Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Mai este investitia in aur cea mai sigura investitie?


de tbavul la: 29/09/2011 09:36:13
voteaza:
Preţul aurului a scăzut cu aproape 20 la sută în ultimele două săptămâni şi în opinia unor analişti preţurile ar putea scădea în continuare, pe fondul incertitudinilor la nivel mondial, forţând mulţi investitori să se întrebe dacă de aur este inca un refugiu sigur in fata incertitudinii globale.
Declinul pretului aurului este pus pe seama anxietati cu privire la perspectivele intrarii intr-o recesiune la nivel mondial, ca urmare a crizei datoriilor zonei euro, datorita vanzarilor de către fondurile speculative care să acopere deficitele lor şi alte temerile legate de o încetinire iminenta a cresterii economice în China. Aceleasi temeri şi ingrijorari au condus, de asemenea la scaderea preţurilor altor metale preţioase, in frunte cu argintul care a scazut cu 60 la suta.
O redresare a dolarului pune de asemenea, presiune pe pretul aurului, în timp ce creşterea recenta a marjei de către CME Futures de la Chicago pentru contractele pe aur, argint si cupru au forţat speculatorii la reducerea poziţiilor lor, fapt care a condus la cresterea presiunii la vânzare.
În 2008, preţurile spot aur au crescut fulgerator după falimentul Lehman Brothers “, dar dupa aceea in Octombrie au scazut cu mai mult de 25 la sută în termen de două săptămâni, ca urmare a abandonarii de catre speculatori a activele riscante si mutarea lor înapoi la siguranţa relativă a dolarului. O serie de analisti spun ca actuala criza datoriilor din zona euro este foarte similar cu criza din 2008 Lehman.
Cu toate acestea, ar putea fi prea devreme pentru a ne gandi ca investitia in aur nu este o investitie “sigura” , deoarece în cazul în care dolarul nu poate fi inca considerat ca o investitie sigura avand in vedere ca Fed a tipărit zeci de miliarde de dolari pe care le-a folosit pentru a cumpăra bonuri de trezorerie emise de SUA. În cazul în care europenii decid să se extindă şi sa multiplice EFSF, sau permit Fondului să se împrumute de la BCE pentru a achiziţiona obligaţiuni din zona euro, aceeaşi teorie s-ar putea aplica, de asemenea si la moneda europeana.
Cheia pentru direcţia viitoare a pretului aurului se bazează pe doi factori importanţi. Primul factor este direcţia in care vor evolua de ratele dobânzilor şi a inflaţiei. Nu există nici o îndoială că Fed, BCE şi alte bănci centrale importante, cred că au sub control inflaţia ceea ce le determina să menţină o politica monetară relaxată, fapt atestat de care va menţine dobanzile la un nivel excepţional de scăzute pentru încă cel puţin 2 ani.
Nu există nici o îndoială că Fed, BoE, Japonia şi foarte curând BCE vor tipări mai mulţi bani pentru a achiziţionarea de obligaţiuni guvernamentale şi mentinerea ratelor de dobanda pe termen lung scazute într-o încercare zadarnică de a convinge băncile să înceapă creditarea din nou. Cu alte cuvinte, costul banilor este ieftin si foarte probabil va deveni chiar si mai ieftin in timp ce toate soluţiile pentru rezolvarea crizei datoriilor implică tiparirea de mai mulţi bani, indiferent dacă acest lucru este în Statele Unite, Europa, Marea Britanie sau Japonia.
Al doilea factor important care trebuie luat în considerare este acela dacă boom-ul cresterii economice a Chinei a incetinit sau China va continua să înregistreze o creştere ridicată a economiei şi investiţii mari în infrastructură şi în domeniul imobiliar. De fapt, aurul şi alte metale au fost crescut datoritacredinţei că China şi alte tari din Orientul Îndepărtat vor continua să înregistreze rate înalte de creştere a economiei. În cazul în care noile cifre economice din China indica o crestere economica puternica, atunci scăderea actuală a preţului de aur poate fi văzută doar ca o corecţie şi o ocazie minunata de a investi din nou în aur. Dar, în cazul în care ştirile din China continuă să dezamăgească, atunci investitorii ar trebui sa pregateasca pentru o corecţie mult mai profundă a aurului şi altor metale si ca lumea se pregăteşte pentru mai multe luni de incertitudine si mai mult chiar de lichidarea pozitiilor speculative din portofoliu.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


*** - de Baby Mititelu la: 29/09/2011 16:36:00
Nu stiu care e cea mai sigura investitie...adica stiu...dar nu are legatura cu tema...Lumea e in criza, Europa e in criza...China zice ca nu va ajuta pe nimeni...nu stiu...nu cunosc mersul valorilor banesti, materiale, metalice...multa lume se intreaba azi in ce sa investeasca. N-am raspuns,am dar...
#622727 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de sandtrout la: 29/09/2011 22:20:59
#622775 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lasa-te de analize economice! - de zaraza la: 30/09/2011 11:25:22 Modificat la: 30/09/2011 11:37:36
Preţul aurului a scăzut cu aproape 20 la sută în ultimele două săptămâni

huh, ca sa vezi! si in jurul meu toata lumea se ingrozeste ca pretul aurului a atins maximul istoric. nu te supara, pe ce planeta traiesti ?

din intamplare chiar ma preocupa problema si daca acum vreo 3 sapt, aurul era 41 K kilogramul (si din cate stiu a fost maximul), ieri era 38K. so, unde-s aia 20%???

iar asta e de-a dreptul minunata: Aceleasi temeri şi ingrijorari au condus, de asemenea la scaderea preţurilor altor metale preţioase, in frunte cu argintul care a scazut cu 60 la suta.

de ce oare eu cumpar azi argintul la 1.20, iar acum vreo juma de an il luam la 0.80? din cauza ca pretul a scazut cu 60% nu?

lasa-te de analize economice, fratioare!
#622779 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza , - de PROUDFRECKLED la: 30/09/2011 11:52:03
pe mine nu ma intereseaza pretul la argint dar chiar si eu m-am mirat cand am auzit la ce pret exorbitant a ajuns. Bijuteriile de argint sunt chiar singurele podoabe care ma intereseaza. Probabil de azi nici asta n-am sa-mi mai permit, nu c-ar fi ceva esential, imi placea sa amanuntesc vitrinele la argint si chiar nu merge daca din cand in cand nu-ti cumperi cate ceva.
#622782 (raspuns la: #622779) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
zaraza, - de juli la: 30/09/2011 11:52:13
lasa-l sa-si dea cu parerea... de cativa ani incoace toti is specialisti, analisti, dau cu presupusu'. Este una din formele libertatii.

Eu nu urmaresc decat indirect... citesc, urmaresc "stirile" economice din cauza meseriei. :)

pentru cei ce n-au citit, mie imi pare un articol de bun simt...

http://oglindadevest.ro/scadere-brusca-a-pretului-aurului-nouriel-roubini-%C8%99i-george-soros-au-avut-din-nou-dreptate/#
#622783 (raspuns la: #622779) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cea ma sigura investitie - de INSULA ALTUIA la: 30/09/2011 12:25:40 Modificat la: 30/09/2011 12:37:08
e mobila aia de cimitir si locurile de veci,in puii mei de nesimtiti !!!!!!!!
#622786 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...