-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Macarale rade`n soare!


de 1brasovean la: 30/12/2010 17:02:33
modificat la: 30/12/2010 17:08:38 arata originalul
taguri: Diverse 
voteaza:
Stirile de sfarsitu` anului imi plac cel mai mult: ne povestesc, non-SF, ce se va mai face si mai drege in viitorul imediat.
Una ce merita retinuta (stire) este: “Lucrarile la cel mai mare cartier ANL incep in 2011”

<< Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a declarat la inceputul lunii septembrie ca intentioneaza sa construiasca un cartier ANL de 10.000 de locuinte, cel mai mare din tara, pe un teren de peste 180 de hectare pus la dispozitie de Ministerul Apararii in zona Ghencea din Capitala.


Ministresa duios glasuieste:
<< "Va fi cel mai mare proiect imobiliar desfasurat vreodata la nivel national, pentru ca vorbim de construirea de noi drumuri si artere de circulatie, gradinite, sectii de politie si blocuri", a declarat Udrea. >>

---///---

Si acum hai sa incercam o decriptare in trei pasi, in spirit oranj:

I. Cine se cam pregateste sa recucereasca Primaria Bucurestilor, ba chiar cu o noua lege a capitalei care aduna in mana primarului general tot bugetul? PDL. In acest scop inca de pre vremea ministrului Blaga, in prima parte a acestui an au pregatit deja proiectul de lege. Ok, au dat in teritoriu, la mare deruta, un chestionar care chipurile colecta opinii privind chestiunea asta in timp ce proiectul de lege era deja in sertar. Chestionarul a avut doar – cel putin – un dublu rol: testarea pietei si simularea consultarilor democratice. Sanchi!

II. Colateral – un posibil candidat al PDL este Madam Udrea, o ministresa sexy si activa nevoie mare ce gospodareste cu mare parcimonie banul public, sa ajunga mai ales acolo unde trebuie. Adica in buzunarul cui trebuie.

III. Costuri (estimate la euro/mp construit, la o medie de 60 mp/apartament x 10000 apartamente)
C1. la 400 euro/mp = 240 milioane euro
C2. +50 euro in plus pe mp = 270 mil. Euro (cei 50 euro in plus sa zicem ca ar fi banii necesari pentru realizarea infrastructurii acestui cartier: imobile sociale, strazi, trotuare, parcari, utilitati, spatii verzi etc.)
C3. Daca au bun simt si nu tripleaza costurile ca la patinuarul din Brasov (tot reteta PDL), factura totala se va ridica undeva intre 480-500 mil. Euro (un pret mediu final intre 800-835 euro/mp).
Bani pentru partid ies?
Yes!!!

Nici nu va ganditi cine o sa castige pleasca asta dar putem face un pariu: firmele de casa ale lor, ale pedelistilor. La licitatie orice companie serioasa din UE va fi tratata cu flit si trimisa la plimbare de nu se vede, inca mai rau decat a furat-o Basescu de la sotul lu` doamna tanti Carla Bruni!

Si acum revenim: 10-15-20% din suma asta, intoarsa la Madam Udrea & PDL e de ajuns pentru orice tip de campanie electorala, sa se aleaga mamitza primaritza (sau o vrea fumeia sa fie presedinta?). Sau oricare altul din tribul lor.

Tot absolut intamplator – daca angrenajul merge ca uns – in intervalul aprilie – iunie 2012 se vor muta primii musterii in casa noua. De ce tocmai atunci?

D`aia, ca pica in campania electorala pentru locale, nu trebuie sa arate lu` bizon ca ei munceste, ca astea-s realizarilii iepocii oranj? (in toamna sunt si parlamentarele)

Remember you?Fraieri ce suntem, asa se scrie istoria!


PS – Cele de mai sus reprezinta strict o opinie personala si ma doare-n cot daca se vor ofusca ceva oranjgutani. E treaba lor.
PPS – Scandal va iesi doar daca nu vor imparti furaciunea echitabil.

---///---

Surse:
*http://www.bloombiz.ro/real-estate/lucrarile-la-cel-mai-mare-cartier-anl-incep-in-2011_1485532
**google si IuTub
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


*** - de Baby Mititelu la: 30/12/2010 19:08:24
Nu-mi place costumul de baie. :) In rest e cum zici...
#589337 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Braso' - de mazariche la: 30/12/2010 19:13:54
Scandal va iesi doar daca nu vor imparti furaciunea echitabil

Amar adevar, ar trebui sa fie prima lectie in economie politica...
#589340 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...