-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Zambila si Trandafir partea a -III-a


de sami_paris74 la: 20/05/2011 15:49:58
modificat la: 20/05/2011 16:31:04 arata originalul
rezumat: povestiri adevarate cu minciuni amestecate.
taguri: Cutia_cu_litere sami 
voteaza:
« Morala acestei lumi mai puţin cunoscută, redusă în mici capitole practice şi educative, te pot îndrepta cititorule la o răscruce de drumuri.Şi la un moment dat vei zice : care cale s-o aleg ! Calea cea bună, ori calea cea rea ?.
Calea cea bună, este calea spre o viaţă liniştită, fără vizite nedorite, fără coşmare.
*
Calea cea rea, este calea care te trimite direct la puşcărie... şi-acolo dragă cititorule vei înţelege că încă nu a existat nimeni pe acest pământ care să inventeze libertatea şi fericirea,acolo, într-o celulă de câţiva metrii pătraţi.
*
Dacă din întâmplare ai ales calea cea « rea », atunci vei da dovadă că ai o minte mediocră şi vei regreta amarnic viaţa şi vei descoperi tu însuţi ca suma tuturor faptelor rele, este echivalentă cu tragedia vieţii tale »

***


Frişcă şi Pardailean rămăseseră în maşină, în jurul distribuitorului de la bancă au pus semne de circulaţie şi un panou mare, unde era scris ; » atenţie se lucrează !, Trecători, erau din ce în ce mai puţini ,doar un cersetor fara adapost adormise mort de beat ,pe o bancă la citiva zeci de metri de panou.

Trandafir avea o ţigară aprinsă, pe care o ţinea în colţul gurii, o ţinea pe partea dreaptă, că şmecherii, o ţigare marlboro licht, umezită puţin pe limbă ca să ţină mai mult.
În mână purta o pereche de mânuşi chirurgicale fine şi se simţea în mintea lui ca un ninja invincibil.
. Zambila tremura de plăcere că era lângă iubitul ei şi stătea lipită de el ca să se încălzească, să-i simtă pielea caldă şi mirosul lui de flori de salcâm !.
Că Trandafir al ei nu avea miros de trandafiri , asa cum âi era numele. Din cauza efortului şi al vitezei cu care legase cele două lanţuri grele de bara groasă a maşinii, transpirase.
Fă Zambilo, la ce te gândeşti tu în clipa asta ?
- Păi la ce să mă gândesc ! Mă gândeam la tine Trandafire... te iubesc şi mi-e şi mie teamă !
. Dacă nu merge cu flexul, o să folosim maşina, chiar dacă demolam tot peretele ăsta. » să cadă banca asta pe noi, dacă te mint ! »
Cămaşa îi ieşise afară din pantaloni şi lăsa se i se vadă mânerul unui pistol Beretta 9 mm, un pistol automatic foarte asemănător cu pistoalele în dotare ,de majoritatea poliţiştilor americani de prin anii 1990 .
- Haoleo Trandafire, hai trăgaci mă !
- Fă ! Taci ,că iei o palmă de nu te vezi !.
-, Adă flexul ăla de la maşină ! Auzi fă ! repede că se răceşte şmecheria.
Închise ochii şi apăsă cu putere pe flex, tabla se îndoi rapid şi se desprinse puţin câte puţin , lăsând să se vadă cutia magică, unde bănuia el că era plină de bilete noi de bancă...
- Ce faci fă ! Dormi în timpul programului?
-?
- Dacă vrei să câştigi paray, fără să ridici un pai , trebuie să munceşti fă, să munceşti inteligent... ai şopti el.
Că ştii cum e ?
« trebuie să te odihneşti prin munca, pentru că munca este legea lumii moderne ce nu are loc pentru leneşi » spunea o dată ,marele nostru Eminescu.
-Înţelegi fă ?
- Scoate sprayul şi vopseşte imediat camerele alea de luat vederi.
În câteva secunde toate cele patru camere erau vopsite şi dezactivate, ca prin minune si cei doi senzori de prezenţă erau scosi din circuit.
*
Poate din cauza responsabilului cu securitatea bancii, sau poate că cineva uitase intenţionat să ai activeze seara după închiderea programului . ?
Un alt difuzor de alarmă care era aşezat undeva pe acoperişul băncii a fost dezactivat de Frişcă.
Frişcă era dotat cu o forţă ieşită din comun , că făcuse mult sport în puşcărie şi făcea pariuri cu băieţii din gaşcă, ca el era capabil să urce din balcon în balcon ,toate etajele de la blocurile turn, doar în câteva minute .
Ajuns sus pe acoperiş, taie în câteva secunde alimentarea difuzorului şi-l introduse fulgerător într-un sac de plastic plin cu apă.Se auzi doar un icnet sec şi apoi... linişte deplină.

Vorbii Frişca cu difuzorul înecat în sacul cu apă :
.
- Acum sunt sigur că ai să taci, ai să taci ! Ca noi oamenii nu mai avem linişte din cauza zgomotelor, avem nevoie de bani, nu de zgomot !!!
Eu sunt puternic difuzorule, mai puternic decât membranele alea ale tale, ca din cauza zgomotului pe care puteai să-l faci , m-am urcat pină aici la tine..
Auzi mă difuzorule ?
Să mor eu dacă te mint ! « un om are nevoie de linişte şi de bani
- Dacă făceai gălăgie, mâine eram în faţa judecătorului.şi nici un judecător din lume nu te iartă fără să-i dă-i şpaga...
Tu ştii că viaţa unui om este în membranele tale ? Îţi promite Frişcă, că dacă am bani mulţi din afacerea asta, o să fac numai fapte bune şi-ai să mai auzi tu de mine mă difuzorule, ca o parte din banii din bancomatul ăsta, or să fie ai mei, numai ai mei şi de-aici plec în Franţa ! « să moară duşmanii mei dacă te mint » !!!Îşi scoase tricoul şi îl aruncă triumfător de pe acoperiş, ca şi cum ar fi vrut să arate lumii că el este cel mai tare şi cel mai deştept om de pe pământ, apoi îşi încordă toţi muşchii, toate venele ai ieşiseră afară de pe gât si de pe braţe., şi chiar cele de pe frunte.
Era ca un soldat, mereu încruntat , tăcut şi fidel, foarte fidel prietenilor din anturajul lui. Alteori făcea impresia unui om timid, doar când era singur, nu mai avea trac, era în elementul lui şi ştia el că este băiat inteligent, » deştept » aşa cum ii cânta uneori Gută.
Coborî repede ca o maimuţă bonobo şi se duse direct la maşină, se aşeză şi aşteptă ordinul de la Trandafir.
În câteva minute Trandafir reuşi să desprindă cutia cu bani din distribuitor şi o duse rapid la maşină. Gata ! Da-ţi-i drumul, repede !.
Maşina demară în trombă şi se auzi scârţiitul strident al roţilor la prima curbă. Trecură de cartierul Militari şi intrară în autostrada Bucureşti –Pitesti.,
Exact la km 36 , după ce ieşiră după autostradă, maşina trecu fără să se oprească pe lângă un peco, apoi pe lângă un pod şi intră undeva în desişul unei pădurici. Acolo unde stabiliseră ei să camufleze maşina şi hotărâseră să-i de-a foc.
*
Trandafir o lua în braţe pe Zambila şi o sărută pe gura apăsat. Ţi-am zis eu fă ... ţi-am zis că o să reuşim de data asta ! În trei zile suntem la Nice.
**

» oare are cineva dreptul de a opri acest proces de iubire şi de vise ? Această metamorfoză venită din sufletul lor pentru supravieţuire , lucruri şi întâmplări adevărate care se petrec zilnic la oamenii care nu mai au nicio şansă de supravieţuire., uneori le simţim, le vedem chiar cu ochii noştri, legea nu mai este lege, peste tot numai corupţie, minciuna şi sărăcie.
Uneori nici nu ştim de ce facem lucruri rele, alteori foamea şi disperarea, alteori diavolul din noi alungà îngerul bun.

Doamne iartă-ne !.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


bravo! - de alebaba la: 29/08/2011 10:41:21
foarte frumoasa creatia ta, plina de emotie si captivanta!
#619195 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...