-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

SUNTEM NOI O COMUNITATE?


de Hypatia la: 22/11/2004 09:47:00
modificat la: 23/11/2004 11:42:29
voteaza:
Urmare a cercetarilor efectuate pana acum, si a caror rezultate au fost postate in conferinta despre conflict, am descoperit e este cazul sa verificam daca acest forum poate fi considerat o comunitate.
Plecand de la ceea ce am observat deja, am avansat ipoteza conform careia utilizatorii Cafenelei alcatuiesc o comunitate romaneasca virtuala. Se impune a verifica insa ipoteza mea. De aceea, am ales ca metode de investigare chestionarea utilizatorilor si intervievarea unor utilizatori, pe care eu ii percep ca fiind reprezentativi pentru anumite categorii de utilizatori. Pentru ca din 36 de chestionare trimise pe cale privata au raspuns invitatiei doar 9, pana acum, postez si aici chestionarul, in speranta ca exista si alti utilizatori care doresc sa participe la aceasta cercetare, din aceeasi convingere ca noi toti, indiferent de opinii si sentimente, formam o COMUNITATE.
Aceasta inseamna ca avem nevoie sa stim:
cati barbati si cate femei sunt intre utilizatori,
care este varsta predominanta a utilizatorilor,
cati dintre noi sunt din tara si cati dintre noi sunt din diaspora,
ce studii au majoritatea dintre noi,
ce fel de ocupatii avem,
ce fel de literatura ne reprezinta, care sunt motivele care ne aduc impreuna, prin ce se deosebeste comunitatea noastra virtuala de alte forumuri etc.
Aceste date cumulate ar constitui identitatea Cafenelei.
Mai jos aveti formularul asa cum l-am trimis participantilor la conferinta despre conflict.
Cei care doresc sa-l trimita dupa completare, au la dispozitie mesageria privata.
Va multumesc pentru intelegere si eventuala colaborare.

CHESTIONARUL “SUNTEM NOI O COMUNITATE?”

De multe ori, în discuţiile purtate în Cafenea, administratorii sau utilizatorii au simţit nevoia să se recomande ca aparţinând unui grup, unui forum românesc mai bun decât celelalte care există în lumea virtuală. Ce ştim noi despre NOI? Formăm noi o comunitate? Cred că este important pentru mine să aflu un răspuns pertinent la această întrebare şi numai D-voastră mă puteţi ajuta să obţin acest răspuns. Primul pas în aflarea lui este intercunoaşterea noastră ca membri ai Cafenelei, şi de aceea, este important de ştiut cine suntem noi. Vă propun, deci, să vă caracterizaţi, completând rubricile de mai jos şi să răspundeţi corespunzător cu situaţia D-voastra:

Vârsta:
Sexul:
Localizare:
Ocupaţia:
Studii absolvite:
In ce tip de firmă/instituţie lucraţi?

Cum obişnuiţi să vă recomandaţi din punct de vedere al apartenenţei etnice sau religioase? nationalitate, cetatenie

Ce de presă cititi in mod curent?

Ce tip de literatură cititi in mod curent?


Care este motivul pentru care D-voastră accesaţi acest site?

Ce particularizează spatiile virtuale?

Frecventati Cafeneaua in timpul serviciului sau de acasa?

Cat timp acordati Cafenelei?

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (69):


"Pentru ca din 36 de chestion - de admin la: 23/11/2004 11:50:09
"Pentru ca din 36 de chestionare trimise pe cale privata au raspuns invitatiei doar 9"

Doar utilizatorii cu statut "confirmat" au acces la mesageria privata.

Pe de alta parte parca era vorba ca ati selectat 6 utilizatori, nu 36.
#29547 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Comunitate? - de homeless la: 23/11/2004 13:37:38
Nu suntem o comunitate, cel mult o pseudo-comunitate organizata in caste! Un lucru enervant, dupa parerea mea, si care nu face decit sa limiteze discutiile (sunt conversatii in care nu mai intervin pentru ca aparitia spuselor mele pe site peste doua zile ar fi absolut stupida).
Dar, chiar si fara "comunitate", probabil ca suntem destul de asemanatori, iar profilul utilizatorului, realizat pe baza chestionarului, ar fi interesant. Banuiesc ca raspunsurile ar fi polarizate acolo unde intervine optiunea politica/religioasa, tradata si de presa citita, si ar fi relativ uniforme apropo de studii, tip de firma, poate si virsta.
Cu ajutorul admin-ului s-ar putea organiza un astfel de sondaj chiar pe site. Cred ca ar fi interesant pentru toata lumea.
#29551 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Admin, - de Hypatia la: 23/11/2004 18:31:06
Am selectat pentru chestionare pe utilizatorii care au s-au implicat in conferinta despre conflict. Despre ei stim sigur ca au interactionat unii cu altii, cu siguranta. Dar se pare ca nu merg bine treburile. Voi reveni asupra acestui aspect.
Cei 6 utilizatori au fost selectati pentru interviu, daca se poate spune asa. Deocamdata, si acolo lucrurile stagneaza...
Poate ma puteti ajuta in aceasta cercetare, caci sanjuro, jimmy_cecilia si or mai fi si altii, considera ca era mai potrivit ca aceasta chestionare sa fie facuta de admini. Se pare ca ori nu au incredere in mine/ demersul meu, ori nu inteleg despre ce e vorba, ori amandoua la un loc.
Abia astept sa mai clarificam cate ceva in aceasta problema. D-voastra ce parere aveti?
Am trait cu impresia ca Daniel Racovitan ma va ajuta, dar momentan nu mai stiu nimic de dansul...
Hypatia
#29573 (raspuns la: #29547) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
. - de ikoflexer la: 23/11/2004 20:29:19
Un lucru care m-a deranjat despre acest chestionar este ca d-ta ai presupus de la inceput ca anonimitatea subiectelor nu are nici o valoare. Adica nici macar nu ai incercat sa obtii aceasta informatie in mod anonim. Virsta, sex, localizare, ocupatie, firma, nivel de educatie,... cam toate intra in categoria de "informatii personale." Noi nu stim cine esti d-ta si in ce fel te vei folosi de aceasta informatie. Nu sint paranoid de felul meu, dar nici nu am obiceiul de a-mi divulga datele personale la oricine intreaba be internet.

Al doilea aspect urmeaza: opinia mea e ca astfel de informatie nu ajuta in a decide daca sintem o comunitate. De fapt mi se pare foarte clar ca sintem o comunitate. Citez din Oxford English Dictionary: "o comunitate e un grup de oameni organizati intr-o unitate politica, civica, sau sociala." Prin simplul fapt ca schimbam idei in mod regular, atit timp cit sintem parte din acest proces, sintem organizati intr-o unitate sociala. Nu cred ca in ziua de astazi se face mare diferenta intre faptul ca este o unitate sociala virtuala in loc de una localizata geografic necesitind prezenta fizica.

Al treilea aspect este ca adevarata intrebare pentru care d-ta ai dori un raspuns este "ce fel de comunitate formam noi aici?" Si asta nu e o intrebare usoara de raspuns. O fateta a comunitatii asteia este caracterizarea fizica/personala a participantilor; fateta asta poate fi dezvaluita prin raspunsuri la chestionarul pe care il sugerezi. Dar mai sint alte fatete: politica (ce procentaj de utilizatori e de stinga, dreapta, centru), economic (citi la % sint (relativ cu societatea in care traim) saraci, bogati, middle class, samd), etc. Pot sa continui, dar cred ca-i prins spilu' deja.

Te aplaud ca incerci sa cunosti mai mult despre cei cu care te "inhaitezi" pe cafenea, dar sint si alte modalitati in care se poate face, daca chestia cu chestionarul nu reuseste. De exemplul, prin a participa intr-o varietate discutii aici pe cafenea vei afla multe despre ceilalti utilizatori. Dezavantajul acestei modalitati este timpul investit in process (desi acest timp este investit oricum din moment ce--se pare ca--esti o utilizatoare activa), si faptul ca nu vei afla nimic despre cei care citesc dar nu participa in mod activ la discutii. Despre acest grup de inactivi numai chestionarul ar folosi, desi nu stiu cit de bine.

Daca chiar esti d-ta hotarita sa obtii aceste informatii, as sugera sa deschizi mai multe sondaje si sa inviti pe toti sa voteze. De exemplu:
Sondaj #1: Virsta (ani)
a) Intre 15-20
b) Intre 20-30
c) Intre 30-40
d) Peste 40
Sondaj #2: Profesia
a) IT
b) Miner
c) Mechanic
d) Frecator de "Mentha spicata"
...
Sondaj #3: Educatie
a) Gradinita
b) Scoala primara
c) Liceu
d) Studii universitare
e) Masterat
f) Doctorat

Astfel anonimitatea e garantata si resultatele sint publice.

Cu toate ca eu personal nu iti impartasesc curiozitatea pe acest subiect, iti doresc succes.
--ikoflexer
#29595 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ikoflexer, - de Hypatia la: 23/11/2004 21:07:49
Nu esti singurul care ai ridicat problema asta... M-am gandit mult la varianta de chestionare, dar in varianta propusa de tine, ar trebui sa deschid vreo cateva pagini de chestionare prin vot si nu scriu toti acolo, sau nu aceiasi...
Apoi, mai am si un alt punct de vedere: unele lucruri graviteaza in jurul unor constante..., nu cred ca spun limpede ce gandesc , dar nu pot sa-mi divulg strategia...
Apoi, nu am cerut numele, deci e anonim...
Ma voi gandi si poate voi reveni...
Rugamintea mea era sa trimiti datele pe care nu le gasesti periculoase... pentru identitatea ta.

Hypatia
#29600 (raspuns la: #29595) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
. - de ikoflexer la: 23/11/2004 21:38:36
"ar trebui sa deschid vreo cateva pagini de chestionare prin vot si nu scriu toti acolo, sau nu aceiasi..."

Nu vad nici o problema in asta. Asa sint sondajele prin definitie. Statistica... numai unii raspund. Sample vs. population statistics.

"Apoi, mai am si un alt punct de vedere: unele lucruri graviteaza in jurul unor constante..., nu cred ca spun limpede ce gandesc , dar nu pot sa-mi divulg strategia..."

Hai ca ma faci sa zimbesc :) Bine, nu-ti divulga strategia...

"Apoi, nu am cerut numele, deci e anonim.."

Nu. Din moment ce poti lega raspunsul de porecla utilizatorului, nu e complet anonim.

"Rugamintea mea era sa trimiti datele pe care nu le gasesti periculoase... pentru identitatea ta."

Nu gasesc nici una din datele astea periculoase pentru dezvaluirea identitatii mele, care e oricum cunoscuta foarte bine pe acest site, de catre utilizatorii mai vechi. Dar nici nu sint de acord sa-ti trimit acele date, pentru motivele pe care le-am dat deja.
--ikoflexer
#29607 (raspuns la: #29600) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ikoflexer, - de Hypatia la: 23/11/2004 22:04:04
de tura asta m-ai pierdut ... nu am inteles....
pentru chestia cu strategia, incercam sa trag de timp... de la 7 de azi dimineata tot lucru, cu unul si acelasi creier...
vreau pauza...
:(((

Hypatia
#29610 (raspuns la: #29607) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
. - de ikoflexer la: 23/11/2004 22:12:36
Nici o problema Hypatia; sint sigur ca dupa ce iei o pauza mica totul va fi cit se poate de clar. Nu te omori cu munca! Mai e si ziua de miine.
--ikoflexer
#29611 (raspuns la: #29610) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ziua de 48 de ore.... - de Hypatia la: 23/11/2004 22:19:07
Imi este mai mult decat necesara, desi incep sa ma lase puterile...
Daca ma adun putin, poate o sa ma fac inteleasa....
Am preferat intrebari deschise pentru considerentul gasirii a cator mai multe informatii si lucruri comune... Bunaoara, dintr-o ochire, cred ca in cafenea sunt mai multi barbati decat femei, dar asta trebuie demonstrat...
de asemenea, cred ca cei mai multi dintre barbati, din diaspora sau de acasa, sunt originari din Transilvania. si asta trebuie demonstrat, desi nu-i usor...
Varsta: daca propun categorii largi, s-ar putea sa-mi scape amanuntul ca, dau un exemplu, cei mai multi dintre cafengii au mai degraba 37 de ani decat 32....
per total, cred ca asta conteaza...
Mai trebuie sa explic?
Hypatia
#29614 (raspuns la: #29611) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Iko...da poti sa raspunzi ce - de Ivy la: 23/11/2004 22:22:53
Iko...da poti sa raspunzi ce vrei la intrebarile hypatiei..poti chiar sa te faci cu masterat de nu il ai..si poti sa fii mai avansat in virsta de iti doresti cumva...
Si-apoi daca raspundem, se pare ca o ajutam pe fata in studiul ei...so facem o fapt buna..oare?!?!?
#29615 (raspuns la: #29611) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Iko, - de Hypatia la: 23/11/2004 22:34:23
Vezi, Ivy a priceput cum stau lucrurile... Bine, ea a mai citit ce-am mai postat eu pe la conflict...
pe maine. trebuie sa ma retrag...
Hypatia
#29617 (raspuns la: #29615) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hypatia... - de sanjuro la: 24/11/2004 10:47:24
Ai scris, (citez):
"Poate ma puteti ajuta in aceasta cercetare, caci sanjuro, jimmy_cecilia si or mai fi si altii, considera ca era mai potrivit ca aceasta chestionare sa fie facuta de admini. Se pare ca ori nu au incredere in mine/ demersul meu, ori nu inteleg despre ce e vorba, ori amandoua la un loc."

...Cred NOI am priceput ce vrei TU sa faci, dar:
- nu vrem sa fim obiectul tau de studiu;
- nu ne intereseaza acest chestionar si rezultatele sale, pentru ca cei chestionati pot sa-ti raspunda altceva decat in realitate, deci rezultatul ar fi neconcludent. Daca Daniel ar fi avut initiativa, probabil ca ar fi fost altceva.
- e bine sa te destinzi cand intri pe acest site, nu sa-ti storci creierii facandu-ti temele pentru acasa, pentru ca insasi prin titlu: "cafenea ", se intelege un loc unde vrei sa te destinzi nitel, purtand discutii placute si interesante.
Este un punct de vedere personal, si nu numai, (de aceea m-am si exprimat prin NOI). Stiu ca sunt destui care gandesc ca si mine...


#29660 (raspuns la: #29617) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sanjuro, - de Hypatia la: 24/11/2004 15:40:58
Chiar sa stii ca de dimineata m-am trezit cu un gand: e posibil ca "sanjuro" sa fie acelasi tip care propune subiecte interesante despre carti s.a. cu cel care se incapataneaza atata sa ma contreze?
Mi-ai scris unele chestii si pe mesageria privata si chiar nu am inteles...
Aici lumea nu vine numai la distractii... unii dintre noi pun in discutie si chestiuni foarte serioase. Vezi temele politice, istorice, materialelel lui Mihai Demetriade, A. Ciubotariu s. a.
Mi-ai reprosat ca nu-ti place cum ma comport, desi nu stiu la ce te referi...Intelege ca oamenii au simpatii si antipatii. Sunt costienta ca nu pot fi simpatica tuturor si nici nu mi-am propus asta...
Ceea ce vreau eu, este sa verific daca putem vorbi despre comunitati virtuale. Si era normal sa fac asta in Cafenea, pentru ca o frecventez de mai bine de un an, ii cunosc pe unii membri, cu unii sunt amica, am si contre, ca asa-i in viata.
Am vrut sa fac cercetarea cu cei pe care i-am vazut interactionand asa cum am vazut cu totii la conferinta despre conflict. Si cred ca asta e calea cea buna pentru ceea ce vreau sa fac. Nu vrei sa partici, e ok. Dar lasa-ma sa incerc!
te rog...
Hypatia
#29691 (raspuns la: #29660) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
. - de ikoflexer la: 24/11/2004 23:39:27
Hypatia,


Daca e vorba de un proiect/tema de casa e altceva. Ar fi fost bine sa fi spus clar de la inceput in mesajul tau de mai sus care e motivul. Atunci mi se pare ca singura posibilitate de a o face cum trebuie e cu un numar de sondaje, dupa cum am sugerat mai jos.


Ivy,

Nu sint de acord cu a raspunde ceva numai asa ca sa fie raspuns(e.g. masterat pe care-l am daca nu-l am). Ce fel de concluzii poti sa tragi din rezultate daca de la inceput se accepta raspunsuri arbitrare. Si asta e un alt motiv pentru care anonimitatea e importanta, pentru ca raspunsurile sint mai oneste in acel caz.


Sanjuro,

In primul rind cred ca e periculos sa-ti asumi glasul multimii si s-o bati pe saraca fata pentru simplul fapt ca incearca sa faca ceva. Eu nu am fost de acord cu modalitatea ei, dar a-i impune restrictii pe baza faptului ca d-tale ti se pare ca acest site este numai pentru destindere, e prea mult. Si parerea d-tale ca acest site ar folosi numai obiectivului de "fotoliu cu ceaiul in mina" e incorect; sint destule subiecte serioase pe cafenea. Nu numai asta, dar punctul asta de vedere e foarte relativ: ce e destindere pentru unul, e o lucrare de doctorat pentru altul. Generalizarea e periculoasa.


In al doilea rind, bineinteles ca daca Daniel ar fi inceput un astfel de proiect ar fi fost altceva, dar nu din motivul pe care il eu cred ca d-ta crezi, ci din simplul fapt ca e o persoana diferita. Cu toate ca intradevar sint anumite partialitati pe acest site, nu vad in ce fel proiectul de fata ar fi mai de acceptat din cauza ca autorul e Daniel. Cel putin sper ca nu ar fi asa.


Ca sa fie clar, eu unul personal nu sint interesat in a participa in acest proiect, si nici nu ma prea intereseaza la nebunie rezultatul (fiindca cu timpul mi-am format deja o parere despre cei ce frecventeaza cafeneaua), dar asta nu inseamna ca e un proiect fara de valoare pentru toti ceilalti utilizatori.


Asa ca Hypatia, bafta, dar eu la sigur nu as participa in sondaj in felul in care l-ai prezentat initial.


--ikoflexer

#29762 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hypatia - de anisia la: 26/11/2004 16:54:27
eu sunt o fire mai retrasa de felul meu, si chiar m-am mirat ca mi-ai trimis pe mesageria privata acel "chestionar buclucas". din bun simt si doar de aceea ti-am raspuns. vadit si voit evaziv. si sper ca ai inteles asta!

citinda acest nou subiect cu comentariile aferente, am hotarat sa ies din carapacea mea si sa te intreb: tu ai cerut permisiunea cuiva de a ne lua pe post de cobai, inainte de a te apuca de faimosul tau proiect de studiu? din respect pentru noi ca semeni, consider ca ar fi trebuit sa incepi toata aceasta actiune socilogica sau proiect pentru masterat prin a posta un subiect simplu la modul : "DRAGII MEI COLEGI DE CAFENEA, urmeaza sa imi dau masteratul in sociologie si m-am gandit sa folosesc acest site ca obiect de studiu. e ok pentru d-voastra sa va solicit parerile prin a posta diverse subiecte in urmatoarele luni, subiecte ce ma vor ajuta in lucrarea mea?" ...Ei bine, in functie de raspunsurile la subiectul respectiv ai fi stiut cum poti proceda mai departe. E ca si cum ai fi batut la usa inainte sa dai valma peste om. Intelegi ce vreau sa spun?

Personal ma indigna genul de persoane ce cu tot dinadinsul vrea sa intre in sfera privata a comeseanului. Multi au afirmat pe acest site ca vin in vizita mai mult pentru a se destinde. Pentru unii destinderea consta in a participa la subiecte de trancaneala, pentru altii la cele de politica, economie. Important este sensul cuvantului destindere. Adica o mica pauza de la viata de zi cu zi, si participare la discutii ce te ajuta sa te deconectezi pentru o scurta perioada de timp. Lasa-i deci pe bietii oameni sa se destinda, deci...si-i nu-i mai obosii atat cu chestionare si alte bazaconii. Maine-poimaine vii si ne ceri si declaratie de avere, te pomenesti?

Inchei prin a da exemplu cateva vorbe de-ale tale, ce se gasesc intr-un comentariu mai jos in pagina :"de asemenea, cred ca cei mai multi dintre barbati, din diaspora sau de acasa, sunt originari din Transilvania. si asta trebuie demonstrat, desi nu-i usor... " si sa te intreb: DE CE TREBUIE ASTA DEMONSTRAT??? cui îi ajuta? cine e interesat?
#29936 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sanjuro - de anisia la: 26/11/2004 16:57:51
CITEZ SI SUBSCRIU urmatoarei fraze ce iti apartine:

" e bine sa te destinzi cand intri pe acest site, nu sa-ti storci creierii facandu-ti temele pentru acasa, pentru ca insasi prin titlu: "cafenea ", se intelege un loc unde vrei sa te destinzi nitel, purtand discutii placute si interesante.
Este un punct de vedere personal, si nu numai, (de aceea m-am si exprimat prin NOI). Stiu ca sunt destui care gandesc ca si mine..."

si sper ca vor mai fii si altii care sunt de acord :))
#29937 (raspuns la: #29660) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisia, - de Hypatia la: 27/11/2004 14:09:40
Initial ma pregatisem sa va scriu un altfel de mesaj, de aceea am si ajuns azi, sambata la un net cafe.
Citind mesajele tale, ma vad nevoita sa imi schimb mesajul, deci ce scrii tu intareste impresia mea...
Poate ca tu ai dreptate in cea ce scrii, dar eu am vazut lucrurile altfel:
1. Am vrut sa deschid conferinte in care sa vorbim despre noi, cafengii. Ce ne-ar impiedica sa vorbinm despre asta, daca venim aici de placere?
2. Pentru ca intre timp m-am gandit ca aceste subiecte mi-ar folosi in cercetarile mele sociale, am cerut voie sa discut despre asta cu voi, adminilor.
3. Nu cred ca pentru a discuta ceva, le ceri voie (cui?, aprioric vorbind) tuturor...
Cred ca intentiile mele au fost intelese gresit sau din considerente afective, dar negative. Cei care nu doresc sa discute despre asta, pur si simplu nu o fac. Ce sens au argumentele fata de propria rezerva fata de acest subiect?
Am gasit raspuns la intrebarea aceasta in interventiile de pana acum. Se pare ca utilizatorii cafenelei doresc sa vorbeasca despre orice, in functie de interesele si valorile proprii, dar refuza sa vorbeasca despre ei ca membrii ai unui grup, desi suntem un grup. Ce fel de grup? este intrebarea care ma framanta? Atat. Restul amanuntelor care va privesc ca persoane, nu fac obiectului meu de studiu, si nici nu ma intereseaza ca membra a Cafenelei...
Se pare ca eu am o sensibilitate sociala mai mare de ma framanta asta, dar nu inteleg de ce va supara pe voi...
Ce e rau in a discuta despre noi?
Oare nu ne place sa ne consideram impreuna? membrii ai unei comunitati? Am ajuns oare atat de individualisti?
Eu inca mai sper ca omul e fiinta sociala, ca in datul ei firesc, ontologic vorbind..
Pana nu ne dezumanizam cu totul, poate reveniti la sentimente mai bune ...
Anisia, ce pot face ca sa te impac?
Primeste scuzele mele pentru tot disconfortul pe care ti l-a prilejuit chestionarul & co.
Hypatia
#29989 (raspuns la: #29937) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hypatia - de anisia la: 27/11/2004 20:49:27
Sincera sa fiu consider ca te contrazici. si uite de ce:

"Se pare ca utilizatorii cafenelei doresc sa vorbeasca despre orice, in functie de interesele si valorile proprii, dar refuza sa vorbeasca despre ei ca membrii ai unui grup, desi suntem un grup. Ce fel de grup? este intrebarea care ma framanta? Atat. Restul amanuntelor care va privesc ca persoane, nu fac obiectului meu de studiu, si nici nu ma intereseaza ca membra a Cafenelei..."

Un grup de oameni dupa parerea mea este acea adunare de oameni cu interese comune.Nu o sa vezi niciodata adunati in grup oameni dezbinati de interese si crezuri diferite. Aceia vor fi in opozitie unii fata de ceilalti. Intrebarea care te framnata, spui tu, este aceea: "ce fel de grup suntem?" De ce neaparat sa fim un grup, vin eu si te intreb. Suntem doar oameni diferiti, localizati in puncte cardinale diferite, cu principii si credinte diferite...dar care prin proprie dorinta si vointa pasesc din cand in cand pragul acestei cafele virtuale pentru a se intalni si sta de vorba, pentru a schimba pareri si opinii , pentru a pune la cale un zambet pentru ziua de maine. De ce neaparat sa-i insumezi pe toti acesti oameni intr-un grup? E neaparat nevoie? Crezi ca e usor? S-a demonstrat de multe ori pe cafenea ca exista persoane cu interese si opinii diferite, care din cand in cand intra in conflict verbal unii cu altii. Chiar tu te-ai ocupat cu un astfel de studiu. Cum poti sa-i aduni pe astfel de oameni intr-un grup? Si de ce? Incerci sa-i imprietenesti? Sau care e defapt scopul acestui grup dorit de tine?

Iar ca afirmi cum ca restul amanuntelor care ne privesc ca persoane nu fac obiectul tau de studiu este o contradictie fatza de chestionarul buclucas pe care ne-ai solicitat sa il completam. Caci doar nu de dragul florilor ne-ai intrebat de varsta, studii, loc de munca si alte chestiuni destul de personale, dupa parerea mea. Si crede-ma ca stiu despre ce vorbesc.

Nu stiu daca individualismul este cel ce are rol important aici. Ci pur si simplu , am sentimentul ca aceasta "grupare impusa" ce se resimte din chestionarul si obiectul tau de studiu, imi aduce aminte de vremurile in care eram numarati si dirijati. Si parca mai drag imi este fara. Intelegi ce vreau sa spun?

Eu nu te condamn ca ai ales sociologia ca obiect de studiu in viata ta profesionala. Este dreptul tau. Dar e nevoie de imensa delicatetza cand lucrezi cu oamenii. Si mai ales despre ei.

Si acum, sper ca opinia mea sa fie clara in cuvintele ce o reprezinta. Si sa mergem mai departe, nefiind obligati sa facem parte dintr-un grup. Caci mie imi e tare draga Cafeneaua...asa cu usa ei deschisa si cu parfumul de cafea turceasca. Stii, cand imi imaginez Cafeneaua cu ochii inchisi, o vad ca pe un local undeva pe langa Facultatea de Drept, situat la nivelul solului , parter al unui bloc vechi. Cu pereti de caramida inauntru, lampadare difuzand lumini relaxante, mese rotunde cu ibric cu cafea aburinda asteptandu-si oaspetii. Tablouri cu mari carturari ai neamului nostru, vechi masini de scris si tocuri cu penitze inegrite de vreme. Megafonul candtand in surdina romante apuse. Si unii si altii intra si ies pentru o scurta deconectare de la viata tumultoasa a secolului cel traim. Si chiar de isi au opinii diferite, isi dau prietenos mana la plecare, bucurosi ca au intalnit un "adversar" pe masura in ale culturii. Un loc de relash. unde provocarea intelectuala si zambetul prietenesc merg mana in mana. Atâta tot !
#30009 (raspuns la: #29989) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Aici am niste precizari: " - de admin la: 27/11/2004 21:13:58
Aici am niste precizari:

"2. Pentru ca intre timp m-am gandit ca aceste subiecte mi-ar folosi in cercetarile mele sociale, am cerut voie sa discut despre asta cu voi, adminilor."

Adminii si-au dat acordul pentru trimiterea chestionarului catre 6 persoane nominalizate de tine, si doar cu conditia prealabila ca acestea sa accepte.
Chestionarul a fost trimis la 36 de persoane, fara ca acestora sa se ceara voie, deci acordul nostru nu a fost respectat.

"3. Nu cred ca pentru a discuta ceva, le ceri voie (cui?, aprioric vorbind) tuturor..."

Pentru a discuta poate nu, dar pentru a participa la un chestionar da.
#30012 (raspuns la: #29989) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .
Sintem o comunitate? - de SB_one la: 27/11/2004 22:12:41
categoric! si anume una romana; comentariile de pina aici sint suficiente.

PS
1°...dom'le, complicata mai e egsistentza asta virtuala...sa nu-tzi auzi urechilor...:)...nu era mai bine'nainte, fara virtual?
2° "Frecventati Cafeneaua in timpul serviciului sau de acasa?"...iata o intrebare nepermisa...
#30020 (raspuns la: #30012) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hypatia, Cred ca nu mai ar - de komi la: 27/11/2004 23:33:48
Hypatia,
Cred ca nu mai are nici un rost sa continui cercetarile. Raspunsul ti-l dau eu, guru (sic) in pisalogeala:
Romanii nu pot forma o comunitate, nici macar virtuala. (period)

La atatea sondaje aiurea pe acest site, ce mai conta unul , mai ales ca avea si ceva 'substantza'?
Dar am impresia ca unii se oftica pe altii cu idei si mai si vorbesc (scriu) in numele tuturor sau al mai multora.
Decat sa ajutam pe cineva mai bine mai bine comentam ca, vezi doamne, vrem sa ne relaxam.
OK, relaxati-va cu comentarii cat mai putine sau pe privat.
Imi aduc aminte de anii de stagiatura, 82-84, cand sefii ne spuneau ca noi nu avem 'esperientza' si mai bine tacem si invatam.
Cred ca e cel mai lung mesaj scris pe vreun forum si ultimul.

oriunde e bine, dar nicaieri ca acasa
#30030 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"2° "Frecventati Cafeneaua i - de Daniel Racovitan la: 28/11/2004 00:22:20
"2° "Frecventati Cafeneaua in timpul serviciului sau de acasa?"...iata o intrebare nepermisa..."

Tabu chiar :)

___________________________________________________
"aceste cuvinte ne doare" (sic)
#30031 (raspuns la: #30020) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
da, tabu! - de SB_one la: 28/11/2004 09:11:02
motiv penru care propun sanctionarea Hypatiei cu intervievarea a inca 30 de persoane( vizavi de cei 6 avizatzi initzial)...:)
#30047 (raspuns la: #30031) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spre exemplu asa, nu? - de anisia la: 28/11/2004 13:41:41
Admin zice ca :"Pentru a discuta poate nu, dar pentru a participa la un chestionar da" si are perfecta dreptate. Si ca dovada ca sunt si alti studenti la sociologie in randurile noastre care isi doresc participanti la lucrarea lor din randurile cafegiilor, am copy/paste un mesaj peste care am dat intamplator, dar care mi s-a parut edificator:

Fiindca opinia ta mi s-a paru
#28566, de un anonim la Fri, 12/11/2004 - 14:05


Fiindca opinia ta mi s-a parut a fi fost logic condusa, desigur pe un fundament cultural consistent, si, mai ales, pentru ca interesul meu rezida in incercarea de a cerceta sociologic fenomenul kitsch, respectiv conditia-i vadit social-culturala, te rog sa-mi oferi prilejul de a te intervieva dupa o grila de intrebari succinta, astfel ca eu sa pot formula stiintific diagnosticul societatii romanesti "postmoderne". Imi constuiesc ad-hoc esantionul, din motivul ca cu greutate mi s-au dat raspunsuri unui chestionar cu itemi prestabiliti, ce nu presupunea incomensurabil efort de concentrare saru gandire. Adresa mea de e-mail este: rghitulan@uab.ro. Sa ma prezint: Ramona Ghitulan, studenta in anul IV, specializarea Sociologie, Unviersitatea "1 Decembrie 1918", Alba Iulia. Pentru rabdare si, probabil, ingaduinta, iti multumesc!

#30057 (raspuns la: #30012) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
anisiei, in mod special, dar nu numai - de Hypatia la: 29/11/2004 16:45:18
Draga mea, Anisia,
Eu mi-ai explicat notiunile si teoria pe care o folosesc prin raportul de cercetare despre conflict. Nu-i cazul sa reiau ce-am spus.
Altfel, daca unele intrebari sunt deranjante- pe mine nu m-ar fi deranjat sa raspund la ele, mai ales ca raspunsul nu-i public- nu raspunzi la ele. Si refuzul de a raspunde este un raspuns.
Poate ca au fost unele neintelegeri, vad bine ca adminul nu vrea sa ma inteleaga si pace, insa parerea mea e ca putem trece peste asta. Sunt in posesia si a doua interviuri live, nesperate, extraordinare prin continut, ceea ce imi da sperante.
Poate dupa atata carcoteala, cei care frecventeaza cafeneaua vor intelege ca vrand -nevrand ne intalnim in Cafenea, ca vrem- nu vrem incepem sa ne cunoastem, relationand si ca asta e baza intr-un grup.
Mai vorbim.
Hypatia
#30132 (raspuns la: #30020) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Suntem o comunitate de pingui - de gabriel.serbescu la: 29/11/2004 23:23:57
Suntem o comunitate de pinguini

Hypatia, dumneata, cu tot respectul, cred ca te afli in nebuloasa ce ti-o poate cauza dogma si ceea ce presupune studiul stiintific. Altfel spus, te afli in fata unui conflict. O anomie, adica.
Te afli intre Dumnezeu si stiintele sociale, intre piosenie si misionarism si rolul social abstract, nepartinitor, pe crae-l presupune orice studiu social.
Dumneata esti astfel plina de contradictii. Si nu o spun nici in bataie de joc, nici macar nu implic vreun sentiment, e pur si simplu o remarca.
De cateva zile am urmarit mesajele tale, si daca nu esti obosita esti ingandurata, daca nu te zbati pentru a convinge utilitatea obligativitatii religiei in scoli, atunci incerci sa ne lamuresti de ce suntem conflictivi, fara sa intelegi de ce nu ne lasam ajutati de tine.
Ma surprinde tot odata faptul ca ai cerut permisiunea adminilor pentru atrimite 6 mesaje, ca sa aflu ca erau 36. Esti o smechera.
Exista, probabil ca stii, o conduita umana voluntara si una involuntara. Intoadeauna a existat si intodeauna va exista. Nu stiu daca dumneata te lupti pentru recunoastere sociala sau pur si simplu iti place postura de lider, de orice tip, insa cu cele mai bune ganduri, de ce nu te linistesti putin? Si internetul creaza dependenta.

#30159 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gabi, - de Hypatia la: 30/11/2004 07:31:58
Multumesc pentru mesaj. Am si o intrebare: vorbesti din proprie experienta? :))
Dincolo de observatiile tale, care pot fi corecte pana la un punct, cred ca fiecare dintre noi ne manifestam mai mult sau mai putin sociabilitatea si, dupa cum am mai spus, se pare ca eu sunt mai sensibila la social decat altii, iar asta are legatura cu dogma mea si nu are nici o legatura cu leadershipul...
Acum daca adminii nu ma inteleg, de la tine chiar am pretentia sa intelegi diferenta dintre chestionar si interviu, chiar daca ambele presupun raspunsuri la intrebari (sic!)..
Deci am cerut voie pentru 6 interviuri si 36 de chestionare... Imi pare rau ca am sters copia mesajului respectiv...
Numai bine!
Hypatia
#30177 (raspuns la: #30159) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce au precizat admini... - de sanjuro la: 30/11/2004 08:38:17
Citez:
"Adminii si-au dat acordul pentru trimiterea chestionarului catre 6 persoane nominalizate de tine, si doar cu conditia prealabila ca acestea sa accepte.
Chestionarul a fost trimis la 36 de persoane, fara ca acestora sa se ceara voie, deci acordul nostru nu a fost respectat."

No comment.
#30180 (raspuns la: #30177) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Colega noastra Hypatia - de Mary la: 30/11/2004 13:25:17
Buna ziua tuturor. :)....Simt nevoia sa incep altfel pentru ca de citeva zile nu sint acasa si totusi am avut nerabdarea sa intru la Cafenea de la un Internet public....
Am citit cele citeva mesaje si trebuie sa spun ca ma bucur ca Anisia a iesit din carapace (frumos comentariul #30009, felicitari pentru simtul de observatie!) si ca sint de acord cu cele observate si de Gabi.
Am si eu cite ceva de spus/adaugat/subliniat.

Hypatia, cum spui tu in mesajul adresat lui Sanjuro daca nu ma insel saptamina trecuta, oamenii au simpatii si mai putin simpatii, dar aceasta tendinta umana de a ne apropia sau departa unii de altii in functie de motive subiective etc, o promoti si afisezi chiar si tu, DIN PLIN.....
Te citez:'' In Cafenea ,....o frecventez mai bine de un an, ii cunosc pe unii membrii, cu unii sint amica, am si contre, ca asa-i viata''....
Dar NU aceasta este explicatia mesajului lui Sanjuro care a declansat cele citeva comentarii.
Pur si simplu ce spune Sanjuro este adevarat, sint multi care gindesc ca el, numai ca nu toti au avut curajul sa ti-o spuna asa direct.Unii poate nu vor sa te supere si isi tin inca pentru ei parerile!!....Dar tu ar trebui de fapt sa apreciezi mai mult pe cineva care iti spune adevarul in fata chiar daca nu iti place ce iti spune, decit cineva care iti umple chestionarul de minciuni. Ca unul din putinele lucruri de care poti fi sigura intr-o comunitate virtuala este ca nu poti fi sigura de nimic...Deci nu poti avea incredere ca fiind 100% autentice, informatiile primite.
Eu cred ca tu trebuia sa respecti dorinta fiecaruia de a lua sau NU parte la aceste chestionar, imediat ce ai observat o ezitare....
Este aproape copilaros cum te duci pe alte subiecte pentru a-ti exprima nemultumirea apropos de cei care cum spui tu nu te inteleg (se pare, pe destul de multe subiecte: religie, conflict, suflet....)
Merg mai departe sa spun, nu mi se pare o atitudine profesionala cind aflindu-te printre cei de care te consideri mai bine inteleasa,faci aluzii(de obicei rafinate)la potentiale IQ, la pregatirea pe care o are sau nu unul, altul...Iar daca tu nu iti pastrezi acea profesionalitate OBIECTIVA fata de toti, cum te astepti ca tu, la rindul tau sa fi luata in serios de toti, in aceeasi masura?
Tema ta preferata se pare ca este Conflictul. Vorbesti depsre Conflict dar pe mine una nu m-ai convins ca tu ai resusit sa te mentii prea marginal fata de el.
Ne-ai spus ca esti profesoara, te credem, dar cel mai mult stii de ce ?Te credem pentru felul cum vorbesti cu noi. De sus si cu siguranta ca trebuie sa ai tot timpul dreptate. Tot timpul dai impresia ca trebuie sa ne explici ceva, ca noi trebuie sa intelegem ceva, ca nu sintem la nivelul tau de a intelege lucruri altfel simple pentru tine.....Vorbesti de conflict. Dar ti-ai marturisit vreodata cit de usor cazi tu in conflict cu toti cei care nu sint de parerea ta ?
Sigur ca nu esti singura cu aceasta slabiciune, fiecare dintre noi o are mai devreme sau mai tirziu, mai palida sau mai puternica....Dar intrebarea este, de ce sa acceptam pe cineva cu aceleasi inclinatii/slabiciuni sa vina si sa ne ''invete'' despre coexistenta in viata virtuala???
Vezi tu , noi sintem aici nu pentru a ne judeca sau etala, sintem aici ca oameni pur si simplu.Sintem aici ca Oameni , nu doctoranzi, nu studenti, si nici profesori, nici oameni de afaceri. Venim aici sa ne relaxam, sa ne destindem intelectual. spiritual, sa ne amuzam uneori, sa mai aflam cite ceva, sa ne dam o parere,sa mai invatam cite ceva. Apropo de relaxare si destindere, nu am gasit unde Sanjuro sa fi folosit cuvintul ''distractie'' dar si daca l-ar fi folosit, comentariile lui sint cel mai bun exemplu la ce inseamna pentru el ''distractie'' la Cafenea...
Si eu vin aici de mai bine de un an, dar nu mi-a trecut vreodata prin cap sa intreb pe cineva ce si unde a studiat , lucreaza etc. Am preferat sa cunosc pe fiecare din raspunsurile date, din ce au de spus. Si crede-ma, asta este o mai buna metoda de a cunoaste oameneii, observindu-i, ascultindu-i, deci in timp.
Nu te poti astepta la un rezultat corect al cercetarii tale daca te rezumi sa judeci oamenii dupa bunavointa de a-ti da raspunsuri la citeva intrebari, mai ales cind nu poti avea garantia ca raspunsurile sint adevarate....Sa nu mai vorbesc si de micul procent care au vrut sa participe.Nu vad cum te poate ajuta sa iti formezi o opinie obiectiva despre sute de membrii, daca tot ce vei cunoaste vor fi cel mult zece rapsunsuri. Deci nici obiectiv , nici adevarat nu are cum sa fie chestionarul tau...
Stii care este cea mai mare calitate apreciata de noi la Cafenea? Ca ne putem inscrie anonimi. Nu trebuie sa aratam nimic, sa spunem nimic ce ar putea dovedi cine si ce sintem. Ne place aceasta discretie si cred ca asta caracterizeaza pe fiecare aici. Si sint convinsa ca si pe tine, tot asta te-a atras sa vii la Cafenea.
Da, sintem o comunitate, chiar una inteligenta, in care ne straduim fiecare sa ne respectam unii pe altii.
Acesta este de fapt un merit dublu. Al nostru, pe de o parte, si Daniel pe de alta parte. El este acela care fara multa vorbarie, dar EXEMPLU personal de discretie, obiectivitate, prestanta, a reusit sa se faca respectat de toti si sa ne faca tacit pe toti, sa il respectam si acceptam ca moderator/mediator. El a reusit acest lucru pentru ca de la inceput ne-a tratat pe fiecare in mod egal, nu a aratat ca ar simpatiza mai mult pe unul sau altul.
Cam acesta este si motivul pentru care Sanjuro a spus ca situatia ar fi fost alta daca ar fi fost initializata de Daniel. Calitatea lui de napartinitor.

Citez acest comentar al tau:
''Sanjuro sa fie acelasi tip care propune subiecte interesante despre carti s.a. cu cel care se incapatineaza atita sa ma contreze?''

wow !!!! Exact ca la scoala primara . Cine are curajul sa o contrazica pe doamna invatatoare??...
Ce inteleg eu din afirmatia ta este ca tu nu crezi in stare sa propuna un subiect interesant, cineva care nu este de parerea ta !!
Si daca tot sintem la psihologie sociala, tot ce inteleg eu din aceste cuvinte ''cel care se incapatineaza sa ma contreze'' este aroganta si agresivitate verbala, iar aceste ''calitati'' nu impun nici respect nici cooperare....

Well, ar mai fi multe de spus, dar sint sigura ca imi vei mai da si alte ocazii..........
Ai remarcat undeva ca spun, alaturi de OzZY, lucruri interesante. ....:))::...

As fi fericita sa gasesti si aici cite ceva interesant pentru tine, studiul tau etc......
Daca nu, este absolut OK.....


we all have a role to play
#30199 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Mary, dear, - de Hypatia la: 30/11/2004 20:38:15
Am luat act de atitudinea ta/ mesajul tau superlung si obositor... Un singur lucru iti scriu: nu ai citit rezultatele de la conflict si ma judeci doar dupa primele mesaje pe care le-ai citit. Momentan inclin sa cred ca ai citit sporadic, in virtutea unor idei preconcepute...
Sigur ca fiecare are drepul sa-si exprime orice punct de vedere, l-am citit pe al tau si este ultima data cand iti scriu, pentru ca acum mi-e clar ca ori comunic cu tine, ori nu, sentimentele tale aceleasi sunt... cel putin bine ca stiu cum stam...
Cat priveste chestionarea si corectitudinea datelor, ei bine, eu cred ca cei care mi-au trimis chestionarele sunt oameni de buna credinta si au scris conform realitatii, pentru ca nu ar avea nimic de castigat daca le-ar deforma. NU AM OBLIGAT PE NIMENI SA-MI TRIMITA chestionarul, si, pentru numele lui Dumnezeu, cum as putea-o face? Suntem oameni mari, eu sunt una dintre voi, o oarecare, cu ce instrumente sa va fortez? Pe de alta parte, reiese clar si o alta idee din atitudinea ta, a lui sanjuro si a Anisiei, care confirma studiile teoretice parcurse de mine: oamenii sunt mai curajosi sa dea din ei tot ce pot( bine/rau), pentru ca nu-i vede nimeni, agresivitatea este sporita, reactiile sunt foarte dure. Stiam la ce ma angajez, mai ales dupa conferinta despre conflict. Inainte de a formula acuzatii, totusi, e bine sa te documentezi la fata locului...Si pentru ca internetul va acapara tot mai mult viata noastra, iti atrag atentia ca in viitor, studiile asupra interactiunilor prin retea, vor fi mai intens studiate. NU de mine, ci de specialisti. Diferenta e ca eu fac doar o cercetare constatativa, dar ce va veti face atunci cand unii sau altii vor fi pusi in situatia de a fi studiati in cadrul unor interactiuni manipulate?
Mary, iti doresc numai bine. Pacat ca gandesti asa!
Hypatia
#30236 (raspuns la: #30199) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Lucrarea ta despre conflic - de gabriel.serbescu la: 01/12/2004 22:39:39
Lucrarea ta despre conflict este partinitoare, superficiala, precara, plina de greseli de gramatica si/sau de exprimare.
In afara unor date care pleaca de la premise eronate, si care logic, te duc la concluzii gresite, e o lucrare plina de umor involuntar.
Enumar: ¨cetatenii planetari care traiesc in Romania¨, ¨luand la atac¨, ¨furia si jignirea sunt cele doua fete ale medaliei¨, ¨lezare stima de sine¨, si preferata mea- ¨daca oponentul este puternic si ostil, ocolirea conflictului poate fi un raspuns intelept-STILUL OCOLITOR¨

Totodata e o lucrare plina de contradictii:

1. Desi e o lucrare legata de ¨conflictul religios¨nu ai facut referire la acesta in nici un moment.

2. Incepi cu Freud, si o mica definitie a formalitatii individuale in raport cu un grup. Insa indivizii pe care-i studiezi in continuare, cei ce formeaza grupul Cafeneaua.com sunt indivizi cu personalitati formate.

3. Citezi studii asupra grupurilor insa acestea sunt compendii de marketing, de care pot face uz managerii sau administratorii. Astfel grupurile sunt tratate ca si grupuri productive in care au foarte mare ¨procesele decizionale¨. Ori Cafeneaua nu e un grup lucrativ.

4. ajungi inclusiv la urmatoarea formulare: ¨in grupurile care sunt centrate pe rezolvarea sarcinii este de dorit un conflict care sa duca laidentificarea erorilor¨ iar ca ca posibila solutie enumeri ¨prevenirea gandirii de grup¨ sau chiar ¨stilul competitiv si impunerea stilului prorpiu¨

Lasand inatvertentele ajungi la enunturi valorative: ¨dezavantajul consta in faptul ca utilizatorii formeaza un grup neomogen¨, opinii personale care nu ar trebui sa faca obiect de studiu, atat vreme cat ai o minima idee de ceea ce sunt stiintele sociale.
Altfel poti scrie ce vrei dumneata, inclusiv pasajul acela, din partea a doua a lucrarii, in care practic ne parasti, ne denunti, ala s-a invrajbit cu ala, si s-a bagat alalalt, ca intr-o animatie de film mut, sau in cel mai bun caz, una pentru copii.

Lucrarea ta e o forma revansatoare de a ne demonstra cate cunostinte posezi, de a-ti semnala un loc meritoriu care nu ti-a fost recunoscut; la un moment dat, catre sfarsit ajungi sa vorbesti despre dumneata la persoana a III-a, si ai utilizat ¨noi¨, ¨noastra¨, ¨noi am vrut¨, ceea ce ma indeamna sa cred ca dumneata, studenta Plaesu Teodora lupti de fapt pentru a o impune pe Hypata ca lider de discutii, ca organizator si ca MC... Adica Master of Ceremony.
Nu mi se pare nimic rau in faptul ca cineva aspira, insa puteai sa-i ceri direct permisiunea lui Racovitan: ¨vreau sa fiu si eu un mic admin, sa vorbesc oamenilor despre lucrurile care ma apasa¨ si probabil ca poate ai fi ajuns la o ¨negociere dupa plan¨. Altfel cazi in ridicol, insa unul camuflat pseudoacademic, ca la arta disimularii, cei care studiaza stiintele sociale sunt primii.
Esti chiar culmea.

Nu ti-as fi spus nimic, insa atitudinea ta e deja aroganta

#30335 (raspuns la: #30236) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Hypatia... - de sanjuro la: 02/12/2004 09:10:37
...este perdere de vreme in a mai intra cu tine in polemici. As putea da pe public cele vreo patru mesaje pisaloage prin care tot m-ai batut la cap vrand sa-ti completez chestionarul, (desi din start ti-am spus ca n-o sa raspund la el), ca sa vada si ceilalti cam ce fel de om esti, dar deocamdata n-am s-o fac.
Un sigur sentiment ma inceraca acum fatza de tine: MILA.

P.S. Gabi a punctat exact.
#30348 (raspuns la: #30236) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pentru Gabi.Boldis - de Hypatia la: 02/12/2004 11:15:44
Eu chiar credeam ca faci ceva studii in materie de sociologie...Acum ma cam indoiesc... Cand cineva corecteaza citatele .... OK. E parerea ta...
Insa pot sa-ti spun ca eu vad lucrurile un pic altfel. Era o lucrare constatativa, cum sunt atatea altele din debutul cercetarilor sociale. Ma asteptam sa stii asta.... E prima critica punctuala si pentru asta iti multumesc. M-am interesat si asupra unui alt aspect pe care eu il vad baza perceptiei tale asupra mea, a lucrarilor mele, ale mesajelor mele: te deranjeaza faptul ca sunt teolog sau ca sunt ortodoxa si din pricina asta reactionezi asa... Mi s-a spus la modul cel mai clar ca nu este obligatoriu pentru a studia stiintele sociale, sa fii ateu sau un revoltat religios...Cum respectivul sociolog este fost membru al Cafenelei, parerea dansului chiar conteaza pentru mine...

Hypatia
#30351 (raspuns la: #30335) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sanjuro, - de Hypatia la: 02/12/2004 11:23:52
ai dreptate, fapt pentru care ieri nu am intrat in Cafenea...Eu nu am facut decat sa raspund mesajelor tale, caci, daca tu nu voiai sa raspunzi la chestionar, n-o faceai si gata.... Cand, insa, ai simtit nevoia argumentarii si reargumentarii refuzului tau,simt ca acolo e mai mult decat un refuz... Apoi, asa stiu eu ca se face, la un mesaj primit, CHIAR SI ATUNCI CAND TI SE ADUC INJURII, raspunzi la mesaj, daca esti om bine crescut.... Si am raspuns cum am considerat eu de cuviinta....Dar asta am facut-o doar cu tine, am mai schimbat cate un mesaj in plus cu Jimmy_cecilia si cu Muresh.... fata de alte 20 de persoane cadre au refuzat si atat....Un calcul simplu arata ca nu am intentii persuasive fata de grup...
Hypatia
#30354 (raspuns la: #30348) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Noi, romanii, - de Hypatia la: 02/12/2004 11:32:12
Ma tot gandeam zilele astea, atat la rezultatul alegerilor, dar si la ce-am vazut in ultima vreme prin Cafenea, si am inteles inca o data ce fel de oameni suntem noi romanii... Nu ne dezmintim in nici o imprejurare.... O mai fi vreo natie ca noi? Am citit ce scriu cafengii din strainatate conationalii nostri in mai multe conferinte si se pare ca nici cei plecati nu au depasit stadiul dispretului, arogantei fata de semeni...Cred ca din acest punct de vedere, Cafeneaua e reprezentativa in foarte mare masura pentru ce inseamna o comunitate de romani...
Hypatia
#30355 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tovarasa invatatoare, sunt nevoit... - de sanjuro la: 02/12/2004 13:48:16
...sa-ti reimprospatez memoria cu corespondenta dintre noi. Inca de la primul mesaj ce ti l-am trimis, raspunsul meu a fost clar :NU. Dar insa ceea ce pentru altii ar fi fost foarte clar, tu ai continuat sa ma pisezi, sperand...ce? Atentie, nu sunt expert in diplomatie, (sagetator fiind), si spun lucrurilor pe nume. Intotdeauna. Cat despre curaj...pai putem sa ne si intalnim candva, la o adica, si o sa-ti spun face-to-face, aceleasi lucruri, fara sa clipesc. Este parerea mea, si mi-o mentin.
Ca sa nu ai probleme cu urmaritul conversatiei, am notat cu "S" si "H". Evident, trebuie citit de jos in sus:

""" S: Poate ca n-am eu o diploma in sociologie, dar am priceput cam pe unde bati...
> Uite care-i treaba:
> 1. Nu ma intereseaza chestionarul tau, si nici rezultatul acestuia.
> 2. Nu am nici un fel de statut special, si deci n-am ce pierde la acest capitol.
> 3. Nu ma intereseaza nici ce conferinta vrei sa deschizi.
> 4. Nu imi place sa ma agaseze cineva, asa ca voi ignora mesajele tale de-acum incolo, indiferent de continut.
> 5. Nu te-am "injurat", ci mi-am exprimat opinia "crystal clear", fara "floricele", fatza de felul cum gandesti sau cum te comporti.
> Sper sa fie ultimul mesaj pe care-l primesc/trimit, in ceea ce ne priveste.
>
>
>
> H:> Ma tem ca nu m-ati inteles... Nu simt nici un disconfort acum. Dar voi simti unul atunci cand va trebui sa apelaz la alti utilizatori, care nu au participat la conferinta despre conflict si deci care nu reprezinta nimic fata de cele intamplate acolo, nici macar fata de mine. D-voastra m-ati "injurat", v-ati spus sentimentele pe care le aveti fata de mine, intelegeti ca indiferent cum, noi doi am interactionat. Daca ma duc pe "strada"- nu am nevoie decat de 30 de chestionare, ale celor care au participat la conferinta despre conflict- adun mai mult de atat, dar nu ne reprezinta, nici pe mine, nici pe d-voastra.Asta vreti? E ultimul mesaj pe care vi-l trimit. Nu era o rugaminte doar pentru mine, ci pentru a va manifesta si D-voastra ca utilizator al cafenelei, cu statut special. Veti pierde aceasta sansa si sa vedem daca ceea ce voi obtine de la altii va va convine...
> > Voi deschide o conferinta despre asta.
> > Hypatia
> >
> >
> >
> >
> S:> > Atentie, eu nu dispretuiesc pe nimeni! Ma simt egalul oricarui om civilizat si cu bun simt. Iti respect parerile, chiar daca nu sunt de acord cu ele.
> > > Nu ma cunosti, Hypatia, ca sa stii daca sunt un om serios sau nu, (He-he-he!).
> > > Si cum avem opinii diferite in multe, (da, ma repet, dar asta-i treaba!), nu doresti decat sa-ti atingi scopul, adica sa ai chestionarul completat de cati mai multi, chiar cu riscul de a avea ceva disconfort spunandu-mi ca sunt om serios, cand probabil nici nu gandesti acest lucru.
> > > Mi se pare totusi ca Daniel a initiat un astfel de chestionar pe la inceputurile Cafenelei, cand se numea "Luneta"...Da, da...
> > >
> > > O zi cat mai buna, si tie!
> > >
> > >
> > >
> > >
> H:> > > Sunt de acord cu ce scrieti. Eu totusi va rog sa participati la chestionare, in mod sincer, pentru ca dincolo de tot ce ne desparte si de tot amuzamentul, D-voastra sunteti un om serios si oricat de mult m-ati dispretui, aceasta nu ar putea fi un motiv sa nu participati la chestionare. Daniel stie de chestionare, i-am cerut voie, ca sa zic asa. Nu as fi facut nimic fara acordul sau. La urma urmei, va place in Cafenea, asa ca de ce sa nu discutam despre Cafenea?
> > > > Va astept cu datele.
> > > > O zi buna!
> > > > Hypatia
> > > >
> > > >
> > > >
> S: > > > Hypatia, cum sa te fac sa intelegi...Pai asta-i schepsisu': fiind intr-o lume virtuala, unde nu te vede/cunoaste nimeni, poti da ce date vrei. Sinceritatea nu-i obigatorie, atata vreme cat nu poti fi verificat, nu? Ca sa ma amuz, (ca n-as face-o cu rea intentie), ti-as da niste date care te-ar bulversa, citindu-le. Si sunt destui ca mine, care ti-ar face TIE acelasi lucru. Asta pentru ca nu esti o figura prea simpatica pe site, (aici am fost sincer). Si atunci studiul tau n-ar avea relevanta, intelegi. Munca in zadar. Poate doar daca ar fi initiat de Daniel.
> > > > > Daca intru pe site, vreau sa ma mai destind nitel, nu vreau sa fac parte din statistici.
> > > > > Eu privesc pe cei din Cafenea ca pe niste colegi cu care e placut sa mai legi cate o conversatie, si cu doi-trei, chiar am devenit bun amic, (ne scriem aproape zilnic, ne sfatuim, etc.). Cum noi doi nu prea avem nimic in comun, (avem opinii diferite in multe), nu am cum sa te ajut la studiul pe care vrei sa-l faci.
> > > > >
> > > > > Oricum...Succes!
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> H: > > Va inteleg.... Insa va rog sa ma intelegeti si D-voastra pe mine ca am nevoie de cateva dintre ele. Ce credeti ca e periculos de divulgat, nu scrieti. Desi nimeni afara de mine nu va citi chestionarele
> > > > > > Eu le prelucrez statistic si imi trebuie sa stiu cati barbati /femei sunt implicati in conferinta mea , ce varste au, profil socio-cultural ceva asemanator.
> > > > > > Nu v-am cerut nume real, nici localitate, deci, nu caut sa va identific ca prezenta reala, ci doar ca profil socio-cultural. Stiu ca lucrurile sunt discutabile, insa imi puteti vedea buna intentie din raportul de cercetare facut pentru conflicte. e in Conferinta.
> > > > > > Va rog tare mult sa ma ajutati!
> > > > > > Hypatia
>
> S: > Hypatia, prefer ca aceste date, (pe care cativa amici de pe cafenea le cunosc deja, inclusiv numele real, etc.), sa le pastrez deocamdata pentru mine.

> > > > > > > >
> > > > > > > > CHESTIONARUL “SUNTEM NOI O COMUNITATE?”
>
> H: > > De multe ori, în discuţiile purtate în Cafenea, administratorii sau utilizatorii au simţit nevoia să se recomande ca aparţinând unui grup, unui forum românesc mai bun decât celelalte care există în lumea virtuală. Ce ştim noi despre NOI? Formăm noi o comunitate? Cred că este important pentru mine să aflu un răspuns pertinent la această întrebare şi numai D-voastră mă puteţi ajuta să obţin acest răspuns. Primul pas în aflarea lui este intercunoaşterea noastră ca membri ai Cafenelei, şi de aceea, este important de ştiut cine suntem noi. Vă propun, deci, să vă caracterizaţi, completând rubricile de mai jos şi să răspundeţi corespunzător cu situaţia D-voastra:
> > > > > > > >
> > > > > > > > Vârsta:
> > > > > > > > Sexul:
> > > > > > > > Localizare:
> > > > > > > > Ocupaţia:
> > > > > > > > Studii absolvite:
> > > > > > > > In ce tip de firmă/instituţie lucraţi?
> > > > > > > >
> > > > > > > > Cum obişnuiţi să vă recomandaţi din punct de vedere al apartenenţei etnice sau religioase? nationalitate, cetatenie
> > > > > > > >
> > > > > > > > Ce de presă cititi in mod curent?
> > > > > > > >
> > > > > > > > Ce tip de literatură cititi in mod curent?
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > Care este motivul pentru care D-voastră accesaţi acest site?
> > > > > > > >
> > > > > > > > Ce particularizează spatiile virtuale?
> > > > > > > >
> > > > > > > > Frecventati Cafeneaua in timpul serviciului sau de acasa?
> > > > > > > > Cat timp acordati Cafenelei?"""
#30371 (raspuns la: #30354) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hypatia, - de anisia la: 02/12/2004 18:01:20
Perseverenta dumitale a inceput sa capete iz de cicaleala. Sincer, chiar e asa de grea limba romana ca sa intelegi mesajul scris de atatia dintre noi? Nu suntem la scoala! Si d-ta nu esti dna profesoara! Iar noi nu suntem elevii! Lasa-ne in nemernicia noastra fara sa ne tot chestionezi si descosi atata. Lasa-ne sa ne simtim bine cafenea discutand vrute si nevrute unii cu altii.
Ai inceput cu subiectul cu conflictul, la care nu m-am bagat ca sa nu iti dau apa la moara. Acum cu comunitatea. Chiar e asa de greu de inteles ca aceasta cafenea este un loc unde mic si mare, emigrat sau nu, gras sau slab, masterat sau licean...toti vin sa scrie vorbe, sa citeasca pareri , sa se destinda, sa comunice. Ceea ce faci dumneata numai comunicare nu este. Este interogatoriu cu o alta fatza. Renunta, te rog, la chestionare si studii. Daca tot esti invatatoare precum pretinzi, de ce nu iti faci studiile pe elevii dumitale? Ca ei sunt vii si se lasa si dirijati de dna profesoara :))

Sincer, ti-am spus mai intai diplomatic si respectuos acum cateva zile cand m-ai scos din carapace. Apoi am tacut cu speranta ca ai inteles. Acum insa m-am vazut nevoita sa iti scriu direct: lasa chestionatul si hai sa bem o cafea de vorba. Daca poti !! Daca nu...chestioneaza in alta parte!

Si acestea fiind spuse, sper ca putem sa dam drumul la gramofon, sa ascultam o romanta, sa ne serveasca gazda cu o cafea la nisip si sa ne propuna un subiect de vorba. Cum ar fi...Ce faceti voi de Mos Nicolae?
#30409 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nemilosii din deal - de ikoflexer la: 02/12/2004 19:13:39
Lipsii si eu citeva zile si cind vin ce vad? Lupu' o maninca pe scufita rosie, ca saraca e prea naiva sa stie ca pe internet trebe' sa fii foarte atent cum te porti. Pai Hypatia, daca deschideai sondaje publice separate pentru fiecare intrebare a ta, asa cum iti sugerasem eu, ocoleai citeva probleme: 1) nu trebuia sa-ti ceri voie de la admini pentru ca nu l-ar fi publicat daca considerau ca un sondaj nu e permisibil, si 2) lipsa de anonimitate nu ar fi fost o problema.

Dar ce ma frapeaza pe mine e "rautatea" raspunsurilor de mai jos. Ai inceput sa singerezi si esti inconjurata de rechini. Esti vrajitoarea care trebe' arsa. Cred ca iti dai seama acum de ce anonimitatea e pretioasa pe internet. Cum te descoperi un pic cum se si ivesc rechini carele te pedepsesc fara mila.

Raspunsul anisiei, si al lui sanjuro nu ma mira, ca par in "ton" cu atitudinea lor de linsare. Raspunsul lui gabi.boldis ma mira. De ce a fost necesar sa atace cu critica taioasa cind nu a fost atacat(a)? Nici macar nu a fost direct la subiect. Discutia despre conflict e in alta parte nu?.

Draga admin si cei ce ti s-au alaturat la subiectul despre numarul de sondaje permise, mi se pare complet gresita atitudinea ta. Numarul de chestionare permise nu e important. Ce e important este ca s-a dat permisie. Adica care e diferenta intre a sonda 6 sau 36 de oameni? Din punct de vedere al load-ului care se pune pe server nu cred ca e o problema. Iar din punct de vedere etic, daca s-a dat permisia deja, s-a dat. Lovesti 6 oameni sau 36 de oameni, tot infractiune e. In al doilea rind nu vad de ce e nevoie sa se obtina permise pentru a trimite un mesaj privat? Prin definitie, e un mesaj privat. Adica nu e treaba nimanui ce contine acest mesaj, daca se incadreaza intre normele permise de site. Ce sintem copii mici sa ne cerem voie ce sa discutam in privat? Ce urmeaza? Sa ne cerem permisie pentru ceea ce gindim? Sa zicem ca vrea sa trimit un mesaj privat lui Ozzy sa-mi spuna in ce oras locuieste--trebe' sa-ti cer permisie?

Oameni buni, de ce nu intelegeti ca printre noi aici la cafenea sint unii mai tineri si fara esperienta, altii mai in virsta si vicleni, samd. De ce sa nu incercam sa intelegem ca se mai fac si greseli, asa cum a facut Hypatia. De ce s-o pedepsiti imediat, mai ales cind s-a spovedit fata si-a spus ce a incercat sa faca. Oricine poate sa dea cu parul prin critica distructiva. Parerea mea e ca e mult mai bine sa incercam sa dam critica constructiva.

Dar pina la urma o sa-mi spuneti si mie, ce-i treaba mea daca voi vreti sa fiti nemilosi. Daca v-ati sculat cu fundu'n sus? E dreptul vostru nu?

Si-asa viata merge mai departe... Da' eu am pielea mai groasa decit Hypatia. Si repet ca sa nu fie o ne-intelegere. Habar nu am cine e fata asta, si nici eu care fusesem unul dintre cei 36 care au primit chestionarul ei nu am fost de acord cu felul in care a fost trimis si continului lui.

Vive la tolérance!!!
--ikoflexer
#30420 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ikoflexer - de SB_one la: 02/12/2004 20:00:20
-esti un tip de toata isprava!
Sint curios citzi o sa observe.
#30428 (raspuns la: #30420) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Anisia, Sanjuro si Domnisoara "casse-pieds".. :)) - de Coralie la: 02/12/2004 20:04:40
Hypatia, nu pot decât sa-ti repet ce ti-am spus in privat... ai început sa bati bine câmpii si sa ne agasezi cu insistenta ta...

In plus cu ce drept pui intrebari de ordin intim si privat?
Incerci sa-ti faci fishe cu date despre noi, sa intrii in viata privata a fiecaruia cu bocancii plini de noroi, mai rau ca pe vremuri, Securitatea?

La scoala ta, nimeni nu ti-a spus ca indiscretia devine grosolanie si proasta crestere, daca depaseste o anumita limita?

stii ca si la betivi, cand mai multi iti spun ca esti beat, te duci acasa si te culci...
fa si tu la fel...

Ikoflexer, las-o balta...ca nu se justifica efortul...

Bineînteles ca ma alatur la cele spuse de Anisia si Sanjuro, Gabi Boldis si celorlalti utilizatori...
Eu, personal, am gasit metoda, nu mai intru de loc in subiectele deschise de aceasta domnisoara...
Chiar daca ar fi interesant, ma abtin.. un fel de boicotaj, de altfel am impresia ca nu-s singura care va aplica metoda asta...
#30429 (raspuns la: #30420) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Coralie - de SB_one la: 02/12/2004 20:23:26
In noiembrie '88 am aterizat ( in sfirsit) in delegatzie in Germania, am cerut azil si am ajuns intr-un lagar unde am stat un an. Dupa vreo doua saptamini,vazindu-ma inbracat "la trei ace"...deh, eram in delegatzie... un tip-fost economist la imbg buc.-"ma toarna" la polonezi( si ei din plin pe acolo si toata ziua torpilatzi) ca as fi securist si sint acolo sa-i spionez pe cei din lagar. Si uite asa m-am trezit cu vreo 5-6 polaci pe cap pusi pe fapte mari si pe "curetzenie". Mi-a trebuit mult tact si rabdare sa-i lamuresc de contrariul.

Unele concluzii le potzi trage singura.

Intrebare:
-crezi tu ca cine "face fise" vine si te intreaba? Ia intreab-o pe tanti Cecilia ca ea a auzit mai multe...:))

Si inca una: nu judeca nici-odata dupa aparentze si nici cu mintea altora!
#30433 (raspuns la: #30429) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
. - de ikoflexer la: 02/12/2004 20:39:03
Coralie, cind am o opinie, simpla indemnare de a o lepada nu prea foloseste, dar iti multumesc pentru input. Daca efortul mi-e justificat e prea devreme de a trage concluzia. Dar recunosc ca esti intreptatita sa-ti publici opinia.

Merci sb_one. Sint de acord ca sportul "saritul la concluzie" e periculos, mai ales din cauza riscului de a se fractura intelepciunea.
--ikoflexer
#30438 (raspuns la: #30429) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
comunitate - de Little Eagle la: 03/12/2004 06:13:57
Pe undeva suna ca in jocul"Monopoly".Dar eu intreb:care comunitate?Ce comunitate?Unde comunitate?Cind comunitate?
Oare exista sau nu?Ori sint eu orb ,ori m-am apucat iar de droguri?
Apoi pe aici prin cafeneaua asta,sint toti pt. unul si fiecare pt. el.In fapt nu vad de ce atita tambalau si curiozitate in a afla cine e cutare sau cine nu e cutare.
Vorba multa,saracia omului,sa inventez alta zicala acum.Propun sa ne scobim in nasuri si altundeva si sa gasim niste subiecte mai interesante decit chestionare si analize literare si doctorate care nu fac decit sa stirneasca vrajba intre noi.
Se apropie Craciunul,ce-ar fi sa deschidem o tema cu intrebarea:A fost Iisus evreu,alb sau a fost negru penticostal.Ha!
Apoi ar fi al doilea apocalips,caci multi religiosi mai sint prin cafenea,in loc sa mearga la colt de strada sa prezica sfirsitul lumii urlind cu patima si ura.

Eu zic asa:daca mergi la o cafenea,te apuci sa trasezi directive sau mergi pe la mese si intrebi cu ce se ocupa fiecare,ori stai la o masa cu cineva ,bei o cafea,fumezi 2 pac. tigari ,mai bei o cafea cu coniac,apoi coniac fara cafea si discuti despre fotbal,filme,muzica ,gagici,sarbatori,moda etc dar nu cred ca vrei sa faci altceva decit sa te relaxezi si sa iei viata usor si simplu ca n-are sens s-o complicam si sa ne facem nervi aiurea>Asa de dragul egoului?Sa-i dam ceva sa se dea mai mare ca al altuia?Mai bine ne luam la palme.

Imi inchipui ce ar fi daca nu am fi asa de virtuali ci in carne si oase...dar va zic eu ca in acest caz nu se vor isca teribilisme si discutii.Garantez!

Dincolo de ecranul Pc ului ca ai pseudonume,nume real sau anonim ,te simti aparat si departe de toti si atunci ai curaj sa vorbesti si sa dai in stinga si dreapta cu gura pe toti sau pe citiva sau pe unul,oricum unul trebuie sa cada de fazan si toti ii fac roata cu puscoacele la ochi.Unde-s multi puterea creste si gindirea nu sporeste.


Asa ca astea avusei de spus in nemernicia mea plina de umilinta,acum am sa-mi dau un sut in c...r,sa va simtiti cu totii bine.
Deh,unii merg la teatru,altii sunt teatrul insusi.

LOVE&PEACE(asa ar trebui sa facem mereu)

Little Eagle
#30477 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Gesturile noastre "vorbesc" d - de Hypatia la: 03/12/2004 13:40:21
Gesturile noastre "vorbesc" despre noi, despre felul de a fi si de cu ceilalti...
In rest, lasati la latitudinea mea intelegerea criticilor... Ma astept ca acele persoane sa se comporte asa, de vreme ce alta data mi-au scris clar ca nu ma suporta... Mai conteaza motivul? Eu cred ca nu.... Dumnezeu cu mila!
Vrei sa cunosti un om? Pune-l un om sa vorbeasca despre el....este suficient pentru a-l cunoaste... La fel si un grup oarecare. Ce mi se pare nelalocul lui, e atunci cand oameni care se aduna frecvent in acelasi grup, refuza sa recunoasca grupul, sa vorbeasca despre el...
E important de observat cum sentimentele negative blocheaza intelegerea...
De vreme ce exista refuzul politicos- prin neraspundere si atat- si refuzul galagios, intelegem ca exista si doua feluri de oameni....
Multumesc ambelor parti, pentru ca si "tacerea" este un raspuns...

Hypatia
#30492 (raspuns la: #30477) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Il faut du tout pour faire un monde" - de desdemona la: 03/12/2004 14:07:01
E un proverb francez (trebuie de toate ca sa faci o lume).
Si aici ca si in alte grupuri de oameni exista tipuri variate, limbuti sau tacuti, timizi sau indrazneti, critici sau toleranti, discreti sau indiscreti, mari si mici, grasi si slabi, de stanga sau de dreapta, sociali sau asociali, iritabili si rabdatori, cu tendinte centrifuge sau centripete. E normal ca intr-o adunare de oameni luata la intamplare, cat mai multe tipuri sa fie reprezentate, si in mod automat foarte putine lucruri vor face placere la toata lumea. Fiecare are rolul lui, si cei 'contra' nu sunt mai putin valorosi decat cei 'pro'. Inteleptul spune ca fara opozitie nimic nu creste, fara pietrele din sol pe care radacina trebuie sa le ocoleasca, crescand pe langa ele, copacul ar fi smuls la prima furtuna. Pana la urma se vede ca dusmanii ne sunt cei mai mari binefacatori, fiindca scot din noi ce avem mai bun, si ne imping la creatia a ceva superior. Asa ca, dragi cafegii, haideti sa ingropam securea razboiului, si sa ne zambim unii altora, fiindca (desi pare greu de crezut) fiecare are dreptate in felul lui, si fiecare greseste intr-o oarecare masura. Asta e valabila pentru toti, inclusiv pentru desdemona si hypatia, si ceilalti care au semnat mai inainte. Respectele mele la toti!

Desdemona
#30493 (raspuns la: #30492) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
desdelici (si hypatia) - de Belle la: 03/12/2004 14:44:19
adevar graiesti desdelici, ca intotdeauna, tu-ti tii capul pe umeri mult prea des ;)

totusi... cei contra, daca au sau nu dreptate nu cred ca mai conteaza fiindca tonul vehement a stricat muzica si a deformat mesajul..... ce pacat. niciodata n-am inteles de unde atata patima? nimic in internet nu e chestiune de viata si de moarte, de ce sa faci infarct incercand sa dai la cap altora ca sa-ti impui punctul de vedere? .... whatever!

p.s. ptr ozzy: "vorba multa, saracia omului" e o zicala romaneasca mai veche decat tine, n-ai inventat-o tu. sa ma scuzi ca, ca aproape intotdeauna, tot comentariul tau mi se pare o aberatie. nu ca te-ar interesa parerea mea, dar daca insisti a ne scarpina in nas si altundeva, n-ai decat s-o faci singur. ma bucur ca ti-ai tras singur sutul in partea dorsala, ai scutit pe altii de acest efort.

oameni buni, incercati sa intrati in spiritul craciunului si sa fiti mai toleranti si mai iertatori ca n-aveti nimic de pierdut, nu va ia nimeni boii de la bicicleta....
#30497 (raspuns la: #30477) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
HE, he, he Desdemona, - de Coralie la: 03/12/2004 15:50:06
Iti ador diplomatia...
#30512 (raspuns la: #30493) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Ce sa zic eu de ale tale?Uite - de Little Eagle la: 03/12/2004 15:56:32
Ce sa zic eu de ale tale?Uite unde zacea intelepciunea populara.?Aberatii scrii mereu la atitea subiecte si nu faci diferenta intre gluma si a lua personal totul.Ca de obicei,nu se poate fara ironie Iti ascunzi emotiile in spatele unei fatade pe care pui culori false de mucalita.
Wake up and smell that coffee din care bei zilnic si tot nu te trezesti.
Si asta-i un perfect ex. de comunitate ce se crede a exista in cafenea,e fumul prea gros si nu se vad unii cu altii.

Poti sa scrii cit vrei si sa ma ataci cit vrei,ori s-o faci prin gasca ta de la cacareala aristocrata.Te simti bine in centrul atentiei nu?
Cu asta si cu tine am terminat,la ignorat,ma simt mult mai bine singur,cafeneaua nu e centrul universului.
Si ce daca am gresit cu acea vorba?Ce mare brinza e pt. tine de-i dai atita importanta?Adio.

craciunul nu are de-a face cu nimic cu tot ce se scrie aici in cafenea.Acum grupati-va si improscati-ma cu critici,nu-mi pasa.Vrei sa-ti spun eu care e spiritul Craciunului?Sa dai cu bani in stinga si dreapta in ajutorul unor cauze si mai ales celor ce nu au de niciunele,sa faci ceva nu pt. ca trebuie ci pt. ca sufletul ti-o spune si nu doar pt. ca-i Craciun ci tot anul.
Gindeste-te ca nu toti maninca porci si curcani si alte animale si dulciuri si nu le da o cutie de conserve ieftina,cumpara haine la copii orfani,protesteaza impotriva porcariei de razboi din Irak unde Craciunul va fi plin de singe pe miinile soldatilor americani,al unor copii si batrini, ori poate tu ai la masina o funda din aia pe care scrie"Support our troups"?

Sint multe de facut in perioada asta,la fel pt. natura si animale.Te intereseaza sau nu?Ori mai important ti se par retete de dulciuri si mincare?Acesta-i spiritul real de Crasciun nu cel de la caldurica casei izolindu-te de restul lumii.
Spune-mi ce faci tu pt. altii mai putin avantajati ca tine?La fel e o intrebare pt. toti si apoi mai vorbim ce aduce mos nicolae...doar in cizmele tale,pe ale saracilor le ocoleste ,de fapt unii nici nu au.

Si cu asta am terminat"aberatiile"mele,vedeti-va de retete si bomboane si sunca de porc si nu faceti rugaciuni la masa cum ca multumiti lui Dzeu pt.ca v-0a ajutat si ca sa ajute si pe cei necajiti,rugaciunile nu rezolva nimic,doar actiunea conteaza.

That which does not destroys me ,makes me stronger.

F. Nietzsche


#30516 (raspuns la: #30497) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ozzy, relax - de Belle la: 03/12/2004 16:09:47
pacat sa-ti creasca tensiunea la 9 dimineata pentru nimic

de unde pana unde zici ca nu fac diferenta intre gluma si serios... ar fi cazul sa vezi realitatea, aici eu cred ca NIMIC nu e serios. de asta si prefer subiectul cu trancaneala de care-ti permiti sa-ti bati joc fara nici un drept. acolo nimeni nu se cearta cu nimeni, toti sunt mai destinsi si uita de mizeriile si mitocania altora.....

si de unde-ai scos chestia cu atacul, in special la trancaneala. ai inceput sa inventezi sau te crezi mai important decat esti. nobody gives enough shit for that, avem lucruri mai bune de facut decat sa discutam despre tine. get over yourself and learn to be human.

cat despre craciun si ce fac eu in acest spirit, nu trebuie sa-ti dau tie socoteala si nici sa ma justific fata de tine. incearca sa n-o mai iei razna pe motive politice sau sa te-arati cat esti tu de umanitar, ca nu intereseaza pe nimeni.

o singura fapta inteleapta ai facut, in sfarsit, sa ma pui pe ignore. macar asa nu vei mai avea ocazia sa vezi ce scriu. nu vad cine-ti da dreptul sa "studiezi" si sa judeci ce zic altii pe subiecte care nici macar nu te intereseaza. de cand stateai "in umbra" ca anonim luni de zile, si-acum ca tot continui sa urmaresti orice miscare si orice basina trasa de altii, personal ma simt spionata. ar trebui sa-ti pun in fata placutza "private property, no tresspassing" poate macar asa sa pastrezi distanta si sa nu-ti bagi nasul in ciorba altuia.
#30521 (raspuns la: #30516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
spiritul Craciunului? - de sanjuro la: 03/12/2004 16:12:12
Nu poti fi mai bun, mai mariminos, mai tolerant, mai sensibil, decat esti tu, cel de toate zilele. Doar in "interior" ti se incalzeste un pic inima la gandul ca acum doua mii de ani un prunc s-a nascut pentru a purta pe umeri pacatele unei lumi intregi, si asta daca esti cu adevarat crestin. Si o sa ai lacrimi in ochi cand auzi colindele copiilor ce povestesc acest lucru. In rest...ipocrizie, fatzada. Oameni politici cu zambete largi si prefabricate impartind daruri batranilor pe care i-au adus in sapa de lemn, si copiilor care ajung sa cerseasca pe strazi din cauza lor. Da bine "pe sticla". Este doar un exemplu.
Asta-i parerea mea...

Weekend placut.
#30523 (raspuns la: #30516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Little eagle, esti rau :( - de desdemona la: 03/12/2004 16:20:01
Ti-a sarit tzandara, si te-ai suparat. De ce ? Ar trebui sa fii calm, cand zbori la inaltime vezi multe lucruri, si le vezi la adevarata lor dimensiune. Cand te cobori ca sa ataci, pierzi si perspectiva si proportia.
Exista un timp pentru bucurie si unul pentru tristete, unul pentru adunat si unul pentru cheltuit, un timp pentru tine, unul pentru altii. Daca femeile se gandesc la retete si bunatati nu o fac din lacomie ci din dorinta de-a-si exprima dragostea. Si daca ele schimba retete e pentru ca rolul lor e de-a hrani pe altii, cu dragoste si cu mancare. Si la subiectul trancanelii cam asta se face, se exprima sentimente de iubire intre oameni care nici nu se cunosc - un lucru foarte bun. Nu e un club special, oricine poate participa. Nu vad de ce te inversunezi impotriva cuiva doar fiindca a spus ca scrii aberatii. Fiecare din noi scriem aberatii pentru altii, daca aceia nu ne inteleg punctul de vedere. Nimeni nu are sansa de-a fi inteles de toata lumea. Dar unde e supararea ?
Ai dreptate ca timpul craciunului e si un timp in care ne gandim la cei mai putin norocosi decat noi, dar fiecare o face in felul lui.
#30524 (raspuns la: #30516) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Poate ca-s mai uman decit tin - de Little Eagle la: 03/12/2004 17:27:25
Poate ca-s mai uman decit tine,daca nu intereseaza pe nimeni parerile mele nu-mi pasa,si nu am "spionat "pe nimeni.Gasesc f. amuzanta trancaneala aia a vostra si cind vreau sa ma distrez citesc timpeniile voastre.
Te simti spionata?Trebuie ca esti paranoid atunci.Si de fapt odata ati tot vorbit despre mine destule crezind ca as fi cineva care se da drept altcineva in bisericuta voastra.Vad ca esti repede sa sari cu gura pe mine.Si altii de fapt.Si la o adica ce faci tu acum?Nu sdudiezi ce fac eu si zic eu?Dar pt. ca eu spun ceva e mai grav decit oricare din voi.Cine-ti da atunci TIE dreptul sa faci asta?YOU get a life!

Imi dau seama ce bad vibes ai in tine pt. mine,se simt de la o posta.Razna o iei tu.
Nu-mi creste deloc tensiunea,ci tie ,la atitea caldari de cafea pe zi e si normal.Si daca totul in cafenea este in final o gluma si NIMIC nu e serios,the joke is on you!!!
Am stiut cam de la inceput ca tu si altii din cafenea sunteti niste basinosi din moment ce faci aluzie la aerele ce le aveti cu totii.
Teritoriul asta e prea mic pt. mine,mai sunt si altele mai interesante la orizont in care am descoperit reali prieteni si discutii interesante unde nimeni nu se da mare scula de cunoscator.
Trebuie sa zbor acolo unde sint primit cu bratele deschise si unde oamenii se inteleg intre ei si nu zac cu batul in c..r toata ziua.
#30547 (raspuns la: #30521) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bla bla bla - de Belle la: 03/12/2004 17:33:08
parca eram pe ignore si nu vedeai ce scriu...

ca de obicei bati campii si deschizi gura numai ca sa improsti cu noroi in altii, mai stii si altceva???

si daca iti suntem atat de inferiori tie, ce balaria mea mai freci menta pe-aici, nu te-a obligat nimeni sa te intorci, sau mai bine zis re-ntorci a n-shpea oara

eu una nu-mi pierd timpul cu tine, n-ai decat sa continui sa fabulezi pana nu mai poti

see ya, wouldn't wanna be ya!


#30548 (raspuns la: #30547) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"aerele" mele - de desdemona la: 03/12/2004 17:42:33
citez :
"Am stiut cam de la inceput ca tu si altii din cafenea sunteti niste basinosi din moment ce faci aluzie la aerele ce le aveti cu totii"
Trebuie sa marturisesc ca e adevarat in ce ma priveste, desi am incercat sa evit acest act dizgratios, totusi n-am reusit inca 100%, si imi cer in mod public scuze.
#30551 (raspuns la: #30547) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
desdelici - de Belle la: 03/12/2004 18:00:10
si eu, si eu.... subscriu!
#30558 (raspuns la: #30551) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Little Eagle, esti rau si vulgar... - de Coralie la: 03/12/2004 19:17:38
Da, esti rau, esti vulgar în plus, si insulti utilizatorii...
calmeaza-te!
nu ti-e rusine?
si badaran cu doamnele!

Ai venit sa-ti descarci Offul, insultand pe ceilalti?
#30569 (raspuns la: #30547) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bellissima, - de Coralie la: 03/12/2004 19:41:48
N-o fi cumva Ozzy le Little Eagle?
semnatura "love & peace" îmi spune ceva...

Ce bondar l-a muscat? sau i-a crapat spoiala??? :))
#30576 (raspuns la: #30569) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
coralie - de Belle la: 03/12/2004 19:44:31
mai bine-si lua ca nume partea cu "who cries" decat cea cu "little eagle" ..si nu numai semnatura ar trebui sa-ti spuna ceva ci totul ...si nu numai aici dar si pe alte subiecte (nu ma refer la cele dinaintea schimbarii de nume).

mmmm. .... care spoiala??????
#30577 (raspuns la: #30576) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Spoiala, draga, cum nu stii - de Coralie la: 03/12/2004 19:53:27
ca si cu pictura zidului...
ai zidul mucegait in profunzime, in loc sa-l tratezi, îi dau cu pensula, cu vopsea de ulei, ca straluceste mai tare...

da cum nu-i ca spoiala, se crapa si se scorojeste...
asa si cu cresterea.. :)) si bunul simt.. :)) si... si...

da zi draga, nu vrei sa mergi si tu in Egipt, ca-s lucruri de vazut...
ce programezi pt vara 2005?
#30580 (raspuns la: #30577) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cum sa nu stiu ;))) - de Belle la: 03/12/2004 19:59:54
normal ca stiu, la fel cum stiu si de "a-si da arama pe fata" ;)

eu intrebam "care??"..........

de vrut as vrea, da' nu-i pe vrute din pacate, cred ca va trebui sa mai astepte cativa ani. in orice caz, deocamdata n-am planuri de nici un fel, asa ca nu se stie niciodata de unde sare iepurele.......
#30582 (raspuns la: #30580) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: