Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Corupţia instituţionalizată vs corupţia clasică


de ampop la: 12/11/2004 13:32:00
modificat la: 12/11/2004 23:01:01
voteaza:
Corupţia clasică devenită oarecum endemică în România se circumscrie micilor acte de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă întâlnite de simplul cetăţean: de la conductorul de cale ferată, faimosul “naş”, la cadrul medical ce ia sau pretinde bani pentru serviciile sale ori profesorul ce ajută loaza să treacă clasa cu punga de cafea sau sticla de whiskey. Lumea acestor mici şpagi este o palidă relexie a unui alt tip de corupţie, mult mai consistentă, coerentă şi amplă, pe care haideţi s-o denumim “corupţie instituţionalizată” sau “corupţie de stat”.
Deseori întâlnim oameni care de când îi ştim sunt în “funcţii de conducere”, foarte mulţi încă din vremea lui Ceauşescu…Indivizi care, indiferent de capacitatea lor intelectuală, aptitudini sau realizări manageriale sunt susţinuţi de “sistem”. Alţii, care aparent nu desfăşoară nici o activitate şi mai mult nu au nici bunuri aducătoare de profit, trăiesc ca vodă în lobodă, doar pentru că propaga un “anumit gen” de ideologie, formează opinii, monitorizează părerile societaţii adiacente şi dau rapoarte acolo unde şi când e necesar, alocându-li-se o parte din PIB, din impozitele tuturor. Mai grav este când aceste persoane devin lent dar sigur nişte stâlpi ai unei societăţi putrede. EI sunt mai presus de lege, nu există instituţie de stat care să poată să-i tragă la răspundere. Puterea judecătorească se înclină, ministerul public dă din colţ în colţ şi pronunţă soluţii de neîncepere a urmăririi penale sau scoatere de sub urmarire penală, iar poliţia stă umilă la uşa infractorului..care dă la timp telefon UNDE şi CUI trebuie. Se formează astfel o complicitate perversă între persoane din poliţie, parchet, justiţie, curte de conturi, putere legislativă, servicii de informaţii etc. care se sprijină reciproc iar sistemul mafiot “de stat” funcţionează ireproşabil. Mai deunăzi citisem despre un act ce PARE a fi de “corupţie simplă” si pe care îl cunosc foarte bine. Presa relata că în speţă s-a dat şpagă pentru a “mânări” nişte proceduri judiciare…Totuşi, un calcul economic şi o evaluare a ramificaţiilor ce au răsărit în speţa respectivă face problematică si oarecum improbabila ipoteza şpăgii. Mai degrabă, făptuitorii au fost “ocrotiţi” de “sistem” iar lupta nefericitului/fraierului din “afara” sistemului nu a avut sorţi de izbândă.
Paradoxal, societatea românească se bucură de libertate de 15 ani…şi totuşi, undeva în adâncurile ei se teme. O teamă , generalizată…de cei care o conduc. Nimeni nu spune explicit că votează structuri criptocomuniste sau naţional legionare şi totuşi la alegeri EI au câştig de cauză.
Fără girul Lor, nu-ţi găseşti loc de muncă, cu girul Lor viaţa ta şi a familiei tale poate deveni un calvar…Dar dacă te supui însă, mai primeşti câte un os de la masa stăpânilor…”Vezi osul ăsta Bastus? e gras…, ţine Bastus…”
Cine or fi EI??? Simplu dragi prieteni, se pare că tot aceiaşi Old Secu’ guys şi Old PCR guys şi odraslele lor…transformaţi în “făuritori ai economiei de piaţă”. Să le mai tăiem nasul crescut precum cel a lui Pinocchio, să nu e mai creadă pe toţi absolut imbecili şi manevrabili.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (22):


