-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Definiţia iubirii


de Tudor-Cristian la: 13/11/2004 11:10:00
modificat la: 13/11/2004 22:56:58
taguri: Eseuri 
voteaza:
Definiţia iubirii este aşa : puţin alb, un cer greu, nefericirea. Apoi, o ploaie mică, amestec de gheaţă, carne şi vers, durere scursă.
Ce contează scadenţa, atâta vreme cât există magia ? Nu-i întrebare cu răspuns care să nu alunge praful mincinos, plin sau gol, milă necrezută, absurd de mult. Toate întrebările sunt vinovate.

Mi-am făcut un inventar aici, unde scriu : e un dor ars, aruncat pe masă, eşti tu, goală şi un văl aspru. Într-o altă lume am fost poet. Am avut atât succes încât cafeneaua mea preferată a ars. Să nu uiţi !
Definiţia iubirii nu ţine cont de stih, titlurile alunecă pe treptele rupte, pe rolul sfârşitului de vis. Aproape că nu mai cred în nimic. Fiecare clipă e o cameră umplută cu tine, flacără ce plânge, terminaţia disperării. Aseară am plâns.
Ce dacă uşa infernului e mereu întredeschisă, ce dacă speranţa a plecat pe mare ? Întrebările urcă dealul abrupt, crezul tresaltă, degetele se înnoadă. De vânzare a mai rămas numai sufletul. Cu sunetul la maxim, cu mine, fără tine.

Într-o altă lume am fost pictor. Te-am desenat fără culori, te-am inclus în dreptul meu la sâmbătă. Într-o altă lume ţi-am fost zâmbet.
Definiţia iubirii e ca o cutie : Înăuntru e o cârpă aruncată printre jarii necuraţi, purifică visul pământul, suie calea prăpastia. Dincolo de tine nu mai e nimic. Dumnezeu există.
În calea mea stau două lucruri : ochii răi şi vara. În ochii răi se sting valurile mării, iar vara… dorm. Dorm şi cântecele se îneacă.. Nu-mi lua elanul.

Definiţia iubirii este aşa : tu şi eu.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (7):


Gandesti sau cel putin scri - de aqua red la: 15/11/2004 11:39:43
Gandesti sau cel putin scrii ca o fata si poate de asta e atat de minunat.Fetele sunt frumoase
#28747 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
tudor - cristian, - de anisia la: 15/11/2004 16:13:49
tu spui "definitia iubirii este asa: tu si eu."

eu as fi zis "definitia iubirii este asa: noi ." -- adica tu si ea sunteti doar unu' . --

acel "si" din "tu si eu" imi pare ca va separa, doua entitati diferite cu posibilitatea prea vadita de a fi despartite..."tu si eu"... intelegi ce vreau sa spun? este un gust de despartire in acest "tu si eu" , de separare...asa cum se separa apa de ulei indiferent ca se afla in acelasi pahar...
#28774 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
iubirea - de (anonim) la: 06/12/2004 22:18:56
dragute unele ganduri..:) poate ca a fost si iubirea mea asa, acum este una prea concreta cred, din pacate.oricum mi-a placut sa le citesc..
PA!
Delia
#30890 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
iubirea... - de alura la: 15/12/2004 13:29:53
Este o iubire pierduta sau neimplinita... imi place acest gust dulce-amarui pe care-l simt "sarutandu-te", dar esti departe, ancorat in trecut, inecat in valurile viselor tale sau ranit de valul aspru de pe trupul ei ...are dreptate anisia cand scrie ca "si"-ul va separa.
A fost o vreme cand simteam si eu ca ard... de dor, acum mi-a ramas doar nostalgia acelor clipe... E placuta suferinta... SIMTI
#31685 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Definitia Iubirii - de Bibi la: 24/12/2004 18:41:42
Cristian,

Mi-a placut poezia de cind ai publicat-o, si am incercat sa ti-o spun, dar cumva, nu cred ca a ajuns la tine. Mai incerc o data. Sensibila si atinge multe in sufletul meu, ca si in a altora, banuiesc. Crezi ca e iubire atunci cind o putem controla cu rationalul? As vrea sa cred asta, dar nu pot, si doare...
#32209 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nedefinita Iubire - de Bibi la: 24/12/2004 22:34:03
Am incercat sa-ti scriu mai de mult, cind ai publicat "Definitia Iubirii", dar, cumva, cred ca mesajul nu a ajuns la tine. Mai incerc o data. Delicat, sensibil si frumos. Mi-a luminat o mica secunda in intunericul in care stau.
Spune-mi, crezi ca e iubire atunci cind incerci, sau mai ales, reusesti sa o controlezi cu rationalul? Crezi ca poate supravietui cind o impingi intr-un colt intunecat al inimii si ii taii toate sursele de supravietuire?
#32218 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sa ascultam expertii ... - de ADAM la: 19/07/2005 18:12:30
Romeo ,alaturi de Julieta, sunt cei mai priceputi in dragoste; Iata cum defineste Romeo iubirea:

Desertaciune < > grea,
Voioasa < > jale,
Haos diform,< > de forme ideale.
Avant < > de plumb,
Lumina < >,fum,
Foc < >gheata,
Esti < >si nu esti;
Acesta e amorul.

homo homini deus
#60335 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...