te provoaca sa gandesti
Stiati de Moara de hartie? Nici eu nu stiu prea multe, am auzit la radio un interviu cu cei care au pus la cale aceasta intreprindere si am gasit apoi pe net site-ul lor. Aici e multa pasiune, creativitate, idei, dar si oameni care asteapta atat materie prima, cat si oameni cu idei.
"Moara de hârtie este un loc magic unde frumosul prinde viaţă. Ideea ne-a venit din pasiune pentru frumos, tradiţie, natural. Am descoperit ce minuni pot ieşi din/cu/pe hârtie şi ne-am hotărât să nu le ţinem doar pentru noi. Am observat că hârtia este foarte generoasă dacă ai deschiderea, răbdarea, priceperea să o transformi din ceva frumos în ceva extraordinar, fie că este vorba de o felicitare, un album de fotografii sau o carte. Şi pentru că hârtia folosită de noi este o hârtie specială, care a prins viaţă in mâinile noastre, ne place să spunem că hârtia noastră are suflet. Dincolo de manufacturarea hârtiei, ne căznim să tipărim manual cu litere mobile şi cu clişee. Aşa cum făcea, acum mai mult de jumătate de mileniu, Gutenberg. Nu veţi găsi la noi imprimare multicoloră pe hârtie lucioasă ci o hârtie în care literele şi-au lăsat, la propriu, forma. Hârtia şi foile tipărite fac casă bună în cărţile şi agendele legate de noi. Haideţi alături de noi să transformăm fiecare obiect din/pe/cu hârtie în cea mai preţioasă şi sensibilă surpriză pentru noi şi pentru cei dragi! Călătoria de-abia începe!" http://moaradehartie.ro/ Rasfoiti site-ul, este interesant si ingenios realizat.
comentarii (17):
***
- de
Baby Mititelu
la: 18/07/2011 08:19:09
Mercic, sc, am intrat, am vazut, mi-a placut. Ma intereseaza hartia! :)
#617155
comenteaza . modifica .
semnaleaza adminului
.
blocheaza userul
***
- de
bybya
la: 18/07/2011 09:48:36
bravo lor:)...iar denumirea va atrage multi curiosi...probabil sunt la inceput de drum...oricum, dupa parerea mea, trebuie sa lucreze mai mult la finisaje...chiar, cine le va purta?
***
- de
Daniel Racovitan
la: 18/07/2011 11:25:11
o agenda manufacturata integral ca pe vremea lu' Guttenberg, cu 30 de pagini de hârtie cu iarba sau cu petale de trandafir si legata manual cu fir coptic, in piele întoarsă de căprioară sprințară din munții Bihorului... (ma rog, remarc ca petalele au fost maruntite "manual" in blender, mais passons)
pentru cine e amator si isi permite, e un business interesant cu nișă restransa, in care suportul e mai important decat continutul in sine, in care hartia e creatia in sine care trebuie apreciata
sc
- de
INSULA ALTUIA
la: 18/07/2011 11:47:37
ingeniosi,mi au placut invitatiile la nunta,trebuie imaginatie si rabdare,interesant...
bybya
- de
zaraza sc
la: 18/07/2011 12:11:50
Intr-adevar, am citit pe acolo ca deschiderea oficiala e in vara asta. La radio au spus ca se poate face si mobila. La cate carti mi-au ramas dupa tata, m-ar interesa...
Au si pagina de facebook. http://www.facebook.com/pages/moara-de-hartie/372997221393 Si acolo mai este o trimitere catre o pagina, "Da o sansa cartilor" http://www.facebook.com/pages/D%C4%83-o-%C5%9Fans%C4%83-c%C4%83r%C5%A3ilor/180541038648880 unde scrie "Pentru ca prea multi oameni se descotorosesc de carti aruncandu-le, noi vrem sa le acordam o sansa suplimentara. Daca si dvs aveti in casa carti pe care doriti sa le donati, va rugam sa ne sunati la 0724229024, sau sa ne scrieti la sansacartilor@gmail.com"
Daniel
- de
zaraza sc
la: 18/07/2011 12:13:42
Agendele sunt o mica parte din ce se poate face. La radio au spus ca gama de produse este practic infinita, depinzand de imaginatia omului. :)
sc
- de
Baby Mititelu
la: 18/07/2011 12:59:41
I-am gasit pe fb si am si carti de donat...Multam!
***
- de
Daniel Racovitan
la: 18/07/2011 13:42:43
Modificat la: 18/07/2011 13:45:19
mobila din carton se gaseste de cumparat si prin Franta, numai ca nu prea prinde la public
arata cheap, si ideea in sine duce cu gandul la homeleshi :)
Daniel
- de
zaraza sc
la: 18/07/2011 14:26:28
Modificat la: 18/07/2011 14:27:35
Nu stiu cum arata mobila lor. Romanii sunt mai inventivi!
Nu trebuie neaparat sa arate "bine". Nu cred ca ne trebuie mobila scumpa ca sa ne simtim bine. Trebuie asezata la locul ei, acolo unde merge. Oamenii astia fac ceva cu pasiune si e ceva pentru Romania! In fond, nici nu stiu ce lucruri pe care pui cristale Swarowski si cica-s scumpe (lucrurile), nu inseamna mai mult decat un fotoliu de carton pentru mine. (ca de fotoliu ziceau la radio)
***
- de
ionbarb
la: 18/07/2011 16:53:55
Am vizitat site-ul, mi-a placut. Dar vizita m-a inspirat sa caut o istorie a fabricatiei hartiei si sa aflu ca de fapt ea a fost inventata de chinezi. Tot chinezii cat si coreenii au inventat tiparul. Insa dupa inventia tiparului lui Gutenberg in Europa s-a produs o adevarata explozie informationala. Cererea pe piata a unor cantitati de hartie din ce in ce mai mari a crescut vertiginos de-a lungul secolelor. Inclin sa cred totusi ca in conditiile Internetului de azi cererea de hartie s-a mai redus odata cu aparitia asa numitelor "paperless offices".
***
- de
Daniel Racovitan
la: 18/07/2011 18:34:25
Modificat la: 18/07/2011 18:35:39
genul asta de produse sunt mai mult moft, cu atat mai mult in conditiile in care hartia tinde sa dispara (societatea se indreapta spre dematerializare)
ar trebui sa urmeze o initiativa gen "invitatii de nunta pe tablite de lut, ca in antichitate, arse manual in cuptor la lemn de stejar" sau "agenda de birou pe rulou de papirus de 5 metri, lucrat manual, ca pe vremea egiptenilor" :)
ionbarb
- de
zaraza sc
la: 19/07/2011 09:10:57
Eu inclin sa cred ca ceea ce s-a redus pe o parte, a crescut odata cu scoaterea la imprimanta. Plus deseuri, rebuturi, plus n-spe copii de acte, planse A4, A3, A2, A1. A crescut volumul de informatie, acum manipulam informatii din Australia, Asia, care inainte nu existau in Europa decat dupa o vreme si ajungeau stirile mai importante.
Daniel
- de
zaraza sc
la: 19/07/2011 09:17:35
Poate o sa avem panouri publicitare pe strada pe tablite de lut. ;)
N-am nimic impotriva progresului, dematerializarii, daca: 1. Oamenii n-ar avea nevoie sa creeze, sa isi puna imaginatia la treaba, in orice directie. 2. Nu ne-am confrunta cu probleme de sanatate mintala, stres excesiv etc. Aceasta tehnologizare nu face totdeauna casa buna cu sufletul omului. Avem nevoie de o relatie profunda cu natura, avem nevoie sa intelegem ce se intampla in jurul nostru si cu noi, de ce dupa atatea razboaie nu ne-am invatat minte. Trebuie sa invatam cum sa traim de la vechile civilizatii si de aceea nu trebuie sa dispara ceea ce ne aminteste de ele.
zaraza sc
- de
ionbarb
la: 19/07/2011 14:19:59
Mi-e greu sa cred ca cererea de hartie va mai creste asa de mult in viitorul indepartat...E suficient sa ma uit putin la istoria tehnologiilor de tiparire a ziarelor, revistelor si cartilor si sa vad ca astazi aproape niciuna din aceste surse de informare nu se mai tipareste fara a avea in prealabil un format electronic. Exista astazi tot felul de dispozitive de imprimare si plottare prin care informatia este transferata din calculator pe hartie si, viceversa, tot felul de dispozitive de scannare prin care informatia este transferata de pe hartie in calculator. Da, este mult mai comoda rasfoirea traditionala fata de browsing-ul, zooming-ul si scrolling-ul cu mouse-ul pe ecran sau cu degetul pe ecranele senzitive, dar mai poate fi ea convenabila pentru unii? Imi place sa cred in plus ca marile biblioteci ale lumii sa-si migreze incet dar sigur intreg continutul de carti, ziare si reviste in format electronic, asa incat accesul la scrierile vechi si foarte vechi sa fie posibil pe net oricarui utilizator.
***
- de
Daniel Racovitan
la: 19/07/2011 15:06:10
Modificat la: 19/07/2011 15:07:05
"Imi place sa cred in plus ca marile biblioteci ale lumii sa-si migreze incet dar sigur intreg continutul de carti, ziare si reviste in format electronic, asa incat accesul la scrierile vechi si foarte vechi sa fie posibil pe net oricarui utilizator."
+1 multe au inceput deja sa isi digitalizeze fondurile si sa le puna online
***
- de
zaraza
la: 19/07/2011 21:26:03
"invitatii de nunta pe tablite de lut, ca in antichitate, arse manual in cuptor la lemn de stejar"
o idee interesanta! :)
***
- de
Baby Mititelu
la: 21/06/2012 15:40:28
Foarte frumoasi sunt oamenii acestia, romanii acestia! Le gasiti toti pasii pe fb, iata ca va transcriu un mesaj la intamplare...Am dat acum peste una dintre ultimele impresii primite de la vizitatorii noștri. Ne-a bucurat sufletul. :)
"Am fost la COMANA în luna lui FLORAR., atunci când salcâmii înfloresc, şi am gasit acolo un colţ de Romanie „ALTFEL”. Un loc unde doi oameni sa ambiţionează să ne arate că putem trăi mai puţin complicat. Acolo, la MOARA DE HÂRTIE, am văzut că se poate trăi încercând să-ţi urmezi visul, că merită să te lupti pentru a-l urma. Desigur că cei de acolo au avut şi au obstacole de întâmpinat. Dar important este că noi, vizitatorii morii, nu vedem decât zâmbetul gazdelor şi căldura cu care îşi primesc vizitatorii. MOARA DE HÂRTIE, pe lângă un excelent exemplu didactic, oferă şi un exemplu de comportament. Este o moară specială, una facută cu sufletul. În încheiere, mie nu îmi rămâne decât să urez morăriţei şi morarului să ne toarcă în continuare dorurile, cu fuioarele ospitalităţii, spre bucuria sufletelor noastre." Carmen Pavăl Like! :)
|
![]() ![]() cautari recente
"va ure"
"cum se desparte in silabe alexandru" "cuvinte inrudite cu inalt" "frumusetia si tristetia intr-un tinut instrainat" "casanova" "pacea eterna" "urare muncitor prefectura buc 2010" "dialog intre 2 prsoane care nu au acelasi referent" "sar fi nascut" "despartirea cuvantului muntii in silabe" "propria sau propia-i" "breiner" "cel mai batran copac din lume" "cuc la plural" "Ingrasa porcul in ajun" "aduceti" "fisa tehnologica prajitura sah" "vorbe alese" "o poza de aui semenic e eugenia" "Lucrurile nu prea sunt la locul lor pe plaiurile mioritice e adevarat dar de curiozitate" "Un om se urcă într-un plop La un moment dat pică se impiedica" "Antonia I got you" "formele de plural a cuvantului autobuz" "Pestera sens conotativ" "cuscra" "Moby" "ma cert cu tine" "luna lui marte" "descriere vara" "sa mergi frumos de grigore vieru" mai multe... linkuri de la Ghidoo:
|