-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Aromanii


de Nicolae Ghita la: 20/11/2004 08:47:00
modificat la: 21/11/2004 23:19:59
taguri: Arta_si_Cultura 
voteaza:
Vreti sa stiti cine sunt aromanii, de unde vin ei, prin ce au trecut ei, si multe altele cititi cartile lui Ion Arginteanu - Istoria romanilor macedoneni; Revista "Lumina. Revista populara a aromanilor din Imperiul Otoman"; Dimitrie Bolintineanu - Calatorii (vol.2); Theodor Burada - Opere; Ion-Aurel Candrea; Theodor Capidan - Romanii din Albani in rev. "Lumina" nr. 1-4/1938; Th. Capidan- Macedoromanii; C.D. Constantinescu-Mircesti- Un sat dobrogean numit Ezibei; Ion Nenitescu- Dela Romanii din Turcia Europeana; Constanstantin Papanace- Reflexii asupa destinului istoric si politic al aromanilor; Tache Papahagi- Din folklorul romanic si cel latin, Mic dictionar folkloric, La romanii din Albania..... si inca cateva sute de carti.... Fratii mei AROMANI nu lasti sa va spuna altii cine suntei VOI!!!! Cititi si intrebati pe batrani!!!
Noi suntem Armani, nu romani din sudul Dunarii!!! Originile noastre sunt din Sudul Dunarii si oriunde am merge in Pen. Balcanica suntem la noi acasa!!!
"Nu se va putea spune niciodata indeajuns ce minunat prinos aduc in viata noastra nationala fratii nostri aromani asa de putini la numar si asa de bogati in fapte poate si pentru ca in ei e mai multa adevarata romanitate si mai veche decat la noi" (Nicolae Iorga, Oameni cari au fost, Ed. Pentru Literatura 1967, p. 298)
Frats armani nu agarshits ca noi him mash armani ahatu! Pastrati-va sangele cat mai nealterat si in orice situatie v-ati afla orientati-va prin prisma voastra aromaneasca, nu va pierdeti pozitia voastra proprie. Pastrati-va sobrietatea si austeritatea pe care v-au dat-o strabunii caci numai ea te face stapan pe tine insuti si-ti deschide drumul spre propasire si inaltare.
Respectati pe batrani si ascultati sfaturile lor intelepte mai mult decat pornirile voastre oricat de generoase vi s-ar parea ele. Stapaniti-va pornirile rebele in fasa disciplinei voluntare si faceti o forta invincibila din ele.
Valorificati-va talantii cu care v-a inzestrat Dumnezeu...nu nesocotiti niciunul!!!
Dragi armani invatati sa fiti corecti cu toata lume razboinici cu razboinicii, diplomat cu diplomatii, iar pe cei ce uneltesc impotriva voastra si a neamului vostru faceti-i sa cada singur in groapa pe care v-o sapa!!!!
Raspanditi SIMPATIE, RESPECT VOIE BUNA, si faceti-va necesari prin calitatile voastre intrinseci!
Pastrati recunostinta adanca pentru cei ce ai facut bine neamului vostru si nu uitati pe cei ce i-au facut rau! Rasplatiti dupa merit, nu ramaneti datori!!!
Si mai ales SA SIMTITI PESTE TOT OCROTIREA LUI DUMNEZEU si indemnurile si forta strabunilor nemuritori care va mana spre culmi de inalte idealuri!!!
S'baneadza armanamea!!! Semnat: Nicky din Constanta
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


*** - de ellin la: 22/03/2010 15:39:12
Mai sunt si autorii greci si nu numai care scriu despre aromani!!!
Ar fi mai bine sa citim si ce scriu ei!
In rest ce pot spune...m-ar interesa sa aflu ce parere aveti dumneavoastra despre originea aromanilor
#532267 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...