-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Maramureşul a înfiinţat Moldova, nu Rusia!


de Stefan Doru Dancus la: 10/08/2011 21:36:03
taguri: Salonul 
voteaza:

Evident, un cretin încălţat ca Serghei Markov, deputat al Dumei de stat ruseşti, nu putea să dea în alte străchini decât în cele româneşti (care, dacă sunt din lemn şi sunt sparte, se transformă în cuţite).
Spaima că Basarabia s-ar putea lipi de România (în contextual noilor mişcări geopolitice şi strategice ale Europei şi Americii) a isterizat “poporul conlocuitor” ce comandă ţara numită Rusia (pentru că rusul de rând nu mai are chef de violenţe şi războaie fabricate “de sus”).
Markov acesta, pus de alţi dobitoci cu funcţii mai mari, desigur, emite următoarea incredibilă axiomă (despre România): “Această ţară există graţie faptului că mii de soldaţi de-ai noştri au eliberat-o de sub jugul otoman. Cum poate să se întoarcă împotriva celui care a creat-o, care i-a făcut bine? Istoric, Rusia este tatăl României". E democraţie – putem spune orice, dar orice axiomă trebuie demonstrată mai întâi.
Delirul acestuia nu se opreşte aici, dar cititorii mei ştiu din alte surse media ce a mai spus împotriva istoriei universale, nu naţionale (adică istoria noastră).
Dar să revenim la istoria noastră: cine a creat Moldova, până la urmă? Nu Dragoş Vodă, care urmărind un zimbru, a ajuns în acea “Moldovă” nelocuită de nimeni (şi unde a lăsat un pâlc de oşteni, pentru a-şi lărgi proprietatea?); nu s-au izbit oştenii aceia de urdiile tătare şi au cerut ajutor voievodului? N-a întărit acesta graniţa aceea atunci?
Ei, acum e rândul meu să afirm: maramureşenii au fondat Moldova. Dragoş Vodă a plecat din Maramureş în fabuloasa lui vânătoare. În consecinţă – Mihai Eminescu este un produs al Maramureşului, nu al “republicii” Moldova de la Chişinău.
Mă înţeleg perfect în limba noastră cu scriitorul Leo Butnaru, de exemplu (eu fiind maramureşean) în timp ce românul de pe stradă se uită la noi cu gura căscată, neştiind ce spunem. Cum explicăm, ştiinţific sau istoric, acest fapt?
Markove, treci la colţ, prostănacule!, vorba lui Iliescu – râde lumea de tine bre prostovane, care zici că ai salvat România de otomani! Alianţele făcute de Petru Rareş sau Dimitrie Cantemir cu ţarii ruşi au expirat de mult! Pleacă în cuşca ta repede, până nu se debarasează ai tăi de tine, că ştii cum o fac: mortul nu mai deschide gura!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (9):


Stefan Doru Dancus - de amari la: 10/08/2011 21:47:21
Ati vazut cumva cum arata,ce cuprinde programa de istorie a fratilor moldveni?Poate ca mirarea si indignarea nu ar mai fi asa de mare cu privire la izvorul acestei idei/afirmatii.

Care unire?Nu avem destule bele sau ne prisosesc si altele?

Na,traii ca s-o aud si pe asta!Nu e destul ca ungurii isi revendica intaietatea-n Ardeal!??Oare bulgarii sau sarbii nu vor si ei cate o provincie ramaneasca sau nu le trece prin minte sa zica ca au fost pe meleagurile noastre inainte de a ne forma ca popor?

#618720 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Amari... - de Stefan Doru Dancus la: 11/08/2011 00:33:11
...e vorba aici de altceva. Unde nu-i foc, nu iese fum. Undeva, la "înaltele niveluri" şi "succesuri" - se pune problema ca Basarabia să revină sub administraţia noastră. De aia o sărit deputatu' ăla în sus (pus de alţii), da' ăsta e numai începutul împărţirii teritoriale. Crezi că treaba cu "regionalizarea" aruncată pe primele pagini ale ziarelor e doar o ipoteză?
#618724 (raspuns la: #618720) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de rumm la: 11/08/2011 17:38:18
mi se pare insa ca dragostea noastra pentru basarabeni nu-i reciproca. chiar de vorghiesc cam aceeasi limba. probabil ca propaganda si spalatul pe creier timp de cateva decenii a dat rezultate.

din pacate chiar si generatia foarte tanara (20-25 ani ) aplica aceeasi lozinca. "noi suntem moldoveni, nu romani". bun, ramaneti asa, zic eu.

in cel mai bun caz vreo cateva sute de mii au insfacat cetatenia romana ca sa emigreze bine-mersi prin occident fara restrictii. cam asta este, deocamdata.
#618746 (raspuns la: #618724) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rumm - de Baby Mititelu la: 11/08/2011 17:48:08
O multime de familii tinere de romani in Italia, copii nascuti aici...Crezi ca peste douazeci de ani vor spune ca sunt romani? Ma indoiesc...
#618748 (raspuns la: #618746) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
baby - de rumm la: 11/08/2011 17:52:44
sigur ca sunt italieni.

mi se pare insa dificil de comparat situatia, cultura si limba diferita fiind la mijloc...

adica Italia n-a fost nicicand anexa Romaniei. Sau invers. :))). deocamdata... :)))
#618751 (raspuns la: #618748) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
rumm - de Baby Mititelu la: 11/08/2011 17:55:08
Stiu ca e fortata comparatia dar voiam sa subliniez ideea ca radacina nationala se poate uita, in timp.
#618752 (raspuns la: #618751) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nici... - de Stefan Doru Dancus la: 11/08/2011 19:27:52
...eu n-aş vrea să-mi vină pe cap basarabenii. Economia lor e la pământ, nu ca a noastră, care mai are o gură de aer. Cazul celor 2 Germanii e elocvent, dar acolo nu eras vorba de o ţară în criză (noi), care să ia o alta sub oblăduire (seacă de tot la capitolul economie).
#618753 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Domnule Dancus - de INSULA ALTUIA la: 11/08/2011 19:41:54 Modificat la: 11/08/2011 19:43:20
cu iertare sa-mifie dar eu am fost acolo si o duceau mult mai bine sub imperiul rusesc,erau falosi ca sunt moldoveni,iar daca aveti impresia ca economia lor e mai slaba ca a noastra va inselati.
Dara exact asta ne lipsea de la regionalizarea tarii lui basescu ,stapinul inelelor :(
Vai si amar:(
#618754 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Stefan Doru Dancus - de amari la: 18/08/2011 00:02:12
Nimic nu e intamplator si nici vorbe aruncate la intamplare.
Desigur,de la dorinte s-a trecut la vorbe si-s pe drumul faptelor.
Eu raman totusi la parerea mea ca nu avem castig pozitiv prin alipirea/anexarea Moldovei.Iar de se va face ne va fi cu mult mai rau decat le e nemtilor acum.URSS a rezistat si functionat tocmai pentru ca tarile-i componente erau specializate fiecare doar pe cate o ramura-doua a economiei.La drept vorbind foste teritorii romanesti mai sunt si sub actuala Ucraina.
#618915 (raspuns la: #618724) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...