Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Reincarnarea sufletului si suflete surori


de samadhi la: 18/11/2004 15:25:00
modificat la: 21/11/2004 23:02:58
voteaza:
Sufletul este un continuum, o pura energie luminoasa, esenta vietii... aceasta din urma ia forma intr-o reincarnare masculina sau una feminina,insa poti trece la fel de bine in rangul animalelor,al pasarilor, si asa mai departe...Rolurile se pot schimba de la o viata la alta.Si totusi, ce se invata din toate astea? Nimic.Sau prea putin incat majoritatea o incep iar de la inceput, o noua viata, si inca una... depinde de tine daca tu doresti sa opresti roata vietii!
Unii pur si simplu isi amintesc intamplari traite in alte vieti, acestea se numesc deja-vu. Altii gasesc in drumul vietii, suflete surori. Tema mea de discutie ar fi reincarnarea sufletului si suflete surori, o tema captivanta si profunda cu care mi-am dezbatut intreaga viata.Cu siguranta veti avea si voi ceva de adaugat la ea, astfel vom putea imparti din experiente.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (125):


poti trece la fel de bine in - de mya la: 23/11/2004 01:22:43
poti trece la fel de bine in rangul animalelor,al pasarilor, si asa mai departe...Rolurile se pot schimba de la o viata la alta.

Nu poti. Din momentul in care ai trecut de la reincarnari de animale la om, nu mai poti sa te intorci in reincarnare de animal (iar!). Iti continui evolutia reincarnandu-te ca om (din ce in ce mai evoluat spiritual). Ca sa ajungi precum sfintii iti trebuie vreo cateva zeci de mii de reincarnari. De la om de grota (sunt si acum din astia, e plin!) care-ti da cu bata in creieri si-ti ia portofelul cu tri firfirici ca sa bea o cinzeaca...pana la sfintii care-ti citesc gandurile, trecutul si viitorul (da, astia stiu ce ai fost in vietile trecute...deh)...e cale luuuuuuuuunga.

Zici ca nu se invata nimic din reincarnari...Ba se invata, daca nu inveti - atunci data viitoare te reincarnezi cu acelesi probleme (pe care trebuie sa le rezolvi musai!).

As mai sta sa scriu da' imi expira timpul, sunt la o biblioteca (accesul gratuit la Internet) si nu pot sa mai continui, pacat...;-).
#29530 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ptr. mya - de samadhi la: 23/11/2004 12:04:52
Clar, ca daca nu inveti o data si o data esti obigat sa inveti lectiile ce le ai, de aceea si o gramada de intamplari... care sunt mutari de constiinta.
Insa la partea cealalta, nu trebuie sa ai chiar mii de reincarnari ca sa ajungi un om evoluat.Unii pot sa prinda din start esenta vietii si sa ajunga la tel rapid, la altii da, le trebuie mii de ani, dar nu e obligatoriu.
Iar daca involuezi, ceea ce se poate foarte usor... atunci e posibil sa treci la un rang mai jos, adica animale, pasari... Clar ca la starea de copac, piatra nu vei ajunge, dar mai jos cu un rang se ajunge usor.In ce priveste animalele, unele dintre ele o duc mai bine ca unii oameni, asa ca de ce nu ?!... Eu zic ca e posibil, si crede-ma ca stiu de ce.
#29548 (raspuns la: #29530) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ptr. mya, continuare.... - de samadhi la: 23/11/2004 13:17:48
Reincarnarea e programata deja din viata actuala.Gandurile si dorintele proiectate in substratul energetic al fiintei (sufletul), creaza o noua reincarnare. Aceasta sumedenie de ganduri si dorinte neimplinite formeaza noul tau corp. Daca ai muri constient, fara nici un fel de gand, ai opri roata vietii!
Un om evoluat se vede dupa cat de constient isi traieste viata, prin asta ajungi sa devi mai deosebit de altii.A fi constient inseamna a deschide poarta spre noi orizonturi, de aici comunicarea telepatica la scurte sau lungi distante, clarviziuni, posibilitatea de a lucra la nivel bioenergetic, deplasari in spatiul astral...
Aceste lucruri exista de cand lumea, le-au facut unii si le fac astazi altii, dar de aceea nu trebuie sa fi „sfant“, ci constient, foarte constient... adica evoluat la nivelul cel mai inalt.Faptul ca oamenii considera aceste persoane la un grad de sfintenie, e altceva; dar eu nu cred ca acesti oameni s-au proclamat ei insisi vreodata ca sfinti. Daca au facut-o, au fost falsi.Un om evoluat (la nivel inalt) nu mai are Ego, de aceea nu se poate el insusi slavi!
#29549 (raspuns la: #29530) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Uite aici un test, pentru cei interesati... - de samadhi la: 23/11/2004 17:28:56
Testul acesta il am demult, nu ma intrebati de unde si cum ca nu mai stiu, cred ca l-am tradus candva din germana... dar oricum merita sa trageti o privire peste el.

"Cum recunosc reintalnirea a 2 suflete-surori?

Daca vei raspunde la 2 sau 3 intrebari, cu "DA", atunci este posibil ca acea persoana sa se mai fi intalnit cu tine, sub forma a doua suflete-surori.

1. S-au intalnit privirile voastre, chiar daca incaperea era plina de lume?
2. Ai avut puternice batai de inima?
3. Ai avut sentimentul unei spontane reintalniri, unei imense iubiri care ai mai trait-o?
4. Ai avut o ciudata si clara antipatie pe care ai simtit-o?
5. Vroiai tu sa pleci oriunde sau in general sa fugi (de acea persoana)?
6. Ai avut sentimentul, de a fi atras ca un magnet de acea persoana ?
7. Ai simtit o mare placere sau un imens dezgust fata de acea persoana?
8. Te gandesti mereu la acea persoana ?
9. Esti tu mai apropiat de o parte a parintilor (tata, mama)?
10. Ai avut sentimentul, ca o parte din tine pleaca, atata timp cat acea persoana te lasa timp indelungat singur ?
11.Ai avut impresia ca esti pedepsit?
12. Ai tu constrangerea, cu acest om impreuna sa fii, egal ce s-ar intampla?
13. Ai sentimentul ca trebuie sa mori, daca v-ati desparti ?"
#29562 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Reincarnare - de Little Eagle la: 23/11/2004 19:03:09
Hi de ho,Boys&Girls,
Cred ca a venit iar vremea sa ne gindim putin la viata sufletului.Banuiesc ca Samadhi nu si-a ales la intimplare acest pseudonume indian(India)si ca practica si yoga poate si ca a citit si destule mai ales legate de Budhism si Hinduism,acolo unde reincarnarea exista in gindire.La fel ea exista de mai mult de 5000 ani la indienii americani.
De altfel si in Sufism ea exista si odata a existat si in primele scrieri biblice dar pe sest eliminata din motive egoiste religioase catolice dar si protestante sau ortodoxe.Daca lumea acestor credinte din urma ar fi constienta de existenta reala a reincarnarii,biserica n-ar putea controla sufletele si speria credinciosii cu iadul si Diavolul.Azi e cam tirziu sa mai caute omul raspunsuri(..crede si nu cerceta)cind deja este complet anihilat (brainwashed)de religia papagalica in care "crede" ca ..crede...Dar si acesti oameni sint produsul unor vieti trecute traite si trepata vor ajunge si ei la un drum anume si vor scapa de haturile bisericesti in drumul spre adevar.

Samadhi,stiu f. bine ca diferenta de opinii mereu creaza pareri opuse si din ele se nasc conflicte.Cei religiosi vor da din gura iar cu numere de citate biblice ca si cum daca le stii pe dinafara te face un mare credincios!
Un adevarat credincios poate fi cel mai mare ateu posibil,important e sa traiesti o viata de fapte bune,ginduri bune si vorbe bune,cum a insumat f. simplu totul in aceste cuvinte unul din primii avatari ai lumii,Zoroastru.
Si atit e peste de ajuns sa fii un real credincios fara biserica.

Revenind la subiect,sint de acord cu Mya.In acest sens odata ajuns in forma umana,sufletul nu se mai reintoarce niciodata prin reincarnari la etapele primordiale evolutiei lui incepind cu firul de praf.Deci continua ascensiunea catre perfectiune si drumul spre avatarhood.Adica si cred ca stii,este devenirea constienta a eului drept cine este si a fost de la bun inceput:Dumnezeu insusi.
Desigur ca exista la un moment dat pt. unii masters ce se pot ridica oricind la nivelul etapei 4(4th plane of godhood existence)unele tentatii la care sint supusi.
Sunt f. mari si atunci ai acces la niste puteri colosal de f. mari,daca nu stii sa le folosesti si cazi pe un drum rau....te reintorci imediat la stadiul de suflet in forma de piatra.F. putini insa.Iisus obisnuia sa atinga usor acest nivel prin care producea acele miracole descrise in biblie.Ele sunt reale pt. astfel de perfect masters,Iisus insa a avut alta misiune,el fiind chiar Dumnezeu in carne si oase.E o discutie de viitor fiind lunga de explicat aici.

Dar noi ca oameni ,suflete simple inca,vom merge inainte prin numeroase vieti viitoare si vom fi toate aspectele dualiste din creatie,pt. ca doar asa se ajunge la
reala cunoastere de sine prin experienta proprie ce provine din reincarnari succesive.
De la momentul in care sufletul imbraca prima forma de om(ultima in evolutia lui)
exista 840.000 lahi ...deci acest numar de reincarnari.E un drum f. lung dar vietile trec repede si ce ai invatat in asta de ex. duci mai departe in urmatoarea si prin ea continui sa te cizelezi tot mai mult pina cind egoul se rupe de dualisme si vede ca totul e o iluzie traita cu ochii deschisi(Maya).

Asa ca depinde de lectiile vietilor.Daca te nasti femeie in asta,nu inseamna ca in cea trecuta ai fost musai femeie ci ai fost barbat si invers,dualismul trebuie perceput la perfectie pt. a intelege totul.La fel te poti naste bogat in urmatoarea ai sa fii sarac sa vezi cum e ca experienta si invers.Ceea ce decide ce vei fi sint impresiunile mentale cu care sufletul pleaca dintr-o viata la alta=moartea este doar o trecere de la o viata la alta,nu e sfirsitul!Ea insasi este o iluzie in lumea iluziilor in care traim si le luam drept"realitate" deoarece sunt f. puternice si nu deosebim inca diferenta,dar am o parabola simpla ce poate aduce intelesul situatiei:

Cind dormi si visezi sufletul traieste anumite impresii numite vise.Sint atit de "reale"incit in acest stadiu sufletul nu le considera iluzii.Dar cind te trezesti din somn iti aduci aminte de vise si iti dai seama ca ...nu-s reala ci o creatie a mintii influentata de aspecte de viata ori uneori chiar din vieti trecute.Le consideri iluzii.Dar viata efectiva pe care o traiesti treaz este o iluzie insasi imaginata si vista de suflet.
In momentul cind ajungi la Dumnezeire,te trezesti din visul trait si realizezi ca a fost o..iluzie in final!Acolo trebuie sa ajungem si vom ajunge,desigur nu cu gramada la un los pt. ca nu asa este drumul,sa fie pt, toti deodata si aici intervine biserica!Drumul il face fiecare singur si tot singur are experientele reincarnarilor potrivite lui/ei.Iisus ar fi de ex. drumul spre El,dar asta nu inseamna ca va ...lua sau ajuta cu El numai pe cei care cred in anume doctrina religioasa,restul...sint suflete pierdute.Nimeni nu are dreptul sa-ti arate drumul ce stie el teoretic cind nu are nici o experienta ca atare!
Pt. unele suflete e bine sa cunoasca intr-o viata anume ce este religia si sa fie vreun credincios ca atare,este numita asta cunoastere prin teorie,ce cindva va duce la curiozitatea de a cunoaste prin experienta reala nascuta din intuitia de a-ti pune intrebari de genul:cine sint,de unde vin,unde ma duc?
A-ti pune aceste intrebari denota deja ca esti la inceputul realului drum de autocautarea de sine si redevenire spirituala totala.Stiu ca unii refuza vehement sa creada in asa ceva si e un sacrilegiu daca gindesti ca mine de ex. ca drumul meu este de a deveni Dumnezeu insusi cindva.
Asta pt. ca ei pun o bariera intre ei si Dumnezeu,in loc sa-L vada ca exista peste tot in jur si in ORICE si oricine,din pacate chiar si in cei rai dar cindva se vor schimba in alta viata anume.

Impresiile cu care mintea se transporta de la un corp la altul se numesc sanskaras ori samskaras.Ego-ul este prins in acest paienjenis de impresii din care nu poate scape imediat.Multe le duce deci cu el mai departe.idea finala fiind cit si obiectul reincarnarilor de a scapa total de acest sansakaras.Adica trebuie sa fii in balanta totala:nimic pe nici un taler!

Nu uita ca poti fi un mare credincios si chiar sfint dar tot in iluzie traiesti si esti dependent de ea incit faptul de a avea lanturi de aur la picioare si miini nu te face diferit de altul care e rau si are lanturi de fier,in final tot incatusat vei fi ca si el.Trebuie sa nu ai nici un fel de lanturi.Aici sta drumul si trezire intelepciunii sufletului.

Altfel,legat de reincarnare sint f. multe,de ex. moartea trupului.In functie de cite sanskaras ai adus in bagaj cu tine de la ultima viata se scrie si drumul duratei sufletului in noua viata.
Uneori si sa dau un ex. se intimpla sa iei un avion si sa se petreaca o nenorocire in care mor majoritatea,dar sa zicem 2-3 scapa cu viata si se considera /
...norocosi,de fapt nu e noroc ci ei ca suflete NU trebuiau sa fie acolo de aceea nu au murit.Cind exista catastrofe in care multi mor deodata=toti au avut in comun aceleasi sanskaras ce i-a adunat impreuna la un moment dat si NU este o coincidenta.

De obicei "mori" atunci cind ti-ai terminat sanskaras vietii prezente si uneori ea poate fi f. rapida sau f. lunga,pot muri copilasi de citeva luni sau citiva ani la fel precum pot muri oameni la 100 ani.
Oricum exista enorm de multe lucruri de scris pe tema asta incit in spatiul nostru de aici este cam imposibil.
Am sa dau alt ex.:crezi ca oare cindva intr-o viata trecuta n-ai fost un criminal?
Uneori exista procesul de plata al sanskarelor,nu-s pacate ci greseli umane.Sa zicem ca azi esti O.J.Simpson si ai scapat nepedepsit.In viata urmatoare vei plati cumva fiind omorit.
ori uneori in viata apare o persoana ce te ajuta la nevoi si nu vrea nimic in schimb.Intr-o viata trecuta tu i-ai facut un bine si abia in asta a putut sa te rasplateasca.Uneori deci poti reveni ca femeie alteori barbat si uneori de diverse nationalitati si rase.La fiecare sens exista un contrasens.Uneori poti reveni cu ambele trasaturi umane de femeie si barbat si viata prezenta vei fi homosexual sau lesbiana.Sa tinem minte ca NU alegi ce vrei sa fii in viata ci te nasti in dualismul ei trebuie sa treci prin orice experiente dualiste.

Alteori vei fi crestin incuiat si habotnic in viata urmatoare sufletul tau va trebui sa cunoasca si opusul si va fi intr-un corp de musulman sau cine stie ce alta credinta.
Doar as inveti sa nu faci deosebiri pt. ca in final toti sintem acelsi suflet si daca am gindi asa cu totii am trai in pace si iubire,am intelege creatia in realul sens al ei caci ea este in noi si noi in ea.Venim pe un drum tare lung din trecut unii am uitat ca odata am fost un copac sau o pasare sau vreun animal al padurii sau junglei.
Natura din jur nu este un decor de carton al unei scene de teatru de care sa ne batem joc si sa o consideram ca nu are suflet.
Cind stii cine esti vei sti rostul tau in creatie,este o intelepciune la care nu toti ajung,de aceea unii(f. putini)au mai putin de parcurs din drum in contrast cu altii
ce-s abia la inceput.
Numesc creatia mama mea si pe copii ei drept fratii si surorile mele cu frunze,cu aripi, 4 picioare,coada de peste si 2 picioare.Sintem un suflet unic dar mai avem o gramada de invatat si alte vieti de trait.Stii cum e? Moartea este doar o cortina ce se lasa incheind primul act apoi se ridica si urmeaza al doilea,decorul ramine la fel ori se schimba si el.Hehey multe acte sint in viitor.....

LOVE&PEACE,
Ozzy

"Take only memories.Leave nothing but footprints"
Chief Seattle


#29577 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ptr. Ozzy Osbourne - de samadhi la: 23/11/2004 20:21:48

Mult ai scris dar crede-ma ca mi-am luat timp si am citit totul pana la capat, ca sa vezi ca nu te tratez decat asa cum esti ca o unitate.
Tot ce-mi spui nu e nimic nou pentru mine, dar sper sa le prinda bine la altii care nu stiu si care sunt inca in faza de experimentare, in faza de trezire....
Spui :„Nimeni nu are dreptul sa-ti arate drumul ce stie el teoretic cind nu are nici o experienta ca atare!“ Daca stii ce e samadhi ar trebui sa stii si ce fel de experienta as avea, si mai ales ca ai observat ca nu aiurea am denumirea asta.Daca mi-as fi dat numele, m-as fi indentificat cu un ego, acest lucru nu l-am facut, ar fi trebuit sa observi si asta.
In multe picam in acord chiar si cand spui:“Stiu ca unii refuza vehement sa creada in asa ceva si e un sacrilegiu daca gindesti ca mine de ex. ca drumul meu este de a deveni Dumnezeu insusi cindva.“ Stiu la ce te referi  si iti doresc succes.E minunat sa spui dar si mai minunat sa traiesti acesta... deci sunt poate 2 sacrilegii deja!Iar ceea ce spui nu e o iluzie, iluzie e pana ajungi la asta.
Frumos formulat si adevarat:“viata efectiva pe care o traiesti treaz este o iluzie insasi imaginata si visata de suflet.“
Iti voi raspunde si la intrebarea:“crezi ca oare cindva intr-o viata trecuta n-ai fost un criminal?“ eu stiu ca in 1593 am fost ucisa, si eram copil mic.Acest lucru e greu de acceptat, stiu dar acum e oricum trecut.
Tema care am deschis-o era pentru voi, (altii) si nu pentru mine, eu am dezbatut asta mult, si imi cunosc si reincarnarile asa ca nu vad sensul ....
Dar oricum apreciez ca mi-ai scris si astept noutatile tale, si pe mai departe.... incearca sa cauti ceva ce nu stiu... ok.?!
Mediteaza si ne mai auzim... si in continuare.

#29594 (raspuns la: #29577) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Samadhi si Ozzy - de Horia D la: 23/11/2004 20:38:16
Fiti oameni buni si dati-mi si mie din ceea ce fumati voi.

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#29597 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sunt perfect de acord cu tot - de mya la: 23/11/2004 21:11:37
Sunt perfect de acord cu tot ce a scris Ozzy. Mai clar de atat...

Zicea Samadhi ca stie ea ce stie...la un moment dat, o cred ca ea crede ca stie ce stie. Dar poate sa stie si mai mult (daca vrea) citind in continuare despre subiectul in cauza. Sunt multe carti (nu toate bune, unele usurele mai de New Age asa...un fel de apa de ploaie) ca lumea, adevarate (vezi "Autobiografia unui yoghin" de Paramahansa Yogananada, sau alte carti de acelasi autor; vezi "Viata de dupa moarte" de Moody si pe urma carti scrise de pacientii lui Moody etc.). Mai sunt si altele, nu am eu timp sa scriu acum, din pacate. Si nici nu pretind ca sunt eu mai cu mot fiindca am citit mai multe carti in tema, hei...nu ma intelegeti gresit. Poate ati citi voi mai multe si eu mai putine (nu conteaza cantitatea ci calitatea), orice e posibil, sunt de acord! Oricand e loc de mai mult, nu? Pentru toti.

Merita citite, iti schimba (sau poate te lasa rece, e posibil si asta!) total perspectiva asupra vietii si a mortii si realizezi ca tu personal nu esti decat un rahat cu ochi (nu tu...zic asa, in general!!!). Ajungi ...cum zice si Ozzy...sa incepi sa te deschizi la minte/spirit...sa-ti desfunzi canalele. Ajungi la gradinita, pe urma urmeaza clasa I...si tot asa in vieti viitoare, pana la stadiul de avatar (cand nu te mai reincarnezi decat daca vrei tu in mod special, cu o misiune anume). Si in stadiile astea mai amarate poti sa fii fericit cu adevarat fara conditionari (exterioare, din mediu)...cat de cat macar, in orice caz mai fericit decat cum erai cand erai la stadiul zero (tu erai ego-ul, corpul si atat).

E vorba in ultima instanta de spiritualitate nu neaparat de religie. Un om spiritual nu are o religie anume, e de toate si nici una...Dar daca unul credincios (ca lumea, nu d-ala habotnic obsedat care vorbeste mult si nu spune nimic de fapt) e om adevarat, bun, altruist, modest, se cheama ca e si el pe drumul cel bun!

P.S. Eu nu fumez ;-).
Samadhi, daca stiai tot ce am scris, nu-i bai. Poti sa sari peste. Mi-a venit si mie asa sa scriu...am simtit nevoia pur si simplu.

#29601 (raspuns la: #29577) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
am sarit si peste... - de samadhi la: 23/11/2004 22:13:06
Daca esti de acord trebuie sa fi si cu mine, ca si eu sunt cu el de acord, numai ca eu nu scriu povesti asa de lungi....
Am citit si ce zici tu, si mai citesc si altele nu e nimic rau in asta.Numai ca eu am ajuns deja la punctul cand nu mai imi trebuie nimic.
De fumat nici gand, dar el saracul se refera la altceva, trebuie sa-l ajutam si pe el... e o particica din unitatea noastra.
#29612 (raspuns la: #29601) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Horia D. - de samadhi la: 23/11/2004 22:16:05
asta nu se vinde pe piata decat la negru !
#29613 (raspuns la: #29597) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya, - de samadhi la: 23/11/2004 22:36:00
eu nu-mi umplu conostiintele doar cu cititul, eu experimentez.
#29618 (raspuns la: #29601) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
samandhi - de Horia D la: 23/11/2004 23:23:19
Tocmai pentru ca experimentezi te-am intrebat ce fumezi... si nu ma facut nici o aluzie:))

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#29623 (raspuns la: #29618) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ha, ha... ptr. Horia D. - de samadhi la: 23/11/2004 23:43:51
Ha, ha, ha... :) :)
Pot experimenta si ce nu se fumeaza , nu?
#29626 (raspuns la: #29623) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Samadhi:) - de Horia D la: 23/11/2004 23:53:04
Absolut, dar fumatul a fost primul exemplu de experimentare care mi-a venit in minte:))

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#29627 (raspuns la: #29626) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Da' cum ai tras concluzia ca - de mya la: 24/11/2004 00:57:12
Da' cum ai tras concluzia ca eu sunt numai cu cititul? Numai ca eu nu va zic ce fac... ca nu simt nevoia.

Hai Samadhi...daca ai ajuns la stadiul in care nu mai vrei nimic, de ce vii aici pe forum? Simti nevoia sau care e treaba?

;-)...gluma cica, de santier da' gluma...
#29631 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
raspuns mya, - de samadhi la: 24/11/2004 10:44:33
ma cheama unii ca tine, care sunt la stadiul teoretic... :)
#29659 (raspuns la: #29631) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
raspuns 2, ptr. mya - de samadhi la: 24/11/2004 10:51:39
Cat despre nevoi, de oricare gen ar fi ele nu le mai am... nevoile sunt pentru cei care cred in lumea asta, eu am trecut de acest stadiu, insa tu daca vrei sa te lipsesti de ele trebuie sa cobori de la ratiune un pic mai jos la inima, sa te sensibilizezi altfel nu poti sa-ti dai seama concret ce vreau sa spun cu asta! :)
#29661 (raspuns la: #29631) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gata m-am prins de ce ai desc - de mya la: 24/11/2004 20:57:30
Gata m-am prins de ce ai deschis subiectul si de ce simti nevoia sa scrii aici. Ca sa ne inveti pe noi astia in stadii mai putin avansate (vai de mama noastra!) una ...alta. Noi astia...cu teoria (lu' peste) si tu cu practica.

Suntem si noi mici, deh. Ne chinuim aici.

P.S. Am zis ca nu sunt doar cu teoria da' ca nu vreau sa zic nimic de practica dar ce mai conteaza, noi sa fim sanatosi!
#29745 (raspuns la: #29659) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mya, :) - de samadhi la: 24/11/2004 21:16:30
sanatatea tine de chakre, daca le ai blocate iti afecteaza sanatatea, deci tu fara ele sau ele fara tine nu merge, ia-o cum vrei !.
Tu ma intelegi perfect numai ca te faci ca nu m-ai intelege!... :)
#29751 (raspuns la: #29745) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Frumoase vorbe samadhi - de Adrian Marchidann la: 25/11/2004 07:25:27
Dar ce aduci in sprijinul lor?
#29771 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ptr, Adrian Marchidann - de samadhi la: 25/11/2004 10:53:00
patrunde mai adanc in substanta, in esenta si vei vedea singur...
#29783 (raspuns la: #29771) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Patrunderea in substanta - de (anonim) la: 25/11/2004 11:10:48
samadhi, ai alt argument in afara sugestiei ca as fi ignorant?
#29785 (raspuns la: #29783) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Patrunderea esentei - de Adrian Marchidann la: 25/11/2004 11:13:45
samadhi, ai si alt argument pentru reincarnare in afara insinuarii ca as fi orb la "esenta"?
#29786 (raspuns la: #29783) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ptr, Adrian Marchidann - de samadhi la: 25/11/2004 12:59:59
de ce intrebi daca cunosti deja raspunsul? Crezi ca satisfacerea egoului tau aduce la ceva?Ori cunosti adevarul ori nu-l cunosti, nu merge ca esti intre ele.Eu am argumente destule cate vrei.... daca asta crezi ca te ajuta, pe mine insa nu ma ajuta la nimic argumentele care exista la o persoana sau alta, eu experimentez, trairea este argumentul meu.... iar acest diamant nu se descopera la suprafata, nici daca traiesti la periferie.... experienta e in interiorul tau, ori o ai ori nu. Daca te consideri "orb", esti inca rational, nu stii daca sa crezi sau nu, peste asta mai e o treapta, a stii deja ca exista, a crede se dizolva in a cunoaste deja...
#29799 (raspuns la: #29786) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mda - de Adrian Marchidann la: 25/11/2004 14:37:04
Totul este o iluzie samadhi. Chiar si iluminarea ta.
#29805 (raspuns la: #29799) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
adrian, - de desdemona la: 25/11/2004 15:00:45
Nu e chiar asa. Exista experiente pe care daca le traiesti iti schimba viata si devii alt om, cu o alta perceptie. Am citit undeva ca Jung dupa ce a trecut printr-o faza de moarte clinica a vazut multe lucruri cu alti ochi. E posbil ca un om sa aiba astfel o intensificare a constiintei, si sa 'vada' (in sensul abstract) mai multe ca altii din jurul lui. E pe undeva ca si simtul estetic, unii oameni il au altii nu il au, el totusi exista.

Nu stiu daca exista dovezi medicale suficient de convingatoare pentru un sceptic, dar eu am citit despre cateva experiente facute asupra unor oameni in meditatie, existau legaturi intre starea de meditatie si activarea sistemului nervos parasimpatic, si zona limbica a creierului, si emisia de catre creier de un anumit tip de unde (am uitat ce fel de unde). De asemenea s-au facut studii despre efectul meditatiei asupra tensiunii arteriale, stresului, elasticitatii vaselor sanguine, caracteristicilor pielii. Imi pare rau, nu am nici o legatura cu medicina si nu am inteles bine tot, plus ca au trecut ceva ani de-atunci si am uitat detaliile.

Pe de alta parte, un om care este iluminat intr-adevar nu ii trateaza de sus pe ceilalti, ci ii respecta, iubeste si intelege pe toti deopotriva, fara sa se considere 'deasupra' lor, si sa-i dispretuiasca. Asa ca iti inteleg si tie dubiile.


Desdemona
#29810 (raspuns la: #29805) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Chiar crezi ca toti evolueaza - de (anonim) la: 25/11/2004 16:13:27
Chiar crezi ca toti evolueaza vorbeai de 'oamenii de grota', de care 'e plin'. Tu ce argumente ai ca ei nu se reincarneaza in altceva? Pt ca e clar nu nu sunt demni de conditia umana si merita sa mai sufere nitel!
#29817 (raspuns la: #29530) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
ptr. Adrian - de samadhi la: 25/11/2004 16:16:45
Te-am rugat pe privat sa renunti la conflicte ! Am stiut ca va apare asta din partea ta, m-am asteptat.... nu ma surprinde deloc acest gest, dimpotriva. Te-am situat la un nivel mult mai ridicat. Pe alte pagini scrii ca Dumnezeu exista, dar tu din pacate nu cunosti forma lui, nu stii ce inseamna.... nici n-ai raspuns cand te-am intrebat.Raspunsul l-am primit oricum si iti multumesc pentru el: „Totul este o iluzie samadhi. Chiar si iluminarea ta.“
#29819 (raspuns la: #29805) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ptr. desdemona - de samadhi la: 25/11/2004 16:21:56
Cat despre a te considera 'deasupra' altora, si ai dispretui,aminteste-ti draga desdemona, ce mi-ai spus pe privat prima data ! Pe ce ton si sub ce fel de forma... de aceea renuntasem sa-ti mai spun ceva, tu ai revenit cu alte mesaje....


#29821 (raspuns la: #29810) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
gluma - si iar gluma - de desdemona la: 25/11/2004 16:42:13
Draga samadhi: Daca te-ai ofensat de tonul meu m-ai inteles gresit, mie imi place sa glumesc. Dar cred c-ai meritat o mica fandosire, caci ai fost foarte laconic(a) , nu te-ai prezentat, nu ai facut o introducere. Cand iti pica o intrebare tocmai din cer, ai dreptul sa razi un pic de ea si de cine-o pune. Nu ma consider deasupra altora, dar cred ca am dreptul sa rad si sa ironizez un pic. Nimeni nu e prea sus pentru cateva rasete. Si asta nu face rau la nimeni.

Cu plecaciune muschetareasca,
Desdemona
#29826 (raspuns la: #29821) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Dumnezeu exista" Adrian Marchidann, - de DESTIN la: 25/11/2004 17:11:05
Buna remarca samandhi, eu de mult am renuntat la asemenea troll, dupa incercari esuate de comunicare civilizata.

Cu bine,

Cine se teme de suferinta...va suferi de teama.
#29835 (raspuns la: #29819) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ptr. desdemona - de samadhi la: 25/11/2004 17:44:13
este asa cum crezi tu....ok. si pace
#29845 (raspuns la: #29826) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ptr. desdemona - de samadhi la: 25/11/2004 17:53:32
aceiasi intrebare care eu ti-am pus-o tie am pus-o si la altii atatia, ei au stiut sa raspunda normal, si doar unul din toti mi-a urat bun venit.... nu este asta o tragica comedie ? .... Cat despre nume sta asa de bine scris de fiecare data la mesaje.... la ce iti foloseste sa stii cine sunt daca nu ma poti respecta ca om????
#29846 (raspuns la: #29826) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Adrian M. - de samadhi la: 25/11/2004 17:57:58
Demonstreaza-mi ca exista! Unde exista?.... te aperi cu citate scrise de sute de ori, pe mine nu ma atingi cu asa ceva. Tu ai teama, si suferi de ea. Pentru mine teama de care vorbesti e o iluzie....
#29848 (raspuns la: #29835) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
?? - de desdemona la: 25/11/2004 18:08:34
Tot esti suparat. Daca te-ai suparat, eu ce sa-ti fac ? Ti-am spus ca am glumit. Nu conteaza ce au scris altii, eu am scris cum mi-a venit la momentul respectiv, asta e. Stiu sa respect, si stiu sa rad, dar sunt curioasa nu-mi plac secretosii.
Oare de ce te auto-numesti samadhi ? E pretentios sa iti iei un astfel de nume, mai ales daca pe urma incepi sa dai lectii altora.
Desdemonissima
#29850 (raspuns la: #29846) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ptr. desdemona - de samadhi la: 26/11/2004 02:21:55
eu nu m-am suparat si problemele ce le aveti voi cu mine nu le am eu cu voi, asa ca nu ma afecteaza.Nici nu am spus sa creada cineva in ce spun eu... nu dau lectii la nimeni, si nici nu vreau sa influentez cu ceva viata cuiva.
Din pacate nici nu se mai tine vorba de tema, e vorba in convorbirile astea doar de mine, samadhi, samadhi.... !Tema e alta fratiilor si nu eu sunt tema!Putina atentie!Am pus tema aceasta cu gandul ca poate asa se mai regasesc sufletele intre ele... dar voi a-ti deviat de la ea... ce sa va fac?
#29885 (raspuns la: #29850) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ok scuze - de desdemona la: 26/11/2004 11:22:12
M-am abatut de la subiect, mea culpa. Din pacate, nu am ce spune despre sufletele surori, probabil ca exista dar eu nu cunosc exemple.
#29898 (raspuns la: #29850) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Povestea lui Mos Craciun - de camyb1981 la: 26/11/2004 12:46:31
Exista un film care mie imi place la nebunie, din pacate nu mai stiu cum se numeste, desi il urmaresc in fiecare an in preajma sarbatorilor… E povestea unui batrin care sustine cu vehementa ca e Mos Craciun si se comporta in consecinta; el este bineinteles considerat nebun si dat in judecata de inalta societate care nu vrea sa pemita copiilor sa-si materializeze visul intr-o poveste despre care li s-a indus din start ideea ca e falsa; pentru ei sint palpabile, credibile si demonstrabile doar numerele de cont, cifrele de afaceri etc.

