-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Jurnalul Raului de Lucian Mares - fragmente


de morgothya la: 20/09/2011 23:18:53
rezumat: *
voteaza:
Cateva fragmente din "Jurnalul Raului" de Lucian Mares (Herg Benet, 2011) - o carte care poate schimba mentalitati si care taie adanc in carne vie. Un roman ce ar trebui ocolit de cei slabi de inger si conformisti!

"Toată viaţa învăţăm să purtăm măşti până când măştile încep să ne poarte pe noi.

Simt că redevin un imbecil cu pretenţii false şi speranţe împrumutate, un paria cu tichie de bufon.

*

De când se nasc, oamenii sunt învăţaţi să se supună, sunt dresaţi să accepte ordinea mincinoasă dinainte impusă prin înşelătorii, vânzări, crime şi masacre – cunoscute în istorie sub numele de “revoluţii”. Dacă privim atent istoria, de la comuna primitivă până în zilele noastre, nu au existat schimbări majore. Ordinea statală şi minunatele democraţii nu oferă nimic în plus omului, în afară de o tehnologie avansată care permite existenţa unui mai mare număr de indivizi, cât şi o mai mare putere de exterminare a acestor indivizi. Şi confortul – menit să ne adoarmă simţurile. Totodată este cultivată iluzia libertăţii, cu toate că mulţi oameni se nasc sclavi şi singurul lor liber arbitru constă în puterea de a-şi alege stăpânul.

Războaiele au rămas aceleaşi, s-a schimbat doar scara la care acestea au loc dar, în sufletul individului, războiul e acelaşi încă dintotdeauna.
Sclavii au rămas aceiaşi, s-a schimbat doar viziunea lor asupra propriilor vieţi.

Acum sclavii au impresia că sunt liberi. Stau la cozi, cerşindu-şi drepturile. Doar o ştampilă, şi drepturile lor dispar. Nu mai poartă lanţuri de fier, dar totuşi sunt legaţi. Ce libertate există pentru ei? Sunt aruncaţi în viaţă cu impresia că dacă vor munci mult şi bine se vor ridica deasupra celorlalţi. Singura lor dorinţă e cea de a deveni ei înşişi stăpâni de sclavi, dar de dorinţa asta profită cei care sunt desemnaţi să îi conducă.
Ei se zbat de la naştere până la moarte să realizeze ceva. Societatea le zdrobeşte visele şi speranţele înainte de a prinde contur.
La ce te poţi aştepta de la astfel de oameni? Ei nu văd decât o umbră a întunericului, născut din pură răzbunare. De multă vreme şi-au pierdut sufletul, şi-am pierdut umanitatea. Şi-au pierdut-o e mult spus. Fericirea le-a fost furată!

Fericirea le-a fost furată de zbaterile în existenţa unui destin condus de forţe obscure care distrug speranţa în oameni. Nu suntem Somalia, şi nici o rezervaţie de indieni beţi. Totuşi generaţii au fost duse de nas. De ce?
Şi de ce să iertăm? Pe recidivişti nici Dumnezeu nu-i iartă.
Vampirii se hrănesc cu speranţele oamenilor în timp ce viaţa acestora arde ca o lumânare. Unii au totul cât timp unii nu au nimic. Nici măcar viaţa care li se scurge în pământ, nici măcar transpiraţia în care se îneacă şi al cărei gust amar au să îl simtă până în clipa morţii nu este a lor.
Nenorociţii care conduc cu o stupidă orbire lucrurile spre binele lor direct şi personal, cât şi al familiilor lor, ar trebui să se gândească la generaţia războinică şi nesatisfăcută care se naşte din orgiile desfrânării lor, şi să se teamă de pe acum pentru anii întunecaţi ce vor urma.
E o ameninţare ce nu vine doar din sufletul meu. E un urlet al vidului care se deschide în toţi ceilalţi oameni ale căror destine au fost furate. Instinctele de luptă trebuie ascultate. E ceva din adâncul sufletului nostru, o zestre de mii de generaţii care ne îndeamnă la luptă.
Cea mai mare crimă este să furi cuiva destinul.

*

Mai apoi femeile văd în furtunile mele interioare ceva greşit. Îmi spun ele – trebuie să te regăseşti pe tine, şi abia apoi să cauţi pe altcineva ca partener.
Câtă lipsă de perspectivă!
Dacă un bărbat se regăseşte pe el însuşi, ce nevoie ar mai avea de ele?
Şi la urma urmei nu eu sunt cel care a cerut sufletul. Eu le doream doar trupul, dar ele nu erau pregătite să mi-l ofere, decât dacă eu le ofeream sufletul. Ce nevoie au ele de sufletul unui bărbat? La urma urmei, nu eu sunt cel ce trebuie să mă regăsesc. Nu eu sunt cel ce trăieşte în dezechilibru. Şi, mai apoi, cu minciuni şi promisiuni poţi obţine orice de la oricine.

*

Sunt proşti cei care cred că femeile sunt “doamne”.
Pentru a fi pe deplin fericită, o femeie trebuie ţinută într-o cuşcă şi chinuită zilnic.

Trebuie criticată pentru tot ce face, trebuie plesnită des şi hrănită asemeni unui câine. Nu trebuie încurajată niciodată, iar sexul cu ea trebuie să fie cât mai bestial, cât mai feroce, şi să se apropie cât mai mult de primitivismul barbar, de masculul alfa-dominant.
Femeile nu ştiu cu adevărat ce vor, şi habar n-au că aceste lucruri le-ar face deosebit de fericite. Acestea le-ar oferi tot ceea ce ele îşi doresc. Securitate, stabilitate, echilibru, linişte sufletească. Femeilor le place sfâşierea… pe care o interpretează ca pe o tristeţe tandră. De asta nu reuşesc să fie ele fericite.

Câteodată am impresia că toate gagicile sunt virgine. Am făcut sex cu o tipă zilele trecute şi încă nu pot să-mi scot ideea asta din cap. De ce, de fiecare dată când o fac cu o tipă prima dată, am impresia că ea e virgină? Probabil le doare sincer dar eu cred că ele mimează virginitatea. Nu ştiu ce avantaj încearcă să obţină din asta.

Mie personal mi se pare scârbos."

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (29):


ce tristete! - de zaraza la: 20/09/2011 23:28:31
un putzoi care isi inchipuie ca a inventat nihilismul si machismul. ah, si teoria conspiratiei!

o carte care poate schimba mentalitati si care taie adanc in carne vie. Un roman ce ar trebui ocolit de cei slabi de inger si conformisti!

da, clar mi-a schimbat mentalitatea! jesus, voi va auziti ce emiteti?
#621596 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morgothya, - de PROUDFRECKLED la: 20/09/2011 23:36:48
unde-i Mares asta sa-i tatuam si lui pe cur una si alta? :)

ma intreb, oare tu chiar vorbesti serios?!
#621600 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de morgothya la: 20/09/2011 23:40:13
tocmai citeam pe aici pe cafenea, adineauri, si am vazut ca ti-a facut baiatul ala (Molloy, if i'm guessing right) un portret destul de fidel :) e drept, poate putin cam dur si nepoliticos, dar... e in mare parte si impresia pe care mi-am facut-o eu, citindu-ti comentariile.

si nu numai eu. pentru ca replicile tale sunt destul de transparente. si multe, prea multe... :)

NU inteleg de ce simti ca un fragment LITERAR te ataca pe tine personal si esti asa de inversunata comentandu-l.

...daca tot continui sa debitezi clisee peste clisee, prejudecati peste prejudecati, dovedesti superficialitate si lipsa de empatie, nu stii de unde sa apuci un text literar - who's to blame?

ce emitem noi, stim prea bine. trust us ;)
#621601 (raspuns la: #621596) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de morgothya la: 20/09/2011 23:43:30
a, da! si mie se pare foarte interesant cum tu, zaraza, iti permiti sa-l etichetezi pe cineva ca "PUTZOI", pe baza unui TEXT LITERAR, dar altfel te dai ranita cand cineva - chipurile! - te jigneste, aratandu-ti niste defecte care se reflecta cat se poate de clar din comentariile tale. care comentarii (lucru important!) nu-s literatura. deci n-au nici macar scuza asta.
#621602 (raspuns la: #621600) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proud - de morgothya la: 20/09/2011 23:44:57
posibil sa fie deja tatuat :D
#621603 (raspuns la: #621601) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morgothya - de zaraza la: 20/09/2011 23:47:58 Modificat la: 21/09/2011 00:00:46
nu ai pus fragmentul aici ca sa fie comentat? atunci ptr ce l-ai pus? ah, ca sa cumparam cartea fara comentarii, right? :)

fragmentul nu ma ataca in niciun fel, mi se pare doar cumplit de stupid. si da, ma irita critica ultraelogioasa la asa o stupizenie. parca omul s-a nascut ieri si dupa ce a citit abecedarul, s-a apucat de literatura. na, nu-i vina lui, toti avem vise, dar nu pricep ce-i in capul editurii si in ultima instanta, ce-i in capul tau!

cat despre molloy, parerea mea despre el e cat se poate de clara si ireversibila: e un prost, frustrat probabil pentru ca toata lumea isi da seama din prima cat e de neajutorat. nu-mi spune ca te identifici cu el, s-ar putea sa te cred!
#621605 (raspuns la: #621601) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
n-ai inteles - de zaraza la: 20/09/2011 23:53:16 Modificat la: 20/09/2011 23:54:48
eu nu pot fi ranita de un om pe care-l consider saracut cu duhul. dar pot fi agresata de unul ca el si consider ca ar trebui sa-si asume agresiunile. daca el nu o face - evident, e prea las pentru asta - singura solutie ca sa-l invat minte, e sa-l expun public. simplu.
#621610 (raspuns la: #621602) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza - de morgothya la: 20/09/2011 23:59:41
am inteles :)
legat de fragment, evident, e logic sa apara comentarii sub un text postat; totusi, din pacate apar prea repede si etichetarile, pe urma jignirile si tot asa.
eu cred in continuare ca Jurnalul Raului poate schimba mentalitati. dar trebuie citita pe indelete, integral si cu o oarecare deschidere, empatie. o parere, doar :)
#621613 (raspuns la: #621610) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Poate schimba... - de monte_oro la: 21/09/2011 00:10:42
mentalitati...la publicul de douajde ani...de acord...dupa cum si Justin Bieber poate...sau cum ii spune...jocul ala..warcraft, parca... dar aerul permanent de castel bantuit... vampirizat... si toata cohorta de simbolistica desprinsa din vesnicul Satan...cu forma lui mai romantios-literara...Dracula.. zau ca merge cu un vin rosu, dar nu cu literatura schimbatoare... de mentalitati. Voi va aruncati intr-un soi de intuneric...cu aerul oamenilor ce stiti deja pe de rost....lumina... Starea de turma, de efect si nu de cauza a propriei vieti...pot fi schimbate nitel si altfel.. in primul rand, nu prin atmosfere de pisici golite de sange si invocatii catre Nefartatu...;) Mizati numa pe negru...in schimbare...aci e buba majora...
#621618 (raspuns la: #621613) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morgothya - de zaraza la: 21/09/2011 00:10:54
Sunt proşti cei care cred că femeile sunt “doamne”.
Pentru a fi pe deplin fericită, o femeie trebuie ţinută într-o cuşcă şi chinuită zilnic.

Trebuie criticată pentru tot ce face, trebuie plesnită des şi hrănită asemeni unui câine. Nu trebuie încurajată niciodată, iar sexul cu ea trebuie să fie cât mai bestial, cât mai feroce, şi să se apropie cât mai mult de primitivismul barbar, de masculul alfa-dominant.


deci de unde sa iau eu empatie ca sa apreciez pozitiv fragmentul de mai sus??? n-are baba empatie.

si stii ce-i mai trist? ca undeva, sub tot bla bla-ul asta, intuiesc ca tot ce a scris baietelul asta e doar de show. nici macar nu e devotat vreunei filosofii machiste, n-ar muri in numele nici unui ideal, bun sau rau, nu e in pielea lui nici un macho pur singe. e probabil un amarat cu cosuri, care scrie si el chestii shock, fake-uri shock, mai bine zis, in ideea ca asta "prinde" la publicul contemporan. si-o sa-si vanda cartea unor adolescenti si mai debusolati ca el.

asta-i marea mea tristete, mima asta goala de continut si axata 100% pe marketing.
#621619 (raspuns la: #621613) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Si presupunand... - de monte_oro la: 21/09/2011 00:21:23 Modificat la: 21/09/2011 00:22:27
c-ar schimba mentalitati... in cel fel le-ar schimba... si catre ce s-ar indrepta acele... mentalitati schimbate? Ca individualismul nu s-a nascut ieri... poate numa in cateva cartiere din romania sa nu fi ajuns stirea asta...;) O mare... imensa... insiruire de formule rasbatatorite... golite de miez in ani si ani de "revoltati" contra sistemului, fara sa aiba idee ce ar fi de pus si in loc... in afara de un soi de anarhie cu tendinte schizoid-autiste... ca si formula "cei slabi de inger si conformisti"... de fapt..suna ca o concurenta la OTV, mai degraba... nu a intentie literara care sa duca undeva... spre o oaza... ci oriunde altundeva, fie si mai departe in pustiu, numai ce contesta sa nu mai fie.
#621622 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si mai e o chestie :) - de zaraza la: 21/09/2011 00:30:40
sa proslavesti raul e "the easy way", care de obicei nu te duce prea departe. nu ca as crede ca baiatul asta proslaveste ceva, el scrie pentru o felie de piata, asta mi-e clar. asa cum scrii si tu. pot sa te intreb de ce o faci? de ce nu alegi alta directie, mai ... luminoasa? mi-e greu sa cred ca dincolo de partea comerciala si probabil o oarece defulare temporara, drumul asta chiar te face fericita.
#621623 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Zara - de monte_oro la: 21/09/2011 00:37:29 Modificat la: 21/09/2011 00:40:00
Bey... ce facem aci? jucam la dublu mixt... sau cum?... suntem la wimbledon sa ne inganam pe acelasi "retur"?..:)))Si nu-ti face sperante... Morgo..ca si cativa altii ce procedeaza ca ea... arunca "pe piata" o chestie... raspund...selectiv la cate-un comment... da' sa fie aplicat, nu prea general-filosofic... dupa care pleaca-n fiordurile lor pline de maluri gotice... zicand..."mmmm... i-am interesat si p-astia"...:))
#621624 (raspuns la: #621623) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ah scuze - de zaraza la: 21/09/2011 00:38:54 Modificat la: 21/09/2011 00:39:54
nu te citisem :D.
macar de ne-ar raspunde morgothya!
#621625 (raspuns la: #621624) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zara - de monte_oro la: 21/09/2011 00:41:52
aha... deci acu e momentu adevarului... Nu ma citisesi... :)))Bine ca ai apucat sa citesti cate ceva din Emin... altfel... erai in pericol sa-i rescrii si Luceafarul...da' identic...:)))
#621627 (raspuns la: #621625) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morgo - de Knulp_2 la: 21/09/2011 01:14:12
bai! ca ma scoateti din sarite deja.
criticile sunt inversunate pentru ca laudele sunt preainaltatoare. Nu imi vine sa cred cat de ieftina e publicitatea.

Schimba mentalitati? Ce dracu schimba mentalitati? Ce mentalitati? Cine va credeti? Sunt carti scrise acum 90 de ani care scriu mai mult si mai bine despre ce intuiti (ieftin) voi.

Jesus!

Voi asa o idee naiva aveti despre lume?

Jesus!

Tu, in primul rand, mai mult decat batranul tau tragator, nu cred ca stii pe ce lume te afli. Cu atat mai putin cunosti lumea literara in care pretinzi ca te-ai scalda. Tu ai citit vreodata vreo carte care a schimbat mentalitati? Daca da, chiar crezi ca mediocritatea asta (poate sunt generos) schimba mentalitati?

Nu ai simtul ridicolului chiar deloc?

Sau cumva iar o sa ne bagi cacatul tau de diploma in fata?

dar tot raul spre bine. Poate atitudinea ta conteaza intru argumentarea unei pozitii pe care o am intr-un alt loc cu referire la ce se intampla in tara asta de cacat.
#621628 (raspuns la: #621613) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 21/09/2011 07:48:32
Cateva adevaruri importante spune omul asta! Cand incepe sa vorbeasca despre femeie bate serios campii...s-ar lamuri daca ar citi pe Simmel-vezi o confa de-a lui Molloy! Adica daca eu, barbat, sunt impotent tre' sa bat femeia? :))) Despre virginitate...e clar...cele mai multe femei raman virgine oricat sex ar face, semn ca barbatii nu reusesc sa le dezvirgineze...
#621630 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
PS - de Baby Mititelu la: 21/09/2011 08:25:40
Adevarat, un barbat complet nu are nevoie de o femeie si, deasemenea, o femeie completa nu are nevoie de un barbat. Si...barbatul care vrea doar corpul unei femei tre' sa scoata banul! Materie la schimb cu materie...
#621633 (raspuns la: #621630) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morga - de RSI la: 21/09/2011 11:22:35
Foarte sincer, fara nicio incercare de bascalie sau ceva de genul, aceste "panseuri" ma fac sa ma gandesc la celebrele "Panseuri ale lui Gâgă" dar scrise de cineva fara simt al umorului si care se ia foarte tare in serios.
#621656 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morgo si herg benet - de irma la: 21/09/2011 13:42:27
nu sunteti originali. nu inteleg de ce ne tot speriati cu replici d-astea "Un roman ce ar trebui ocolit de cei slabi de inger si conformisti!" :)

imi place ca aveti aplomb, ca sunteti tineri, mult mai tineri decat am fost eu vreodata :)
#621681 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
irmisoru :) - de PROUDFRECKLED la: 21/09/2011 14:46:11
si noi am fost tineri asa ca ei, dar n-am fost liberi. Adevarat este ca poate nici noi nu stiam ce sa facem cu libertatea oferita de-a moca.
#621696 (raspuns la: #621681) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de paula_vs la: 21/09/2011 15:20:52
http://www.jurnalulraului.go.ro/
#621708 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pistruicea - de irma la: 21/09/2011 15:32:04
cred daca am fi avut libertatea lor am fi stiut si mai putin ce sa facem cu ea. :)
#621716 (raspuns la: #621696) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bineinteles, astia au internetul - de PROUDFRECKLED la: 21/09/2011 15:37:33
si sa nu uitam, tineretul nostru este bine reprezentat, acolo unde chiar conteaza! :)
#621719 (raspuns la: #621716) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de anticena la: 21/09/2011 16:31:35
sunt citeva idei interesante dar nu sunt chiar originale; ca de exemplu partea cu mastile;
despre femei.. e clar ca e pe langa.. dar macar a incercat sa inteleaga femeile; pacat ca n-a inteles nimic;
ca stil, nu-mi place; e clar un jurnal si atat; nu are deloc sensibilitate; eram curioasa cand am vazut titlul; acum ca am citit imi e de ajuns;
#621747 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Molloy la: 22/09/2011 17:52:55 Modificat la: 22/09/2011 18:09:03
din pacate, literar vorbind, fragmentul e prost... stilistic e cat se poate de previzibil, iar la nivelul ideilor... o suma de clisee pe care le regasesc si la nepotul meu de 16 ani! de ex, asta cu mastile... de la o varsta incolo, nu te mai plangi de nicio masca, afli ca doar mort scapi de ipocrizie... ma rog, incepi sa ai simtul umorului
ce mentalitati sa schimbe?
daca ai citit pe la 17 ani celine, e bine s-o faci si la 30... s-ar putea sa-l reintalnesti altfel...

#621934 (raspuns la: #621747) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Molloy la: 22/09/2011 22:58:48
si nu, nu sunt un frustrat... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
#621985 (raspuns la: #621934) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
thou dhall not - de Demigod la: 28/11/2011 15:17:58
Invoci prea des numele Christosului. Nu va da un plus de forta argumentatiei tale...
#625461 (raspuns la: #621628) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de PROUDFRECKLED la: 28/11/2011 21:14:49
Thou Shalt Not

o exclamatie este oglinda unei stari afective, nu inlocuieste argumentul.
#625462 (raspuns la: #625461) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...