Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Deschiderea unui cont bancar in Elvetia


de tbavul la: 05/10/2011 20:40:10
rezumat: Deschiderea unui cont bancar in Elvetia
taguri: cont elvetia La_o_cafea 
voteaza:
Mai sunt bancile elvetiene cea mai buna optiune pentru plasarea banilor, sau celelalte alternative devin din ce in ce mai atragatoarea?. Mai jos sunt raspunsurile la o serie de intrebari legate de deschiderea unui cont bancar in Elvetia.

Cine poate deschide un cont bancar in Elvetia?

In principiu orice persoana adulta poate deschide un cont bancar in elvetia. Cu toate acestea bancile elvetiene isi rezerva dreptul de a-si alege clientii. Spre exemplu, o banca poate refuza sa ofere servicii bancare clientilor incadrati in categoria “persoanelor expuse politic“, datorita faptului ca acestia reprezinta un risc reputational pentru banca. Personal stiu clienti de private banking refuzati de bancile din afara Romaniei. Un alt motiv pentru care o banca poate refuza un client este acela al provenientei fondurilor. Bancile elvetiene pun mare accent pe aceasta lucru, datorita faptului ca prin legea bancara elvetiana interzice acceptarea de fonduri daca au dubii in privinta provenientei acestora.

Poate o companie sa sa deschida un cont in Elvetia?

O companie poate deschide un cont in Elvetia daca are sediul in Elvetia sau in afara Elvetiei. Daca compania are sediul inregistrat in Elvetia, atunci compania este identificata dupa datele de la Registrul Comertului, pe care banca le poate accesa. Identitatea companiilor neinscrise in Registrul Comertului elvetian este verificata pe baza documentelor furnizate de catre companii si entitatilor similare Registrului Comertului din tara de origine.

Extrase din registrele comerciale sau documentele echivalente nu trebuie să fie mai vechi de 12 luni. Un document datat mai vechi de 12 luni poate fi utilizat împreună cu un raport de audit sau un “certificat de bonitate”, datat nu mai vechi de 12 luni.

Norme speciale se aplică societăţilor “domiciliate” in Elvetia. În conformitate cu legislaţia elveţiană “societăţi domiciliate” sunt entităţi care nu efectuează nici o activitate comercială, de fabricaţie sau orice altă formă de exploatare comercială în ţara în care îşi au sediul social. Pe langa furnizarea documentelor de identificare menţionate mai sus, de asemenea, acestea trebuie să declare identitatea proprietarilor care beneficiaza activelor lor.

Cum pot deschide un cont din tara mea de origine?

În primul rând trebuie să se înţeleagă că băncile elveţiene au proceduri foarte stricte în ceea ce priveşte deschiderea de conturi, indiferent de domiciliul clientului. În conformitate cu legile care reglementează activitatea bancara elveţiana, banca trebuie să verifice identitatea clientului pe baza unui document oficial (de exemplu, un paşaport). În cazul în care banca elvetiana la care sunteţi interesat sa deschideti un cont are o filială, sucursală sau un reprezentant în ţara dumneavoastră ati putea lua în considerare contactarea acestora. În cazul în care banca nu are reprezentata în ţara dumneavoastră, trebuie să luaţi legătura direct cu banca, în Elveţia, pentru a va oferi informaţii suplimentare.
Pot deschide un cont bancar elveţian în întregime prin intermediul internetului?
Nu, pentru că din motive tehnice şi juridice procedura de identificare a clientului inderzice deschiderea ununi cont în totalitate on-line prin intermediul internetului. La momentul de faţă băncile din Elveţia trebuie să urmeze procedurile de identificare stabilite pentru deschiderea unui cont de corespondenţă. În conformitate cu Acordul de Due Diligence (CDB 08), banca verifică identitatea partenerului care contracteaza serviciul prin obţinerea unei copii legalizate a unui document de identificare oficial (paşaport, carte de identitate, etc).Copia legalizată pot fi furnizate de către o sucursală, birou sau reprezentantul unei companii din grupul din care face si banca parte, de către o bancă corespondentă, de către un intermediar financiar special desemnat de către bancă, sau de către un birou notarial public autorizat sa emita astfel de autentificări. Banca verifică, de asemenea, adresa noului client printr-un schimb de corespondenţă.
Ce întrebări imi va pune banca?
În primul rând, personalul băncii va pune intrebarile necesare pentru a indeplini fomalitatile juritice . Aceasta va include stabilirea cu certitudine a identitati şi stabilirea, de asemenea a identitatii beneficiar al activelor, dacădepuneti fondurile în numele altcuiva. Personalul băncii ar putea cere, de asemenea, acte cu privire la originea fondurilor,s-ar interesa de natura activităţii dumneavoastre profesionale, de situaţia dumneavoastră financiara şi de tranzacţiile financiare obişnuite.
Ce documentaţie va băncii doriţi să le vedeţi?
După cum am menţionat mai sus băncile, elveţiene sunt obligate să verifice identitatea unui client. Din acest motiv, o banca prefera foarte mult să aiba o intalnire faţă-în-faţă pentru o discuţie iniţială ca sa va cunoasca. Banca va dori cu siguranţă să vadă documentele oficiale de identificare, cum ar fi un paşaport valabil sau un document echivalent de identificare oficial care conţine o fotografie. Banca poate solicita, de asemenea, pentru documentare, hartii si acte cu privire la originea fondurile, cum ar fi contracte de vanzare , o declaraţie de la o bancă străină, extras de portofoliu, tranzactii bursiere etc.
Pot sa deschid un cont anonim?
Nu există un astfel de lucru ca un cont “anonim” în Elveţia. În temeiul legislaţiei elveţiene, banca trebuie să ştie cine eşti. Conturi anonime la bănci elveţiene există doar în imaginaţia scriitorilor de romane politiste !
Ce este cu conturile “numerotate”?
Procedura pentru deschiderea unui cont “numerotat” este exact la fel ca pentru orice alt tip de cont.Banca trebuie să verifice identitatea dumneavoastră şi de a stabili identitatea beneficiarului real. Conturile “Numerotate” cu siguranţă nu sunt anonime. Cu un cont “numerotat” afacerile Dvs. in cadrul bancii sunt realizate, nu sub numele dumneavoastră, ci cu un număr sau un cod. Acest lucru este pur şi simplu o măsură de securitate internă pentru a restrange cunoaşterea identităţii clientului la un grup mic de angajaţi în bancă şi în afară de aceasta o cont “numerotat” nu se bucură de nici un privilegiu suplimentar în termeni de confidenţialitate. Conturi “numerotate” nu ar trebui să fie folosite pentru transferuri internaţionale. Conform reglementărilor internaţionale numele clientului, adresa şi numărul contului trebuie să fie furnizate atunci când se fac transferuri internaţionale.
Exista o suma minima pentru deschiderea unui cont curent sau depozit?
De obicei bancile care se adreseaza clientior retail mass market si afluent nu cer o suma minima pentru deschiderea unui astfel de cont in timp ce bancile care se adreseaza clientilor private banking impun o astfel de conditie.
Contul deschis trebuie sa fie in franci elvetieni?
Nu majoritatea bancilor ofera conturi si in euro, usd precum si alte valute pe langa francii elvetieni.
Cat de sigure sunt bancile elvetiene?
Toate băncile care operează în Elveţia trebuie să fie autorizate de către Autoritatea de Supraveghere a Pieţei Financiare din Elvetia (FINNA). FINMA, care este membru al Comitetului de la Basel pentru supraveghere bancară, reglementează şi supraveghează toate băncile din Elveţia în conformitate cu standardele Comitetului de la Basel. Aceste standarde acoperă nu numai capitaluri proprii şi adecvarea capitalului, ci şi întreaga sferă a normelor prudenţiale şi de comportament. Ca o măsură de siguranţă suplimentară, legislaţia elveţiană cere standarde de adecvare a capitalului chiar mai mari decât cele prevăzute de Acordul de la Basel. Bancile elvetiene, prin urmare, pot fi cu siguranţă socotite printre cele mai sigure din lume.
Cat de “secrete” sunt bancile elvetiene?
În Elveţia mare importanţă a fost acordata dintotdeauna protectiei vieţii private a unui individ, iar acest lucru a inclus si confidenţialitatea financiara. Sondajele arată în mod constant faptul că marea majoritate a poporului elveţian doreste să menţină această protecţie. Cu toate acestea, nivelul ridicat de confidentialitate pe care băncile elveţiene il oferă, atât clienţilor lor interni cat şi celor externi nu este absolută şi cu siguranţă nu-i protejeaza pe criminali. Ca o chestiune de principiu drepturile la viaţă privată poat fi suspendate atunci când o anchetă penală este în curs de desfăşurare.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (1):


Contul deschis trebuie sa fie in franci elvetieni? - de juli la: 06/10/2011 08:21:20
;) na, bine. Merg sa-mi schimb economiile in CHF, zbor pana la Berna si-mi deschid un cont.
Multzam asadara de informatiuni.
#623299 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: