-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

camasa mea cu maneci lungi


de Homo Stultus la: 30/12/2010 16:18:30
rezumat: nu are
taguri: Diverse 
voteaza:
Marţea trecută mi-au cumpărat o camaşă nouă. E de un alb imaculat. Nu le-am spus niciodată, am însă impresia că nu se pricep la cămăşi. Cea despre care vă vorbesc are mânecile mult prea lungi. Din acest motiv, când mă ajută să o îmbrac, se văd nevoiţi să le lege între ele la spate.

Din când în când, mă lasă în curte; asta mă bucură. Pe lângă gard au răsărit urzicile. Am mâncat odată o ciorbă de urzici excelentă. Se spune că e bogată în fier. Sigur e o minciună. Când am încercat cu magnetul, frunzele nu s-au mişcat. Am aşadar dubii mari. Cred că vor să îşi bată joc de mine.

I-am minţit într-o marţi că sunt Napoleon. Chestie absolut banală. Nu le puteam spune adevărul. Asistenta s-a uitat cu milă la mine. Adevărul e că Napoleon era o gânganie de om. Eu am peste un metru optzeci. M-am încăpăţânat însă să susţin asta. Nu îmi puteam permite să recunosc că habar nu am cine sunt. Parcă îmi e şi ruşine. Şi ultimul om (după omul de zăpadă) ştie cine e.

De la o vreme mi s-a năzărit că vor să mă otrăvească. Am auzit la televiziune că pe unii îi execută cu injecţia letală. Pe urmă am văzut un film cu o execuţie de felul ăsta. Injecţia semăna leit cu alea pe care mi le făceau mie. În dimineaţa următoare, i-am spart nasul asistentei. Scârba dracului, să îi facă injecţii letale lu' ta-su, nu mie.

Ieri a venit pe la mine fata. Vine cam rar. Îi e ruşine. La şcoală o necăjesc. E greu să ai un tată sonat. Mi-a adus un cartuş de ţigări.

E greu fără ţigări. Eu reuşesc să îmi mai cumpăr. Duminica e târg aici, lângă spital. Avem voie să ne plimbăm prin curte dacă promitem că suntem cuminţi. Oamenii ne mai dau bani din când în când. Un domn a oprit maşina lângă gard. Era în maşină cu doi copii. I-am atras atenţia să mute maşina. Nu e bine să laşi copiii în vecinătatea noastră. Dânsul a venit lângă gard şi a scos din buzunare un pumn de bani. I-a aruncat peste gard. Noi îi adunam ca pe corcoduşe. Eram chiar harnici, dacă îmi este permis să spun asta.

M-a apucat un dor nebun să beau o cafea şi să ascult muzică într-o cafenea. E una în oraş. Înainte să fiu luat, mergeam dimineaţa să citesc ziarul şi să joc şah cu pensionarii. E foarte greu să ajung acolo atât timp cât sunt îmbrăcat în pijama. Nu ştiu unde mi-au pus hainele civile.

Mi-a spus fata că soţia mea s-a recăsătorit. A făcut foarte bine. Arată destul de bine pentru vârsta ei şi era păcat să se irosească. Încă mă mai gândesc la ea când mă masturbez la duş. Sper să fie fericită. Ca să fiu sincer, mă gândesc şi la doctoriţa aia care vine să mă consulte o dată pe săptămână. Oare asta înseamnă că îmi înşel nevasta?

Duminica ne duc la capelă şi ascultăm slujba. Preotul e mai prost ca noaptea. Probabil că de aia l-au şi repartizat la noi. Are voce frumoasă. Îmi place slujba. Predica însă e absolut plictisitoare. Vorbeşte foarte rar şi tare, ca şi cum s-ar adresa unor retardaţi. Se poate să fiu nebun (doar sunt aici) dar asta nu înseamnă că sunt retardat. S-a supărat pe mine când în mijlocul predicii mi-am dat pantalonii jos şi i-am arătat curul. Nu avea de ce să se supere, doar îi răspundeam. El ne vorbea cu fundul, eu ascultam cu fundul.

Doctoriţa mi-a promis că, dacă sunt cuminte, săptămâna viitoare îmi aduce o carte de citit. E în curte o bancă pe care, când te aşezi, simţi nevoia să citeşti. Data trecută am citit “Maestrul şi Margareta”. Cică eu sunt nebun... Urmează “Un veac de singurătate”. Pe asta am citit-o pe vremea când lumea nu zicea că sunt nebun. Din câte îmi aduc aminte, mi-a plăcut.

Dacă o rog frumos, oare o să îmi aducă o cafea şi un casetofon cu căşti? O să i le plătesc eu cumva. Numai de-ar vrea.

Probabile greşeli de scriere şi exprimare.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


*** - de Baby Mititelu la: 30/12/2010 19:11:47
Tu poti scrie despre orice si despre oricine...si arati super! :)
#589339 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mi-a placut. - de GloriaVictis la: 31/12/2010 08:55:59
desi pe alocuri, e neverosimila: nici cea mai buna remisie nu cred ca induce atata liniste... sau poate cuvantul ar fi impacare.
#589373 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 01/01/2011 20:43:50
Bună şi-asta...
#589520 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...