractului si ochii`n 4x4, ca sa nu picati in extrema cealalta: "Fabrica de Bine, futere de mama..."

zice cumva pe acolo ca POSDRU daca n-ar bani nu plateste, adica adio s`un praz verde?

dar daca trebuie sa ii tii angajati X ani dupa terminarea proiectului, din ce le platesti salariile? iti cere cumva posdru un plan de afaceri/ plan de marketing? canci...
iar daca le spui ca le pui pe profit in lunile de proiect (IS) iti vor scade din facturi (acel profit)?!? daca da, s-ar putea iar ti-o iei in goarna in lunile de proiect.

repet si subliniez: a se CITI proiectul de contract de finatare inainte de semnare, s-ar putea sa fie mai ieftin sa NU semnezi!
oricum, succes si... mai usor cu entuziasmul pe scari (cel putin atat timp cat nu te-a pus nimeni sa spui care sunt salariile echipei de management - cost/ora x nr. ore luna etc.:P)!
#589086 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
polus - de proletaru la: 27/12/2010 17:41:57
cum spune brasoveanu' (crede-ma pe cuvant ca e dumnezeul proiectelor fse), casca ochii inainte sa dai din batz. eu ti-am spus-o mai voalat dar nici brasoveanu' n-a fost gigi-duru cu tine. mare minune daca reusiti sa infiintati 6 unitati protejate si sa-i tineti pe acei oameni in ele.
in alta ordine de idei, nu spui decat despre bunele intentii nu si despre chestiile concrete: ati semnat cu POSDRU?, ati demarat proiectul, e grant sau strategic...? (nah, c-am pus momeala!)
#589107 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
braso - de proletaru la: 27/12/2010 17:42:35
ucigas de vise ce esti!
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
#589108 (raspuns la: #589086) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
prole, - de 1brasovean la: 28/12/2010 08:33:41
apoi nu-s eu taman tata lor, a proiectelor de genul,
doar ce am mai cetit si eu pe ici pe colo si, in plus, am dilemele mele legate de viitorul acestui tip de proiecte, cum ar fi:

-ce produci in IS, la ce pret si in ce marja de profit astfel incat sa poti tine sandramaua in picioare (post proiect)?;
-cui vinzi ce produci? cat te costa sa vinzi? daca faci spre ex. gume de sters si a doua zi iti vine in port Constanta un vapor cu ... gume de sters din China, ce te faci?
-gaselnita cu ateliere protejate tine o vreme dar se prind si altii in timp si intra mai multi pe nisa asta. vinzi tu gume de sters dar la un moment dat clientul o sa vrea si... creioane. de la altul.
samd
#589157 (raspuns la: #589107) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de proletaru la: 28/12/2010 09:10:14
lasa modestia!
parerea mea e ca sansele de supravietuire ale unei astfel de entitati economice sunt determinate in primul rand de existenta apriorica a unui bussiness maturizat ceea ce presupune implicit calibrarea pe piata, produse si servicii usor vandabile si de foarte buna calitate, forta de munca stabila si o echipa manageriala destul de experimentata.
e drept ca au aparut ca ciupercile dupa ploaie insa eu cred ca succesul tine de interactiunea cu clientul, seriozitate si de echipa.
sa faci un proiect, semnezi pe o caciula de bani si infiintezi o droaie de astfel de ateliere si apoi te apuci sa vezi care-i treaba cu piata, cu produsele si colac peste pupaza sa ramana sustenabila, e SF sau esti PDL-ist.
da, poti umfla niste bani, mimezi succesul si cand se termina banii ii trimiti acasa. cam asta e soarta predictionata cu aia 150.
sunt curios si voi urmari acest proiect.
#589167 (raspuns la: #589157) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
info - de proletaru la: 28/12/2010 09:38:53
stai ca am gasit mai multe despre proiectul asta.
E deja antamat cu contract de la PODRU si e transfrontalier.
"Proiectul intitulat “Dezvoltarea Economiei Sociale prin Infiintarea si Dezvoltarea de Intreprinderi Sociale” este co-finantat din Fondul Social European, prin contract nr. POSDRU/84/6.1/S/50269"

nu e exclusiv pentru persoane cu dizabilitati ci ... "150 de noi locuri de munca pentru persoane vulnerabil social [...] si persoane care traiesc din venitul minim garantat".

iaca ce se mai zice acolo: "Partenerii de implementare a proiectului sunt Fundatia Motivation la nivel national si Fundatia Shaw Trust (Marea Britanie) la nivel international.

Valoarea totala a proiectului este de 18.073.582 RON, din care asistenta financiara nerambursabila insumeaza 16.698.525 RON"

puah, ce de banet!
expunerea apare pe o gramada de forumuri si site-uri dar nu inteleg de ce atata reclama la banii aia?!

http://www.prwave.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=24368&Itemid=76

cat despre sefa proiectului, ea s-a ocupat cu niste campanii de donare de sange. din cate vad pe linkuri, are si ceva activitati politice. in fine, poate e o confuzie de persoane... desi Crucea Rosie a fost mereu rosie.
#589170 (raspuns la: #589157) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Aşa nu - de xpol la: 28/12/2010 15:37:49
Da, ai dreptate, există o mulţime de provocări pe care un atare proiect le va avea de depăşit, determinate fie de regulile pieţei, fie de cele care ţin pur şi simplu de calitatea managementului.
Ceea ce ne dorim într-adevăr este ca întreprinderile să fie sustenabile după încheierea finanţării, astfel ca acestea să reprezinte, pe de o parte un început în dezvoltarea acestui segment al economiei, cât mai ales o alternativă reală pentru cei aflaţi în situaţii limită din punct de vedere profesional, social şi financiar.
Nu, nu sunt PDL-ist, deşi, din ce laşi să se înţeleagă, ar fi o chestiune bună pentru acest proiect... Şi cred totuşi că viitorul acestui proiect nu este de domeniul SF-ului. Mulţumesc!
#589210 (raspuns la: #589167) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Marketing - de xpol la: 28/12/2010 16:03:54
Într-adevăr, POSDRU nu impune un plan de afaceri sau de marketing, dar chiar dacă nu există o atare specificaţie, rolul înfiinţării intreprinderilor sociale este ca ele să existe şi după terminarea proiectului.
Sunt de acord cu tine că urmărirea rezultatelor şi după finalizarea proiectului ar presupune o creştere a siguranţei locului de muncă din perspectiva angajaţilor şi poate, un plus suplimentar (să nu-i zicem temere) în ceea ce priveşte implicarea echipei de management. Îi ştiu însă pe cei de la React (aşa cum ai intuit) şi sunt convins că nu şi-au fixat ca ţintă un eşec plătit. Mulţumesc!
#589213 (raspuns la: #589086) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
React si donarea de sange - de xpol la: 28/12/2010 16:45:06
Intr-adevar, proiectul 'O sansa pentru viata' este desfasurat tot de catre Asociatia React. Ca un argument privind reala implicare si seriozitate a acestui ONG in proiectele sale, desi finantarea s-a incheiat, asociatia sustine in continuare desfasurarea proiectului, rezultatele acestuia fiind semnificative d.p.d.v. cantitativ si calitativ al sangelui donat in Romania. Cat priveste zona politica, este doar o confuzie de nume. Si nu, nu are legatura cu Crucea Rosie. Multumesc!
#589216 (raspuns la: #589213) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...