-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Invitatie la vals


de bunny girl la: 08/02/2011 21:51:34
modificat la: 15/02/2011 21:16:19 arata originalul
rezumat: Nebunie curata, iubire neagra..ar putea judeca cineva finalul?
taguri: Salonul 
voteaza:
"Voiam să-ţi vorbesc,să-mi deschid pentru ultima dată inima inaintea ta, dar mi-a fost greu, foarte greu. De aceea am ales calea scrisului, mult mai lesnicioasă, cind poţi spune tot ce te doare, fără să te intrerupă nimeni. Trebuie să-ţi mărturisesc din capul locului că mă simt vinovată faţă de tine... Imi recunosc deschis greşeala care a făcut să ni se despartă drumurile pentru totdeauna.
Nu incerc sa ma dezvinovatesc. La ce bun? In fata faptului implinit omul se leapada de masca ce o poarta, de minciuna si de ipocrizie si simte nevoia unei impacari sufletesti pe care nu ti-o da decat marturia sincera. E ceea ce se intampla cu mine acum.
Nu, nu pot incepe mai inainte de a-ţi spune incă o dată că te-am iubit, cum n-am iubit pe nimeni. Adică greşesc: cum să fac o comparaţie cind nu te-am iubit decit pe tine? Mereu mă osteneam să-ţi plac, să fiu aceea pe care o căutai şi, cu cit voiam mai mult, cu atit mi se părea că eram mai puţin. Ai să zimbeşti cind o sa iti mărturisesc că de cind am fost a ta mă simţeam mai bună pină şi cu mine insămi
Tu ai rămas singura mea iubire, n-am mai putut iubi a doua oara. E atat de neverosimila si de putin omeneasca povestea iubirii mele incat oricui i-ar parea o nascocire. Zambeam sceptic, neconvinsa si ridicam din umeri in fata iubirii ce se infiripa pt tine inca din prima noapte petrecuta impreuna. Imi spuneam si imi repetam obsedant si egoist “imi sunt suficienta”, el nu e decat un trecator in viata mea. E cu neputinta, imi spun acum, sa iubesti asa de total, o singura data in viata.
Destinul a vrut sa imi dea o lectie aspra, m-a ales tocmai pe mine sa confirm realitatea unei povesti de iubire. Nu ma plang! O vreme am fost atat de fericita incat socot ca nu m-am achitat fata de fericire cu pretul toturor suferintelor pe care le-am indurat dupa.
Iubirea e nesăţioasă, de un egoism sălbatic, vrea să-i sacrifici tot fără a-i cere nimic in schimb, mulţumindu-te doar cu ceea ce-ţi oferă. Eu am rivnit totul de la tine pentru că iţi dădusem totul. Oricum, ceva mai bun decit mine nu puteam să-ţi dau. De aici pornit eroarea, de la acest schimb in aparenţă just. Dar ce experienţă aveam, de unde să ştiu că iubirea dintre două fiinţe nu e egală, că balanţa atirnă cind intr-o parte, cind intr-alta după imponderabile de care arar ne dăm seama. In cazul nostru balanţa atirna in favoarea ta, lanţurile cu care mă incătuşai erau mai puternice decit ale mele. De ce te-am judecat luindu-mă pe mine drept unitate de măsură? Bărbatul, datorită se vede eului său aşazis "superior", se dă dragostei cu prudenţă, păstrind rezerve pentru sine, de aceea işi păstrează, măcar parţial, echilibrul. Pe cind noi, femeile, cind iubim, ne dăm integral mistuindu-ne in aşa fel incit nu ne rămine decit umbra celor ce am fost. La fel s-a intimplat şi cu mine. E greu, aproape imposibil, să-ţi inşir in ordine succesiunea evenimentelor care au concurat la rostogolul meu in neant. Nu-mi dau seama dacă acest rostogol a inceput atunci cind eu,nesătula de iubire, am provocat ruptura sau cind, chinuita de remuşcări, m-am intors? Chestiunea n-are importanţă. E sigur că, inlăuntrul acestor două date, mi-a incolţit un gind feroce de răzbunare. Te iubeam prea mult! Şi nu ştiu dacă o femeie indrăgostită raţionează vreodată cu creierul. Nu, toate ne lăsăm duse de-o sensibilitate care nu cunoaşte măsura. Am vrut sa te fac sa suferi ca ma pierzi, sa simti din nou ca ma iubesti , sa te simt ca ma iubesti si ma vrei pe mine. Pe de altă parte, găseam că procedeul meu era absolut necesar, pentru că dădea loc unei verificări a propriilor tale sentimente. . Numai lipsa unui obiect ori a unei fiinţe, care ne-a aparţinut o dată, ne pune la lumină adevăratul preţ. Mă simţeam prinsa de tine iremediabil şi ţineam cu orice preţ să-mi dau seama cit e de adincă apa in care te scalzi. Dacă am văzut insă că nu reacţionezi in nici un fel, că puţin iţi pasă de ruptură, am inţeles că nu mă iubeşti. Ce era atunci mai firesc decit să ne despărţim? Aşa am judecat. Cit doream, cit imi trebuia revolta, deznădejdea, gelozia ta.Toate astea laolaltă... Recunosc: era un plan absurd, ridicol, nebunesc.
Am trait apoi clipe cand mi se părea că pămintul de sub picioare prinde a se scufunda cu mine. Nu m-ai intrebat ce s-a intimplat, ce a fost cu mine. Erai prea mindru. Ai tăcut tot timpul, te-ai retranşat in spatele unei tăceri indărătnice şi mistuitoare. Poate aveai dreptate. La ce bun să mă intrebi cind dinainte credeai că ştii răspunsul? E parcă un făcut să nu ne dăm seama de valoarea unei fiinţe sau a unui lucru decit după ce-l pierdem.
Despărţirea mi-a deschis mintea asupra unui simţămint de care nu mi-am dat niciodată seama că există cită vreme ai fost al meu: cat te iubeam inca. Te-am iubit şi te iubesc cu atit mai deznădăjduit, cu cit ştiu că de-acum n-ai să mai fii niciodată al meu. Ce s-a intimplat cu mine, ce pinză mi s-a pus dinaintea ochilor incit n-am reuşit să te văd aşa cum erai in realitate? Am inchis intradins pleoapele că să nu văd decit ceea ce voiam eu? Sau tu imi arătai mai puţin decit trebuia? Nu ştiu, te-am socotit fluşturatic, rău şi josnic, un om fără trăire interioară, pentru că ma pacaleai cu iubirea ta ..
Ce nevrednică eram de iubirea ta! Mă simţeam aşa de mică faţă de tine, mică şi neinsemnată ca o ginganie, iar conştiinţa acestei micimi imi strecura in suflet o suferinţă dizolvantă. Nu, Dor, n-ai să inţelegi niciodată ceea ce am trăit. Eram silită să stau alături de un bărbat pe care nu numai că nu-l iubeam, pentru a nu fi singura, dar ajunsesem să-l consider cauza nenorocirii mele, prin faptul că apăruse in viaţa mea. Făcea tot ce-i stătea in putinţă să fiu mulţumită, era indatoritor cu mine, mă copleşea de atenţii care ar fi măgulit pe orice altă femeie. Ii apreciam rece eforturile şi mă sileam să-l cruţ de suferinţe. Degeaba! În cele din urmă a inţeles că tot pe tine te iubeam. Odată, intr-o seară, mi-a spus-o. Bineinţeles, am tăcut şi asta a fost o confirmare pentru amindoi. Ce era să facă? Mi-a mai spus: dacă sa te intorci, n-am dreptul să mă impotrivesc. Intr-adevăr, bărbaţii fac uneori gesturi admirabile, dar, pentru a-i aprecia, trebuia mai intii să-i iubeşti, să simţi ceva pentru ei. Eu nu reuşeam să-i preţuiesc delicateţea sufletească decit rece, raţional, ceea ce era egal cu zero. Da, este adevărat că atat cit a durat această nouă relatie n-a fost zi in care gindurile mele să nu fie in preajma ta,lingă tine.
Cind n-aveam fapte noi despre tine, coboram in trecut ca să retrăiesc in ore lungi de reverie sărbătorile iubirii noastre. N-aveau să se mai intoarcă niciodată, ca zilele smulse din calendar. Revedeam frenetica noastră bucurie de viaţă cu risul ei nepotolit de la inceput,toate micile noastre nebunii şi, desprinsă de realitate, surideam trecutului.
Cînd am aflat că de ea m-a podidit un plins sfişietor. Nici acum nu-mi dau seama de ce am plins atita. Am inţeles, mi-o spunea toată fiinţa atunci ca ea o sa fie aleasa ta.. Doamne, cite lacrimi am vărsat in ziua aceea. De cind sint n-am plins atita. Iar seara mă aflam in faţa unei hotăriri nestrămutate. M-am imbrăcat in pripă şi am fugit la tine. Nu ştiu ce voiam să fac: să te felicit, să-ţi cad la picioare rugindu-te să mă ierţi, sau numai să te văd şi să mă intorc impăcată cu mine. Imi trebuiai in clipele acelea aşa de covirşitor, incit mindria, despotica mea mindrie, răminea mută, nu mai avea un cuvint de spus. Nu-mi păsa orice s-ar fi intimplat, mi-era indiferent tot ce ai fi crezut despre mine. N-aveai decit să mă respingi, imi ajungea doar să mă uit in ochii tăi, să te simt aproape."

To be continued..


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (36):


continuarea...finalul.. - de bunny girl la: 08/02/2011 22:15:02
Ce frumos şi mindru mi-ai apărut cand te-am revazut! Mi-am dat seama că niciodată n-o să mai cobori pină la mine, că nădejdea intr-o intoarcere e o nebunie curată. Am vrut atunci să te imbrăţişez cu de-a sila, aşa cum făcuseşi şi tu cu mine odinioară cand mi-ai furat dragostea. O, Dorule, incă de la inceputul legăturii noastre erai sigur că te iubesc. E adevărat, te-am iubit şi atunci mult. Dar iubirea la care răspunzi nu e decit jumătate iubire. Chiar mai puţin decit atit. Acum, acum să mă fi lăsat să te sărut, cind nu mai era cu putinţă. Ai fi ştiut ce inseamnă o sărutare. Şi aş fi ştiut, bineinţeles, şi eu. Sufeream de rău de tine, inţelegi? Intrebuinţez acest cuvint fiindcă nu găsesc altul mai potrivit. E ceva care aduce cu o sfişietoare nostalgie, dar e mai mult decit nostalgie. Acest rău de dragoste mă măcina incetul cu incetul, imi răvăşea fiinţa, imi lua minţile. Umblam pe străzi năucă, buimacă, ca să consum energia care mă apăsa, sau scriam frenetic ceasuri intregi, acoperind zeci de pagini, strigindu-ţi dorul meu mistuitor, setea mea de tine. Cind nu te poţi infrina inseamnă că ai pierdut cirma şi pluteşti la intimplare, in voia valurilor. Nu mai eram stăpină pe mine.
Găsisem un simbure de fericire chiar in lacrimi. Cind a tăcut orchestra, s-a destrămat şi vraja care mă smulsese din realitate. Revenindu-mi luciditatea, m-am îngrozit de aventura in care mă angajasem.
Cit timp erai singur, aveam credinţa că nu m-ai uitat, că mai ţii la mine, cu tot răul pe care ţi l-am făcut; că amintirile noastre dragi incă stăruiesc in tine, cu mireasma lor atenuată de timp, totuşi destul de vii. Pentru mine acest gind constituia o mingiiere, un sprijin, o speranţă. N-aş putea spune că mă gindeam la o impăcare. Ar fi fost lipsit de sens să mi-o mărturisesc deschis chiar mie insămi. Dar in adincul sufletului, spun drept, tot nădăjduiam. Şi acum căzuse şi asta! Erai de aici inainte al alteia. Ştiu că n-ai luat-o să te răzbuni pe mine şi să mă nimiceşti. Eşti prea mare şi bun ca să-mi vrei intr-atit răul. Mă gindeam-cu spaimă că s-ar putea să vă intilnesc undeva, pe stradă, la teatru sau la cinema. Unul lîngă altul, sorbindu-vă din ochi, conversind intim; ea rezemindu-se tandră de braţul tău, aşa cum făceam şi eu adesea. Mă cutremuram toată şi gemeam de durere.
Am vrut să fug de voi, şi gindul acesta m-a stăpinit un timp. Să plec undeva departe, in alt colţ de pămant, in străinătate, oriunde! Să incep acolo o nouă viaţă cu alţi oameni, alt decor, chiar alt aer. " O nouă dragoste poate m-ar fi salvat, ştiu eu? De ce n-a venit? De ce am fost sortită să am o singură dragoste şi aceea atit de tragică?
Nu ştiu, dar unii oameni sint sortiţi să ispăşească greu o greşeală. Eu sint dintre aceia. Nu mă pling! Dealtfel, nici nu mai am lacrimi. Odată, sint mulţi ani de-atunci, o ţărancă octogenară mi-a spus: domnişoară frumoasă, să te păzească Dumnezeu şi Maica Precista de dragostea neagră. La virsta aceea n-am inţeles despre ce era vorba. Acuma ştiu prea bine. Invitaţia ta la vals n-a fost decit actul de naştere al acelei iubiri negre care sfirşeşte cu moarte. Sint sigură că nu te-ai aşteptat la un asemenea deznodămint, dar tot pe atit de adevărat că nici nu l-ai putut impiedica. Rămii cu bine, dragul meu! Iartă-mă N-am avut incotro. Dacă nu scriam scrisoarea de faţă, n-aş fi putut să mor. Nu-i nimic. Ai să mă uiţi repede şi după aceea iţi vor rămine de trăit incă ani mulţi şi fericiţi. In plus iţi las şi partea mea de fericire de care destinul m-a lipsit. Incă o dată rămii cu bine, Dor! Te sărut aievea, cum te sărutam odinioară de zeci de ori, incit imi spuneai copleşit: "Nebuno lasă-mă, mă inăbuşi.'" ― şi eu tot mai mult voiam să te inăbuş.
Am disecat in lumină tot ceea ce s-a petrecut intre mine şi el, am cintărit intimplările, pipăind resortul fiecărei fapte, oricit de neinsemnată ar fi fost. Nu, nu este nimic de făcut! Acesta-I adevărul! Sentinţa, implacabilă ca un destin, rămine in picioare Nici o ispită lumească nu mă mai ademeneşte să infrunt verdictul, nici o dorinţă, nici un ţel, nici o ambiţie. Nimic. Drama incepe de acolo că n-am izbutit să mă cunosc decit atunci cind era prea tirziu. N-am ştiut cind trebuia incotro să-mi indrept paşii, in ce chip să-mi stăpinesc pornirile inimii şi, apucind la intamplare pe un drum greşit, iată-mă ajuns inainte de vreme la sfirşitul său. Totul, totul imi vorbeşte de el: locurile pe unde am hoinărit,casele, grădinile, lucrurile, oamenii pe care i-am cunoscut impreună. In toate şi in tot parcă şi-a lăsat fiinţa lui. Cind tac, fiinţele şi lucrurile din afară incep să grăiască amintirile din mine. In ginduri şi in vis, in iubire şi in ură, inbucurie şi in suferinţă, in faptă şi in vorbă, e pururea viu, pururi prezent ..
Cine ar putea să-mi smulgă rădăcinile lui crescute pină in adincurile mele cele mai insondabile? Iubirile mari sint tocmai acelea de care te indoieşti mai mult."

R
#596382 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 08/02/2011 22:28:24
Multe burice are pământul...
#596386 (raspuns la: #596382) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
o clipa - de zaraza la: 08/02/2011 22:42:12 Modificat la: 08/02/2011 22:43:09
m-am intrebat daca nu e cumva un fragment din invitatia la vals a lui drumes. cred totusi ca nu, desi e la fel de melodramatica.

nu toate scrisorile de amor sunt literatura.
#596390 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ba da, e din Drumes... - de Intruder la: 08/02/2011 22:49:12
"Iubirea e nesaţioasă, de un egoism sălbatic, vrea să-i sacrifici tot fără să-i ceri nimic în shimb, mulţumindu-te doar cu ceea ce-ţi oferă. Eu am vrut totul de la tine pentru că-ţi dădusem totul şi oricum ceva mai bun decât mine nu puteam eu să-ţi dau. De aici a pornit greşeala, de la acest schimb în aparenţă just. Dar ce experienţă aveam eu, de unde să ştiu eu că iubirea dintre două fiinţe nu e niciodată egală, că balanţa atârnă când într-o parte, când într-alta, după variabile de care foarte greu ne dăm seama. În cazul nostru balanţa atârna în favoara ta. Lanţurile cu care mă încătuşai erau mult mai puternice decât ale mele."

Mihail Drumeş în Invitaţie la vals
Adăugat de Tania
Comentează! | Votează! | Copiază! | Răspândeşte!

(http://www.citatepedia.ro/index.php?id=15123)

...am luat un paragraf la-ntamplare si l-am pus pe google search.
#596392 (raspuns la: #596390) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 08/02/2011 22:54:02
Deci buricele alea multe sunt şi ostentativ-corporatist-creditativ-exhibiţionist-penibilos împiercingate cu cronica unor ciordisme anunţate.
#596395 (raspuns la: #596392) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lol - de zaraza la: 08/02/2011 22:57:27
sincer, nu mai tin minte mare lucru din drumes, l-am citit pe la 10 ani. n-as fi crezut ca e asa prost.
#596397 (raspuns la: #596392) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)))))))) - de Intruder la: 08/02/2011 23:04:21
unii te-ar linsa ca l-ai facut pe Drumes prost.
#596401 (raspuns la: #596397) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
:)) - de adina.petre la: 08/02/2011 23:05:29
mama, mie incepe sa-mi fie frica de zaraza, zau. :)))
#596402 (raspuns la: #596392) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 08/02/2011 23:07:42
de mine de ce nu ti-e frica??
#596404 (raspuns la: #596402) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da, oamenii de 10-13 ani :) - de zaraza la: 08/02/2011 23:15:46 Modificat la: 08/02/2011 23:16:22
m-a pus naiba sa recitesc anul asta "cismigiu & comp" si zau ca a fost o idee proasta. si cand ma gandesc ce tare mi se parea pe la 12 ani!
#596407 (raspuns la: #596401) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de lafemme la: 08/02/2011 23:16:25
ha! mie mi-era demult frica!
#596408 (raspuns la: #596402) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina :)) - de zaraza la: 08/02/2011 23:17:20 Modificat la: 08/02/2011 23:17:36
e un compliment sau te-ai infricosat cand ai aflat ca de fapt am 120 de ani?
#596409 (raspuns la: #596402) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrus - de adina.petre la: 08/02/2011 23:18:57
ca te-am infipt cu bold la insectar :)))
#596410 (raspuns la: #596404) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 08/02/2011 23:27:36
Se zice Intrustar.
#596412 (raspuns la: #596410) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 08/02/2011 23:27:37
Se zice Intrustar.
#596413 (raspuns la: #596410) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de bunny girl la: 08/02/2011 23:30:12
Da,e "Invitatie la vals", Drumes. Dar intrebarea mea e alta?Condamna cineva finalul chiar dupa intensitatea scrierii?
#596415 (raspuns la: #596392) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cismigiu et comp - de Intruder la: 08/02/2011 23:30:34
tin minte ca mi-a placut si mie, dar n-as mai reciti-o.
da' ce-ar fi sa revad hapkido???
#596416 (raspuns la: #596407) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 08/02/2011 23:33:29
Cum adică chiar după intensitatea scrierii?
#596417 (raspuns la: #596415) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de Intruder la: 08/02/2011 23:39:24
cu chelotii pe mine? sau fara???
#596423 (raspuns la: #596410) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bunny girl - de Honey in the Sunshine la: 08/02/2011 23:40:37
am citit demult "Invitatie la vals" si am cam uitat despre ce e vorba.

