-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

academice


de Homo Stultus la: 07/01/2011 14:25:36
modificat la: 07/01/2011 20:52:27 arata originalul
rezumat: cioace
taguri: Diverse politica 
voteaza:
E ora două noaptea şi telefonul sună. Număr secret. Răspund şi zic cu o voce cât se poate de calmă: “Spune-i doamnei mă-ta că în noaptea asta nu pot să o rezolv, sunt ocupat cu tine.” Închid. Ca să îi sporesc frustrarea, opresc telefonul. Îmi imaginez cum viermele ăla anonim o sa facă spume de neputinţă. Cu această imagine plăcută în minte, mă las în voia somnului.

Pentru a înţelege cu cine staţi de vorbă, trebuie să vă ofer câteva elemente din biografia mea. Mai ţineţi minte proiectul de lege (neadoptat din păcate) care stipula că toţi cei care dau anunţuri cretine în ziare să fie executaţi cu un 9mm în ceafă? Ei bine, eu sunt cel care l-a iniţiat. Tot eu doream să se înfăptuiască spânzurarea celor care scriu pe pereţi şi castrarea chimică a celor care sunt violenţi în trafic. Din păcate nicio iniţiativă de-a mea nu s-a bucurat de succes.

În timpul liber sunt “motivational speaker”. Sunt destul de popular. Cel mai celebru discurs al meu poartă titlul: “În viaţă primeşti 90% surogate şi 10% neîmplinire. În rest, mori! (subtitlu) o viziune optimistă asupra realităţilor sociale”.

Am şi un curs la facultate. “Plantaţiile contemporane. Atitudini contextuale privind supravieţuirea sclavilor în era postindustrială.” Cursul porneşte de la faptul că, deşi toţi se visează astronauţi, majoritatea covârşitoare vor ajunge să iobăgească pe imaşul corporatist. Finalitatea cursului nu e să te facă să speri că, în ciuda statisticii, tu vei ajunge astronaut. Dimpotrivă, ţi se spune limpede. “Eşti mediocru, vei fi sclav toată viaţa. Ai face bine să te obişnuieşti cu asta. Nu e nicio tragedie. 98% dintre oameni sunt la fel de mediocri şi de sclavi ca şi tine. Dacă faci parte din ceilalţi 2%, pleacă dracului de la cursul asta. Nu e pentru tine.”

Dezavantajul e că mai mult de jumătate dintre studenţi cred că fac parte din cei 2%. E treaba lor. Categoria sclavilor care se cred astronauţi e cea mai nefericită categorie de oameni. Din păcate, lumea nu e pregătită pentru sinceritate. Cel care e sincer, este un ticălos.

Probabil ăsta e motivul principal pentru care primesc telefoane anonime la două noaptea. Nu s-a născut încă idiotul care să-ţi mulţumească atunci când îi pui oglinda în faţă.

Vă mărturisesc, dar să rămână între noi, că uneori mă simt foarte mulţumit. Prostia e ca pirul (planta aceea erbacee care are dezavantajul de a fi şi perenă). Când o tai, nu faci altceva decât să îi multiplici rădăcinile.

Am un student excelent, simpatic, probabil că îl stâng izmenele. S-a supărat pe mine când i-am spus că, pentru el ar fi potrivită meseria de cizmar. S-a luminat când am adăugat: “sau cea de preşedinte.” Nu ştiu de ce s-a supărat la prima parte. Din câte îmi aduc eu aminte, sunt meserii înrudite. Cizmarii au şanse mari să fie preşedinţi buni pentru că au aceeaşi mentalitate ca şi cârnăţarii, prăzarii şi ceapamăsarii. Cizma ar trebui să fie simbolul politicianului veritabil. Iar sloganul ideal ar fi “Votaţi cizma, pentru conducerea pe care o meritaţi.” Dacă nu cizma, măcar papucul.

Toamna trecută am fost invitat să particip, cu o lucrare, la un simpozion despre sistemul bancar. Mi-au promis mână liberă, iar eu am luat-o de bună. Nu cred ca o să mai fiu invitat vreodată. Practic, a fost cea mai bună lucrare pe care am scris-o în ultimii zece ani. Poate i-a deranjat stilul expeditiv în care am redactat-o. Aş vrea să-i văd pe ei în câte pagini ar exprima invitaţia către bancheri de a participa, ca parte pasivă, la o partidă de sex oral. Vă reamintesc ceea ce am spus în legătură cu sinceritatea. Lumea nu e pregătită pentru ea.

Au semnat documentul 20/20/20. Cel puţin aşa am auzit. Trebuie să vă spun un secret; conducătorii patriei iubesc foarte mult cifra doi. O s-o păstreze pentru ei. În urma acestei mici operaţiuni, vor implementa documentul în forma 0/0/0.
Se vor găsi mulţi care vor spune: “e bine că se aplică şi aşa”. Paradigma care-i mână este: “decât deloc, mai bine să n-ai nimic.” Mă văd nevoit să mă înclin smerit în faţa acestei mentalităţi “colosal de genială”.

Acum, că v-aţi lămurit cu cine staţi de vorbă, mă duc să mai trăiesc o zi compusă din 90% surogat şi 10% neîmplinire. În caz că v-aţi făcut speranţe, astăzi nu se moare pe plantaţie. Nu disperaţi însă, e şi mâine o zi.

Semnează,
Prof. Dr. Naţionel Tâmpiţescu
Catedra de “Etat-oligofrenie” Aplicată

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (22):


tare! - de GloriaVictis la: 07/01/2011 14:41:57
Aş vrea să-i văd pe ei în câte pagini ar exprima invitaţia către bancheri de a participa, ca parte pasivă, la o partidă de sex oral
cum naiba sa nu-i dai dreptate? :))))
#590528 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de irma la: 07/01/2011 15:03:20
excelent textul :))

il pun la bookmarkuri.
#590536 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hs - de thebrightside la: 07/01/2011 16:34:44
aceste cuvinte ne doare, dar este o durere multasteptata, deci binevenita caci i-a noastra a tuturor.
salutari lu' dom' profesor.

in alta ordine de idei, ma enervezi ingrozitor. io ma screm sa debitez cateva randuri amarate si iese asa o ... tristete, sa nu zic altfel, iara mata le scoti de parca le-ai culege din pomu' nesfarsitei inspiratii.
not fair.
da si mie.
ah, mi-ai dat.
mai da. ca-s om si putin e mereu mai putin.
#590550 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 07/01/2011 18:08:15
Pare ca ti-e foarte usor sa scrii! Asa e? :) Mi te imaginez cu cutia cu litere in fata, sufland si scotand textul gata facut.
#590559 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hs - de proletaru la: 07/01/2011 18:15:49
tare bine a cazut!
#590561 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru ca nu merita postare separata - de Homo Stultus la: 07/01/2011 20:49:41 Modificat la: 07/01/2011 20:51:32
Şeful dihorilor dependenţi de metempsihoză avea o problemă esenţială. Existau două şcoli de gândire. Prima susţinea că e suficient să ai asupra ta douăzeci de creioane şi o ascuţitoare dublă. A doua insista că numărul creioanelor trebuie să fie treizeci iar ascuţitoarea, simplă.

Pentru dumneavoastră această problemă poate să pară absolut neimportantă. Nu aţi gândi astfel dacă aţi şti ce implicaţii sociale profunde se născuseră.

La şcoală, la biserică, în parcuri şi chiar în parlament, nimeni nu vorbea despre altceva. Fraţii, vecinii, prietenii; toţi se certau. Cinci milioane de dihori dependenţi de metempsihoză considerau că varianta corectă era cea cu douăzeci de creioane şi ascuţitoare dublă. Cealaltă variantă era susţinută de cinci milioane şi şaptezeci de mii.

Contradicţia devenise aproape viscerală. Ai fi zis că că problema creioanelor este cea care determină pământul să se învârtă, soarele să strălucească şi ploaia să cadă. Fiecăruia îi era teamă că, dacă cealaltă tabăra va învinge, va fi un cataclism, un dezastru. Unii chiar profeţeau că va începe să plouă cu broaşte.

Dumneavoastră, care înţelegeţi ridicolul acestei situaţii o să zâmbiţi cu îngăduinţă atunci când veţi afla această poveste a dihorilor. Când crezi că vizuina e centrul universului şi coteţul găinilor-suprema năzuinţă, e greu să nu consideri problema creioanelor ca fiind sine qua non pentru fiinţare.

În neamul dihorilor era şi unul despre care vreau să vă vorbesc în special. Era singurul dihor din toată ţara înregistrat ca suferind de nebunie. Uneori veneau şi turiştii să îl vadă. Se organizau şi excursii şcolare la vizuina lui. Ministerul turismului angajase şi un ghid. Acesta le explica dihoraşilor principalele trăsături de caracter ale singurului dihor înregistrat ca suferind de nebunie.

Nişte domni reporteri, puşi pe snoave, au venit la dihorul despre care vreau să vă vorbesc în special. Ca să-şi bată joc de dânsul, l-au întrebat: “În ce tabără vă aflaţi în ceea ce priveşte disputa creioanelor.” Reporterul a trebuit să repete de cinci ori întrebarea pentru că dihorul continua să se holbeze la un ghiocel (ticuri de dihor sonat).

În cele din urmă a venit şi răspunsul “Domnule, dumneata esti gângav? Te-am auzit de prima dată. Nu ţi-am răspuns pentru că nu am ce să răspund. Nu sunt în nicio tabără. Sunt un simplu dihor nebun. In plus, eu folosesc stiloul.”
#590567 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
GloriaVictis - de Homo Stultus la: 07/01/2011 21:04:06
Ma temeam de partea asta cand am postat-o. Credeam ca o sa scandalizeze. Ma bucur ca nu.
#590569 (raspuns la: #590528) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irma - de Homo Stultus la: 07/01/2011 21:05:11
multumesc.
#590570 (raspuns la: #590536) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside - de Homo Stultus la: 07/01/2011 21:12:44
Iti multumesc. Nu te enerva, presimt ca imi trece repede. :)

Poate parea usor, nu e. Cea mai buna motivatie e foamea. Cum ar spune aia de la Whole Earth Catalogue: "Stay hungry. Stay foolish." Pentru a doua parte nici nu trebuie sa fac vreun efort. Imi vine manusa. :))
#590571 (raspuns la: #590550) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
HS - de monte_oro la: 07/01/2011 21:14:20
Deh... sfanta disperare-resemnare... :) Am ras...si mi-am imaginat zambetul simpatic al... studentului ala.. De la izmene...:))
#590572 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby Mititelu - de Homo Stultus la: 07/01/2011 21:18:05 Modificat la: 07/01/2011 21:25:23
Nu e. :) Mai ales ca nu sunt de profesie. Imi dau seama ca am foarte multe stangacii (unele impardonabile). Dar treaba asta nu e ca si cum ai avea de ales. Ti-a intrat vreodata o musculita de otet in ochi? Nu poti avea pace pana nu o scoti cumva. Vie, moarta, intreaga, strivita. Trebuie sa o scoti ca sa scapi de usturime.:)

Partea ad libitum e doar aceea legata de postare. Cum nu imi fac iluzii, nici asta nu e o problema prea complicata.
#590573 (raspuns la: #590559) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
HS, - de anisia la: 07/01/2011 21:19:32
am incetat sa mai fiu surprinsa de talentul tau. am inceput, in schimb, sa am asteptari din ce in ce mai mari de la tine. in ceea ce privesc povestile tale, se subintelege.

la multi ani, si un 2011 plin!
#590574 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proletaru - de Homo Stultus la: 07/01/2011 21:21:21
ma bucur.:)
#590575 (raspuns la: #590561) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
monte_oro - de Homo Stultus la: 07/01/2011 21:28:36
:) Ma bucur daca ai ras. Inseamna ca textul si-a implinit menirea.
#590581 (raspuns la: #590572) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia - de Homo Stultus la: 07/01/2011 21:32:38
La multi ani!

Despre asteptari, te-as ruga sa nu. Avandu-le (poc truismul) o sa ai motive de dezamagire. :) Mai bine surprize placute decat asteptari neimplinite. Nu?
#590583 (raspuns la: #590574) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
HS - de monte_oro la: 07/01/2011 21:34:23
deh... una dintre ele... c-o fi avut el si-o alta menire... da' aia-i pentru tine, anume.. in tine...
#590585 (raspuns la: #590581) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
HS - de Apoll la: 07/01/2011 21:50:30
Astronomul folosindu-se de astrologie a ajuns cizmar,iar cizmarul folosind ciocanul a ajuns presedinte spre bucuria domnului profesor caruia i-a marit salariul.:)
#590586 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 07/01/2011 22:50:43
Dacă şi astronomii pun botu' la astrologie, chiar că e timpul de-a face credite substanţiale la bancă-n speranţa ca decembrie doomiidoişpe nu-i o cioacă...
#590597 (raspuns la: #590586) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
HS, - de ladyamalia la: 08/01/2011 08:54:33
tare mult mi-au placut ambele texte. Le-am citit dintr-o suflare.
#590631 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:))) - de thebrightside la: 08/01/2011 10:04:31
ca sa ma rup in aforisme. nu poti fi normal, daca nu esti macar nitel nebun.
#590635 (raspuns la: #590567) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
HS :) - de munteanu rodica la: 08/01/2011 12:44:24
De cele mai multe ori îmi este teamă să-ţi comentez scrierile, pentru că îmi plac aprope toate.Si mai ales... îmi sunt ca o manuşă.Mi-e teama ca orice aş spune nu va fi îndeajuns.
Nu prea ştiu să laud şi cred că este mult prea tîrziu ca să învăt.
Si cîtă dreptate ai cind spui:
"Când crezi că vizuina e centrul universului şi coteţul găinilor-suprema năzuinţă, e greu să nu consideri problema creioanelor ca fiind sine qua non pentru fiinţare"

#590649 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thebrightside - de Paianjenul la: 08/01/2011 21:49:34

"...io ma screm sa debitez cateva randuri amarate si iese asa o ... tristete"

- Well... era vorba de 2% vs 98%...
(Make up your mind...)...

#590679 (raspuns la: #590559) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: