-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

A. Zdrubaşcu: impresii despre romanul Sânge satanic


de morgothya la: 15/06/2011 13:59:30
rezumat: dupa lectura romanului Sange satanic
voteaza:
Cand am auzit de romanul asta si-am descoperit ce publicitate i se face mi-am spus, sa vezi c-am ajuns rau. O duceam rau cu toate, doar cu literatura mai ramasese s-o dam in bara… Am citit cateva comantarii, cateva recenzii, si mi-am zis, ce sanse or mai avea copiii astia de liceu citind o astfel de literatura sa iasa din varsta lor (to come out of age) si sa mai devina oameni normali cind isi vor incepe si ei viata. M-am intrebat la ce oare ajuta astfel de carti, dar toate astea aveau sa-mi treaca prin minte fara sa citesc nici o pagina din ce a scris Cristina. Mi-am spus ca nu poate fi decit un alt aiurit de autor care incearca sa impresioneze, caci e mai simplu sa scrii sa impresionezi decit sa-i dai textului ce-i al lui. Asta pina astazi cind urmarit de cum poate fi nominalizata aceasta carte pentru nu stiu ce premii, mi-am zis ca trebuie sa citesc citeva pagini. Parearea mea este ca aveam de-a face cu un autor talentat, de care romanii ar trebui sa fie mandri. Cui i-a placut The Catcher in the Rye o sa faca o pasiune pentru Nemerovschi. Singe Satanic nu este cu nimic mai prejos decit celebrul roman al lui Salinger. (Eu personal i-as fi dat un alt titlu, ca sa-i deschid portile catre o categorie mai larga de cititori) De cum ne incepem lectura intelegem foarte rapid ca suntem pe miinile unui autor care ne conduce cu miini sigure pe un drum presarat cu multe si neasteptate dantelarii literare, chiar daca uneori se vorbeste vulgar, sau situatiile prin care trec pesronajele par banale. Dincolo de toate scenele marunte, razbate mana sigura a unui autor care stie sa povesteasca, si care stie sa strecoare elemente de o mare finete narativa intr-o calatorie plina de neprevazut si punctata cu un umor subtil si de aceea, greu egalabil de alti autori. Este o autoare care stie sa scrie despre o virsta si un mod de viata, cumva din afara virstei, ceea ce asaza scriitura ei deasupra altor incercari similare ale colegilor de breasla. Bravo, Cristina. Mergi inainte si cu fiecare noua poveste pe care-o vei mai scrie, nu pierde din vedere ca ea trebuie gandita astfel incit sa contina in ea germenii care sa ne transforme in niste oameni mai buni.

*

Ediţia a doua a romanului Sânge satanic, debutul autoarei Cristina Nemerovschi, este în pregătire la Editura Herg Benet şi va ieşi pe piaţă în luna iulie 2011.Ediţia a doua a cărţii va include şi un preview de aproximativ 20 de pagini din romanul-continuare la Sânge satanic, care este momentan în lucru, precum şi un interviu nonconformist cu autoarea.“Sânge satanic e o carte excepţional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clişeele scrisului şi creează o viziune epică atât de convingătoare încât, citind-o, te simţi imediat contaminat de aventura adolescentei răzvrătite.” (Doina Ruşti)"O mulţime de întâmplări fabuloase. Savuroase dialogurile, de o naturaleţe remarcabilă, incitante fragmentele cu erotismele disimulate, buna coerenţa per total. Trip-uri, joint-uri, întâmplări de natură să te facă să te gândeşti la tot ce înseamnă, în cele din urmă, trăire. Peste 370 de pagini… Pare mult, dar vă asigur că totul se petrece atat de vibrant şi atat de incitant incat ai sentimentul ca paginile iţi fug pe retina, iţi dansează într-un ritm ameţitor. Ce mai… merită citit!” (Gelu Vlaşin)
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (46):


cristina - de munteanu rodica la: 15/06/2011 16:10:52 Modificat la: 15/06/2011 16:12:17
s-ar putea sa spuna ceva, pentru cineva,
cartea.
mi-am propus sa o cumpăr şi bineînţeles să o citesc.de fapt am cumparat toate
cartile scrise de cafegii.
consider că doar aşa îmi pot face o părere proprie,doar aşa îmi pot confirma sau infirma intuiţia.
dar,dar pe mine tare ma deranjeaza forma aceasta de promovare (a la Paulo Coelho)cind un autor se grăbeste sa-i bage în faţă cititorului recenzii peste recenzii ,plus o groaza de aprecieri facute de catre apropiaţi.
consider ca este o încercare de manipulare a cititorului,o lipsă de respect pentru înteligenţa acestuia.
faptul ca este propusă(cartea) pentru nu stiu cîte premii chiar nu justifică
aroganţa cu care autoarea se grabeste de fapt sa-si promoveze singura cartea.
chiar îi sugerez un turneu de promovare cu tot tacimul:))
deci, voi comanda cartea, dar lasă-mă dom'le sa o citesc singură. si recenziile la fel,sa-mi fac singura o parere iar dacă simt că merită chiar să o recomand.
#615489 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de RSI la: 15/06/2011 16:17:04 Modificat la: 15/06/2011 16:18:31
Dar" Tov. Nicolae Ceauşescu despre Sânge Satanic pe drumul construirii societăţii socialiste multilateral dezvoltate" nu ai?

O să decid dacă voi comanda cartea după ce citesc recenzia rodicăi munteanu. ;))
#615490 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de munteanu rodica la: 15/06/2011 16:26:23 Modificat la: 15/06/2011 16:32:16
mai, nu-ţi pare prea riscant ?
să aştepţi bineinteles;))
sper ca nu-i Coehlo di vina ;)
#615492 (raspuns la: #615490) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de morgothya la: 15/06/2011 16:44:26 Modificat la: 15/06/2011 17:03:38
@munteanu rodica: Va inteleg. Teoria mea este insa urmatoarea: intr-o lume ideala, intr-adevar autorul nu ar trebui (si nu ar avea de ce) sa se agite catusi de putin pentru a-si promova cartea. Singura lui grija, dupa predarea manuscrisului la editura, ar trebui sa fie urmatoarea sa carte. Din pacate, lumea noastra literara e extrem de departe de aceasta situatie ideala. In lumea noastra literara, statul cu mainile in san al autorului are ca efect 0 vanzari (chiar si in cazul in care cartea este excelenta!). Zero vanzari e acelasi lucru cu a spune ca autorul respectiv va porni cu un handicap urias in ce priveste cartile sale viitoare - caci, sa fim seriosi, ce edituri ar mai risca sa parieze pe el?

Tocmai pentru ca traim si scriem intr-o lume departe de a fi ideala, exista la mijloc multe alte interese care, din pacate, lasa valoarea cartii pe ultimul loc: editurile (cu mici exceptii) publica mult si fara discernamant, bucuroase ca pot lua bani de la autori; cititorul nu stie ce sa cumpere, de ce sa cumpere; multi critici scriu in functie de afilierile fata de o editura sau alta.

In tot haosul asta, autorul descopera ca este singurul sincer interesat promovarea serioasa a operei lui, deci, in final, nu se poate baza decat pe el pentru a-si face cunoscuta cartea si a-i oferi deschidere spre cat mai multi cititori.

Din pacate, credinta ca o carte - daca este cu adevarat buna - va fi descoperita pana la urma de cititori, pe cont propriu, si apreciata, in zilele noastre e o naivitate. Realitatea este ca o carte se cumpara daca trezeste interesul... si, pentru a-i trezi interesul, cititorul trebuie sa afle de existenta ei.

Fireste, asta nu inseamna ca autorul e indreptatit sa faca orice pentru a se promova. Insa, in cazul de fata, nu cred ca popularizarea pe diferite site-uri a unei recenzii (scrise de o persoana complet straina autorului) este ceva abominabil. Este acelasi lucru cu a-ti gestiona singur un blog de autor, de pilda :)

Nu e vorba de auto-elogiu, atata timp cat recenzia respectiva e scrisa de o persoana complet diferita de autor. :)

In alta ordine de idei, ma bucur ca doriti sa cititi cartea; astept cu interes impresiile...


@ RSI: fair enough! ca astepti recenzia Rodicai, i mean :)
#615493 (raspuns la: #615492) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de morgothya la: 15/06/2011 16:59:11
@rodica munteanu: Va inteleg. Teoria mea este insa urmatoarea: intr-o lume ideala, intr-adevar autorul nu ar trebui si nu ar avea de ce sa se agite pentru a-si promova cartea. Singura lui grija ar trebui sa fie aceea de a preda manuscrisul la editura, dupa care sa inceapa a se gandi la o noua carte. Promovarea, lansarile, astea nu ar mai fi deloc treaba lui. Din pacate insa, lumea in care traim si scriem este mult, mult departe de aceasta situatie ideala.

In lumea noastra, exista multe alte interese care fac dificil sau chiar imposibil accesul unei carti la potentialii sai cititori. Editurile (cu mici exceptii) publica mult si fara discernamant, bucuroase ca pot lua bani de la autori pentru a-i publica. Multi critici scriu recenzii in functie de afilierea lor fata de o editura sau alta. Cititorul nu stie ce sa citeasca, de ce sa citeasca. In tot haosul asta, din lumea literara autohtona, autorul este singurul care poate face ceva pentru ca scrisul sau sa ajunga la un numar cat mai mare de cititori. Din experienta, un autor constata ca nu se poate baza decat pe el insusi si ca, deci poate parea contrar regulilor "clasice", a vorbi despre cartea sa este absolut necesar.

Din pacate, credinta ca o carte - daca este cu adevarat buna - va fi descoperita pana la urma de cititori, pe cont propriu, si apreciata, in zilele noastre e o naivitate. Realitatea este ca o carte se cumpara daca trezeste interesul... si, pentru a-i trezi interesul, cititorul trebuie sa afle de existenta ei.

Fireste, nu cred ca autorul este indreptatit sa faca orice pentru a se promova; dar, asa cum este si cazul de fata, nu cred ca popularizarea pe diferite site-uri a unei recenzii (scrise de o persoana complet straina autorului) este ceva abominabil. Este acelasi lucru cu a-ti gestiona singur un blog de autor, de pilda :)

Ma bucur ca aveti curiozitatea de a citi cartea; astept impresii, cu interes...

@RSI: fair enough, sa astepti recenzia rodicai, de ce nu? :)
#615494 (raspuns la: #615492) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
imi cer... - de morgothya la: 15/06/2011 17:13:36
scuze, observ ca a aparut comentariul anterior de doua ori...
#615495 (raspuns la: #615494) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de morgothya la: 15/06/2011 17:35:47
Mai fac o completare: nu e vorba ca editura, in cazul romanului meu, nu s-ar agita sa ii faca promovare. Dimpotriva. Editura insa trebuie sa se ocupe de zeci sau chiar sute de autori, ce apar in aceeasi perioada/acelasi an. Atata timp cat noi nu avem agenti literari, ca in lumea ideala de care aminteam mai sus, agenti care sa fie platiti special pentru asta, mi s-ar parea penibil ca tu, ca autor, sa nu te implici absolut deloc atunci cand e vorba de cartea TA.

Iar a semnala aparitia unor recenzii, chiar nu este mare deranj din partea autorului.
#615496 (raspuns la: #615495) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
De citit - de alexandru petria la: 15/06/2011 17:40:50
Romanul Cristinei chiar merita citit. Este o scriitoare in care cred.
#615498 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morhothya - de ladyamalia la: 15/06/2011 18:21:48
Felicitari! si totusi aceasta metoda de autopromovare imi lasa un gust amar...probabil nu esti nici prima si nici ultima care face asa ceva pa aici. Nimeni nu cred ca pune la indoiala importanta literaturii, dar gandeste-te cum ar arata cafeneaua daca fiecare ar face la fel cu domeniul sau...
#615503 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morgothya - de ladyamalia la: 15/06/2011 18:25:08
vad ca te-am botezat :)))) scuze :)
#615505 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hmm... - de juli la: 15/06/2011 18:28:27 Modificat la: 15/06/2011 18:56:11
nu, nu voi citi aceasta carte. Cel putin nu inca. Nu-mi place publicitatea agresiva, ma irita prea bagatul in ochi cu orice pret. Imi amintesc de vorba aia din batrani: "la pomu' laudat sa nu te duci cu traista"
;)) am sa astept si io recenzia Rodicai.
#615506 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de proletaru la: 15/06/2011 22:35:19
inca o roaba de dantelarie spumoasa.
#615535 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
am o triblema - de proletaru la: 15/06/2011 23:03:51
ma intreb cum o asemenea idolatrie s-a lipit ca pe val?!
#615543 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
eu nu - de beatlemaniacul la: 16/06/2011 00:11:11
eu zic pas, nu pot citi o carte cu un asemenea titlu, tot ce tine de satan sa stea departe de mine
#615557 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatle - de Intruder la: 16/06/2011 00:52:03
te-ai pocait??
#615563 (raspuns la: #615557) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 16/06/2011 01:03:25
parca ai devenit mai calina si mai tandra, nu mai esti chiar atat de coltoasa...heh?
...o fi de la eclipsa. :D

pe undeva ai si tu dreptate cu promovarea cartii tale...si Zdrubascu are dreptate si el cu titlul. dupa mine, nu e un titlu "inteligent" (ca sa zic asa) si nu te gandi ca-s oripilat, dar imi suna a hip-hop de Colentina.
#615566 (raspuns la: #615494) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
salut, salut - de beatlemaniacul la: 16/06/2011 01:08:38
nu bre, am fost "pocait" de cand ma stiu ... pur si simplu mi-e frica si sa ma gandesc la un asemenea titlu de carte, oricad de deschis la minte sunt .... mai bine ceva porno, ca dincolo, cu ala negricios si imparateasa
#615569 (raspuns la: #615563) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
aha, - de Intruder la: 16/06/2011 01:14:33
esti open mind...pai spune dom'le asa, vezi? acu' mi-e clar. :D
#615571 (raspuns la: #615569) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
open - de beatlemaniacul la: 16/06/2011 01:27:36
open, mancati-as, dezveli-mi-as gandurile obscure despre neant in fata ta!!!!!!
#615575 (raspuns la: #615571) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intrus - de thebrightside la: 16/06/2011 09:46:36
"dezveli-mi-as gandurile obscure despre neant in fata ta!!!!!!"

io daca as fi in locul tau m-as vaya con dios. tu vezi cate semne de exclamatie iaste acolo??????
#615587 (raspuns la: #615575) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ontopic - de thebrightside la: 16/06/2011 09:50:52
am citit despre romanul tau inainte sa publici pe cafenea. parea macar interesant dupa respectiva recomandare. l-as fi cumparat.
dupa ce ti-am citit aici comentariile si judecand la kg de autopromovare, mi-a pierit orice interes.
autopromovarea, la fel ca alte taspe lucruri de pe terra, este foarte utila atunci cand e practicata cu moderatie si bun simt.
#615590 (raspuns la: #615587) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 16/06/2011 09:57:55
iti dai ce ravagii face intruder printre carabusi?
de emotie, a scris corect "dezveli-mi-as"! :D
#615592 (raspuns la: #615587) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
... - de morgothya la: 17/06/2011 11:10:05
@lady amalia: nu face nimic, pt "botez" :)

@Intruder: "parca ai devenit mai calina si mai tandra, nu mai esti chiar atat de coltoasa" ... mai stii, e posibil :)

@beatlemaniacul: n-are treaba cu satana, e o metafora titlul: http://www.morgothya.ro/nihilism-cinism-si-inocenta.html

@thebrightside: scuze, dar mie astea mi se par fite - ca voiai sa-l cumperi, dar ti-a displacut modalitatea de promovare, etc; ca si cum ai zice ca da, parca l-ai fi cumparat, dar ai vazut intre timp ca autoarea e satena, nu-i blonda, si te-ai razgandit. daca vrei intr-adevar sa citesti o carte, o citesti PENTRU TINE, nu pt autor si pt pr-ul lui.

si nu exagerez deloc cand spun ca m-am autopromovat de zeci de ori mai putin decat alti autori din generatia noastra. pe bune :) poate unii n-or fi ajuns pe cafenea, dar asta e o intamplare.
#615666 (raspuns la: #615592) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morgo - de thebrightside la: 20/06/2011 13:03:24
"@thebrightside: scuze, dar mie astea mi se par fite..."

sa fii sanatoasa.
#615905 (raspuns la: #615666) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de mazariche la: 20/06/2011 14:28:49
si nu exagerez deloc cand spun ca m-am autopromovat de zeci de ori mai putin decat alti autori din generatia noastra. pe bune

Si asta valideaza procedeul, logic nu?!
Nu cred ca-ti dai seama cati cititori ai pierdut, oameni care ar fi avut poate curiozitatea sa te citeasca si sa-ti cumpere cartea, daca n-ai fi deschis gura sa-ti arati masura 'talentelor' neliterare.
Iti doresc succes, pierderea mea sa fie ca n-am stiut recunoaste valoarea cand mi s-a varat in ochi.
#615915 (raspuns la: #615666) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de morgothya la: 20/06/2011 14:37:44
@thebrightside: si tu la fel!

@mazariche: cand voi ramane fara cumparatori, o sa reflectez la impresiile tale. deocamdata, sincer, chiar ti se pare ca e cazul? :)
nu am nevoie de cititori care sa-mi cumpere cartea pentru tot felul de motive stupide. cine simte ca romanul ar putea deveni una din cartile vietii lui, il va cumpara oricum. which is already happening.
#615918 (raspuns la: #615915) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de mazariche la: 20/06/2011 14:54:46
Nu, nu-i cazul sa reflectezi. Asta li se intampla numai celor cu simtul realitatii.

cine simte ca romanul ar putea deveni una din cartile vietii lui, il va cumpara oricum

q.e.d.
:)))))
#615926 (raspuns la: #615918) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de morgothya la: 20/06/2011 14:59:30
esti cam dezinformat(a), mazariche! :P

ps. evident ca nu aveam de gand sa "reflectez". stai prost si cu simtul umorului, sau mi se pare mie? :)
#615927 (raspuns la: #615926) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cristina - de Baby Mititelu la: 20/06/2011 19:13:11
Nu am avut ocazia sa te felicit! :) O fac acum si aici. Mergi pe drumul tau!
#615969 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de mazariche la: 20/06/2011 20:53:48
Am aflat azi ca traiesc intr-un univers foarte limitat in care, pe deasupra, mai sunt si dezinformata.
Ce fericire sa aflu ca lumea-i mult mai larga decat credeam si plina de oameni dispusi sa ma lumineze!...
Si da, stau prost cu simtul umorului, cand respectivul 'umor' vine la pachet cu ranjete chinuite datorate batului nescos.
#615994 (raspuns la: #615927) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mazariche - de morgothya la: 20/06/2011 21:22:56
da, pis, adevarul e ca gasesc discutiile astea cu useri anonimi extrem de stresante si totodata ma chinui peste masura sa demonstrez aici tot felul de chestii - iti dai seama, soarta cartii mele depinde in intregime de parerea voastra si de disponibilitatea ta si a lui brightside whatever de a o cumpara, lol omg... hai noapte buna :D :D
#615998 (raspuns la: #615994) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de mazariche la: 20/06/2011 21:39:14
pai, pui mic, te-as chiar crede de nu te-ai chinui sa ne desfiintezi pe noi, amaratii, anonimii... hai, somnic mic cu vise marete sa ai!
#616003 (raspuns la: #615998) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cât costa romanu' asta? - de Bucu la: 20/06/2011 21:42:29
ca sa trecem la cele lumesti, dara...
#616005 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bucu - de proletaru la: 20/06/2011 21:45:09
e gratis, deja ai citit jumate din el!
:)))))))))))))))
#616008 (raspuns la: #616005) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
** - de morgothya la: 20/06/2011 22:21:18
@mazariche, asa, somnic usor si tie in continuare!
@Bucu: n-are mare relevanta pretul, tirajul s-a terminat. editia a doua care iese peste o luna e posibil sa aiba alt pret.
@proletaru: la cat de mult citesti tu asa in general, este ca te-ai prins ca textul de mai sus e un fragment din roman? :)))))))) ti-a placut, este? :D
#616013 (raspuns la: #616008) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de morgothya la: 20/06/2011 22:29:33
@Bucu: se pare ca mai exista 1 sau 2 exemplare aici http://www.libraria.hergbenet.ro/?category=3&product_id=5 la 29 lei :)
#616015 (raspuns la: #616008) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morgothya :) - de PROUDFRECKLED la: 20/06/2011 23:22:00
cine simte ca romanul ar putea deveni una din cartile vietii lui, il va cumpara oricum. which is already happening.

for God's sake! tu n-ai limita?!
:)
#616020 (raspuns la: #615918) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de morgothya la: 20/06/2011 23:39:40
proud, vai, dar ce-am facut?!! doar mi-am parafrazat majoritatea cititorilor :P
#616021 (raspuns la: #616020) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cristina - de Intruder la: 21/06/2011 00:28:55
am inteles ca nu esti modesta, ca nu esti mironosita, nici mirandolina...da' cateodata parca dai dovada de-o inocenta nelalocul ei.
cum adica? tu ai in biblioteca doar cartile vietii tale?
nu exista "motive stupide" de-a cumpara o carte sau o paine sau o pereche de sosete. o cumperi ca s-o citesti si vrei s-o citesti pentru ca ai citit/auzit despre ea sau iti place scriitorul si mai vrei...nu??
chestia la tine (si la multi altii probabil) e ca nu stii sau nu poti sa te detasezi putin de propria-ti creatie, sa te dai doi pasi inapoi si sa zici: "la dracu', e doar o carte intr-o lume cu miliarde de carti tiparite. are pagini, coperti si o poveste inauntru si daca stau sa ma gandesc pot mai mult de-atat!"

tu vorbesti de cartea asta de parca ti-au iesit de sub tipar cam 20 de best-seller-uri in editie princeps si "sange satanic" e apogeul!

...si ba da, ai nevoie de cititori, toti scriitorii au nevoie - de la Llosa pan' la ultimul scribalau de poezii cretine puse pe net!
...si nu e rusine, ce-i cu ipocrizia asta pe capu' tau???
#616022 (raspuns la: #615918) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Intrebare - de RSI la: 21/06/2011 08:51:33
A propos de toate discuţiile de aici...cine este A. Zdrubaşcu şi cu ce se ocupă? Este cumva soţul autoarei?
Ahhh, ce mult îmi plac găştile astea levantine în care se practică ţucatul in cerc-eu te ţuc pe tine şi tu mă ţuci pe mine ş-amândoi pe el ş-apoi şi el pe noi...Chiar mi-a trecut pofta să mai citesc ceva scris de clica asta.
#616032 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de adynet1 la: 21/06/2011 10:28:22 Modificat la: 21/06/2011 10:42:47
"Da, fă, oriunde, dar nu cu tine. Mă ridic să mă duc să mă piș. Dau să trec prin fața ei, mă împunge cu silicoanele în burtă. Sunt tari și nașpa, oare cine pula mea se excită la baloanele astea… people are strange, I guess. Ciudat, am crezut întotdeauna că am gusturi neobișnuite în ce privește futaiul, dar să fuți baloane nu mi-a trecut până acu’ prin cap. Mă întreabă dacă mă duc la toaletă și dacă poate să vină și ea, să-i țin ușa că nu se închide. Nu-i răspund, mă tirez să mă piș. Revin."

"Mă duc iar să mă piș. Calc în căcat, mă piș pe bocanci, dar, de data asta, nu mai vreau să mă șterg de căcat. E emblematic pentru viața mea să fiu plin de căcat pe bocanci. I love shit. La oglindă e o altă gagică. E aia care seamănă cu R. din spate. Din față seamănă cu dracu’, parcă aduce așa un pic cu mama. Îmi vine puțin să borăsc, n-am mâncat azi nimic."

Tendinta de a provoca e clar vizibila in textul autoarei. Fiecare fraza se simte ca un pumn in plex si creeaza repulsia pe care si-o doreste pentru a shoca.
Sunt convins ca aceasta carte are mare trecere la adolescenti si la tineretul zapacit care-si cauta un drum in nebuloasa creeata de-o societate desradacinata,searbada si instabila.

As sfatui-o pe autoare sa se limiteze la reactii la cartea in sine si sa renunte la incercarile stupide de a o promova cu forta...#616037 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de morgothya la: 21/06/2011 11:26:05
@Intruder: cu unele lucruri ai dreptate;
insa, cand am spus "una dintre cartile vietii" celor care o cumpara, nu a fost o simpla presupozitie a mea (bazata pe rationamentul ca automat daca ai cumparat o carte, ti-a schimbat viata - logic ca asta ar fi fost o prostie!) ci, pur si simplu, am parafrazat ceea ce spun CITITORII (intr-o proportie covarsitoare) despre roman.

si apropo de autopromovare: eu nu promovez cartea nici macar 1% din cat o fac cititorii ei. eu practic nu fac altceva decat sa postez informatii. fireste, pe urma, daca ma ataca x si y, e normal sa mai si ripostezi, in masura in care ma tin timpul, nervii si simtul umorului. :)

ba exista si motive stupide: o cumperi ca-i la moda, ca ti-a recomandat-o un prost cu ceva influenta in media, ca da bine s-o ai in biblioteca, samd.

la polul opus, motivul real ar trebui sa fie: vrei sa o citesti pentru ca simti ca iti va spune ceva despre tine, ca vei fi mai implinit dupa.

RSI: nu-i sotul meu :D se vede de la o posta ca e vorba de o persoana in varsta.

Adynet: nu-mi promovez cartea aici; ma joc. nu e locul unde sa o promovez si nu e nici momentul. :)
#616049 (raspuns la: #616037) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morga - de RSI la: 21/06/2011 13:08:22 Modificat la: 21/06/2011 13:08:59
"nu-i sotul meu :D se vede de la o posta ca e vorba de o persoana in varsta."
1. - daca e o persoana in varsta de ce nu ar putea fi sotul tau? Cele doua nu se exclud reciproc ;))
2. - bon, deci nu este sotul tau dar cine este? E critic literar, scriitor, vecinul de la 3, cine si ce este? ;)
Asa pot spune si eu ca Mardare a citit cartea si o considera un dezastru.

#616067 (raspuns la: #616049) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intrudere ... - de beatlemaniacul la: 24/06/2011 02:18:39
** - de Intruder la: 16/06/2011 09:57:55
iti dai ce ravagii face intruder printre carabusi?
de emotie, a scris corect "dezveli-mi-as"! :D

ce pana mea, ma, ne cunoastem de ieri? Parca ti-am mai zis undeva ca la orele de geografie si fizica am dat cele mai frumoase goluri cu capul, cu piciorul, cu trunchiul, insa de la gramatica nu am chiulit chiar deloc, manca-ti-as semintele tale de bostan (dar numai pe alea mai prajite)
#616210 (raspuns la: #615592) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ma faci sa zambecesc - de beatlemaniacul la: 24/06/2011 02:27:17
- de morgothya la: 20/06/2011 14:37:44
cine simte ca romanul ar putea deveni una din cartile vietii lui, il va cumpara oricum. which is already happening.


wow, mi-ai dat o idee, ia sa fac eu curat pe raftul meu cel mai de pret, unde nu este loc sa arunc un ac ... cred ca azvarl pe geam volumul doi din Don Quijote ca sa fac loc cartii vietii mele ... hmmm, nu, mai bine arunc PROCESUL sau CASTELUL ... hmmm, nu e bine, nu e bine, ceva nu e in regula, mai bine volumele astea prapadite din SARTRE !!!! (dupa doua ore) ... Stii ce? Nu ma pot hotara, asa ca ma apuc sa beau de suparare
#616211 (raspuns la: #615918) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
am beut destul - de beatlemaniacul la: 06/07/2011 22:49:52
gata, beau continuu de 3 saptamani, e cazul sa ma opresc
#616708 (raspuns la: #616211) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...