Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Va veni o Zi!


de Bruno la: 04/12/2004 15:39:00
modificat la: 04/12/2004 20:18:32
voteaza:
Astazi s-a scris una din cele mai negre zile din viata Romaniei si ea este legata de ungurii din Romania.
Paginile de istorie dintre cele popoare nu sunt pe placul romanilor asa cum nu sunt nici pe placul ungurilor. Daca am crezut ca putem uita istoria de dragul unor relatii bune si a unei convetuiri normale potrivita secolului 21, ziua de astazi 03 decembrie 2004 romanii nu or sa o uite prea usor.
UDMR-ul a obtinut o victorie pentru ei, pentru ai lor, dar cu ce pret. Umilind cetateanul roman onest din aceasta tara. Romanul onest care a votat impotriva coruptiei, a partidului stat, pentru a nu vorbi in numele celor care au preferat din interes sau din necunoastere sa voteze "continuitatea".
Intotdeauna mi-au placut ungurii pentru calitatile lor de necontestat. Am avut si mai am prieteni unguri. Sper ca si ei sa spuna atunci cand se va invarti roata istoriei ca au avut si au un prieten in mine.
Pentru ca daca nebunia asta va merge pana acolo unde vrea USDMR-ul - fara sa tina cont sa parerea celor care ii reprezinta, vreau sa cred - se va invarti roata istoriei si in UE sau in afara ei vor plati pentru ziua de azi.
"Politica este o curva" spunea cineva mai intelept ca mine, dar totul are o limita si UDMR-ul a depasit astazi aceasta limita dand o lovitura democratiei Romaniei. Daca aveau macar decenta sa astepte dupa turul II al prezidentialelor era altceva. Din pacate au decis pentru avantajul maxim al lor astazi. PSD-ul a avut o oferta americana "take it or leave it" pentru azi. PSD-ul a dovedit ca stie sa isi joace cartile. Va veni o zi cand poporul roman ii va trage la raspundere pe acesti politicieni, cand ii va izola, cand ii va scoate in afara Parlamentului la fel ca pe PNT-cd.
Va veni o zi cand partidele etnice vor fi inafara legii. Va veni o zi cand PSD-ul va pierde alegerile. Pacat ca multi dintre noi nu vor mai fi in tara pentru a se bucura de toate acestea. Dar va asigur ca vor contribui cu votul lor pentru ca acea zi sa vina cat mai repede.
Aceasta este promisiunea romanilor care se simt inselati si injunghiati pe la spate. Sa nu uiti Marko!
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


Va veni o zi - de Horia D la: 05/12/2004 05:09:26
Se cheama maine.. si poimaine:)) si asa mai departe.....


The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#30751 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bruno - de SB_one la: 05/12/2004 14:38:57
Marko nu va uita; fii sigur de asta.
Problema e ca romanii -in fata cirnatzului- uita totul mult prea des si prea repede
#30757 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
să fim (măcar noi) rezonabili - de Lucian C. la: 06/12/2004 15:45:24
Nu văd nici o surpriză în asta. De fapt mi se pare perfect explicabil ca o comunitate bine definită să încerce să obţină avantaje maxime dintr-o situaţie dată. Cunoaştem comunitatea, cunoaştem situaţia. Politica e o curvă în sensul pragmatic al expresiei: faci ceva pentru a obţine ceva, fără sentimentalisme, fără scrupule. Originea problemei, aşa cum o văd eu rezidă în existenţa unui partid pe criterii etnice. Sau asta nu e o formă de discriminare? Dincolo de moralitatea -cvasiinexistentă- a deciziei amintite, să nu uităm cadrul politic în care se circumscrie: este legal, este democratic să îţi exprimi afinităţile, oricare ar fi acestea (atâta timp cât nu sunt ilegale), iar posibilitatea unor "efecte secundare" în timp trebuie să recunoaştem că este redusă; doar procentele cu care jonglează UDMR (relativ stabile în timp) vor fi la fel de utile şi în legislatura viitoare, chiar dacă beneficiarii (citeşte: învingătorii în alegeri) vor fi alţii.
#30842 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Suparare - de Adrian Marchidann la: 07/12/2004 08:40:05
In loc sa ne suparam pe unguri, ar trebui sa invatam ceva de la ei. UDMR nu a fost creat pentru starpirea coruptiei ori imbunatatirea nivelului de viata al romanilor. El a fost creat pentru apararea drepturilor maghiarilor.

Daca romanii vor ca drepturile lor sa fie aparate, sa iasa la vot. Cine ii impiedica? Nu trebuie sa ne asteptam de la unguri sa ne rezolve noua problemele.
#30923 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu am auzit ca in Vest sa e - de LUCIUS la: 07/12/2004 12:29:09
Nu am auzit ca in Vest sa existe un partid parlamentar pe baze etnice, iar daca majoritatea populatiei nu e de acord cu asta, ca si in Franta, spre exemplu, nu inteleg de ce romanii ar putea fi taxati drept extremisti. Apoi UDMR-ul constient ca nu are sprijinul populatiei majoritare (si nici nu il va avea vreodata intr-o tara in care ungurii au facut atatea atrocitati, a se vedea cazurile IP si TRAZNEA) practica politica pasilor marunti si a santajului parlamentar (nu a putut, de la bun inceput, sa ceara autonomia asa numitei "tari a secuilor", iar acum asigura, prin alianta ,majoritatea parlamentara a unui partid corupt, urmas al celui comunist (PSD) in schimbul oferirii unei bucati din pamantul romanesc. Aceasta alianta mi se pare fireasca, pentru ca si fostul PCR a fost de acord cu instrainarea Basarabiei si infiintarea Regiunii Autonome Maghiare.
Probabil se va incerca, daca principalul partid de guvernamant va ramane tot PCR-PSD, sa se tempereze efectul unei asemenea decizii pentru romanul de rand, cu o minimalizare a fenomenului in plan politic, dar oficializarea lui se va face, mai mult ca sigur, ca de obicei prin tratate secrete de care populatia majoritara nu o sa aiba habar.
Vor spune ca infiintarea unei astfel de regiuni nu va afecta structura teritoriala a tarii pentru ca locuitorii vor sa-si spuna regiunii cum vor ei si ca asta nu este ilegal. Eu as spune ca este ilegal, si asa cum cei care au proclamat, in secolul trecut Texasul independent si au fost arestati si matrasiti pe loc, de parca nici nu ar fi existat vreodata, noi ar trebui sa-i arestam cel putin sau, la alegere, sa-i trimitem in patria mama, sau incotro vor ei sa se duca.
Oare suntem cu totii orbi ? Cred ca ar trebui sa se termine cu toleranta asta si sa dam dovada de mai multa fermitate si intelegere a realitatii. Asa cum exista un partid al ungurilor, de ce n-ar exista, in contrapartida, unul al romanilor radicali ? De ce acesta ar fi atunci taxat drept "nationalist" ?
Cu respect, LUCIUS
#30936 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sectia maghiara... - de ampop la: 07/12/2004 12:37:00
a partidului comunist s-a transformat in partidul lui Marko Bela. Nimic mai simplu, dragilor, ce va tot mirati. Avem de a face cu aceeasi "curvie" comunista cu masca democrata, caci este Uniunea "Democrata" a Maghiarilor...si oricum chestiunea nu tine de etnie ci de calitatea umana. De parca Verstoy Attila nu a colaborat bine cu cine "trebuie" pe vremuri si acum este om de afaceri prosper, ca multi altii...Acum se aliaza cu Bombonel, maine cu Basa, ce conteaza...banii nu au miros. Pana sa ajungem la politicieni cat de cat europeni (nu doar cu slogane europene) mai trebuie sa treaca ceva vreme. Cat despre "continuitate", o avem de pe vremea lui Petre Groza si Gheorgiu Dej...tot "continuitate" , tovarasi.
Mario
#30939 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
- Cum te cheama pui de dac? - de Horia D la: 07/12/2004 22:37:31
- Cum te cheama pui de dac?
- Gyula!

:))

The things that come to those who wait are what's left behind by those
who got there first.
#31052 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Nu cred ca partidul acela etn - de Simeon Dascalul la: 08/12/2004 13:25:00
Nu cred ca partidul acela etnic poate fi scos in afara legii, sunt prea multi. Vina e a stramosilor nostri din anii 1000-1100 care in loc sa se uneasca au stat linistiti in timp ce li se cucerea un teritoriu dupa altul.

Problema e: daca ma duc duminica si-l votez pe Basescu asta le mai taie din sansele de autonomie sau va fi fix la fel?
#31093 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...