Aici intervine un avocat minunat care le argumenteaza sus numitilor ca insasi societatea si Constitutia americana permit si chiar incurajeaza credinta in Dumnezeu, marcind, in mod paradoxal, bancnotele cu sintagma “In God we trust” (Credem/ne incredem in Dumnezeu), fara a avea, desigur, nici o dovada palpabila a existentei lui. Dar, ca si Mos Craciun, Dumnezeu este o teorie (sau, dupa propria vointa) o credinta care nu dauneaza prin sine, nici daca e respectata, nici daca e ignorata.

Daca totusi Dumnezeu exista, conform pariului lui Pascal si promisiunilor crestine avem foarte mult de cistigat prin credinta: liniste sufleteasca, mintuire etc.; in mod similar Mos Craciun, fie el si materializat intr-un batrinel simpatic care spune povesti copiilor nu face rau nimanui.

Cu scuzele de rigoare pentru enorma paranteza, as spune eu, de ce sa nu acordam fiecaruia libertatea sa creada in ceea ce alege el sa creada atita timp cit asta nu dauneaza celor din jur?

Personal nu cred in reincarnare, (desi mi-ar placea sa cred ca n-o sa mor si putrezesc pur si simplu), si nici macar nu sint o fire toleranta, dar sint de acord cu Samadhi ca astfel de teorii vin de la sine, nu ai argumente reale nici pro, nici contra. De aceea cred ca ar fi mai omeneste sa acordam fiecaruia dreptul la opinie; mi se pare ok sa contrazici pe cineva spunindu-i ca nu esti de acord cu acea parere, si argumentind sau nu, dupa caz, dar nu sugerind ca ii lipseste intelectul pentru ca are o asemenea opinie; cel putin in acest caz, pentru ca uneori si mie – mi vine sa-i string de git pe unii care sustin niste aberatii doar de dragul de a te scoate din sarite:)

Numai bine!
#29906 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Draga samadhi - de Adrian Marchidann la: 26/11/2004 14:32:08
Nu inteleg de ce consideri ca te atac personal cand iti cer argumente pentru afirmatiile tale.

Tu iti sustii teoria reincarnarii prin sublinierea ignorantei mele sau a proastei cresteri de care dau dovada.

Din pacate nu este suficient. Civilizat este sa discuti despre reincarnare, nu sa divaghezi pe tema imperfectiunilor mele.
#29918 (raspuns la: #29799) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ptr. camyb1981 - de samadhi la: 26/11/2004 15:47:13

Sunt de acord cu tine, fiecare are dreptul la opinii libere si nu subjugate, fiecare are si poarta cu sine experienta lui de viata, iar altii nu o pot anula. Fiecare se increde in ce stie el ca e mai bun, asta nu poate nimeni schimba..... un deja-vu, o traire pe care ti-o amintesti ca ai mai avut-o nu vine la o bataie din palme.... e tuturor accesibila dar fiecare trebuie sa caute dupa ea daca e interesat. Am auzit mai demult de la cineva ca o alta persoana credea pur si simplu intr-o frunza, avea o frunza pe birou si credea in ea.La prima vedere poate sa para absurd, dar era alegerea acelei persoane sa creada in ce doreste. .... asa si altii cred in una si alta.... e ok, si Buddha era la inceput pe drumul fals pana a constientizat el singur ca acest drum nu mai era pentru el.

#29930 (raspuns la: #29906) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Adrian Marchidann - de samadhi la: 26/11/2004 15:48:21
Eu nu sustin teoria reincarnarii prin ignoranta ta, sau de ce dai tu dovada, astea sunt problemele tale cu care tu singur te confrunti.
Sustii si tu ca exista Dumnezeu, nu dai nici un argument, la fel nu pot sa-ti dau nici eu tie.
Teoria reincarnarii si faptul ca exista Dumnezeu sau nu, sunt trairi, experiente deja traite, ori le ai ori nu le ai.... nu exista argumente, ipoteze, formule ca la chimie si fizica..... E ca si cum te intreb si vreau sa-mi argumentezi, demonstrezi.... cine la creat pe Dumnezeu.... daca vei da raspuns, acel raspuns il voi folosi pentru o alta intrebare.... vei da un alt raspuns.... eu voi continua.... asta nu aduce la nimic.
Daca tu vrei sa experimentezi teoria reincarnarii cu o formula anume.... fa asta, daca poti ma bucur pentru tine, exista metode de ex. Hipnoza, metoda clara care toti stiu de ea, nu trebuie decat sa mergi la un psiholog care se pricepe si in timpul transei inregistreaza-te pe banda..... au facut-o si altii nu ai fi primul.Sau autohipnoza, daca o stapanesti ai rezultate.... si singur. Insa aceste lucruri nu sunt noi pentru tine, ca medic..... In ce ma priveste, sa nu crezi ca am aflat de reincarnare prin hipnoza.... este o metoda la care multi apeleza, dar eu nu am avut nevoie sa o aplic.


#29931 (raspuns la: #29918) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ai trait reincarnarea? - de Adrian Marchidann la: 26/11/2004 18:10:23
samadhi, daca sustii ca reincarnarea este o traire, inseamna ca deja ai trait-o?

Nu stiu in ce masura este valabila o experienta traita prin hipnoza ori mai rau, autohipnoza. Este ca si cum ai spune ca visele reflecta realitatea, ceea ce este fals.

Pe de alta parte, este o greseala sa interpretezi experientele subiective ca fiind obiective.

Iluziile optice sunt un exemplu. Alt exemplu este bolnavul psihic care se crede Cristos ori Dumnezeu. Cu o doza zdravana de antipsihotice isi revine in mod spectaculos din delir. Interesant, aceste medicamente actioneaza pe aceeasi receptori care produc halucinatii la drogati.
#29945 (raspuns la: #29931) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
underbelife - de (anonim) la: 27/11/2004 00:13:35
Undeva, candva, intr-o anume perioada a timpului... cineva a zis ca intr-o anume regiune a creierului este inmagazinata, in subconstientul colectiv, toata informatia pe care un "suflet" o capata pe tot parcursul timpului in care rataceste in spatiu sau se localizeaza efemer intr-un trup... se reincarneaza... Asa cum stim constientul se leaga de subconstient... dar diferenta majora este ca in cele din urma constientul ramane constient... si subconstientul o himera... si totusi... exista situatii si momente in care in mod reflex apar a nivel constient franturi de imagini, chiar secvente, simturi olfactive etc... undeva foarte familiare dar nu atat de conturate incat sa poata fi explicate logic... asa cum fiecare dintre noi tinde sa faca... :-) gandim deci existam... da intr-adevar... asa cum bine au fost denumite si de altii deja-vu... si aici ca adepti ai gandirii ce suntm... nu putem accepta asa usor... si ce face... cerebralul din noi... cerceteaza si iar cerceteaza... pentru ca omului nu i se poat servi cruditati, nu? Ok... si totusi intr-un final dramatic, impropriu zis..." final"...pentru ca noi suntem cei limitati... singura explicatie a acestor surprize neasteptate este ca undeva, candva noi nu am fost noi...
#29975 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Deja vu - de Adrian Marchidann la: 27/11/2004 17:46:10
Deja vu nu este ceea ce cred cei mai multi oameni - o experienta dintr-o viata anterioara. Este una din manifestarile clinice a epilepsiei de lob temporal.

Acest simptom nu este o dovada a reincarnarii ci a unei boli serioase care trebuie tratata.
#29996 (raspuns la: #29975) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sal! cred si eu in reincarna - de (anonim) la: 14/12/2004 23:47:14
sal!
cred si eu in reincarnare, mai ales datorita faptului ca am cateodata sentimente de deja-vu.
Imi place foarte mult istoria antica si medievala si de fiecare data cand deschid o carte pe teme istorice simt ceva ciudat...Interesul manifestat pt. ceva anume reflecta o preocupare dintr-o viata anterioara, zic eu.Voi ce parere aveti?
#31666 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
bravo samadhi! cu sigu - de (anonim) la: 16/12/2004 09:02:20
bravo samadhi!
cu siguranta ca exista Dumnezeu... doar ateii se pot indoi de asta. Doar ca eu inca nu am auzit de reincarnare,cum ca ar fi trait-o cineva. Eu am doar 16 ani. :-)
#31753 (raspuns la: #29931) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Pt. anonim(31666) - de Little Eagle la: 16/12/2004 17:06:29
Ai dreptate.
Fiecare are anume inclinatii in viata de azi ce provin din altele trecute prin care a trecut.Practic,in viata actuala continui de unde ai ramas in cea trecuta sau intr-o alta mai dinaintea ei.
In final,drumul prin atitea vieti are in sine un singur scop:de a ajunge tot mai spiritual si mai aproape de Dumnezeu ca apoi intr-o ultima viata ,te transformi din seeker in Dumnezeu insusi.Nu uita ca inima spune adevarul in tine si nu mintea!
mintea nu vede decit exteriorul pe care-l ia drept"realitate",o deceptie normala de neinlaturat asa de usor de aceea ai nevoie de o multitudine de experiente diverse si o singura viata traita nu e de ajuns.

Altfel?Lasa vasta majoritate sa vorbeasca intr-una despre ceea ce nu are cunostinta,reincarnarea e un proces lung si dincolo de a fi explicata prin teoreme si ipoteze ci prin reala cunoastere.Aceasta vasta majoritate e cea suferind de ...epilepsie indusa de ignoranta si habotnicie religioasa.

Iar sufletele surori exista!!!!Cine nu a avut ori n- are experienta asta ar trebui sa se abtina de la orice comentarii.
In final,nu-i vina nimanui ca unii stau la coada in fata si f. multi la urma ei si altii care vin si mai departe de primii.Nu oricine e pregatit de drum.

"There is no death.Only a change of worlds."
Chief Seattle

LOVE&PEACE,
Little Eagle


#31781 (raspuns la: #31666) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lob temporaaa!! - de gibakou la: 16/12/2004 19:51:37
Tu chiar crezi ce spui? Ce simplu! S-a gasit raspunsul problemei... :)
Dar epilepsia ce este?...
#31794 (raspuns la: #29996) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Halucinatiile - de gibakou la: 16/12/2004 19:55:14
Dar halucinatiile...cum sunt ele explicate de lumea medicala si stiintifica?
Dar visele?
#31796 (raspuns la: #29945) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Reincarnarea.. - de gibakou la: 16/12/2004 20:09:15
Da samadhi, reincarnarea exista insa sa mai filtram si noi oleaca ce vine de la indieni-hindusi : o entitate spirituala de tip uman, ajunsa la acest nivel evolutiv(este totusi un nivel considerabil...) nu se mai poate incarna in pasari, tigrii si alte asemenea animale la care unii oameni viseaza ca ar vrea sa fie ca ele...faptul ca iti doresti sa ai anumite caracteristici ale acestor animale este altceva...e intr-un fel normal... :))...oamenii sunt legati puternic de natura animala...o au in ei...(au trecut prin ea...candva demult...)...insa curentul evolutionist universal te indreapta spre perfectionare...spre Divinitate.... :)
#31798 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
preocupare anterioara... - de gibakou la: 16/12/2004 20:15:32
Da...asa este...V-ar mira sa aflati la un moment dat ca mari fizicieni ai contemporaneitatii au fost candva mari preoti sau magi care stapaneau cheile misterelor naturi?...ale elementelor?...
#31801 (raspuns la: #31666) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Boala serioasa foc!! - de gibakou la: 16/12/2004 20:21:18
Adrian, cum iti explici ca mari descoperiri ale chimiei si fizicii, descoperiri care stau la baza stiintei actuale(de ex modelul atomic si tabelul lui Mendeleev) au fost descoperite....in vis?...Este un lucru cunoscut ca Bohr si Mendeleev au visat cele scrise mai sus...Oare ce este visul?...
Probabil ca psihologia si psihiatria au vre-o explicatie stiintifica...vrem si noi sa o auzim...
#31802 (raspuns la: #29996) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
deja vu - de (anonim) la: 17/12/2004 07:59:37
sau o explicatie mai ''stiintifica'' :) o perceptie a creierului a ceea ce se intimpla fara ajutorul ochilor. cind informatia ajunge in creier si cu ajutorul ochilor este logic sa ai senzatia: Aaa!?! da parca am mai vazut asta odata...
#31835 (raspuns la: #29996) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Bashert - de ampop la: 17/12/2004 11:25:27
Bashert, suflete surori...este frumos sa ne inchipuim asa ceva. Chiar si eu simt ca sotia mea ar fi "bashert" pentru mine. Dar scrierile religioase nu prea confirma asta, cel putin cele pe cere eu le socotesc ca adevarate. In ceea ce priveste reincarnarea, sincer...nu cred in asa ceva. Ar fi prea simplu sa ne tot rotim si sa ne putem rascumpara pacatele in vieti viitoare. O amagire pentru unii care nu-si pot asuma raspunderea faptelor proprii sau nu pot accepta mantuirea dezinteresata, fara nimic in schimb, "for free" as zice comercialist...Mantuitorul nu a cerut nici unui pacatos altceva decat sa-L accepte ca atare, fara a da ceva in schimb...Shalom brothers!
Mario
#31847 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ca un comentariu general la d - de rational rose la: 17/12/2004 17:24:05
Ca un comentariu general la discutiile de pana acum vreau doar sa atrag atentia ca daca un fenomen nu a reusit sa fie destul de riguros explicat nu inseamna ca fiecare poate sa-i dea orice explicatie vrea. Nu se stie. Punct.

E ciudat ca suntem foarte sceptici cu ceea ce nu ne place (in general ceea ce ne spune ca trebuie sa ne schimbam), desi de multe ori aceste lucruri sunt destul de clare. In schimb adoptam foarte repede orice prostie sau teorie neclara care ne convine.
#31868 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pt. rational rose - de Paianjenul la: 19/12/2004 07:02:55
"E ciudat ca suntem foarte sceptici cu ceea ce nu ne place (in general ceea ce ne spune ca trebuie sa ne schimbam), desi de multe ori aceste lucruri sunt destul de clare. In schimb adoptam foarte repede orice prostie sau teorie neclara care ne convine."


- Sint de aceeasi parere.

Doctrina crestina presupune "nasterea din nou" a celui convertit la crestinism... luarea si purtarea - zi de zi - unei "cruci"... o viata de renuntare de sine... etc... adica o serie de chestii inconfortabile care vin in conflict cu tendintele hedoniste ale naturii umane (cu ale ei cinci simturi...)... Acesta este cel putin un motiv pentru care "crestinii" moderni se reorienteaza spre curentul Era Noua (New Age), care aduce elemente din religiile orientale (ca reincarnarea) si care promit sa faca calea catre PERFECTIUNE mai usoara: n-ai reusit in viata asta sa-ti re-formezi caracterul si sa te re-educi pentru noua societate despre care vorbeste Isus Hristos? No problem! Ai sa te reincarnezi in viata urmatoare in caprioara... apoi poate in limbric... apoi - mai stii ca nu - in microb SIDA... nu conteaza in ce... dar ai sa devii in cele din urma PERFECT... si aia e ce conteaza... Si deci, fii linistit... nu e asa cum zice Biblia ca, "oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata" (Ev.9:27)...
#31944 (raspuns la: #31868) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
No problem! Ai sa te reincarn - de mya la: 22/12/2004 23:34:29
No problem! Ai sa te reincarnezi in viata urmatoare in caprioara... apoi poate in limbric... apoi - mai stii ca nu - in microb SIDA... nu conteaza in ce... dar ai sa devii in cele din urma PERFECT... si aia e ce conteaza... Si deci, fii linistit...

Religia hindusa nu spune asa niste prostii, astea sunt interpretari proprii si personale. De genul New Age cel mult. Daca o sa citesti despre hinduism o sa te convingi singur ce spune si ce nu spune, eu nu zic sa ma crezi pe cuvant.

Existenta bijuteriilor care imita aurul nu scade in nici un fel existenta aurului pur, adevarat. La fel si cu religiile "prelucrate"...ele nu diminueaza valoarea religiilor adevarate. Religiile adevarate sunt cele care cuprind principii si invataminte prin care corpul, mintea si sufletul se unesc cu Dumnezeu in cele din urma.

#32137 (raspuns la: #31944) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Deja vu - de Adrian Marchidann la: 23/12/2004 07:36:10
gibaku,

deja vu este prezent la cei care au epilepsie de lob temporal, care nu se manifesta sub forma de convulsii ci ca deja vu si alte manifestari psihice. Aceasta senzatie poate fi reprodusa si de neurochirurgi daca stimuleaza cu un soc electric aceasta zona in timpul unei operatii pe creier.

Deja vu este uneori prezent la bolnavii de schizofrenie, dar si la oamenii sanatosi. Diferenta este ca schizofrenicii, spre deosebire de oamenii normali, sunt absolut convinsi ca deja vu este un fenomen real.

Iata si o explicatie pentru deja vu la oamenii normali. La oamenii sanatosi, informatia este transmisa aproape simultan intre cele doua emisfere cerebrale. Daca exista o intarziere de comunicare, atunci informatia ajunge la o emisfera de doua ori, ceea ce produce senzatia ca aceasta informatie nu este noua. La fel ca in cazul unui ecou, acelasi sunet se aude de mai multe ori.
#32151 (raspuns la: #31794) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Evadarea din EGO - de amundi la: 25/12/2004 01:30:45
Daca acceptam ipoteza reintruparilor, atunci sa ne intrebam si care este motivatia.

"De-a lungul multor vieţi am rătăcit prin samsara (calea morţii şi renaşterii) în căutarea celui care a clădit această casă şi nu l-am găsit; dureros este să renaşti iar şi iar !
Dar acum te-am văzut, ziditor al casei, şi nu vei mai înălţa casa din nou! Căpriorii sunt rupţi şi stâlpii distruşi. Mintea mea a atins Necondiţionatul şi în ea toate dorinţele s-au stins. ( constructorul casei – dorinţa, lăcomia, nesaţul – cauzele renaşterii ; căpriorii casei- pervertirile minţii: ignoranţa, egoismul, pofta, aversiunea şi dorinţa de a trăi. )"
- Gautama Buddha

De asemenea, Patanjali in lucrarea sa Yoga Sutra afirma:
cele 5 tensiuni ale mintii si care creeaza durerea/suferinta in aceasta lume a contrariilor sunt: ignoranta, egoismul, atasamentul, aversiunea si frica de moarte.
Toate cele 5 aspecte sunt in stransa legatura una de alta:
din ignoranta se naste egoismul - neintelegand adevarata ta natura/esenta, Ego-ul se exacerbeaza; Ego-ul doreste/nazuieste/
se ataseaza de tot ce este imediat si efemer, creste nesatul si lacomia; Daca nu obtine ceea ce doreste, atunci se instaleaza aversiunea fata de mundan si de aici frustrarea, ura, furia; Fiind prizonier in Ego, spaima de moarte devine incomensurabila.#32223 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
TEST - de amundi la: 25/12/2004 12:47:29
Ce cidata interfata... nu inteleg cum se ordoneaza insemanrile in ordinea cronologica....
#32236 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: