Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Zambila si Trandafir, partea a-II-a


de sami_paris74 la: 26/04/2011 21:16:07
rezumat: Povestiri adevarate.
taguri: sami Cutia_cu_litere 
voteaza:


La început se descurcară destul de greu, cu timpul însă Trandafir intră într-o echipă de spărgători de case de schimb şi bancomate, începu să facă progrese uimitoare. Avea bani ! Nu avea contract cu tovarăşii lui, era angajat la înţelegere cu ei şi încă de la început primii funcţia de locotenent, pentru faptul că era deosebit de inteligent si avea semne pe braţul drept,adică doi dragoni chinezeşti tatuaţi , cu gurile deschise care scuipau flăcări pe nas.
S-au întâlnit în gară la Timişoara în sala de aşteptare. Sala era tixită, mirosea a transpiraţie şi a duhoare de haine murdare, usturoi, şuncă afumată, picioare nespălate.
Duhoarea se ridica în aburi otrăvitori peste toată suflarea de oameni care dormeau pe jos, pe saci, pe banchete şi chiar în picioare.
Unul dintre ei , botezat de colegi « Frişcă » avea o cicatrice pe obrazul stâng şi era « ginitor » ziceau unii colegi de branşă .
Se aşezase într-un colţ turceşte şi cum venise primul la întâlnire, se făcea că citeşte un ziar la care făcuse două găuri, privind cu atenţie fiecare persoană nouă care intra în sala de aşteptare , spionând discret din spatele ziarului. După câteva minute intră şi Dardalian, un bărbat slab cu faţă de şoarece de câmp, slăbuţ la înfăţişare dar care era dotat cu o forţă uimitoare. Purta un tricou negru cu mâneca scurtă, tuns la zero, pe braţe se observau uşor venele umflate, mărul lui Adam şi artera aortă de la gât .Se aşeză şi el turceşte alături de Frişcă şi îi zise :
- Bă! Ce pizda mătii te uiţi prin găurile alea, tu nu vezi că ziarul este pus cu literele în jos ?
- Eeee , ce vrei vere , lasă că nu ştie nimeni că eu nu ştie carte !
-Si ce faci cu ziarul ala?
-Ii spionez pe ăstia de la SRI .

- Ai făcut rost de maşină ?
- Da vere , am parcat-o lângă hotelul Sinaia, am localizat şi un distribuitor de lovele la Bucureşti şi încă două la Constanţa, toate sunt fără camere de luat vederi. Noi doi plecăm cu trenul, Dardalian si Frişcă pleacă cu maşina.
- E ok frate ! zise Frişcă privindu-l cu subînţeles pe Dardalian.
Un moş cu părul şi barba albă începu să zâmbească către Frişcă :
- Taică, vezi că ziarul tău e pus pe dos ! Dumnezeu ştie ce citeşti tu acolo ? Numai baba mea citea ziarul ca tine ! Dumnezeu s-o odihnească , zise el îndepărtându-se cu desaga în spinare . « Fiecare pasăre pe limba ei piere » mai zise el în gândul lui , că simţea el că cei trei sunt periculoşi şi simpatici în acelaşi timp.În sfârşit apăru şi Zambila, îmbrăcată toată în negru cu o geantă de contarafason, marca Luis Vuiton .Deşi era noapte, purta o pereche de ochelari de soare , pantaloni şi tricou Dolce & Gabbana.
Zambila şi Trandafir plecară cu trenul de 3 : 20 , Dardalian şi Frişcă plecară cu maşina furată ,peste o jumatate de ora dupa plecarea trenului accelerat.
Aveau întâlnire în Bucureşti, exact pe strada unde localizaseră cu vreo trei săptămâni înainte un distribuitor de bani, care aparţinea băncii Raiffeisen.
Moşul revenii şi se aşeză lângă ei.
- Taică, nu ştiu ce faceţi ! Da, luaţi-mă şi pe mine cu voi, poate că vă sunt şi eu de folos cu ceva ! Am făcut razboiul ,am împuşcat nemtii !
- Ce ştii să faci moşule îl întrebă Dardalian în glumă ?
- Eu îs mocan taică, din zona Lupeni, cioban ,taică ! Mi-au furat toate oile, şi-acum stau prin gara asta nenorocită de câteva săptămâni. Trandafir îi întinse o bancnotă de un milion. Ia moşule banii ăştia şi du-te, că ceea ce facem noi e treabă pentru oameni tineri, şi pentru meseria noastră, trebuie să ai picioare sănătoase să fugi !
- Apoi a-ţi avea voi picioare sănătoase, da eu ştiu să dau bine cu şundra şi cu ghioaga…. copilaşilor !
Bătrânul începu să plângă.
- Nu mai am pe nimeni taică, baba mi-o zis : Gheorghe du-te încotro ăi vedea cu ochii, numai acasă să nu te mai întorci !
- Păi ai zis că a murit baba matale !
- O murit, adevărul este ca o murit săraca, da ea vorbeşte mereu cu mine !
Apoi s-a aşezat pe cojocul greu, a adormit adânc, atât de adânc încât n-a mai apucat să meargă la Bucureşti. Bătrânul adormit visa că alerga undeva în noaptea luminată de miliarde de stele, cu picioarele lui din tinereţe, visa că alerga pe valea unde-şi ducea în fiecare primăvară oile, zbura, plutea şi cobora încet, se aşeză lângă femeia lui, bău împreună cu ea ultimul pahar de rachiu...Zambila şi Gabriel se aşezaseră într-un compartiment la clasa I-a, lipiţi unul de celălalt , ascultând împreună o manea de Liviu Guţă la o singură pereche de căşti.

« Cum de-ai putut să-mi furi liniştea ?
Că astăzi plâng şi nu mai pot de focul tău.
Că azi plâng şi nu mai pot de dragul tău.
La geam te văd cum îmi zâmbeşti,
Plângând mă scol şi mă întreb
Unde eşti ?
Şi te blestem, să n-ai parte de altă iubire
Să mă iubeşti numai pe mine. »

Trenul avea viteză, se auzea din când în când zgomotul sacadat al roţilor : « te duc, te duc, te duc, te duc... »
Zambila adormi zâmbind fericită cu capul aşezat pe genunchii lui, simţii pe faţă şi pe sâni mâinile lui calde, îi simţii gura arsă de sete ,cum îi sugea sfârcurile la sâni, apoi se trezi brusc. Trandafir trase de chiloţi şi se înfipse între picioarele ei cu patimă şi cu foc , un foc pe care-l avea în fiecare noapte şi în fiecare zi.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


*** - de Baby Mititelu la: 29/04/2011 09:48:30
Am citit. Iti admir usurinta cu care te misti prin limba romana. Pentru un vorbitor de mai multe limbi in acelasi timp, nu e putin lucru! Povestirea curge si te poarta prin emotii si trairi omenesti firesti...E firescul farmecul tau!
#610644 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby Mititelu - de sami_paris74 la: 29/04/2011 10:27:48
Multumesc pentru trecere,sa ai o zi buna.
#610650 (raspuns la: #610644) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Samiiii! :))) - de Baby Mititelu la: 29/04/2011 10:38:10
Nu-mi multumi si nu-mi ura o zi buna ca-ti vor pune la cv ca ma accepti si ca ma tolerezi! :D
Gloomesc. Cu placere, si la tine ziua sa fie buna!
#610652 (raspuns la: #610650) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: