-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Daca nu fugi o furi !


de sarsilovici la: 09/03/2011 20:02:24
taguri: Diverse 
voteaza:
Te duci pana in poiana sa vezi de e ceva pe acolo?
Gata sefule mac rapid !
Si cum am promis am pregatit sa fac bagajele adicatelea cele trebuincioase sa urc dealu sa vad daca a cazut ceva in “copca”.
Prin padure de unu singur chiar si miezul zilei e cam dificil. Daca sufla un pic vantul incep sa trosneasca crengi si ai impresia ca este urmarit si vine lighioana si te papa.
La gandul asta luai un gat de cocart sa prin coraj. Asa mi-a fost recomandat ca da curaj adica te face tampit si implicit imbata frica si pe fricos.
Clara, Carandas hai la deal! Noroc de catele si de securice si de briceagul din rucasac si de botelca de cocart. Singurele mele arme in lupta cu padurea si salbaticiunile.
Si dai neicusorule la deal! Catelusele erau vesele ca se plimba da numa ca traseele lor nu-mi conveneau. Ele plecau stanga -dreapta dupa urme prin padure si eu tineam potecuta. In acest mod la un moment dat ramasei singur doar in departare auzeam fosnete si in jur doar copaci si printre frunzele de sus petece de cer albastru. Fromos tare si hait bine ca ma tinui de un arin ca altfel imi pierdeam echilibru si ma duceam la vale de-a berbeleacu. Usor puiule ca mai ai pana in deal. !
Ca sa imi alung din frica apelai la cocart. Usuram si rucsacu si prindeam si coraj!
Si racni si lovii cu, coada de la secure intr-un truchi doborat de vant !
Gata pana in deal mi-am facut carare si e liniste ! Nu mai vine lighioana .
Greu la deal cu boii mici. Am mai facut popasuri ca sa-mi astept si rasuflarea ca ramanea in urma si dupa vreo ora de chin ajunsei intr-un punct cam la 100m de poiana.
Ma asezai pe o cioata si incepui sa imi restabilesc rasuflarea normala. Greu si fara antrenament sa fac si ascensiuni de astea mai fortate !!
Dupa vreo 10 minute imi stransei fortele vraistite de repaus si pornii sa vad ce e prin poiana.
Ajung la marginea ei o scrutez cu privirea de vultur spanchi si incep tiltip tiltip sa ma indrept spre mijlocul ei sa vaz in coltul cela de e ceva strain.
Si era maica era ! Dupa zabrele era Mosu! Intai am zis ca e pui da cand m-a simtit s-a ridicat pe labele din spate si a tipat in legea lui, de am zis ca-s gata !
Culmea am reusit sa gasesc semnal si am sunat!
Safule e bai avem musafiri la borcanul cu miere! Vorbeam cifrat sa nu inteleaga ursu!
Mai tontule vezi sa nu fie pui si sa fie masa prin jur ! Retrage-te in liniste si coboara la vale cat mai iute ca venim si noi in 2 ore!
Ei fratilor si atat mi-a fost ! Se scuturase frica din minte si se facu ase de vigilenta ca nu mai reuseam sa pun toti pasii pe poteca. Ca naiba nici javrele nu au latrat si m-au pus in fata faptului. Cred ca erau intelese cu fiara sa vada daca ma tine cordul si nu lesin in iarba!
N-am lesinat pe moment si am pornit in mars fortat la vale.
Am facut eu o ora la deal da la vale parca era mai lung drumu! Si daca ma ajunge mamaa si auzi cum tipa maica !
Si da-I neicusorule la vale ca vine masa si te face terci !
Daca te scapi in izmene tot nu te lasa si mori si rusinat!
Cum se intampla de obicei in astfel de situatii cand te grabesti m-am proptit intr-un ciot si am facut o tumba in aer mai ceva ca la trambulina da n-am aterizat in apa si de pamant cu dosul. N-am avut timp de vaiete ca groaza ma cuprinsese si da-i la vale ca nu se stie !
Ama ajuns la cabana si am inceput sa imi revin. M-am schimbat si de haine si acum asteptam sa vina ajutoarele sa eliberam fiara din padure!
La vreo 10 minute au ajuns acasa si cele doua catele deloc suparate chiar plimabarea le produsese foame. Eu n-aveam nici foame nici sete, doar ceva urme de groaza.
Da am scapat de intalnirea de gradul 1, ca zero nu era, mosul fiind in cusca si eu pe afara da bine ca n-am facut cunostinta cu a sa mama.
Ulterior dupa ce a venit trupa am aflat ca in cusca era mama si de aproape era mai dotata si mai dolofana decat o vazusem eu initial.
Nu prea obisnuia sa isi taie unghiile si le purta asa lungi ca putea sa te gadile pana la oase. Nici cu dintii nu statea rau si avea din blesug si mai ascutitisi mai lungi asa cum ii erau mai buni !
Nu ma pot lauda cu priceperea, cu al meu curaj sau cu invatatura naturii, dar poate dupa multe repetitii oi invata cate ceva de la dansa !
Din acea zi nu am mai folosit cocart la adormit frica. Nu are rost ca frica trebuie sa iti fie, altfel esti pierdut.
Frica iti da putere si te fereste de actiuni imprudente !
Astfel ma bucur ca nu am avut ocazia sa ii arunc cu noroi in ochi la Doamna Mos si ma bucur ca am scapat nevatamat si mai ales ca am avut ocazia sa vad in carme oase si blana un exemplar care inca vietuieste in padurile Romaniei.
La ora asta daca a trecut de iarna umbla si ea dupa hrana si daca are zile poate scapa de braconierii cu jeepane !
Te salut si sa ne revedem da la distanta asa de vreo 500m. Eu pe un deal tu pe alalalt iar intre noi o garla adanca !


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...