coruptie - de (anonim) la: 15/11/2004 21:05:07
subtire afirmatia celui din nainte. Nu simpla spaga a unui medic, sau a unei surori, invatator sau propfesor care au o familie de intretinut si cu banii ce ii castiga nu pot sa-si asigure traiul, coruptia e mult mai sus, la oamenii care nu au nici o meserie si se proclama politicieni, ei care au venituri de aproape 100 de milioane pe luna si care nu fac nmic decat isi urmaresc interesele, aici trebuie cautata marea coruptie. Dar cui ii pasa ca tu doctor, profesor sau mai stiu eu ce om cu facultatea facuta pe bune te complaci in situatia sa te conduca un prost facut pe puncte pe care, mai si il patesti din impozitele mari pe care le dai. E o lume imputita pe care avem puterea sa o schimbam. Dar suntem prea comozi, suntem prea lenesi si prea delesatori si pana la urma meritam ca " toti gusatii sa fie stapanii acestei natii"
#28809 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Stimabile anonim.. - de ampop la: 17/11/2004 07:41:50
citeste mai atent textul si vei vedea ca problema grava a coruptiei nu sunt medicul, prpfesorul etc. ci coruptia "institutionalizata", aceea care aduce intr-adevar bani seriosi marilor corupti. Doar, fereasca Domnul, nu o sa-l punem impreuna pe profesorul de la tara ce primeste o gaina cu Sorin Ovidiu Vantu, Gabriel Bivolaru si marii magistrati care-i cocolosesc...o tzara de logica sper sa mai avem.
Mario
#28979 (raspuns la: #28809) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ca şi cum singura corupţie- - de Simeon Dascalul la: 18/11/2004 11:41:57
Ca şi cum singura corupţie-plagă ar fi aia la nivel mare, iar coruptia clasică ar fi ceva inofensiv, benign, chiar simpatic. La urma urmei tră să se descurce şi ei cumva, nu?
#29125 (raspuns la: #28809) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Coruptia - de Adrian Marchidann la: 18/11/2004 13:33:16
Este simptomul incapacitatii societatii de a regla preturile prin cerere si oferta.

Medicii nu au voie sa faca greva ca sa negocieze salariile. Nici functionarii publici. Cat li se da, atat iau.

Nu exista coruptie la frizer. Cat iti cere, atat ii dai. Altfel ramai netuns.
#29132 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Adrian - de Pasagerul la: 18/11/2004 20:36:06
Coruptia nu are nici o legatura cu cererea si oferta.
Este o folosire cinica a "puterii' pe care o are micul functionar sau doctorul ca sa-si mareasca veniturile.
Am citit recent un articol ca medicii chirurgi in Franta sint nemultumiti de salarii datorita sistemului de calculare a salariilor care ii defavorizeaza in raport cu alti doctori.Ma indoiesc insa ca iau mita din aceasta cauza.
La frizer nu exista coruptie pentru ca nu e un servici de care nu te poti lipsi.Si daca pretul e prea mare,te duci la altul sau te tunzi singur.Dar cind ai o problema medicala sau ai nevoie de un act sau o aprobare nu ai alta solutie.
Faptul ca coruptia e "institutionalizata" nu face decit sa agraveze situatia prin crearea unui sistem de norme reprobabile incepind de la cele mai inalte nivele.
#29179 (raspuns la: #29132) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu trebuie sa se "descurce"... - de ampop la: 19/11/2004 07:31:02
Simeoane frate, dar gravitatea consta in faptul ca Romania o ia pe cale tarilor latinoamericane Columbia,Nicaragua etc. unde coruptia ajungea la varf. Democratie latioamericana in plina Europa...oare chestia asta merge cu integrarea in UE?
Mario
#29199 (raspuns la: #29125) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Latinoamericane? - de Simeon Dascalul la: 19/11/2004 10:43:21
Latinoamericane ar fi bine inca. Dar cred ca o luam mai degraba spre tarile africane.
SI nu prea pricep ce mi-ar aduce bine sau rau integrarea in UE. Dar am impresia ca integrarea - neintegrarea va fi pe criterii politice, nu in functie de cat de cuminti si civilizati ne vom arata.
#29204 (raspuns la: #29199) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cerere si oferta - de Adrian Marchidann la: 19/11/2004 15:45:44
Si in Romania te poti duce la alt medic care nu iti convine, asa cum te poti duce la alt frizer. Iar daca oamenii se pot lipsi de frizer dar nu de medic, atunci cu atat mai mult medicii trebuie recompensati pe masura.

Coruptia in medicina romaneasca este nu din cauza ca vor sa abuzeze pacientii, ci pentru ca medicii nu pot sa isi negocieze salariile, iar statul ii dispretuieste.

Nici in SUA medicii nu sunt multumiti, dar nu iau mita pentru ca statul nu le stabileste salariile la un nivel de mizerie. Iar medicii francezi nu o duc nici ei rau.
#29234 (raspuns la: #29179) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
E vorba in ultima instanta de - de mya la: 20/11/2004 03:32:26
E vorba in ultima instanta de primitivism. Zicea cineva ca marea masa a romanilor sunt ca niste mamifere care au invatat graiul prea devreme.

S-au pierdut valorile prin atatea decenii de comunism impus cu forta. Nu mai stie lumea ce e bine si ce e rau. S-au indobitocit masele puternic de tot. Sunt manipulate mai usor asa.

Ce exemplu sa le dai copiilor tai cand vad ca nea Gicu ciobanu' a ajuns in parlamentul Romaniei si ne da noua cu tifla? E crunt. Cum sa le explici ca trebuie sa fii bun si corect in viata, altruist si modest? Cum?

Cel mai nasol e pentru oamenii (romanii) normali la cap, pentru aia care gandesc (nu pentru de-alde "noi muncim noi nu gandim!"). Ce karma pentru ei in viata asta...sa se nasca tocmai acolo si sa rabde toate rahaturile pana la moarte. Cunosc multi oameni ca lumea, care sunt corecti, cinstiti, specialisti (in ceea ce fac) si iubitori de Romania (ce ridicol suna dar asa este!). Se chinuie sa traiasca si sa fie fericiti totusi. Incearca sa-si gaseasca implinirea in familie, hobby-uri, in chestii marunte...daca altfel nu se poate.

Astia sunt oamenii care-si educa totusi copiii asa cum trebuie. Astia sunt la randul lor fosti copii de intelectuali decimati pe la canal dar nu neaparat. Astia sunt oamenii instruiti, care nu vorbesc cu "deci" si nici cu "se merita" sau "fai fata". Copiii lor or sa fie viitorul Romaniei, sper eu (sunt naiva, stiu). Nu fii de "Trutulesti". Poate nepotii lor sa apuce vremuri mai bune in Romania.

Doamne ajuta sa le apuce ei macar!!!
#29304 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cerere si Oferta - de Pasagerul la: 20/11/2004 15:20:08
Sint convins ca toti cei care iau mita au motive bine justificate,nu numai medicii.
#29339 (raspuns la: #29234) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pasagerule - de Adrian Marchidann la: 21/11/2004 07:32:35
Pana la urma nu poti lupta impotriva legilor economiei. Legea stabilirii pretului in functie de cerere si oferta este una din ele.

Din comuna primitiva pana in cel mai crunt comunism, aceasta a fost legea. Un guvern care ignora aceasta stimuleaza coruptia. Asta au facut comunistii, iar acum coruptia a atins stadiul de metastaza. Se autointretine.

Depinde de guvern ca toti membrii societatii sa beneficieze de pe urma ei, nu numai anumite grupuri privilegiate.
#29394 (raspuns la: #29339) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cererea şi oferta - de Simeon Dascalul la: 22/11/2004 09:02:26
Toate ţările, inclusiv cele mai bogate şi mai liberale au justiţia, poliţia şi o parte din sistemul sanitar plătite din banii statului, întrucât se presupune, utopic, că fiecare are dreptul la dreptate, siguranţă şi asistenţă medicală în calitate de cetăţean, nu ca şi consumator, după cât îl ţine buzunarul. Teoretic scrie ceva de genul ăsta şi-n constituţie.
Practic beneficiem, pe lângă jefuitorii mari, de jefuitori mărunţi din domeniile antemenţionate care se ostenesc să-şi aducă veniturile la nivelul omologilor occidentali.
Oricum discuţia asta e sterilă, întrucât indignarea societăţii civile nu foloseşte la nimic.
Problema nu se poate rezolva decât printr-o creştere a veniturilor combinată cu măsuri coercitive severe.
Nimeni care are ocazia să-şi suplimenteze veniturile şi poate s-o facă fără să păţească nimic, n-o se abţină fiindcă nu-i etic sau democratic.
#29449 (raspuns la: #29234) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
coruptia - de alexus la: 24/11/2004 20:54:14
cei de sus sunt corupti, asa cum suntem si noi, ceilalti corupti. cei de sus au pornit tot dintre noi, suntem cu totii aceeasi oameni. cu totii am dus un pachet de cafea la doctor, nu am perforat biletul in tramvai, am mers cu nasu in tren, am dat sau am primit un pachet de kent mai stiu eu unde, nu ne platim intretinerea la bloc etc etc. deci este vorba de faptul ca cei care au putine posibilitati, fura mai putin, iar cei de sus, care au alte posibilitati, fura pe masura posibilitatilor. si fireste ca fiind bani mai multi si fiind in prim-planul mass media, aflam repede despre ei si ne deranjeaza. cine a furat la scoala si in facultate si la serviciu, va fura si cand va fi mare si tare in politica sau in alt loc. problema e deci de MENTALITATE. mentalitatea (la formarea careia, desigur, o pondere importanta a avut-o comunismul, dar si situarea noastra in istorie sub influenta bizantino-turca si formarea mentalitatilor prin inraurirea produsa de biserica ortodoxa - cu neimplicarea sa in viata societatii, cu slavirea sau macar cu necontrazicerea autoritatii statale etc, asta spre deosebire de biswerica catolica sau cea protestanta, care au o puternica implicare in social si care nu pleaca imediat capul in fata autoritatii in stat) este cea care ne doare, care e subversiva, e peste tot si care, cum necum, va trebui, incet sau mai repede, schimbata. mentalitatea de a te plange sau dimpotriva, de a lua totul usor, mentalitatea de a rade si a face bancuri de greutatile prin care trecem si care ne afecteaza tara(coruptie, minciuna, lene, furt etc), in loc sa avem o atitudine serioasa si implicata. atunci cand la tv e plin de emisiuni in care se ia in deradere totul si se face haz de necaz, se instituie subliminal senzatia ca...nu e chiar asa de rau, la urma urmei (daca se poate rade de asta!), ca nu e atat de grav, sau ca e deja pe jumatate rezolvat. urmarea: o tara intreaga rade, insa lucrurile continua sa se degradeze. mentalitatea, diferenta intre NOI si EI (adica cei din vest) porneste de aici: atitudinea fata de munca, atitudinea fata de lege. si acolo exista multe exceptii, adica se incalca legea. dar sunt exceptii. la noi e invers: ceea ce la ei e exceptie, la noi e regula! la noi, un popor intreg (inca o data: dupa posibilitati, adica cine are mai mult, fura mai mult si invers) fura, de dimineata pana seara, intr-o forma sau alta. exact de asta suntem coada europei: pentru ca nu facem ceea ce trebuie, pentru ca preferam sa ocolim calea dreapta, legala, deoarece ne e mai comod, mai usor, mai profitabil. fara sa ne dam seama ca, intotdeuna, o tara nu poate progresa si nu se poate dezvolta decat pe calea dreapta: aceea a respectarii regulei, a legii, oricat de neimportanta ar fi ea, din orice domeniu. de catre oricine. asta si nimic altceva este coruptia!
#29744 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Simeon - de Adrian Marchidann la: 25/11/2004 08:46:13
"Problema nu se poate rezolva decât printr-o creştere a veniturilor combinată cu măsuri coercitive severe."

Asa este, dar nu se face nici una nici alta. Caci iar intervine cererea si oferta. Politicienii nu vor sa isi distruga baza lor - oamenii mai mult sau mai putin corupti ori care beneficiaza de inechitatile sistemului. Daca cresti salariile la medici se supara postasii.

Daca politicienii nu fac nimic este pentru ca oamenii care ii voteaza nu doresc asta.
#29779 (raspuns la: #29449) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sunt absolut de acord că nu - de Simeon Dascalul la: 25/11/2004 11:17:47
Sunt absolut de acord că nu se poate face nimic până când ţara nu iese cât de cât din mizerie şi atâta timp cât conducătorii nu vor face altceva decât să trântească nişte măsuri de faţadă, preocuparea de bază în cei patru ani fiind să asigure un trai decent pentru ei şi neamul lor pentru tot restul vieţii.

Dar că votanţii vor s-o ducă rău e o prostie. De ce naiba s-ar căra atâţia peste graniţă dacă le-ar plăcea aşa de mult s-o ducă rău aici?

Presupun că-i mai uşor să lucrezi în cine ştie ce condiţii la mii de kilometri distanţă decât să alegi pe cineva care să facă ordine în ţara asta.

Crede-mă, am cunoscut o familie care "ţine" de Alianţa DA. Şi se aseamănă nemaipomenit de bine cu PSD-ul.
#29787 (raspuns la: #29779) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Simeon - de Adrian Marchidann la: 25/11/2004 11:37:06
Votantii nu vor sa o duca rau, dar nici nu prea se zbat sa o duca bine.

Paradoxal, dar partidul cel mai corupt ia cele mai multe voturi. Pentru ca oamenii au avut timp sa vada ca nu se lupta pe viata si pe moarte cu coruptia si cu furtul.

Fiecare vrea sa ciupeasca cate ceva; fie ea o casa nationalizata, o fabrica privatizata, o bucata de pamant care nu ii apartine, un sac de ciment al statului, o prima nemeritata, etc.

Daca poporul ar fi vrut cu adevarat sa scape de coruptie, nu ar fi votat cu oameni corupti.
#29790 (raspuns la: #29787) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Votantii nu se zbat - de Simeon Dascalul la: 29/11/2004 10:10:14
Exista multi care nu se deplaseaza la vot, fiindca nu-s convinsi de nimeni din clasa politica si multi care s-au carat din tara.
Votantii PSD-ului sunt de multe ori oameni saraci - exceptie facand bineinteles clientela care are avantaje - pensionari, muncitori in pragul disponibilizarii, tarani. Se exploateaza teama de mosieri, de patroni. Mesajul "curat" al PSD-ului ar fi: "noi facem ce putem si va dam o paine, dar cu ailalti o sa fie mult mai rau, ajungeti in strada".
Nu-i alegerea coruptiei, e teama pentru ziua de maine.
#30108 (raspuns la: #29790) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
I-au indobitocit in atitia an - de mya la: 29/11/2004 22:58:05
I-au indobitocit in atitia ani de comunism, e si greu acum sa le mai pretinzi sa vada realitatea pe bune. Si sa zici ca tot ei sunt de vina e si mai ridicol. E ca si cum te-ai mira de unul care creste intr-un cartier nasol de tot (sa zicem in Ferentari) din parinti alcoolici...ca nu vrea sa faca facultate si sa devina om de stiinta. Nu are nici o sansa.

Trebuie sa treaca ani buni ca sa se inceapa cat de cat primenirea cetei din cap. Sunt sanse, dar chestia e cu bataie lunga...
#30155 (raspuns la: #30108) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Votantii nostri - de Adrian Marchidann la: 30/11/2004 13:38:10
Scriai ca "Mesajul "curat" al PSD-ului ar fi: "noi facem ce putem si va dam o paine, dar cu ailalti o sa fie mult mai rau, ajungeti in strada"."

Asa este, dar oamenii au trecut prin guvernarea celorlalti si nu au ramas in strada. Ei stiu ca PSD este corupt si ca coruptia produce saracie. Totusi, ei nu voteaza impotriva PSD. Coruptia nu este treaba lor.

Si saracii voteaza pentru a-si mentine privilegiile, nu doar bogatii. O pensie stramb calculata in urma parfumului strecurat pe sub masa, un teren retrocedat care apartinea altcuiva, un apartament nationalizat cumparat pe nimic, un serviciu nerentabil care pe care spera sa il mentina, o prima de incalzire la iarna etc sunt motive la fel de puternice ca o scutire de TVA.

Doar 50% au votat anul asta. Nemultumitul, in loc sa aleaga pe altcineva prefera sa stea acasa ori la carciuma si sa faca haz de necaz. Sa ii rezolve altii problemele.
#30200 (raspuns la: #30108) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cârciuma - de Simeon Dascalul la: 30/11/2004 15:35:00
Că veni vorba nici guvernarea convenţiei nu a lăsat în urmă o amintire prea grozavă. Mai degrabă de debandadă, de sărăcie peste tot şi de cădere liberă.

Iar PSD-ul lasă impresia - nu zic că într-adevăr aşa e, dar lasă impresia şi asta-i mai important în termeni electorali – că se preocupă de soarta celor sărmani. O groază de oameni care trăiesc de la o pensie la alta au fixată adânc în memorie imaginea de protector al PSD-ului şi de duşman pentru partidele de dreapta care nu-i iubesc decât pe cei productivi si competitivi, restul - treaba lor. Câteva bonuri de încălzire, o indexare de cincizeci de mii, Iliescu pe afiş cu Năstase şi look-ul de oblăduitor e gata.

În mentalitatea multora corupţia e un însoţitor sine qua non al politicii, aproape un drept. Sigur şi ăia care vor veni or să fure, altfel nu se poate. Marea majoritate nu se indignează de farmaciile nevestei lui Năstase şi nici de milioanele de euro azvârlite peste graniţă în contracte păguboase. Poate că nici nu-nţeleg despre ce-i vorba. Oricum corupţia e văzută ca ceva în firea lucrurilor, la fel de firesc ca şi forţa de gravitaţie.

Dacă aş fi convins că există un politician cu înclinaţii de Ţepeş sigur l-aş vota. Dar de unde până unde ajuns Alianţa un cavaler pe cal alb? Care-i diferenţa între cele două tabere în afară de cea pretinsă? De ce să mă trambalez la vot, lăsând cârciuma aia comodă numai ca să schimb o garnitură neruşinată cu una care doar se pretinde mai decentă?

Iar chestia cu parfumul e interesantă, aş apela şi eu dacă aş şti cui să mă adresez. Dar nu cred că oricine de pe stradă se poate duce la casa de pensii cu nişte cosmetice în mână şi să zică: „Ştiţi, am nişte părinţi, bunici, nu puteţi să ...”. Trebuie să cunoşti bine pe careva de-acolo şi să dai mai mult de-un parfum.
#30211 (raspuns la: #30200) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Simeon, - de Adrian Marchidann la: 06/12/2004 12:43:51
"De ce să mă trambalez la vot, lăsând cârciuma aia comodă numai ca să schimb o garnitură neruşinată cu una care doar se pretinde mai decentă?"

Eu inteleg ca oamenii sunt nehotarati si nu mai vor sa faca o alegere proasta. E jenant. Interesant este ca unii oamenii chiar pleaca din carciuma comoda ca sa ii voteze pe cei corupti.

Pe de alta parte, ocazia de isi exercita dreptul de conducere prin alegeri apare doar odata la patru ani. Daca nu voteaza acum, este ca si cum ar lua maiinile de pe volan, ar inchide ochii si ar spera ca nu vor ajunge in sant. Un astfel de sofer ar fi considerat iresponsabil.

Nimeni nu le cere sa ii creada pe politicieni pe cuvant acum, in campania electorala. Au avut 4 ani de zile ca sa isi faca o idee despre politicieni.
#30821 (raspuns la: #30211) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Adrian. M. - de Simeon Dascalul la: 08/12/2004 13:31:09
Totul se poate sintetiza asa: unii cred ca A e negru si B e alb, iar altii ca A e negru-smoala si B negru-catran.
Probabil o sa merg totusi duminca la vot fiindca pe-aici nu ne-a picat prea bine chestia cu autonomia. Dar cum sa fiu sigur ca Basescu nu va curta si el UDMR in caz ca iese?
#31094 (raspuns la: #30821) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...