-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Lumi paralele...si totusi una singura


de fantasy2k la: 03/12/2004 02:47:00
modificat la: 06/12/2004 23:41:24
taguri: Proza_scurta 
voteaza:
Sunt idei precum ca apa zboara nascand un alt aer, mai usor de dizolvat in plamani, inima mea, eu nu astept schimbari climatice astept sa gandesc cu o secunda mai mult sa pot eu spune ce se-ntampla cu mine.


Dupa mine, diferenta dintre omul de geniu si omul simplu consta in faptul ca cel din urma nu recunoaste natura ca lacas al nasterii, asadar respinge ideea cum ca maimutele ar fi stramosii nostri, in viziuna stiintei. Desigur, geniile sunt ca florile, cu cat te apropii mai mult ele cu atat esti mai imbatat de mirosul lor, stralucirea si deminitatea de a stat tot mereu sus, in acelasi timp esti confuz de neintelegerea unei priviri pierdute-n calcule ori teoreme, zambeste-i doar, ii vei aduce imediat aminte cum se traieste.
Am intalnit o data un asfel de om, foarte inteligent, foarte deschis oricarei coversatii.
I-am dat ca punct de referire faptul ca in prezent maimuta nu mai evolueaza catre statutul de om. Ce e acum diferit de locul si timpul in care transformarea s-a produs?
Nu m-a privit in ochi, mi-a raspuns cu capul plecat scuturandu-si tigarea.


Esti un om credincios, simplu, crezi tu in D-zeul Atotputernic?


Cu tarie! Da, asa i-am spus...desi, nu-ntelesesem intrebarea.


Poate D-zeul Atotputernic sa faca o piatra atat de mare incat sa nu o poata ridica?


Era prea mult pentru mine...de fapt as fi putut sa-i raspund insa am simtit inauntrul meu nevoia sa tac.
Raspunsese batjocoritor cu o replica asemenea oamenilor de teapa lui, tot ce spunea, tot ce facea era sa urmeze un tipar, o contrazicere cu insusi sufletul, mintea, credinta.
La urma urmei era un subiect prea delicat pentru mine, daca pana acum intrebam "de ce?" acum ajunsesem sa ma-ntreb "cum?" , un pas inainte, inaintea turmelor, ma gandeam in timp ce mergeam.
In dreptea mea era tot el, n-aveam habar ce drum avea s-apuce, ma fascina pofta lui de tacere, asa mi-era mai usor sa-i ascult zbuciumul inimii umede, umede, umede, plansa. Era un amic pe cinste, nu zicea mai nimic.
Intre timp se-nserase, probabil marea, probabil vantul, probabil teama il facura sa deschida un alt subiect, dragostea...
Astepta o parere referitoare la ea...
Iti este simplu sa alegi transafirul din mii de buruieni, il iei, il mirosi, te incanta si gata! Pur si simplu alegerea e a ochilor tai, ei vad frumosul inainte ca el sa se nasca, sufletul insa il naste. Uneori e ca trandafirul, alteori e o buruiana, semintele insa sunt aruncate cu aceeasi pasiune, cu aceeasi daruire caci scopul e doar unul, te simti iubit cand iubesti, cand esti iubit, dar mai ales cand semeni iubirea, urmeaza-ti sufletul orice va fi dupa.


Destul de intelept te prezinti in fata mea copil al periferiei caci mintea ta nu e ingusta, esti doar un romantic, vezi tu...aici, diferenta nu e. Iti croiesti viata cautand persoana ideala cu care sa te completezi, una suficient de umila incat s-asculte un "te iubesc".
Pana nu demult eram la fel, credeam in Adam si Eva, credeam ca acest basm constituie o forma de adevar, momentul nasterii omului in lume, pe cat credeam pe atat iubeam.
Nu vreau si nu pot sa retraiesc clipe deja uitate, nu cred in destin, nu-mi place sa ma mint negandind.
O parte din mine ma sperie, inhalez altfel oxigenul si asa secacios si murdar, in culori diferite, in spatii inguste, in sicriul singuratatii.Vezi tu, eu inca mai am inocenta.
Nu cunosc nimic atat de mult incat sa nu-mi doresc sa cunosc mai mult.
N-am talentul unui scriitor, dar asta nu ma-mpiedica sa scriu, n-am fost educat sa pricep mai mult decat mi-ar permite inteligenta, am doar certitudinea ca intr-o zi ma voi reciti si voi fi mandru ca timpul liber mi l-am petrecut asfel.
Eu simt iubirea, o gust, o miros, o-mbratisez cu fiecare lacrima, iar lacrimile ce vor cadea le voi soarbe pe pamantul murdar si voi striga din tot sufletul : Iubesc!
Te iubesc Doamne!
Vei fi si tu acolo, vei calcula viteza lacrimilor in drum spre pamant si vei ramane socotind durerea.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (0):

Nu exista comentarii

-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...