-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Basescu vs MS Regele Mihai


de ampop la: 24/06/2011 13:40:23
taguri: politica La_o_cafea 
voteaza:
In zilele acestor dezbateri furtunoase in jurul unor declaratii privind pe Regele Mihai, involuntar imi aduc aminte de niste vremuri trecute. In anii Papucarului de fiecare An Nou puneam televizorul mut in timpul discursului carmaciului si il ascultam pe MS Regele Mihai la Radio Europa Libera. Apoi au urmat vremurile tulburi ale lui Iliescu timpuriu, cu mineriadele si scarnaviile securismului bolsevic-nationalist. Regele Mihai venea in Romania. Iliescu si slugoii sai il opreau sa coboare din avion pe pamantul tarii lui. Se invocau argumente juridice de catre juristi facuti la apelul bocancilor, cum ca pasaportul MS nu ar fi valabil, ce nume este acela Mihai de Romania si alte bazaconii scoase de bolsevici nespalati pe picioare, ragaind a ceapa si branza. Iliescu triumfa si 85% de mancurti jubilau. Sa plece regele acasa!!! racneau babe foste amante ale secretarului BOB pe fabrica. Urma triumful national-comunismului cu spurcatul cadrilater rosu PDSR-PUNR-PSM-PRM. Dominia lui Ilescu se continua peste anii Conventiei, manuind cu dibacie fraiele cu serviciile aservite lui in totalitate, ducand la discursul jalnic a lui Constantinescu cu "securitatea ce m-a infrant". Totul este frumos, pana cand politichia nu devine abjecta. Lipsita de un dram de morala. Constantinescu, last but not least, fost secretar de partid, uita umilintele KGB-istului, se ia cu el de brat si peroreaza verzi si uscate, tot in slujba Cucuvelei.
Regele Mihai isi reprimeste de la Ilici posesiunile, nu putine si uita rusinea si umilinta la care a fost supus de bolsevicul batran.
MS se mai si arata in public cu Iliescu, cum ar fi fost din cele mai vechi timpuri buni amici.
Si, ca un apogeu in acest teatru absolut absurd si aberant, fosti slugoi ai lui Iliescu, a bolsevismului nationalist sau internationalist, devin peste noapte mari sustinatori ai MS Regelui Mihai. Ba mai mult, in lupta cu "tiranul bautor de whisky" ar accepta si Monarhia. Cum se face asta tavarishci? Politichia la noi este chiar scoasa din hazna? Tovarasii l-ar vrea acum pe Mihai (eventual pe printul Radu, ce pentru ei pare in viitor extrem de usor de manipulat), insa cu o Cucuvea care sa manevreze tot ce misca-n tara asta.Pana cand vor trage sforile derbedeii in Romania?
__________________
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (17):


*** - de Baby Mititelu la: 24/06/2011 14:14:40
Pana cand vor exista sfori! :) Nu stiu ce sa zic la subiectul asta...
#616221 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
mario - de INSULA ALTUIA la: 24/06/2011 21:17:31 Modificat la: 24/06/2011 21:19:00
Tovarasii l-ar vrea acum pe Mihai (eventual pe printul Radu, ce pentru ei pare in viitor extrem de usor de manipulat), insa cu o Cucuvea care sa manevreze tot ce misca-n tara asta.Pana cand vor trage sforile derbedeii in Romania?

mi e greata , nimeni nu si a permis pina acum sa faca asemenea afirmatii ,cea mai mare mitocanie ce a putut sa o faca :(
Cucuveaua e debusolata rau ,toata lumea stie ca a scurtat razboiul cu sase luni,ceea ce ma infricoseaza e ca pe zi ce trece se contrazice ,nici macar acolitii lui nu l mai inteleg...
#616236 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de proletaru la: 25/06/2011 18:08:49
avem presedintele pe care il meritam!
#616248 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
o posibilitate este... - de 1brasovean la: 25/06/2011 20:21:38
ca a zis ce-a zis doar ca diversiune / abaterea atentiei spre altceva - adica o marlanie care sa focalizeze atentia intr-un punct anume,

sa nu se vaza cel putin una din urmatoarele:
-pierderea bataliei pe reviziuirea Constitutiei - raportul curtii face varza textul propus de presedinte;
-regionalizarea - udmr il trimite la plimbare (nem si muie, baaa!), dincolo de faultarea grava a patriotismelor locale si nesocotirea dezbaterilor publice;
-situatia deplorabila e economiei si 'muritul de foame' care deja nu mai este o figura de stil la romani...

desigur, ipoteza secunda este: nu conteaza ce spui/ faci atata vreme cat esti in mijlocul atentiei existi (mediatic/ politic etc.)

ceea ce inseamna ca personajul (Base) ramane un animal politic. e drept, din ce in ce mai mult animal, din ce in ce mai putin politic(a).
despre politic corect, nici nu se pune problema.
#616252 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
o posibilitate este... - de 1brasovean la: 25/06/2011 20:22:13
ca a zis ce-a zis doar ca diversiune / abaterea atentiei spre altceva - adica o marlanie care sa focalizeze atentia intr-un punct anume,

sa nu se vaza cel putin una din urmatoarele:
-pierderea bataliei pe reviziuirea Constitutiei - raportul curtii face varza textul propus de presedinte;
-regionalizarea - udmr il trimite la plimbare (nem si muie, baaa!), dincolo de faultarea grava a patriotismelor locale si nesocotirea dezbaterilor publice;
-situatia deplorabila e economiei si 'muritul de foame' care deja nu mai este o figura de stil la romani...

desigur, ipoteza secunda este: nu conteaza ce spui/ faci atata vreme cat esti in mijlocul atentiei existi (mediatic/ politic etc.)

ceea ce inseamna ca personajul (Base) ramane un animal politic. e drept, din ce in ce mai mult animal, din ce in ce mai putin politic.
despre politic corect, nici nu se pune problema.
#616253 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 28/06/2011 18:25:56
n-am urmarit problema cu "MS". dar ma intreb, chiar a iubit si iubeste aceasta tara?
#616380 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Rumm - de ampop la: 30/06/2011 09:32:39
...chiar nu cred ca pot sa-ti raspund. Nu stiu daca MS "iubeste" aceasta tara. Si-a reprimit bunurile tocmai de la Iliescu care-l umilea si batjocorea. De dragul "tarii", al bunastarii familiei, al iertarii crestine? Numai Dumnezeu stie :).
#616440 (raspuns la: #616380) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
baieti - de RSI la: 30/06/2011 10:04:24
n-am inteles. Daca iubeste aceasta tara trebuia sa renunte la ce i se cuvine de drept?
"tocmai de la Iliescu care-l umilea si batjocorea." Nu am inteles cum Iliescu il umilea SI BATJOCOREA in acelasi timp. Lasand la o parte faptul ca cele doua cuvinte inseamna cam acelasi lucru, cel care s-a facut de kko a fost Iliescu, sau mai bine zis guvernul din acea perioada.
In plus, problema aici nu este a regelui ci a presedintelui jucator/jucaus care deverseaza pe gura dupa cum ii vine.
#616444 (raspuns la: #616440) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de amari la: 30/06/2011 10:08:24
"Daca iubeste aceasta tara trebuia sa renunte la ce i se cuvine de drept?"---apai asa cred ca au gandit multi dintre cei care azi nu-si mai pot repede numara banii. :))
#616445 (raspuns la: #616444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 30/06/2011 10:26:25
nu-s impotriva redobandirii drepturilor cuvenite.


se face mult tam-tam in ultimul timp pro-regalitate in ro. natural, domnia Sa e de acord cu aceasta "popularizare" .

de aici si intrebarea mea.
#616446 (raspuns la: #616444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pro-regalitate? - de RSI la: 30/06/2011 11:38:53
Nu prea vad tam-tamul, in afara cazului lui Victor Chiombea care ar vrea sa mai salte din popularitatea partidului sau falimentar pe baza unei platforme pro-monarhiste. Casa regala este bine vazuta de majoritatea populatiei,atat din motive de traditie cat si datorita esecului politicienilor care au condus republica. Orice este mai bun decat iliescu-Constantinescu-Basescu.
Este ceea ce-l roade pe marinar. Regele face ceea ce a zis ca face, nu se amesteca dar daca poporul o va cere va fi de acord cu restaurarea monarhiei constitutionale.
Personal, nu sunt monarhist, prefer o republica,desi am un mare respect pentru regele Mihai si rolul pe care la avut in istoria nefericita a romaniei in anii '40.
Deci rumm , tu ce zici? daca isi iubeste tara ar trebui sa accepte sa redevina seful statului sau invers? ;)
#616448 (raspuns la: #616446) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de proletaru la: 30/06/2011 12:14:01
problema nu e MS Regele Mihai ci acest car(p)maci care se crede pe o barca si nu intelege de ce noi nu vrem sa ne scufundam odata cu el. la fel ca in cazul lui Ceausescu, personajul Basescu are convingerea ca e providential, ca are o misiune transcedentala de a izbavi neamul asta si e dispus sa se sacrifice pentru acesta "misiune" impreuna cu tot restul tarii.
cum spuneau unii intr-un talk-show, nenea asta confunda tara cu propriul vapor in care el da ordine iar restul executa.

prim iesirea legata de regalitate, si-a pus si mai mult in evidenta atat lipsa culturii (care in familia lui pare sa nu existe) dar cred ca a facut si un mare serviciu imens Casei Regale. MS are ocazia sa-si recupereze trecutul in perceptia colectiva si poate o sansa de a ajunge in primele linii ale politicii.
#616449 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de INSULA ALTUIA la: 30/06/2011 19:04:29
In plus, problema aici nu este a regelui ci a presedintelui jucator/jucaus care deverseaza pe gura dupa cum ii vine.

corect!
#616454 (raspuns la: #616444) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
RSI - de rumm la: 01/07/2011 12:33:15
parerea mea cu dragostea lui pentru Ro e formata de foarte mult timp. personal cred ca-l doare in slap de poporul roman, cu atat mai mult de tara. dar e doar parere proprie, poate fi gresita.

nu vad niciun motiv pentru care i se poate imputa vreo vina in anii '40, era prea fraged si probabil paralel cu politica acelor vremuri. implicit nu vad nici merite, din aceleasi motive.

vad o gramada de mesaje pe network-uri cu privire la problema reinstaurarii, de aici chestia cu tam-tam-ul.

io sunt tot republican ca si tine, ma doare faptul ca datorita guvernarii dezastroase a Romaniei in ultimii ani, monarhia, condusa de oameni care n-au prea nimic in comun cu tara asta, ar fi ultima solutie...
#616479 (raspuns la: #616448) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rumm - de RSI la: 01/07/2011 12:47:51
de acord cu tine in majoritatea punctelor, cu exceptia celor privitoare la regele Mihai. In timpul guvernarilor legionare si militare nu a avut puterea politica si nu a putut face ceva pana in 1944 cand l-a rasturnat pe Antonescu si a scos tara din alianta cu puterile Axei. Rezultatul a fost benefic pentru Romania. Ulterior a facut tot ce s-a putut pentru a bloca acapararea puterii de catre comunisti, zarurile erau aruncate. Ca exemplu, poti juca foarte bine carti dar nu poti realiza mare lucru cu o mana foarte proasta.
#616483 (raspuns la: #616479) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Semnalez - de Tot Areal la: 05/07/2011 14:57:13
pe aceasta tema si aticolul lui C.T.Popescu din "Gandul" de azi:
Boala lui Erostat
http://www.gandul.info/puterea-gandului/boala-lui-erostrat-8377584


#616687 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rumm - de RSI la: 01/07/2011 12:47:51 - de om la: 05/07/2011 17:28:22
In timpul guvernarilor legionare si militare nu a avut puterea politica si nu a putut face ceva pana in 1944 cand l-a rasturnat pe Antonescu si a scos tara din alianta cu puterile Axei. = o marioneta nu are putere politica, cel mult se intoarce ca la bordel pe toate partile ca sa supravietuiasca!
Puterea politica din WWII era amortita de succesurile adevaratei puteri politice din 1877-'78 sau 1916 cand au IMPUS regelui tarii si apoi comunitatii internationale.
Astia (nb, politicienii din WWII) nu si-au asumat nicio responsabilitate si s-au dus cu valul maraind pe la colturi. Normal ca atunci cand au dat rusii peste ei s-au FOLOSIT de presiunea frontului rusesc ca sa dea boshevicilor un tap ispasitor (nb, Antonescu) sperand ca vor scapa ...wrong...rusii le-au tras-o si lor intr-un mod logic: cand de tampit sa fii sa nu vezi ca monarhia si comunismul nu sunt compatibile...sa nu mai vorbim de ex crude (uciderea familiei tarului).
DPMDV, ex-regele Mihai a scapat cu viata datorita loialitatii armatei romane care inca mai putea pune mici probleme rusilor in caz de revolta generala -rusii nu-si mai permiteau inca un Katyn-...iar ei (nb, rusii) aveau nevoie de liniste ca sa-i omoare pe luptatorii din munti (majoritatea fosti ostasi)...sa se ocupe de intelectuali si tarani :((

Concluzia, ex-regele NU A AVUT NICIODATA PUTERE POLITICA, doar s-a lasat dus de evenimente sperand sa iasa la suprafata...bleah i-a reusit PERFECT (felicitari;)...decat sa fie un erou mort, mai bine un batranel cu mosii si palate pt plozii lui (chiar si dupa cateva zeci de ani;)

Rezultatul a fost benefic pentru Romania.= intre secera si nicolava trebuie sa fii optimist sa spui BENEFIC, mai ales ca apoi a existat un CANAL, AIUD, etc :(((

Ulterior a facut tot ce s-a putut pentru a bloca acapararea puterii de catre comunisti, zarurile erau aruncate. = este gluma, nu?
Istoria ar fi spus ca ulterior s-a agata cu unghiile si dintii pt supravietuire intr-un sistem comunist DEJA instalat chiar de el, ex-regele Mihai cand a facut lovitura de palat. Dpmdv, daca la aceea lovitura de palat nu implica comunisti, ar fi avut MULT mai multa simpatie in randul maselor (si istoriei)...dar ...s-ar fi pus rau cu rusii care l-ar fi putut sacrifica pt tara romaneasca...si asta nu se face la "hohentzoleri" :))))))))))))))))
#616689 (raspuns la: #616483) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...