desi...recitind anumite pasaje, as zice ca mai degraba am refulat amintirea :))
#596424 (raspuns la: #596415) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adica - de Intruder la: 08/02/2011 23:41:30
scrierea a fost scrisa de scriitor, foarte intens, poate cinj' de cuvinte pe minut sau asa ceva.
ce dreaq, picky, nu stii ce-i aia intensitatea scrierii???
#596426 (raspuns la: #596417) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 08/02/2011 23:45:00
La aşa alambicare nonsensică-n exprimare, pot, cu mâna pe ciosvârtă, să zic că nu ştiu.
#596428 (raspuns la: #596426) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 08/02/2011 23:50:31
nici io nu stiu, da' nu am ciosvarta.
poci sa ma jur cu mana pe os'cior?
#596430 (raspuns la: #596428) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de nyx la: 09/02/2011 07:14:34
imi face si mie cineva un rezumat la acest patetism violent?
#596436 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 09/02/2011 10:02:38
Desigur: gargară egolatră, cu strop de scâncet în coadă.
#596441 (raspuns la: #596436) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de adina.petre la: 09/02/2011 19:15:47
na, pai daca-ntrebi asa, erea nu compliment, columna lu' traian deja :)))

mai departe...nu mi-e frica de bau-bau stii cum canta aia micii :)))
#596513 (raspuns la: #596409) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrus - de adina.petre la: 09/02/2011 19:17:58
cu.

s-a tocit lupele. :P
#596515 (raspuns la: #596423) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nyx - de adina.petre la: 09/02/2011 19:20:07
a venit iepurasu sa ne faca o farsa ca cica a scris si el bengos (el, iepuras)si cand l=au dibuit nasurile fine ca-i de pe imas, a... cred ca vrut-o da in glume si apoi...colo sus, intr-o tufa, stii tu...
#596516 (raspuns la: #596436) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de Intruder la: 09/02/2011 19:56:22
nu s-a tocit nicio lupa, e in maintenance.
scoate-mi boldul si pune-mi catusele...ori la bal, ori la spital.
#596528 (raspuns la: #596515) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anulat - de Intruder la: 09/02/2011 19:56:27 Modificat la: 09/02/2011 19:57:51
.
#596529 (raspuns la: #596515) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrus - de adina.petre la: 09/02/2011 20:06:40
stiam io ca esti un pervers mic, na catusele si ghiuleaua la picior... sa te joci frumos cu ceilalti. :)))
#596535 (raspuns la: #596528) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ca de exemplu io - de thebrightside la: 11/02/2011 22:07:15
:D
#596823 (raspuns la: #596401) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adina - de Intruder la: 11/02/2011 22:35:42
care ceilalti? ai si ei ghiulele???
...ca daca n-au, sa fie sanatosi! :))
#596832 (raspuns la: #596535) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bright - de zaraza la: 11/02/2011 22:49:53
asa mult iti place drumes? :)
#596836 (raspuns la: #596823) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de bunny girl la: 15/02/2011 19:36:49
Ma intreb zau cati dintre voi ati scris o carte? Eu nu mi-as permite sa critic in felul asta, poate voi da, cine stie cate volume ati publicat deja.

Si de unde pana unde ati sarit ca sacalii ca mi-as fi insusit eu cumva textul asta?Titlul e clar , ghilimelele sunt, din nefericite doar la sfarsit. Respirati adanc si luati o pauza :)).

Dragii mei, limba romana zice asa:

SCRÍERE s. 1. (înv.) scrisoare. (~ literelor alfabetului.) 2. (înv.) scriptură, scrisoare. (Vorbire și ~.) 3. v. caligrafiere. 4. (înv.) scrisoare. (~ au luat-o de la romani.) 5. v. creare. 6. v. lucrare. 7. v. carte. 8. scriere dramatică v. piesă.

INTENSITÁTE s. 1. forță, putere, tăria vântului, (înv.) mărie, mărime. (~ vântului, a dragostei.) 2. v. volum. 3. (FIZ.) intensitate de magnetizare = magnetizație. 4. v. tensiune.

De puterea unor cuvinte ati auzit? Sa ma scuze cei care cunosc limba romana si nu aveau nevoie de un copy paste din dex.

M-am distrat oricum,multumesc!

#597650 (raspuns la: #596836) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de thebrightside la: 26/02/2011 18:27:26
noh, nu-s cea mai mare fana a lui, dar invitatie la vals si elevul dima sunt cartile dragi ale adolescentei. nu accept sa fie desfiintate. :)
#599438 (raspuns la: #596836) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: