Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

pe sarite


de Homo Stultus la: 16/08/2011 19:10:23
rezumat: exercitiu de vocabular
taguri: Diverse 
voteaza:
Era înainte de arşiţă. Mă uitam bucuros la proaspătul pachet de Snagov, cumpărat cu banii pe care tata mi i-a împrumutat (fără să ştie). Barbarossa trecea pe drum în căruţa lui. Căruţa avea roţi de Dacie şi se mândea cu o tracţiune impresionantă de aproape un cal. Omologarea am dat-o împreună cu Alifie - categoria mârţoagă. Pe spatele căruţei era pictat cu litere mari “BENVEU”. Asta ca să ştie ăia de cască gura că e un vehicul de elită.

În fiecare dimineaţă îl aşteptam pe Alifie să vină cu sticla de cafea. (Sticla era de fapt o ploscă pe care tat-su o folosea la nunţi când era cumnat de mână. Poate de aia cafeaua noastră avea iz de ţuică. Nu ne deranja, ne consolam cu ideea că şi ţuica pe care o dădea la nunţi avea iz de cafea.)

Pe urmă, ne pitulam în vie să o bem la o ţigară. Cafeaua, bre! Alifie întârzia mereu, pentru că mă-sa avea apucături de cucoană. Se trezea când trecea trenul de zece. El, săracul, era consemnat la domiciliu până pe la zece jumate.

Ciordisem doi tutuci din magazie ca să avem scaune. În felul nostru, eram fuduli şi nu se cădea să ne hodinim în ţărână. Cum nu stăteam prea bine cu biştarii, iar cafeaua o biruiam repede, ne vedeam obligaţi să apelăm la apa rece, bună şi gratuită pe care o aduceam de la un ştiubei ctitorit în amintirea cine ştie cărui răposat.

În vie, la umbra nucului, având ca fundal pentru încântarea felinarelor cumpăna unui bunar, ne plănuiam nopţile cu hărnicie. (Nu ştiu cum se face că de fiecare dată când plănuiam câte o răfuială cu vrăjmaşii, răfuială pe care urma să o tranşăm în folosul nostru, acasă ajungeam tot cu ochii negri. Mama se şi mira. “Mă, eu te-am făcut cu ochi căprui, cum de ai acum ochi negri?” Ce puteam să-i zic? Mamele nu ştiu că dacă te uiţi la anumite fete, ochii îşi pot schimba, subit şi temporar, culoarea.)

Venise timpul să înflorească sânzienele. Trebuia să plănuim ceva cu prilejul ăsta. În urma parlamentărilor din vie, am legat un şiret de adidas “la Tei”, semn că în noaptea aceea toţi erau invitaţi să ia dealurile cu asalt.

Spre seară, “mi s-a făcut somn” devreme. Când am ajuns la locul de întâlnire, eram doar cinci. Restul or fi avut lucruri mai bune de făcut. Să bântui noaptea pe coclauri nu e chiar o fericire vrednică de dorit.

Suflând ca nişte foci şi cu sufletul rămas pe undeva prin şomârdoale, am reuşit să ajungem la nişte porumbari unde creşteau şi buruienile pe care venisem să le vedem înflorind. Spre dezamăgirea noastră, se pare că sânzienele nu se uită în “călindar”. Înfloriseră deja. Alifie era să îmi spargă bostanul pe care, plin de infatuare, îl numeam cap. “Tu şi ideile tale tembele. Am donat sânge la toţi rugii de pomană.”

În caz că nu îl cunoaşteţi pe Alifie, trebuie să vă spun că, deşi e aprig la mânie, îi trece repede. Ştiu asta de când ne-am caftit în clasa întâi. Eram colegi de bancă. Să mă împuşti, dar nu mai ţin minte din ce ne-am luat la harţă. Ne-a ţinut supărarea până am ajuns acasă şi ne-au pus ai noştri să facem temele. Mărturisesc că ne era drag să împlinim treaba asta, cum îţi sunt dragi izmenele pe timpul verii. S-a întâmplat că am tulit-o împreună, trecând peste râcă în faţa asupritorului comun.

Acum era probabil supărat pe mărăcini şi îşi vărsa năduful pe mine.

În dezamăgirea generală, printre vociferări, ne-a pălit aroma florilor. E drept că nu venisem pentru asta; era un premiu de consolare neaşteptat. Parcă nici nu îţi venea să spurci aerul ăla încărcat cu fumul de ţigară.

Fără încheiere.

O târlă de greşeli.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


Homo Stultus - de amari la: 17/08/2011 21:07:30
fara incheiere dar cu...continuare,asa-i?
#618906 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pofta de tigare - de beatlemaniacul la: 18/08/2011 17:52:19
interesant, mi s-a facut o pofta de tigare ...
#618925 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: