Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Lansare de carte (Sange satanic, editia a doua) la Timisoara


de morgothya la: 10/10/2011 14:59:06
voteaza:
Editura Herg Benet si Grupul Librarium va invita sambata, 15 octombrie, la lansarea celei de-a doua editii a romanului Sange satanic, de Cristina Nemerovschi. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 17 la libraria Cartea de nisip, strada Victor Vlad Delamarina, numarul 1 (intrarea de pe Alba-Iulia), Timisoara.

Invitati: scriitorii Adrian Ionita si Vlad Ioan Tausance. Evenimentul va fi moderat de Alex Voicescu si va include si un pre-launch al volumului de poezii legende urbane.

Dupa lansare, va asteptam la o sesiune de autografe, discutii cu autoarea si la after-party in Cuib d’Arte, de la ora 18.


Sange satanic, debutul autoarei Cristina Nemerovschi, a fost nominalizat la titlul Cartea anului 2010. De asemenea, a fost distins cu premiul special al revistei Ateneu, la concursul Radu Rosetti. Inclus pe primele pozitii in numeroase topuri literare, Sange satanic a fost comparat deopotriva de critica si cititori cu opere-cult precum “Trainspotting“,“Catcher in The Rye“,“Requiem For A Dream“ sau “A Clockwork Orange”. Romanul, ce a starnit numeroase controverse inca de la prima editie, aparuta in 2010, isi intalneste acum si cititorii timisoreni.

“Pana la urma, toti ar trebui sa avem sange satanic, daca asta e antidotul la uluitoarea, nesfarsita prostie omeneasca. Romanul Cristinei e un obuz gata sa explodeze in capul tuturor celor cu gusturi proaste si al ignorantilor. Un roman atat de viu, de actual, in care disperarea in fata umanitatii ratate se exprima printr-un umor mortal. Inteligenta, viteza, vocabular verde, autentic. Citind, iti aduci aminte ca mare parte dintre cei care si-au dat viata la Revolutie au fost rockeri. Critica nemiloasa si zurlie, cartea mai este si un imn inchinat naivitatilor si entuziasmelor adolescentine. Niciodata cliseistica, exprimarea este spectaculoasa. Asemenea unui skijet, as zice, daca nu as uri tot ce tine de tehnica. Sange satanic este un manual de igiena a creierului in timpuri cand capetele majoritatii bolborosesc de toxine si slanina. Toti ne regasim intre pagini – de la manelisti, pana la babele din troleu, sau indragostitii cinici sub clar de luna” (Felix Nicolau)

“Sange satanic e o carte exceptional scrisa, care nu seamana cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din cliseele scrisului si creeaza o viziune epica atat de convingatoare incat, citind-o, te simti imediat contaminat de aventura adolescentei razvratite!” (Doina Rusti)
"Sânge satanic e o lecție și, în același timp, un manual. Cartea Cristinei Nemerovschi strigă spre noi, din fiecare pagină a sa, să ne trezim. Până nu e prea târziu. Să privim falsitatea lumii în care ne complacem și să facem naibii ceva pentru a o schimba. Atenție, însă: aici nu e nici pe departe vorba despre o rebeliune ieftină. Autoarea stăpânește perfect subiectul despre care scrie. Romanul devine, pe alocuri, filosofic: un existențialism pur, dar interpretat într-o manieră personală de Cristina Nemerovschi. Care te face să îți pui o mulțime de întrebări. În paginile cele mai alerte și mai mizantropice, "Sânge satanic" devine mai degrabă o desfășurare de nihilism.” (Alexandru Petria)
“Romanul e bine scris, limbajul e viu şi necenzurat, atmosfera bahică şi anti-socială e credibilă şi i se potriveşte perfect personajului. O carte care se citeşte uşor şi cu interes, care acoperă o plajă mare şi liberă, cum nu prea mai e cea de la Vama Veche, unde ajung – firesc – personajele cărţii, restul acţiunii avînd loc la Bucureşti, adică aici şi acum.” (Mihail Vakulovski)

Cristina Nemerovschi s-a nascut pe 10 mai 1980 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii Bucuresti, sectia Filosofia Culturii, si un master in cadrul aceleiasi universitati, incheiat in 2005 cu dizertatia Despre natura adevarului propozitiilor matematicii si logicii la L. Wittgenstein. A urmat un master si in cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice. Din 2009, este redactor al revistei EgoPHobia, unde are si o rubrica permanenta, Cronica nihilistei. A publicat proza, filosofie, critica literara, eseuri, studii in revistele EgoPHobia, Tiuk!, Ateneu, Cultura, Sisif, Fiore Magazine, Noema, Subcultura, Accent Cultural, Suspans. Cristina Nemerovschi se numara printre prozatorii inclusi in antologia “Alerta de grad zero in proza scurta romaneasca actuala”, coordonata si prefatata de Igor Ursenco.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de Baby Mititelu la: 10/10/2011 18:00:59
Ma bucur pentru tine si-ti urez numai bine! Sunt convinsa ca e bine scrisa...etc...dar nu-mi vine sa-ti citesc Sangele satanic...
#623589 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
morgothya - de cher la: 10/10/2011 22:36:36
Felicitari! Aprecierile prezentate sunt foate generoase. Eu am citit fragmentele prezentate de tine dar probabil nu am inteles mesajul...
Important este ca titlul socheaza, cartea se vinde, iar tu vei mai scrie si altele.
#623634 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de picky la: 11/10/2011 15:57:52
Of, Doamne... cu ce ţi-or fi greşitără concitadinii mei?
#623725 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
* - de morgothya la: 11/10/2011 20:18:08
Baby si cher, multumesc! :)
Baby, nu-i nimic, poate pe urmatoarele...
picky - pai in cazul asta, poate ne vedem pe acolo :D vii sa arunci cu o rosie, un ou, ceva
#623757 (raspuns la: #623725) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: