-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ironiaé


de sami_paris74 la: 16/04/2011 16:05:02
modificat la: 16/04/2011 16:05:47 arata originalul
rezumat: cite ceva despre ironia sortii.cap-167
taguri: Salonul sami 
voteaza:
-Ironiaè (ironia)
Ironia Devla (ame le rom ni sam nasul camas te das adi lumea sea te na marasame chanicasa) =noi ţiganii nu suntem rasişti, încercam să ne integrăm în lume, fără să ne războim cu lumea .
Ţiganii şi evreii sunt o specie de Homo sapiens, de câteva mii de ani au traversat tot globul pământesc, vânaţi de egipteni, ori de indienii din India, chiar în momentele cele mai fericite ale vieţii lor au fost alungaţi şi ucişi fără milă. Pentru acest lucru ei au refuzat în permanenţă să se stabilească definitiv într-un loc bine stabilit şi parcă ironia sorţii a jucat un rol genetic, ca întreaga lor cultura şi limba să fie transmisă oral , să fie conservată din generaţie în generaţie. Ţiganii nomazi au preferat viaţa sălbatică, călătorind fără să obosească niciodată, prin locuri şi ţinuturi fără confort, dormind în căruţe şi păduri, în munţi şi chiar în locuri unde oamenii civilizaţi n-ar fi reuşit să supravieţuiască niciodată.
Ironia este doar o mască a NEFERICIRII, un ocol al nefericirii celor care sunt răniţi în sufletul lor, exact pentru a ascunde starea lor adevărată, pentru a nu vorbi despre propria lor nefericire, ironia mai este în acelaşi timp o armă elegantă de a lovi în cei slabi de caracter. Războiul , furtul, înşelătoria, sunt şi ele ironii şi se pot enumera concret în imperfecţiunile vieţii . Războiul de ocupaţie are şi el ironiile lui. Să vorbesc puţin despre războaiele de ocupaţie, despre războaie, sincer să fiu, am sute şi sute de exemple , dar n-am să pot enumara niciodată zeci şi zeci de mii de crime ipocrite, care fac parte din ironia vieţii pe pământ.

Începând încă din cele mai vechi timpuri oamenii n-au fost niciodată liberi cu adevărat. Nu cred că a existat un singur secol în care omul să trăiască în pace şi fericire deplină. Să fie războiul o ironie a sorţii umane ? Oamenii reprezintă singura specie de animale care comit constant crime şi masacre în masă, » ironia îl razboiesco la lumeasa gadaia ni inventisardeamla ame îl rom », în romàneste = (ironia războiului cu lumea asta n-am inventat-o noi ţiganii), de la aceste specii umane războinice porneşte evident şi rasismul. Până în prezent, doar un procent de 10% din întreaga omenire aparţine unei tipologii de origini criminale. Adevăraţii criminali ai lumii, mă refer la cei care au declanşat marile războaie şi genocidurile sunt adevăraţii criminali ai planetei care foarte rar au fost pedepsiţi.

Oamenii reprezintă singură specie care comite constant crime şi masacre în masă", culmea ironiei este că marile crime şi masacre nu sunt comise de un criminal de rând, un om ordinar, ci de majoritatea conducătorilor de state, care au valori morale înalte, alături de o gândire autocritică.De la începutul marii ironii a vieţii pe pământ, din unele calcule actualizate, planeta nostra Terra a fost devastată de războaie în care au fost ucişi mai mult de 15 miliarde de oameni în cele aproape 13-14 000 războaie. Suntem cea mai evoluată specie de animale de pe pământ, dar noi oamenii nu avem niciun corespondent în lumea animalelor veninoase ori carnivore. Asemenea acte de cruzime şi de ucidere în masă se poate observa doar la unele organisme primitive precum « bacteriile şi viruşii care infectează şi omoară fără număr alte organisme vii. Din acest punt de vedere, omul acţionează mai raţional decât un ţinţar condamnat într-o bucăţică de chihlimbar.comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


*** - de Alexandros la: 16/04/2011 16:41:03
dormind în căruţe şi păduri, în munţi şi chiar în locuri unde oamenii civilizaţi n-ar fi reuşit să supravieţuiască niciodată.

Treaba cu supravietuirea este relativa. Nu trebuie sa uitam ca in acele medii mortalitatea este enorma, ca speranta de viata e prea mica iar incidenta bolilor destul de mare.
Stii ce au facut oamenii civilizati in acele locuri? In loc sa accepte conditia de primitiv au adus apa, focul si electricitatea, au construit case si tot ce decurge din asta.

Ma zgarie pe timpane de cate ori aud ca tiganii, negrii sau alti discriminati nu sunt rasisti. Orice majoritate neinstruita discrimineaza minoritatea intr-un fel sau altul.

Chiar invocarea rasismului in orice imprejurare e o forma de alimentare a lui.
#608964 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 16/04/2011 17:27:48
Ironia mai poate fi semn de intelighenzia...Iar autoironia...ehei...e mare lucru.
#608966 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami + alexos - de om la: 16/04/2011 21:13:28
commentez pt amandoi.
sami: esti cam pesimist si nu pui referintele bibliografice a unor date care mi se par exagerate!

alexos, Orice majoritate neinstruita discrimineaza minoritatea intr-un fel sau altul. = orice majoritate sau minoritate neinstruita discrimineaza altceva (minoritar sau majoritar, fara discernamant :)
#608971 (raspuns la: #608964) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
blabla - de Bucu la: 16/04/2011 21:58:47
bla ...
#608972 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mioriţacidere et comp - de cuminte la: 16/04/2011 23:29:13 Modificat la: 16/04/2011 23:31:02
"Oamenii reprezintă singură specie care comite constant crime şi masacre în masă"

Da' de unde? Dacă o să-ţi pui pasu' pe cărărui de munte o să-i vezi pe ciobani dând cu aoleul de pământ, călcându-şi cuşmele-n picioare de supărare că lupchii i-au lăsat peste noapte cu o curte plină de mioare hăcuite.
Vreo sută de mortăciuni, uneori chiar mai mult, aduse-n starea asta nu de foame, ci de dulcele sfârtecării.
#608974 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
asta-i tare! - de rumm la: 18/04/2011 19:16:18
mai ai dracului lupi! jivine uracioase.
#609058 (raspuns la: #608974) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: