-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Pericol de frauda!


de Daniel Racovitan la: 26/11/2004 11:18:00
modificat la: 28/11/2004 21:42:56
voteaza:
Biroul Electoral Central a exclus Alianta de la numaratoarea paralela a voturilor.

Biroul Electoral Central a dat astazi o decizie contestata de Alianta PNL-PD prin care se elimina obligativitatea emiterii de copii ale proceselor-verbale dupa terminarea procesului de vot, lucru care, in opinia lui Cozmin Gusa, va face imposibila verificarea rezultatului votului de catre opozitie. Potrivit sefului de campanie al Aliantei, Cozmin Gusa, in urma acestei decizii, copierea proceselor-verbale va ramine la latitudinea presedintilor sectiilor de votare, care “in mare parte au fost selectati de institutii controlate de PSD”. Cozmin Gusa si reprezentantul PD in BEC, Ioan Onisei, au mai anuntat ieri ca inclusiv cererea opozitiei de a supraveghea electronic procesele-verbale, prin amplasarea de calculatoare si scannere la Birourile Electorale de circumscriptie, a fost respinsa de BEC. “Noi suspectam ca softul care ar fi trebuit sa fie un soft simplu, in Excel, de adunare la un nivel judetean si national, nu ar fi tocmai in regula. Ni se pare complicat si am cerut sa-l verificam. Dupa informatiile pe care le avem, credem ca softul a fost oferit de o firma care a facut afaceri cu guvernul. Asta ne ridica un semn de intrebare”, a precizat Gusa. El considera ca opozitia a fost eliminata metodic din procesul de urmarire a votului. “La toate astea adaugam exit-poll-urile care se vor face si, practic, avem doua tendinte: tendinta de a nu lasa opozitiei posibilitatea de control la numaratoarea voturilor si a doua tendinta de a nu lasa loc decit institutiilor agreate de catre putere, la televiziunile agreate de catre putere sa spuna care este rezultatul alegerilor. Deci noi, practic, sintem exclusi si din partea institutionala de numarare a voturilor in paralel”, a protestat Cozmin Gusa.(Alina Mihai)

O mina de voturi fraudate in fiecare sectie poate hotari invingatorul

Fiecare vot conteaza enorm. Mai ales ca ultimul sondaj CSOP arata un scor extrem de strins intre principalii adversari. Prin urmare, frauda electorala poate rasturna rezultatul alegerilor. Doar citeva voturi furate in fiecare sectie ar putea schimba, la nivelul tarii, scorul final. Iar sistemul de vot are, din pacate, suficiente vulnerabilitati.
Datele publicate in ultimul anuar statistic (2002) ne ajuta sa facem citeva socoteli interesante. Daca luam in calcul participarea la vot la alegerile generale din 2000 putem afla din cite buletine de vot poate aduna, un candidat sau o formatiune politica, un singur procent (1%) din voturile valabil exprimate. (...)

articolul complet:
- http://www.expres.ro/topstory/?news_id=172585 ()
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Frauda - de Adrian Marchidann la: 26/11/2004 19:24:01
Posibilitati de frauda ca si dorinta de a le exploata exista in toata lumea. Daca opozitia se va culca pe o ureche, sperand in bunavointa partidului la putere, va lua plasa.
#29953 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cifre, cifre si alegeri - de (anonim) la: 02/12/2004 12:30:30
Imi cer scuze daca observatia mea nu este corecta, dar sper ca ea sa poata fi verificata si de altii si validata sau invalidata:


cercetand site-ul bec2004.ro remarc in listele cu numar total sectii de votare un nr de: 17559 de SV (presupune ca acestea includ si cele 142 sectii de votare din afara granitelor, arondate circumscriptiei electorale bucuresti, din cate am inteles din legislatie electorala, prezentata tot pe site-ul BEC)

iar in rezultatele partiale se mentioneaza un nr total sectii de votare 17564 organizate pe tara, din care s-au introdus 100% ....
#30363 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului .


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...