-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ginduri si vise


de sami_paris74 la: 20/12/2011 18:29:35
rezumat: cap din vol 3
taguri: sami Cutia_cu_litere 
voteaza:
Boissy st. Leger.

Era ora 8 a.m. L-am mângâiat liniştit pe Robert pe frunte şi i-am zis :
- Hai Robert, hai cu tata, am ajuns la Gara St Lazare…. hai frumosule, trebuie să coborâm.
A deschis ochii şi s-a lipit strâns de mine.
După ce m-a strâns în braţe mi-a dat o guriţă pe obraz :
- Mergem să vedem porumbeii de la Place Budapesta ?
- Da tată, sigur că-i vedem.
Îl ţineam strâns de mână, am traversat strada regulamentar pe la trecerea de pietoni aşteptând cu nerăbdare culoarea verde.
Aveam noi doi un semn al nostru, de câte ori traversam strada ii strângeam manuţa cu grijă, puţin mai tare şi, el ştia că numai atunci puteam să traversăm strada liniştiţi.
Azi am mers cu metroul până la Paris, mai bine zis am mers cu un tren RER A , de la Boissy şi până la Gara St Lazare.
Am ajuns pe strada d’ Amsterdam, o stradă ca toate străzile, doar că strada d’Amsterdam este o stradă principală din Paris care întâlneşte la celalalt capat statuia de la Place Clichy.
O statuie impunătoare,reprezentind un tun si trei revolutionari martiri,in care unul dintre ei tine in mina drapelul francez, marcind evenimentul Revoluţiei Franceze de la 1848 .
În jurul nostru sute de oameni trec grăbiţi spre treburile lor, alţii sunt turişti care se plimba liniştiţi şi fac poze la statuia cu ceasuri din faţa gării.
Un cuplu cu un aparat de fotografiat marca Nikon, roagă un tânăr emigrant să le facă o poză. Tânărul face o poză, apoi imediat o ia la fugă împreună cu aparatul.
De la metrou, încă îmi mai răsună în urechi vocea impegatului » atentiune,atentiune, atenţie la hoţii de buzunare » ! Avertisment pe care îl repetă în patru limbi internaţionale .
- Oare sunt români ? Mi-am zis plin de indignare.
Nu invidiez pe nimeni, nici patronii din magazinele de lux, nici negustorii arabi care vând flori ilegal în faţa magazinului Fnac, nici pe Jack Chirac preşedintele Franţei, nici closarii care dorm liniştiţi pe trotuare, nici pe vânzătorii de la Mc Donald , nici măcar micuţul câine pechinez care sperie porumbeii în timp ce băiatul meu le arunca câteva firmituri de pâine.Visez doar sa am magazinul meu,sa devin bijutier si sa muncesc cinstit , e singurul meu vis care ma face sa cred ca prin munca te poti instala oriunde pe acesta planeta,chiar si aici in inima Parisului.
M-am aşezat pe o bancă, privind avid trecătorii, fără să-l pierd din ochi pe Robert.
A revenit lângă mine.
Mă privea zâmbind calm, şi eu de-abia aşteptam să-mi mai spună câte ceva.
- Tati ştii ceva ?
- Eu cred că aici o să găsim magazinul nostru, pentru ca porumbeii,toţi porumbeii mă iubesc ! Să ştii , mă iubesc mult, mult de tot şi, te iubesc şi pe tine.
Am observat că deja golise un buzunar care fusese umplut cu bucăţele de pâine.
Robert tuşii uşor, l-am apucat de mână, apoi i-am aranjat fularul în jurul gâtului.
- Greu de crescut copii ? M-am gândit eu puţin pierdut cu gândurile mele , entuziasmat în acelaşi timp, cu speranţa să găsesc magazinul mult visat.
Hai, hai, hai la tată !
- Tati vezi , vezi, porumbeii îmi mănâncă din palma !
O patrulă de poliţie a trecut grăbită pe lângă noi şi s-au oprit în dreptul unui cetăţean de origine arabă, tânărul arab purta pe cap un fular asemănător cu fularul lui Yasser Arafat.
După câţiva paşi, mergând încet spre Place Clichy, pe partea dreaptă la nr 48, Robert îmi arată un magazin micuţ cu un grilaj metalic aproape nou.
- Tată ! Uite magazinul ăsta, scrie pe el « magazin a loyer », am notat nr de telefon şi-am apelat imediat agenţia imobiliară. Agenţia imobiliară se numea « ERA » cu sediul central pe Bulevardul des Batignolles.
Mi-a răspuns o doamnă : se numea dna Benoit , mi-a zis că în maxim zece minute o să ne întâlnim în faţa magazinului.
A ajuns lângă noi, l-a mângâiat pe Robert pe cap, apoi cu un surâs senin, cu privirea puţin absentă la vederea mea , a deschis magazinul şi ne-a invitat înăuntru.
Am privit-o foarte atent, profund, citind în ochii ei câte ceva din viaţa ei.
- Cât costă?
- 90 000 de franci, cu un drept de bail de 3-6-9 ani.
A scos un dosar, pe care la deschis calmă şi mi-a arătat contractul.
- Aţi putea să-mi faceţi o reducere, i-am zis : în acelaşi timp punându-i în degetul inelar un frumos inel cu diamante.
- Merci beaucoup !
- Este adevărat că magazinul este foarte mic ! Însă ţineţi cont de amplasamentul lui, de valoarea comercială ;pentru ca pe acesta stradă nu există magazine falimentare, este o stradă cu un mare flux de trecători şi turişti !
- Cât aţi putea să-i reduceţi din aport, adică din preţul lui iniţial ?
- Pentru că sunteţi simpatici amândoi, vă fac o reducere de 60 000 franci şi nu ştiu de ce fac acesta reducere ?
- Sinceră să fiu, nu ştiu de ce !
- Magazinul o să-l aveţi la preţul de 30 000 ,aveti cuvintul meu .
- La început am avut impresia că sunteţi un om obişnuit, acum îmi dau seama că de fapt privindu-vă mai atent îmi produceţi o stare de bine şi de fapt nu ştiu ce se întâmplă cu mine ?
I-am atins mâna delicată, fără să i-o ating decât cu gândul, şi-am păşit cu gândul meu peste mâna ei ca şi cum aş fi văzut degetele mele pe petalele unor flori delicate, iar eu am simţit în sufletul meu că voi reuşi să fiu proprietarul acestui magazin şi voi munci cu drag toată viaţa mea aici.
Magazinul ăsta reprezintă viitorul meu şi-al copilului meu Robert; am gândit.
Pentru el sunt capabil să fac orice, orice ca să-l câştig.
Nu mă gândeam la ceva rău, dar mă gândeam că port în mine… puterea gândurilor mele şi convingerea sufletească mă asigurau, că voi reuşi.
Ne-am dat din nou întâlnire peste o săptămână .
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (34):


Sarbatori fericite. - de sami_paris74 la: 20/12/2011 18:36:40
La toti romànii va doresc sarbatori fericite.

#626328 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sami - de Baby Mititelu la: 20/12/2011 18:45:11
Sarbatori luminoase si fericite! Un 2012 mai bun decat 2011! :) Textul il voi citi mai tarziu...
#626329 (raspuns la: #626328) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Bonne chanse 2 - de sami_paris74 la: 22/12/2011 14:43:39
Am vândut ultimele bijuterii găsite prin brocante în decurs de un an, am împrumutat 10 000 de franci de la o prietenă care se numeşte Josette , aşa am reuşit să strâng rapid suma de 40 000 de franci, pentru că în afară de 30 000 de franci îmi mai trebuiau zece mii, adică să plătesc un acont pentru locatie care reprezintă două luni de chirie un avans primul acont şi ce-a de-a treia chirie, chiria lunii în curs , apoi cheltuielile pentru notariat.
Deci trebuie să mă aştept la o cheltuială de 60-70 mii de franci francezi.
Eu cred în steaua mea norocoasă, pentru că eu îmi cunosc steaua şi trebuie să recunosc că mereu am fost un om foarte norocos. Pentru că unii oameni au un destin în viaţa , să ştiţi !. Drumul destinului pe care-l ai trasat de la Dumnezeu nu ţi-l poate modifica decât moartea ^.
Dacă te simţi iritat de greutăţi eşti pierdut, pentru ca iritarea sufletească te epuizează şi te ruinează începând cu interiorul şi se termină cu buzunarul! Dar dacă te simţi puternic, şi ai încredere în forţa ta de a convinge oamenii din jurul tău, cu scopul şi ambiţia de a reuşi... atunci te poţi numi învingător.
Şi dacă n-ai prieteni şi familie ce faci ? Eu zic că dacă eşti într-adevăr singur, eşti ca o corabie care pluteşte pe valurile uriaşe ale oceanului pe timp de furtună , vagabond, slab , fără putere, fără vise şi fără iniţiativa. Mergând aşa cu corabia ta, ajungi un naufragiat.
Eu îl am pe Robert şi mai am pe Vasile şi Mihaela şi toată viaţa mea am să mă străduiesc să nu-mi pierd copiii indiferent cum sunt ei.
Ce vreţi, aşa sunt eu !
Azi am întâlnire, nu este o întâlnire obişnuită.La ora 14-h semnez contractul pentru magazin, să mor eu dacă vă mint, sunt 101 % convins că va fi magazinul meu.
Notariatul unde trebuiesc semnate actele este la doi paşi de magazinul meu, adică pe o stradă care se numeşte rue de Roma.
Ce să spun ! Am emoţii, Robert este lângă mine şi mă ţine ca de obicei de mână, ai simt minuta caldă şi parcă emoţiile nu sunt aşa de mari, nu sunt emoţii că voi pierde magazinul , am emoţii pentru că în curând voi munci în acest magazin .
Parcă văd magazinul meu plin cu bijuterii vechi din aur, argint şi aramă, bronz şi platină, ceasuri de marcă Rolex, Hermes, Omega, V . Constantin, pendule vechi pe care să le repar şi să redau timpul pierdut de altădată.
Coliere încrustate cu pietre preţioase şi semipreţioase, brăţări magnifice vechi de câteva secole, toate aceste minunăţii le văd cu ochii minţii şi sunt convins că aşa va fi azi, mâine şi până voi muri.
Cred şi sper, că eu tatăl, să fiu o parte din destinul copilului meu Robert.
Acum, că am obţinut ceea ce mi-am dorit, mă simt bine şi băiatul meu în câţiva ani va deveni un expert în pietre preţioase şi ceasuri de marcă. (Visul meu, este ca Robert să lucreze pentru Cartier), dar mai sunt ani până atunci.
Am semnat contractul pentru bail de 3-6-9, pe o perioadă maximă de 9 ani , am primit cheile de la magazin, dna Benoit a venit împreună cu noi la magazin şi foarte respectos i-am sărutat mâna.
- Am să mai trec pe la tine Sami, » bonne chanse », mi-a zis şi a plecat, lăsându-mă împreună cu Robert.


#626363 (raspuns la: #626328) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami - de paula_vs la: 22/12/2011 17:16:46
halucinant ce scri,nu realizez cat e fictiune si cat e real dar ai reusit sa-mi captezi atentia,
bafta in toate
#626368 (raspuns la: #626363) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paula_vs - de sami_paris74 la: 22/12/2011 18:54:00
multumesc pentru trecere Paula_vs,cele doua texte fac parte din vol 3"tiganii,aurul si diamantele" intimplarile sunt reale.

Sarbatori fericite si multa sanatate.
#626370 (raspuns la: #626368) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami_paris74 - de cher la: 22/12/2011 22:20:23
Putin cam siropoasa partea de la inceput, putin cam seaca partea asta de la comentarii. Nu sunt rele dar cred ca nu ai reusit sa redai prea bine acea hotarare cu care erai inarmat cand ai pornit la drum. Stiai ca asta iti place si asta stii sa faci, sa comercializezi bijuterii. Aveai bijuterii si trebuia sa le valorifici.Cred ca ar trebui sa vorbesti mai mult si sincer de convingerea ta ca nimeni nu stia ca tine sa pretuiasca un diamant si sa-l puna in valoare. Nu razbate din text suficient de mult dragostea ta de pietre pretioase si hotararea cu care mergeai sa cauti ce iti doreai.
Poate ar trebui sa spui si faptul ca nu doar dragostea te lega de copil dar si dorinta de a-i da lumea din jurul tau.
Norocul vine atunci cand il cauti... :))
#626372 (raspuns la: #626370) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami_paris74 - de cher la: 22/12/2011 22:22:12
Si SARBATORI FERICITE !
#626373 (raspuns la: #626372) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise 3 - de sami_paris74 la: 23/12/2011 16:55:03
Ginduri si vise 3
23 – Aprilie – 2000 .
Azi împlinesc 47 de ani, aniversarea o fac la un restaurant din Paris, împreună cu Robert, prietena mea Fatima şi câţiva prieteni apropiaţi.
Printre prietenii mei invitaţi se numără si Petrică din Iaşi , un român care a emigrat în Franţa o dată cu mine şi care într-o perioadă de 10 ani, a reuşit să deschidă o societate de reparaţii şi întreţinere ascensoare cu sediul la Paris.
După o perioadă de patru ani, a reuşit să-şi realizeze un mare proiect, adică să treacă de la întreţinere la montaje , făcând o rocadă importantă, din microentepriza a trecut rapid la statutul de « societate » cu un capital de 500 000 de franci, în acest fel, dul Petrică a devenit director. Proiectul lui a fost prezentat unei bănci pariziene şi banca i-a acordat acesta suma.
De ce vorbesc despre Petrică în cartea mea ?
Pentru că noi doi am fost singurii emigranţi din zecile de mii, care am reuşit să ne integrăm şi să trăim aici în Franţa , având acelaşi parcurs ca şi ceilalţi emigranţi plecaţi împreună cu noi imediat după revoluţie, poate că mai sunt foarte mulţi oameni din România ca noi, dar pe care din păcate nu-i ştiu. Forţe mulţi încearcă să obţină diferite împrumuturi, cer sume importante, fac cumpărături diverse pe cecuri, îşi scot toţi banii din bancă şi se reîntorc în România, fără să ramburseze împrumutul şi dobânda.
Imediat după ce obţin dreptul se muncă şi de şedere în occident , aceste drepturi sunt unice şi niciodată nu se mai pot recupera în momentul unei recidive.
Dar oameni buni si rai se gasesc pe tot pamintul,oriunde ai umbla nu poti scapa de ei.

Oameni cei rai, eu ai consider înecaţi în brutalitatea vieţii, suflete grosolane, care nu pot adapta niciodată o viaţă corectă, cinstită, nu se pot adapta niciodată în altă lume decât în România pentru că de - acolo porneşte esenţiala problema a educaţiei.
În timp scurt vor termina banii şi vor uita frumuseţea naturii şi a artei de a trăi printre oameni, pentru că a trăii printre oameni, este într-adevăr o artă, să ştiţi .
Petrică.
Acum are 20 de angajaţi, are investiţii intr-un mare atelier , în maşini , unelte şi piese, tablouri electronice de ultima generaţie comandate la uzinele de ascensoare.
Are mâinile bătătorite de muncă, şi, şi, şi mi-a zis :
- Sami, eu nu mă dau mare că sunt director, niciodată n-am uitat de unde am plecat, muncesc umăr lângă umăr împreună cu angajaţii mei.
Am ciocnit cu toţii paharele de şampanie.
Am zâmbit plin de bucurie şi înţelegere pentru acest om, mai tânăr ca mine cu 8 ani, care are în ochii lui albaştri şi pe faţă, o lumină, o lumină pe care numai eu reuşesc să o văd.
- Ştii ?
- Visul meu este ca reclama societăţii mele să se vadă luminoasă noaptea pe perifericul Interior de nord care înconjoară Parisul.
- Şi cum se va numi reclama ta ?
- Încă nu ştiu ! Trebuie să mă mai gândesc.
- Hai, vrei să-i dăm un nume ?
Băi Petre ! Eşti un bărbat tare, să mor eu ! Tocmai pentru faptul că esti modest şi curajos.
#626396 (raspuns la: #626373) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise 4 - de sami_paris74 la: 23/12/2011 17:00:38 Modificat la: 23/12/2011 17:24:51
- Nu ştiu Sami ! Am să mă mai gândesc ; la reclama mea.
- Ce mai ştii de Dorin de la Constanta ?
- A murit ! .
Dorin ?
- Păi, ce s-a întâmplat cu el ?
- S-a sinucis .
Istoria lui Dorin din Constantă zis (Degetul de Aur) am cunoscut-o personal şi-am să vi-o povestea în întregime.
A plecat din România în anul 1991 , ne-am întâlnit în Germania de West într-un lagăr de emigranţi.
La început a câştigat ceva bani la cărţi, era trişor, ştia să măsluiască cărţile şi să joace uneori cu o carte în plus, dar nu era un jucător deosebit de bun. Nu avea dexteritatea perfectă şi nici rapiditatea necesară la împărţirea cărţilor.
A început să joace pentru prima oară în puşcărie, pentru că în puşcăriile din România există cele mai înalte şcoli de şah, barbut şi pocher.Detinutii condamnati cu pedepse lungi,nu aveau alta ocupatie atit ziua cit si noaptea,decit sa joace aceste jocuri destul de apreciate . Fusese condamnat pentru o perioadă de trei ani şi şase luni de tribunalul din Constanta pentru furt şi înşelăciune. Prima pedeapsă a executat-o în penitenciarul de la Aiud şi după doi ani, a reuşit să evadeze,isi facuse « felul »cum se spune in termeni intre detinuti,(adica ,ca sa ajunga la infirmeria spitalului a inghitit o furculita de aluminiu.Dupa operatie ,a sarit de la etajul trei direct pe capota unei masini Dacia 1310 .

A trecut ilegal, Ungaria, Austria, Germania în care a stat aproximativ opt luni , acolo a reuşit să spargă un birou social al lagărului de emigranţi unde era cazat, din care a reusit să fure suma de 65 000 D . M .
Evadat din România, reuşi să-şi facă acte false cu cetăţenia de portughez, adică certificat de naştere, permis de conduce şi paşaport la preţul de 5000 de mărci. Ce să facă cu banii în România ?
În România îl aşteaptă din nou poliţia, tribunalele, avocaţii şi puşcăria.
Actele au fost făcute de un falsificator de origine zaireză.Cu aceste acte a reuşit să circule în toată Europa. A circulat aşa plimbându-se prin ţări străine, la un moment dat şi-a dat seama că de fapt nu are casă, familie, prieteni.
Dintr-un compartiment a unui T .G.V care mergea spre Paris fură o valiză în timp ce proprietarul plecase spre vagonul restaurant. În vagonul de dormit îşi alese o cravată de culoare verde cu dungi albastre, folosi chiar şi unghiera proprietarului şi-şi taie unghiile de la mâini şi de la picioare, apoi desfăcu geamul compartimentului şi aruncă valiza afară. A doua zi se duse dimineaţă spre o mânăstire care se află undeva prin regiunea 78, cu gândul să se călugărească unde fu refuzat, privi dispreţuitor gradina mânăstirii şi cele câteva rândunici care zburau aproape de pământ, apoi se avântau în aer, ca şi cum ar fi vrut să se piardă privirilor între nori. Stradă care duce aspre gara era aproape pustie, pluteau doar valuri de tăcere.

Apoi intră în « legiunea străină », pentru că auzise el că acolo primesc refugiaţi din toate ţările, chiar şi puşcăriaşi evadaţi, criminali, oameni fără identitate.
Se tatua chiar şi pe cap, făcu antrenamente istovitoare şi la un moment dat se simţi puternic şi invincibil.
După un an, fu dat afară pentru neexecutarea unui ordin, de-acolo de la Marsilia pleca cu un autostop şi ajunse la Paris. Timp de un an de zile caută ţiganii trăgători de alba – neagra, pe care ai găsi prin cartierul Saint Denis. Fu angajat de ţigani să lucreze ca tiră, martor şi gorila în situaţia că existau reclamaţii.De fapt se angajase împreună cu ţiganii nu pentru bani, ci ca să înveţe meseria lor,rapiditatea si dexteritatea cu care manevrau pulurile de cauciuc, pentru că se instalase ceva în mintea lui, un gând, un gând frumos, cu meseria asta de alba – neagra el o să lucreze prin cazinourile din Franţa, de fapt nu numai în Franţa, ci în toate cazinourile mari din Europa Occidentală.
Cu statura impozantă, blond cu ochii albaştri care păreau în permanenţă puţin înlăcrimaţi, gene lungi, rafinat şi în permanenţă parfumat si pantofrii bine lustruiti, intra pentru prima oara într-un cazinou din Monaco.

#626397 (raspuns la: #626396) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami_paris74 - de cher la: 23/12/2011 22:28:55
Textele sunt din ce in ce mai bune. Sunt sigura ca va fi o carte reusita.
#626414 (raspuns la: #626397) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
cher - de sami_paris74 la: 24/12/2011 10:21:22
multumesc foarte mult pentru apreciere,oricum o sa fie periate textele mele,sunt scrise repede,la servici si le postez pe cafe,pentru ca sa le preiau in momentul cind ajung seara acasa.

Craciun fericit.
#626424 (raspuns la: #626414) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise 5 - de sami_paris74 la: 24/12/2011 12:30:20
Primul lucru pe care îl făcu când intră în cazinou, se duse la cafe bar îşi comandă o cafea tare, un pahar de whisky şi mânca cu îmbucături mici un croasant umplut cu ciocolată, la wc se aşeză în faţa oglinzii, îşi netezi părul cu palmele umede şi făcu o rugăciune.

- Doamne Dumnezeule, ajută-mă şi pe mine, să câştig bani mulţi, să câştig un munte de bani, că asta e visul meu Doamne, să fiu bogat Doamne şi să mă iubească toate femeile Doamne.
Strânse mai bine nodul la cravata , apoi mulţumit de imaginea lui, îşi zise :
- Te iubesc Dorine, ai grijă de tine.
Se întoarse cu spatele la oglindă, parcă puţin cu regret pentru că nu-şi mai vedea imaginea, aerul din jurul lui vibra insesizabil şi îşi lipi în podul palmei o bucăţică de scoci transparent şi lipicios.
Masa verde la care se aşeză era ocupată de câteva persoane , se aşeză pe un scaun liber şi pentru câteva minute privii masa de joc, ruleta, valoarea jetoanelor şi feţele clienţilor care în acel moment erau concentrate asupra jocului.

Ruleta este unul dintre cele mai uşoare jocuri de cazinou de învăţat şi jucat. Ca de obicei însă, cu cât este mai uşor de jucat şi atractiv, cu atât mai mare este limita casei. Pentru cei care prefera ceva uşor de înţeles şi captivant, ruleta este o soluţie care te poate duce spre îmbogăţire, dar şi la ruină.
Una dintre principalele diferenţe dintre ruleta şi celelalte jocuri oferite de cazinouri este că jetoanele utilizate în cazul jocului de faţă, nu au inscripţionate valori. Astfel, masa de ruletă oferă o serie de 6 până la 8 seturi de jetoane colorate, iar fiecare set conţinând aproximativ 300 de jetoane. Fiecare jucător îşi alege o culoare a jetoanelor, iar valoare unuia se poate cu uşurinţă calcula împărţind suma plătită la numărul de jetoane primite. Datorită diferenţierii culorii jetoanelor, crupierul reuşeşte să distingă jucătorii şi pariurile lor, afară de faptul că există camere de luat vederi din trei unghiuri şi mai există şi un psiholog care analizează feţele clienţilor şi mai ales gesturile mainilor.
Dorin îşi alesese o culoare mai puţin bătătoare la ochi, cu o rapiditate de nedescris îşi aşeză jetoanele în apropierea celorlalţi jucători , la întâmplare, pe culori diferite şi reuşi să facă să dispară în zece minute de joc 16 jetoane.
. Cum funcţionează? Modul de desfăşurare a jocului la ruletă este unul cât se poate de simplu: pariezi pe o cifră şi dacă bila cade pe ea, eşti câştigător! Tot ce trebuie să ştiţi sunt câteva pariuri standard, iar prin vizionarea câtorva jocuri veţi înţelege rapid jocul. De asemenea, devine mai interesant şi complicat jocul când te hotărăşti să pariezi pe diferite combinaţii de cifre cu un singur jeton. Astfel şansele de câştig cresc considerabil .Srategia lui Dorin era simpla,isi alegea psihologic un jucator care era neglijent cu jetoanele si care isi plasa jetoanele la gramada,uneori puse putin dezordonat,iar el amabil si zimbitor,ajuta la aranjamentul jetoanelor ,iar in podul palmei se lipea de fiecare data cite unul mai valoros.Apoi il prelua cu mina stinga si il baga in buzunar,unde avea toate jetonanele cistigate prin aceiasi metoda.
#626429 (raspuns la: #626424) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise 6 - de sami_paris74 la: 24/12/2011 15:12:01 Modificat la: 26/12/2011 17:01:28
Târziu spre dimineaţă se dusă la casa cazinoului şi încasa 175000 de franci, ceru la casieră o plasă specială, păşi cu pieptul umflat de mândrie, şi zise :
Eu sunt un om cu picioarele pe pământ, nu-mi irosesc viaţa şi timpul degeaba ! În România nu cred c-aş fi realizat vreodată atâţia bani !
Ştiam doar că în ţara mea n-aş fi reuşit niciodată să-mi găsesc un locşor pentru biata mea viaţă, de puşcărie nici nu vreau să mai aud, puşcăria nu se compară niciodată cu « un rai » pentru că eu atunci când m-am născut eu ,am crezut că trăiesc într-un paradis, dar când am ajuns un om, un om matur si mama si tata nu mai existau ,abia atunci am realizat ca sunt intradevar un om singur .
Apoi mi-am dat seama că puşcăriile sunt pline de oameni şi sincer există o parte din ei care nu au nici o vină săracii, c-au ajuns acolo, aşa că ar fi existat în permanenţă un loc asigurat la puşcărie pentru un om inteligent ca mine !
- Abia când m-am făcut mare de 1 , 85 m... mi-am dat eu seama că de fapt acolo unde m-am născut eu, nu este un « rai »... ci » iadul » pe pământ. , să mor eu dacă vă mint ! Adică există o diferenţă,o chestiune de echilibru , care se aseamănă cu yin şi yang.
- Iată de ce puşcăriile sunt pline, în ele intră oamenii cu buzunarele goale, pe când elefanţii (barosanii), trăiesc fără teamă şi emoţii , cu buzunare pline , aşa că fraţilor « mânca-va-s gura » m-am hotărât că în decurs de doi ani să devin multimilionar, să văd dacă pot ajunge şi eu elefant barosan.
- Ce vreţi ?
Aşa sunt eu ! Zic eu că omul ar fi sortit pierii, dacă n-ar avea o perspectivă optimistă, fie ia chiar greşită !
Este totuşi o perspectivă care-mi aparţine şi vă jur c-am să mă bucur de ea.
- Vreţi să ştiţi cine sunt eu ?
- Vreţi să ştiţi cine a fost tatăl meu şi mama mea ?
Eu am fost fiul unui om foarte puternic care a fost unul din directorii unui serviciu secret , care a lucrat la Direcţia de informaţii economice şi financiare al Securităţii române.
Mama mea, Dumnezeu s-o odihnească!, a lucrat ca secretară la un serviciu secret de la direcţia de paşapoarte în oraşul Constanta . După revoluţie, în 1990, i-am găsit pe amândoi împuşcaţi în cap, ascunşi în şifonierul de haine din camera lor. A sa că dragilor minca-va-ş gura, o dată cu dispariţia lor s-a terminat şi cu viaţa şi cariera mea. Cred eu că tata avea ambiţia să mă vadă student, cu studii superioare, undeva prin America.
Dorin îşi puse căştile şi ascultă ultimele noutăţi muzicale din România.
« ori o pun, ori n-o mai pun
Sunt al dracului de bun,
Vă fac eu demonstraţie
Ca să fac senzaţie »
Intră într-un hotel şi plăti o cameră de lux, baga plasa doldora de dolari sub saltea si intra sub duş, lăsă jetul de apă fierbinte să-i lovească fata su umerii, apoi deschise televizorul şi adormi...#626434 (raspuns la: #626429) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise 7 - de sami_paris74 la: 26/12/2011 18:18:34 Modificat la: 27/12/2011 06:19:49
Când ajunse la Berlin, acolo unde avea câtiva prieteni si relatii la serviciul pasapoarte, îsi cumpara un pasaport original, permis si certificat de nastere de la un turc care lucra la prefectura, pretul nici nu l-a discutat, a platit 15 000 de marci, apoi dupa o saptamâna pleca în America.
Acolo reusi sa strânga într-o luna un milion si jumatate de dolari, nu intra decât o singura data într-un cazinou, revenea poate pentru a doua oara foarte rar, numai când simtea el ca o sa-i mearga treaba.
Intra într-o buna zi într-un cazinou din Las Vegas, în renumitul cazinou Bellagio, fara sa stie ca în acea zi cineva va ataca cazinoul , se asezase la o masa cu ruleta, linistit, sorbi o gura de cafea fierbinte, apoi se aseza pe scaun, ai sclipira ochii de bucurie când vazu jetoanele de 100 000 de dolari bucata.
Prinse un moment si , scurt, foarte rapid, în câteva secunde, reusi sa palmeze cinci jetoane. Parie si el aceleasi jetoane si câstiga dublu.
Grupul de milionari din Dubai, mai jucara câte 20-30 de jetoane o data, asezând jetoanele pe patru numere diferite , sub forma de cruce , pierdura tot...
De data asta instinctul ai spuse ca trebuie sa fie precaut, calm, cuminte, milionarii din Dubai pierdura câteva milioane , si era momentul sa-si încaseze banii de la casierie.
Câstigase un milion de dolari, primi banii în pachete de 10 000, îsi lua plasa si se duse din nou la cafebar.
În acelasi timp în cazinou se produse un jaf, camerele de supraveghere au surprins jaful pas cu pas, însa faptasul era nu era doar înarmat, ci si mascat. Dorin profita de învalmaseala si se strecura afara.
De regula, jetoanele nu sunt interschimbabile între cazinouri. Totusi, localurile din aceeasi retea au jetoane identice. Asa se face ca pentru un timp oricine va veni la casierie sa încaseze jetoane de valori mari va trebui sa justifice precis dobândirea lor la masa de joc.
Înca o data Dorin mai privi în urma, se urca într-un taxi, aprinse o tigare de foi se se duse la acelasi hotel.
De la cazinoul Belagio primi o factura pentru primirea banilor.
#626456 (raspuns la: #626434) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise8 - de sami_paris74 la: 27/12/2011 14:53:16 Modificat la: 27/12/2011 14:56:40
Îşi pregăti minuţios trei valize mari, una dintre ele o umplu cu cele aproape două milioane de dolari, mângâie pachetele de bani şi începu să plângă de bucurie, apoi peste bani aşeză cu grijă câteva cămăşi de mătase şi o singură cravată, era aceiaşi cravata verde cu dungi albastre pe care o furase din T.G.V-eul care mergea spre Paris , exact cu patru luni în urmă.
Îşi şterse lacrimile şi începu să râdă, găsind istoria cu furtul valizei din tren că se asemăna cu » o găinărie de doi bani ». Aşeză cu grijă costumele noi, la « ţipla » aşa cum ai plăcea lui să spună, alte cămăşi de mătase, câteva zeci de ciorapi de bumbac foarte subţiri, multe parfumuri Chanel, două cartuşe de ţigări Kent şi o brichetă marca Dupont.
Coborî la recepţie şi comandă un taxi.
Ajuns la aeroportul internaţional Mc Carron din Las Vegas cumpăra un bilet de retur pentru Paris, îşi aşeză cu grijă biletul în portofel şi depuse valizele la cală.


De cînd era milionar Dorin devenise vegetarian, îşi permitea din cînd în cînd să mănînce cîte o friptură de porc cu cartofi prăjiţi, dar de fie care dată după ce o mînca era cuprins de regrete şi trecea din nou pe vegetale. Pînă la îmbarcare mai era o oră, aşa că intră într-un restaurant şi bău o bere fără alcool, ceru în final o cafea capucino şi o fată care făcea publicitate îmbrăcată tradiţional cu o pancartă pe care scria « WELCOM TO Las Vegas » îl privi cu un ochi critic că părăseşte America.Se duse pînă la ea şi o sărută pe obraz şi simţi el că inima începu să-i bată mai repede , pentru că fata răspunse la sărutul lui cu un alt sărut. Mai avea 20 de minute la dispoziţie, o părăsi pe fata cu panoul publicitar cu regret.
Ajuns la Roissy Ch.de Gaulles, coborî împreună cu toţi pasagerii şi după controlul paşapoartelor se duse în sala de aşteptare pentru a recupera valizele.
Parcurse mergînd încet pe unul din culoarele care duceau spre ieşire, apoi grăbi pasul pentru a nu distona, realizând că toată lumea se grăbea acum pentru recuperarea bagajelor .
Îşi recuperă bagajele fără probleme deşi valiza plină cu cele două milioane de dolari o găsi puţin mai târziu, emoţiile îl părăsiră.

#626461 (raspuns la: #626456) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
scrisa de Robert - de sami_paris74 la: 28/12/2011 08:07:10
"Le passer sa meurt"

Mais les souvenirs sa reste ,
des fois sa fait du bien ,
des fois sa blesse ,
ton regard de braize ,
tes petites fesses en forme de fraise ,ton petit corps de crevette ,
ta silhouette parfaite ou presque ,
tes yeux noisette ,
tes petites main de poupee,
ta meche couper et tes mimiques de princesse ,
non je ne regrette rien,
ni mes joies ni mes tristesse.

Robert Sami.#626481 (raspuns la: #626461) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise 9 - de sami_paris74 la: 28/12/2011 17:00:22 Modificat la: 28/12/2011 17:12:49
Se aşeză la rând în staţia de taxi, se urcă întrun BMW ultimul model, taximetristul era un arab cu alură de marocan, pitic şi amabil, îl ajuta să depună bagajele în portbagaj.
Valiza cu banii nu o lăsă din mână, aşa că urca cu valiza cu tot şi o aşeză lângă el.
Arabul degaja o energie negativă şi el o simţi. Alungă gândul departe la spate şi ceru taximetristului să-l ducă la Creteil, un orăşel care se afla în apropiere de Paris.
În minte începură să i se perinde diferite gânduri, începu să zâmbească, fiecare muşchi al obrazului, fiecare nerv i se încordaseră la maxim, gândind că taximetristul poate să fie poliţist ! Dar nu era poliţist...
Ajunse la Creteil, taxiul opri exact acolo unde dorise el să oprească. Plăti şi lăsă bacşiş zece franci, apoi cara geamantanele pe rând, până ajunse în dreptul unei vile cu două etaje.
Sună îndelung la soneria de la poartă, soneria suna strident, dar nu răspunse nimeni, scoase dintr-un buzunar o cheie bizară, pe care meseriaşii o numesc « şperaclu » răsucii de câteva ori cu el în broască şi îl întoarse o dată brusc spre stânga, învelise zona cu o cârpă uriaşă ca să nu facă zgomot.
Uşa se deschise, învârti spre dreapta butonul auriu şi aprinse lumina. Verifică dacă între butonul auriu şi suportul întrerupătorului rămase încă agăţat firul de păr, pe care îl lăsase că « semn » la plecare.
Răsuflă uşurat, fiind convins că de la plecarea lui în America, nimeni nu pătrunsese în casă.
Şmecheria cu firul de păr o învăţase la cursurile de pregătire în legiunea străină, fredonă o melodie şi aşează valiză plină cu dolari pe pat, se aşeză pe un scaun mobil cu care făcu câteva rotaţii în jurul axei, se opri din rotaţie în dreptul valizei, o deschise şi începu să aşeze pachetele de bani într-o cutie de metalică de inox pe care o transportă cu greu la subsolul clădirii, coborând o scară interioară cu paşi mărunţi şi repezi
Locul unde ascunsese lada metalică plină cu dolari era plasată într-un loc bine calculat, avea acces la bani direct de la strada , intrând la subsolul clădirii printr-o mică fereastră de aerisire prevăzută cu bare groase de fier ruginite din cauza umezelii, alt acces era direct pe scară pe care coborâse cu o jumătate de oră mai înainte.
Sună de la o cabină telefonică un prieten vechi, pe care toţi amicii lui, ţiganii români şi francezi, îl numeau « Contele de Futilac ». Contele răspunse la telefon şi se scuză că nu poate veni la Paris pentru că avea nunta cu iubita lui ¨Popeda, la Strasbourg.
Se urcă în metrou şi coborî într-o staţie foarte apropiată de Champs Elisées .Se plimba mergând atent la luminile colorate şi la magazinele de lux , privi cu interes picioarele femeilor care se plimbau singure şi întorcea capul în momentul când era atras de o privire plină de promisiuni.
Era ora trei . Treptat, treptat marele bulevard se aglomera şi mai mult, lăsând să se înţeleagă că această oră, era cea mai frumoasă oră a Parisului.De fapt parizienii dorm ziua şi noaptea le place să se plimbe, să admire la infinit misterele şi operele acestui oraş minunat.
Intră într-un cafebar şi se aşeză zâmbind amabil lângă o tânără deosebit de frumoasă, în timp ce barmanul, ai făcu şmechereşte cu ochiul, Dorin comanda două cocktailuri.
Barmanul cu precizia plină de importanţă al unui chimist de laborator, varsă şapte lichioruri diferite într-un recipient de cristal, îl umplu cu ghiată pisată, mai turnă şapte picături din şapte sticluţe diferite, amesteca totul cu un talent de scamator, vârî două felii de lămâie pe marginile paharelor, le presăra cu praf de zahăr, şi vărsă lichidul în pahare. Fata se recomandă politicos « Zaria » şi sorbi liniştită din paharul uriaş.
**
Scoase două bilete de câte o sută de dolari şi le puse pe farfurioară cu nota de plată, barmanul ai strecură rapid în podul palmei , un pliculeţ minuscul, plin cu un praf de culoare albă.
Să mergem ai spuse Dorin femeii într-o franceză perfectă. Ea îl apucă de mână şi îl sărută apăsat pe gură.
- Unde ?
- La mine acasă !


Se sarutara in taxi pe tot parcursul drumului,pina ajunsera la Creteil.

#626495 (raspuns la: #626481) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
of - de beatlemaniacul la: 29/12/2011 05:12:32
la cata distanta ne aflam ... si totusi cat de aproape ...
#626502 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de sami_paris74 la: 29/12/2011 12:13:05
Multumesc Mr"R",din toata inima iti /La multi ani fericiti si sanatate.
#626515 (raspuns la: #626502) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise 10 - de sami_paris74 la: 29/12/2011 15:44:27 Modificat la: 29/12/2011 15:53:26
Se sărutară în taxi pe tot parcursul drumului, până ajunseră la Creteil.
Intrară grăbiţi în casă şi Zahra observă că Dorin nu deschisese uşa cu o cheie normală.
- Ai secrete ! Ai zise ea pe limba arabă literară.
Dorin înţelese bine întrebarea şi răspunse repede, pentru că vorbea curent opt limbi străine, printre care şi limba arabă.
- Vrei să ştii ceva ?
De aproape zece ani călătoresc prin Europa, vorbesc curent germană şi engleza de când eram elev, tata şi mama au avut o mare ambiţie cu mine, dar au murit , imediat după revoluţie.
- Vorbesc foarte bine : engleza, germana, franceza, ţigăneşte, ruseşte, arabă, italiană şi ceva spaniolă, o parte din limbile astea le-am învăţat în puşcărie, altele la şcoală, altele pe stradă.
- Ştiu eu că nu-mi trebuie mai multă cultură decât am, mai importanţi sunt banii , pentru ca banii îţi deschid toate uşile şi, ce folos că avem posibilitatea să avem o cultură atât de frumoasă şi importantă, când toate aceste minunăţii, după o perioadă de timp , se vor scurge în pământ.
- N-am iubit niciodată, mai spuse el, întunecat.
- Cum ai putut trăi fără dragoste ? Se miră Zahra.
Şi eşti atât de frumos şi inteligent, te-ai fi putut dărui în voie atâtor iubiri...
- Am pierdut mulţi ani prin puşcărie, abia acum mă simt liber... Zahra se apropie de el şi-l îmbrăţişă.
- Eu am studiat în Maroc la o facultate de Ştiinţe Economice din capitala dar nu mi-a folosit la nimic, am intrat clandestin în Franţa , era să mor de două ori până acum , prima oară murisem sufocată într-un container, m-a descoperit jandarmeria franceză aproape deshidratată, în jurul meu zăceau 25 de cadavre , am scăpat ca prin minune.
Aici m-au arestat de câteva ori pentru prostituţie, era să mor a doua oară din cauza unui peşte care conducea câteva fete pe Champs Elisées, mi-a pus cuţitul la gât şi mi-a zis că dacă mai mă prinde prin zonă îmi taie gâtul.
- Noroc cu barmanul care mă protejează mereu, fac parte din curvele de lux.
- Dar ce-am făcut până acum a fost doar o murdărie... începu să plângă în hohote.
- Aş vrea să mor, îmi este ruşine de mine!
- Simt că lângă tine sunt pură în sufletul meu şi dragostea pe care aş putea să ţi-o ofer.
Se opri din plâns, Dorin ai atinse tălpile cu mâna şi o sărută pe sâni, era aşezată pe canapea, îl simţi, o înfioră gustul şi parfumul lui şi uită de necazurile din trecut.
O penetra adânc şi cu fiecare apăsare, dragonul tatuat pe spatele lui se întindea şi parcă dădea senzaţia că este viu, contopindu-se de fiecare dată cu imaginea ei.
O fierbinţeală delicioasă pleca începând de la genunchi, trecând prin pântece şi o simţi în tâmplele care ai zvâcneau , nările fremătau, peste ochii lui ai trecu o lumină şi apoi întunericul.
Ai simţea picioarele fine şi lungi strânse în jurul şoldurilor lui, cu corpul suplu şi cald , oferit cu dragoste numai lui.
#626518 (raspuns la: #626515) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise 11 - de sami_paris74 la: 29/12/2011 17:48:35
Dorin depuse cinci bilete de 100 de dolari pe masă.
- Sunt pentru tine Zahra !.
- Nu mă interesează banii Dorine ! Vreau să rămân cu tine toată viaţa mea. Simţi în vocea ei sinceritate , ochii ei negri îl cercetară, era simpatică şi tristă, disperată, disperată ca şi el, care în schimb avea puterea banului în mână.
Dorin o privi îngândurat şi, gândi exact ca un om inteligent ; nu era niciodată un om egoist, ştia că fuga lui prin lume era ca o sclavie, trebuia să fie generos şi iertător, generozitatea şi iubirea făceau parte din sufletul lui bun şi vroia să le transforme în virtute.
- Zahra, chiar vrei să rămâi împreună cu mine ?
- Daaaaa, te voi iubii toată viaţa mea şi nu-ţi fă probleme, dintr-o prostituată ca mine ai să faci cea mai perfectă femeie de casă ! O sărută din nou şi făcură dragoste încă o dată, apoi traseră fiecare câte o linie pe nas utilizând un pai tăiat scurt, un simplu pai de coca cola de la Mc Donald.
#626520 (raspuns la: #626518) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Banii. - de sami_paris74 la: 30/12/2011 14:42:11
Freamătul banilor.


Trei zile şi trei nopţi nu ieşiră afară din casă, a patra zi Zahra ieşi şi schimbă 1000 de dolari la o bancă de schimb, făcu o cursă de alimente la Carefourul de la Creteil şi se reîntoarse.
Cumpără alimente şi apă minerală, câteva sticle de vin şi o sticlă de wischy, legume şi carne de miel ca să prepare cuscus şi plăcintă pastia, un tradiţional de bucătărie practicat în ţările din Magreb.
Zahra aşeză masa ca la restaurant, exact aşa cum văzuse şi servise masa zi de zi prin toate restaurantele de lux din Paris.
- Tu ştii că am bani foarte mulţi, am două milioane de dolari !.
- Şi de ce locuieşti într-o casă care nu-ţi aparţine ?
Dorin rămase surprins de întrebare, adevărul este , că nu meditase niciodată asupra suferinţei de a locui într-o casă, într-o casă pe care de fapt o spărsese cu un an în urmă şi în care aflase din câteva scrisori pe care le deschisese ca proprietarii se mutaseră în Guiana Franceza. Dar dacă era descoperit de poliţie risca să piardă şi libertatea şi banii.
Începu să se joace şi să jongleze cu cele trei jetoane de cauciuc de albaneagra, de care nu se despărţea niciodată şi, în acelaşi timp ai veni o idee.De fapt sunt un om bogat, am două milioane de dolari, cu banii pot să-mi cumpăr o casă frumoasă şi maşină ! Ori de câte ori avea o problemă de rezolvat zâmbea enigmatic şi se isca pe faţa lui mai mult decât un zâmbet ; ba mai mult, un râs, iar prin râsul lui se năştea imediat un gând minunat, plăcut şi optimist se năştea gândul că este bogat şi fericit.
O sărută pe Zahra, mai traseră o linie de coca, se frecă la nas şi simţi o usturime plăcută, o sărută şi o mirosi şi zise : îmi place mirosul tău Zahra !
- Je t’aime.
- Bihsmila, incha Alah, mon amour !
Dorin se gândea :
Ce femeie inteligenta şi frumoasă ! De-acum nu mai sunt singur, suntem doi şi unde-s doi puterea creşte...
- Vrei să mergem să ne cumpărăm o maşină nouă ?
Ouiiiiiiiiiiiiii ! Răspunse ea entuziasmată.
Urcară în trenul R.E.R –A de la gara de la Creteil şi coborâră la Chatlet, schimbară trenul şi ajunseră în 45 de minute la Cergy Prefecture, merseră pe jos şi intrară într-un garaj de maşini noi BMW specializată în BM W-uri 4 /4 . Zahra îl convinse pe consilierul de vânzare să primească bani lichizi direct în dolari .
Dorin deschise rucsacul şi scoase opt pachete de câte 10 000 de dolari, numărară banii şi ai oferi consilierului 500 de dolari bacşiş.

Zahra avea permis de conducere, avea şi Dorin, doar că permisul lui Dorin era fals, îl rugară pe consilier să comande la prefectura de poliţie certificatul de înmatriculare direct pe numele ei. Certificatul îl primiră după trei zile, înmatriculară şi asigurară maşina şi hotărâră să se mute definitiv la Nice.În ziua următoare Dorin scoase toţi banii din cutia de inox şi ai aşeză meticulos în aceiaşi valiză cu care venise din America.


#626537 (raspuns la: #626520) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Tour Effel - de sami_paris74 la: 30/12/2011 18:26:38
Când ajunse acasă la Creteil, opri « jepul » lângă un copac într-o parcare la trei sute de metri de casă, învăţase din legiune, că » un urmărit poate deveni urmăritor » îşi perfecţionase această meserie prin câteva întâmplări care avuseseră loc în Germania. O rugă pe Zahra să demareze maşina şi să plece în altă parcare, mult mai departe de locuinţa unde lăsase rucsacul plin cu bani. Avea o memorie fantastică a lucrurilor învăţate cândva, aşa că aştepta mai mult de o oră. O rugă să plece cu maşina şi să-l aştepte la Tour Eiffel, în parcarea de lângă Sena, chiar acolo de unde se făceau călătorii cu vaporul.
Observă o echipă de poliţişti civili care urmăreau casa ascunşi într-o maşină cu geamuri fumuri, unul dintre poliţişti îşi aprinse o ţigare şi a fost suficient ca să-şi de-a seama câte persoane sunt în maşină.
Era foarte cald, îşi puse gluga şi se mască, nu pierdu din ochi echipa de poliţişti, pesemne că echipa cu supraveghetorii săi se coceau bine în maşina supraîncălzită, pentru că aveau motorul oprit la maşină şi aparatul de condiţionat aerul nu funcţiona.
Cu un salt de pisică sălbatică se urcă în copacul de lângă maşină şi rămase sprijinit doar într-un singur picior şi o mână agăţată de o ramură, timp de o jumătate de oră.
Auzi poliţiştii cum râdeau, se uită mai atent şi văzu rucsacul lui aşezat pe bancheta din spate , abia atunci zvâcni că o panteră rănită, deschise portiera maşinii şi smulse rucsacul, ştia destul de bine că nu-l cunoştea nimeni, nimeni nu putea da detalii despre el, cu siguranţa sosiseră proprietarii locuinţei şi anunţaseră poliţia. Cinci minute mai târziu un elicopter de la poliţie zbura foarte aproape de gară şi autorută. Poliţiştii din maşină n-au avut timp să reacţioneze. Dispăru în noapte, ajunse la Tour Eiffel şi o regăsi pe Zahra, o sărută, aşeză rucsacul în portbagajul maşinii, apoi plecară direct spre Nice.Pe drum ai povesti istoria în întregime .
Opri maşina într-o parcare , făcură plinul în staţiunea de benzină în apropiere de Auxere , o îmbrăţişă şi ai mulţumi pentru pentru faptul că la aşteptat, » alta în locul ei putea să plece , gândi el » !
La ce-mi foloseşte maşina, dacă-mi lipseşte iubirea , răspunse ea , ca şi cum ar fi auzit ce gândeşte Dorin.


#626547 (raspuns la: #626537) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
hai lov iu Sami - de Horia D la: 30/12/2011 19:59:28
Tare fain...Cand oi avea timp, ma voi pune si eu pe scris, ca am ceva povesti de zis:))
De anul nou iti doresc cat mai mult haur.
#626550 (raspuns la: #626547) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Horia D - de sami_paris74 la: 31/12/2011 10:09:14
Multumesc pentru apreciere Horia,chiar m-ar bucura foarte mult sa te apuci de scris,fiecare om are in sufletul lui un roman,indiferent ce se itimpla,indiferent cum ne trece viata cu intimplarile ei,oriunde am fi,reprezinta cea mai insemnata lectie buna de scris in paginile unei carti,pentru ca lectiile invatate pe acesta lume ne demonstreaza ca nu exista durere,poti transforma orice intimplare din viata ta intr-o mare bucurie.

Te imbratisez prietene,

"La multi ani si sanatate si multa iubire sa ai.

Hailoviu.
#626551 (raspuns la: #626550) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Freamatul banilor 2 - de sami_paris74 la: 31/12/2011 12:19:10
Freamatul banilor 2
Am mai ciocnit un pahar de şampanie cu Petrică, se făcuse destul de târziu.
- De ce nu scrii toate întâmplările astea într-o carte Sami ?
- Să ştii că ai un mare talent de a povesti şi sunt convins că vei avea succes ! ! Petrică mi-a infiltrat această idee şi-am reţinut-o. Am o rugăminte la tine, cred eu că o să închidă restaurantul, e ziua ta Sami ! Hai să mergem la mine acasă, vreau să-mi povesteşti toată istoria lui Dorin.
Toţi invitaţii înainte de plecare s-au ridicat în picioare şi mi-au urat « La mulţi ani » Fatima m-a îmbrăţişat prima, apoi Robert, Petrică şi toţi ceilalţi invitaţi. Pentru mine a fost o dublă aniversare, împlinisem 47 de ani şi devenisem patronul unui magazin de bijuterie la Paris. Ne-am despărţit în două grupuri, o parte din invitaţi au plecat acasă, împreună cu Fatima şi Robert ne-am urcat în maşini şi am mers în spatele maşinii lui Petrică până acasă la el. Soţia lui Petrică este de origine cehă, născută undeva pe lângă Bratislava, dar ea vorbeşte şi înţelege foarte bine româneşte. A pus pe masă câteva sticle de vin franţuzesc foarte vechi şi o grămadă de bunătăţi preparate la repezeală, apoi s-a aşezat turceşte jos pe covor şi m-a rugat să termin povestea lui Dorin. Am ciocnit paharele pline cu vin.
Şi-am început din nou să povestesc :
« Cine vrea să trăiască în mijlocul oamenilor trebuie să-i înţeleagă aşa cum sunt » , pentru mine Dorin a fost un om ca toţi oamenii, indiferent din ce mediu a făcut parte, a fost un om inteligent şi bun, capabil să se adapteze în orice mediu, păşind într-o lume obscură, necunoscută, n-a făcut nimic altceva decât să-şi urmeze DESTINUL . Reuşise să fie rău, dar putea să fie şi un om bun. Era ca un diamant, nu unul strălucitor plin cu lumini minunate.Se deosebea totuşi de un cărbune, cu cât primea mai multă lumină cu atât trimitea mai multă înapoi.
Indiferent unde se afla ţinea în mână în permanenţă cele trei jetoane de cauciuc, devenise un adevărat scamator, freca câte una pe mâneca de la haină ori pe cracul de la pantaloni şi vorbea cu o voce joasă, plină de convingere :- E caldă fraţilor !
- Uite- o vezi, n-o mai vezi ! Asta e câştigătoare, asta este pierzătoare, pune banii frăţioare ! Le aşeza apoi tacticos cu miscari de robot pe masă şi cu o viteză moderată te lasa să vezi jetonul cu hârtia albă, rotundă, aşezată concentric, lipită exact pe mijlocul jetonului de cauciuc.
- O vezi ?
- Aici este,aici nu este ,asta e cistigatoare ? …ţi-o arata chiar şi cu degetul.
Era foarte convingator,in jurul lui se adunau o multime de oameni aparuti parca din senin.
O femeie deosebit de frumoasa deschise geanta si scoase banii, 10 bilete de cite 50 de franci noi noute ,aseza banii convingatoare pe jetonul din stinga lui.
O lasa sa intoarca singura jetonul in fata multimii si cistiga,cistiga dublu.
Dorin scoase inca zece bilete de banca din buzunar si le oferii cistigatoarei ; din multime alte patru persoane se ingramadira si depusera banii in timp ce femeia arata multimii bacnotele cistigate.
Femeia frumoasa care cistigase banii,nu era alta decit Zahra.


#626557 (raspuns la: #626551) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sami, La Multi Ani! - de PROUDFRECKLED la: 31/12/2011 14:35:04
tie si familiei!

eu si Lascar
#626568 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
proudfrekled - de sami_paris74 la: 31/12/2011 15:05:29
Va îmbratisam cu drag, eu si Carmen, La multi ani, sanatate si fericire va dorim.

Si si si si va multumim din inima ca v-ati gândit la noi.

Cu drag.
Sami si Carmen.
#626577 (raspuns la: #626568) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Freamatul banilor 3 - de sami_paris74 la: 31/12/2011 16:55:38
Jocul ăsta de alba neagra nu era meseria lui Dorin, chiar specifica uneori că nu o să-l practice niciodată, poate doar dacă se va afla în situaţii disparate, făcea doar demonstraţii ţiganilor prin satele de vacanţa de pe Coasta de Azur. Lumea se aduna în jurul lui, Zahra aduna banii şi ai împărţiră cu ţiganii din Saint Denis, aceiaşi ţigani care-l învăţaseră tehnica de alba neagra. Cu partea lui de bani, invita toţi ţiganii la o terasă şi făcu cinste.
Îşi cumpărara o casă enormă lângă o plajă foarte aproape de Nice într-un orăşel care se numeşte Juan les Pince. Plătiră în dolari, pentru că proprietarul care vindea casa era american şi dorea să se reîntoarcă în ţara lui.
Plătiră un milion şi şase sute cincizeci de mii de dolari, iar actul de proprietate îl trecu la notar pe numele lui Zahra.
Casa era la 100 de metrii de mare, le făcea plăcere să se trezească dimineaţa, să prindă răsăritul soarelui şi să se roage la Dumnezeu. El se aşeza în genunchi cu mâinile împreunate, închidea ochii se ruga la Dumnezeu ca să-i ajute să devină multimilionar, ea făcea rugăciunea cu mâinile separate , cu palmele îndreptate către cer şi de fiecare dată când termina cu gindurile si rugăciunea spunea : Mohamadun rasun Alah, en cha helbi Mohamad, Mohamadum rashun Alah, apoi îşi trecea mâinile peste faţă şi peste piept ca şi cum s-ar fi spălat de toate păcatele pe care viaţa ni le aduce din abisul suferinţei.Pentru ca toate suferintele omului care nu sunt cunoscute sunt cu adevarat fara importanta….iubirea care aduce alta iubire insemna bucurie.#626579 (raspuns la: #626577) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Franci francezi sau dolari americani ??? :o))) - de Jimmy_Cecilia la: 01/01/2012 12:51:53 Modificat la: 01/01/2012 13:10:39
In textul urmator:

ginduri si vise 6- de sami_paris74 la: 24/12/2011 15:12:01 Modificat la: 26/12/2011 17:01:28


""Târziu spre dimineaţă se dusă la casa cazinoului şi încasa 175000 de franci, ceru la casieră o plasă specială...""

175.000 F !!!

La sfarsitul textului:

""Intră într-un hotel şi plăti o cameră de lux, baga plasa doldora de dolari sub saltea...""

Dolari !!!

:o))

BONNE ANNEE, Sami_paris74 ! :))#626587 (raspuns la: #626579) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Hai acasa. - de sami_paris74 la: 03/01/2012 14:11:47
Dorin se trezi de dimineaţă cu plăcuta senzaţie că începând cu această zi, Dumnezeu a mutat raiul pe pământ în casă şi în grădina lui. Începuse râdă şi să plângă de bucurie.
Fredona un cântec mai vechi, pe care uneori îl auzise când era copil, fredonat mereu de tatăl lui care murise : şi când la înmormântat, a pus lăutarii să-l ducă la groapă cu acelaşi cântec pe care tatălui ai plăcuse atât de mult să-l fredoneze atunci când era în viaţă.


« Hai acasă, hai cu mine
Hai cu mine să pornim la drum
Te aşteaptă casa noastră dragă
Iarba verde şi poteci de drum


Munţi şi vai, mori de vânt
Râuri repezi, trecători
Te aşteaptă, mama, tata
Prieteni vechi, fraţi şi surori...
(Gil Dobrica)


Zahra ai pregăti cafeaua şi câteva prăjiturele pe o farfurioară de porţelan de Limonge.
Îl sărută şi îl îmbrăţişă cu afecţiune şi chiar ai şterse lacrimile de pe obraz.
Acum când se consideră că este un om realizat, ar fi dorit să-şi vadă părinţii, să simtă bucuria unei familii, să deschidă uşa larg şi să se aşeze cu toţii la masă, să ciocnească un pahar de vin, să râdă şi să se bucure împreună cu familia lui.
Părinţii lui erau înmormântaţi într-un cimitir din Bucureşti, ar fi dorit să se reîntoarcă să cureţe el cu mâna lui mormântul lor şi să pună flori, să stea şi să vorbească cu ei.
Banii aproape că se terminaseră, actele lui de identitate nu mai erau valabile, aşa că îşi făcu alte acte româneşti direct în România.
Telefona unui prieten foarte bun, fost prieten cu tatăl lui, ai trimise banii prin Atlassib şi în două săptămâni primi :, buletin, certificat de naştere şi paşaport la preţul de 4000 de dolari. Făcură bagajele şi se urcară în maşină, până la vama româneasca conduse el, apoi o lăsă pe Zahra la volan.
Află că în Bucureşti se deschisese un mare cazinou, cazinoul Hilton, care era dotat cu zeci şi zeci de camere de luat vederi, adevăraţi ochi plantaţi pe tavan, si experţi şi psihologi care privesc ecranele şi analizează fiecare gest.La mese erau instalate microfoane , orice discuţie putea fi ascultată şi analizată.
În afară cazinoului Hilton se mai deschiseseră altele.
Dorin devenise un împătimit al jocurilor de noroc, metoda lui era unică, foarte diferită de toţi trişorii şi escrocii cunoscuţi în toate cazinourile din Europa. Ştia că numai în România sunt peste 30 000 de hoţi şi excroci care au interdicţie să intre în sălile de jocuri.
Nici cei mai mari specialişti pregătiţi la Las Vegas, n-ar fi reuşit să depisteze metoda lui. Învăţase să piardă de foarte multe ori sume mici, apoi îşi luă revanşa cu câteva zeci de mii, aşteptând cu răbdare momentul jackpotului. Ştia să piardă elegant, uneori o punea pe Zahra să leşine şi abia atunci începeau să dispară jetoanele cu valuare maximă.
Între timp începuse să fie cunoscut de marii trişori, foarte periculoşi care lucrau în paralel în cazinouri, unii dintre ei aveau o memorie fantastică la numărarea cărţilor de joc şi care puteau oricând să falimenteze un cazinou. Într-o bună zi unul dintre numărători a făcut o pagubă de 300 000 de euro , exact când Dorin făcuse altă pagubă mai mică în alt cazinou.
nimeni nu avea curajul sa-l ameninte ,să se ia de el, ori să-l şantajeze .
Un singur gest de ameninţare şi persoana dispărea a doua zi.
Avea el o vorbă : zicea că « şapte sate n-au ce-ţi face, dacă taci şi le da-i pace » ori « e baltă mare moşule , e plină de peste ! »
Foarte puţine persoane ştiau că locuieşte în Franţa.
Am incheiat citatul.


Sa va traiasca familia.
#626635 (raspuns la: #626587) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise12 - de sami_paris74 la: 06/01/2012 16:14:53 Modificat la: 06/01/2012 16:17:48
Berlin 2001 –23 aprilie
Dupa o luna de zile plecara din România ajunsera la Berlin într-o zi frumoasa de vineri, în România câstigasera 75 000 de dolari. Casele de schimb si de amanet în aceasta perioada a anului 2001 , aparusera ca ciupercile dupa ploaie. Oricare persoana care avea bani, indiferent de provenienta banilor, indiferent ca avea studii ori nu în domeniu de finante, cursuri valutare, reusea sa deschida o casa de amanet. Chiar si analfabetii reuseau sa deschida case de schimb si amanet. Exista o vorba veche care zicea/"mânca-te-ar amanetul" ca sa fi afacerist, nu cred ca trebuie sa ai prea multe studii.

. Schimbara o parte din banii românesti în dolari si o alta parte în marci.
Berlin.
Sala de joc, cu misterele si zgomotul pieselor care cad una dupa alta, îl faceau sa creada ca de fapt s-a nascut în cazinou, avea o emotie nedefinita când se afla în salile de joc. Simtea cum pluteste deasupra covoarelor verzi sabia lui Damocles.
Ca sa plânga îsi puse castile la ureche, se aseza pe un fotoliu la cafebar, vroia sa plânga, sa scoata toata emotia din el.
La început sorbi o gura de cafea, comanda un sandwis si deschise casetofonul/


 Printre câte am trecut în viata mea
Altul era mort, nu rezista
Te asigur eu ca o sa ai noroc...
Chiar si muntele de piatra
Se mai sfarma câte-o data.
Însa eu Dorin si Zahra
Suntem mult mai tari ca piatra.


Începu sa danseze, ramase surprins ca oamenii din jurul lui începura sa râda pe înfundate.
- Ati câstigat ? Întreba barmanul curios .
- Abia am intrat !. Mai comanda un wischy, un pahar mare, si îl dadu peste cap .
Zahra veni grabita la el/
Schimbase cele 3000 de marci în jetoane de câte 500 .
- Hai ! Hai sa intram, începe sa se aglomereze !.

#626747 (raspuns la: #626635) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise *13 - de sami_paris74 la: 06/01/2012 18:51:55
Trecură pe un culoar, Zahra calcă apăsat cu pantofii cu tocuri ascuţite şi pielea lucioasă de culoare albă. cu aceiaşi pantofii cu care făcea dragoste cu Dorin, atunci când el o apuca de picioare, ţinând de tocurile pantofilor şi ajungea să se strecoare până la guriţa ei senzuala, atunci o săruta mai apăsat pentru că îl excitau tocurile pantofilor.
Apoi trecură spre masa cu tapetul albastru, el trase scaunul politicos şi o invită să se aşeze.În jurul mesei se aşezaseră încă şapte persoane, toate străluceau pline de diamante şi importantă.
Una dintre doamne, aşeză cu grijă 12 jetoane pe 31 şi încă 8 jetoane pe 3 . Zahra aşeză doua şi Dorin patru. Între timp ruleta se învârti cu viteza şi se opri la nr 8. Toată lumea pierdu, Dorin între timp câştiga doua jetoane cu valuare maximă.Se învârtiră jetoanele cu viteza printre degetele lui şi intrară în buzunar. Ştia pe de rost cu ochii închişi toate componentele de bază, vedea în acelaşi timp cele două culori cu numere de la 1 la 36, colorate alternativ în negru şi roşu, culori ce coincid cu tabelul de pariere. Roata se învârte din nou, în aceiaşi direcţie şi cu aceiaşi viteza, în timp ce bila mică se roteşte în sens opus şi uneori chiar începuse să simtă locul pe care a pariat.
Era cel mai tare joc pentru el, se pricepea bine şi la maşini şi la poker, însă ruleta era viaţa lui.
Ai plăcea să demareze cu bani puţini, cam de fiecare dată cu 4-5 mii de dolari, pierdea prima şi a doua mână, apoi reuşea rapid cu degetul lui de aur şi podul palmei, făcea să dispară câte 5-6 jetoane.
Nu a avut niciodată reclamaţii, nici măcar suspect nu a fost. Banii lui se înmulţeau vertiginos, doar din cinci cazinouri câştigase câteva milioane, jetoanele erau schimbate numai la sfârşitul jocurilor .
Uneori era foarte dificil să transporte toţi banii în camera de hotel, aşa că Zahra pleca de fiecare dată acasă cu masina şi depunea banii într-un loc secret cunoscut numai de ei doi.
Jocurile de ruletă au fost jucate de sute de ani şi originea lor (deşi disputată) este în Franţa, începând de la sfârşitul secolului al XVII-lea. Este un joc incitant care, pe el îl excita la maxim. Era convins că toate cazinourile din întrega lume încă nu avuseseră ocazia să întâlnească şi să descopere furtul cu palma, cu un simplu lipici de bandă adezivă, metoda descoperită şi perfecţionată de el după metoda ţiganilor de la jocurile de alba neagra.
Va reuşi Dorin să câştige mereu în lumea jocurilor ?
Va reuşi să devină multimilionar aşa cu visa el zi de zi ?
Învăţarea modului de joc al ruletei nu este deloc dificilă, dar sunt mai multe modalităţi de a plasa pariuri diferite si de a palma jetoanele perfect.
Spunea el câteodată : ei fură pe faţă, iar eu fur perfect şi cred eu că sunt cel mai perfect hoţ de pe pământ.
- Ştiţi care este cel mai perfect hoţ de pe pământ ?
- Cel mai perfect hoţ de pe pământ, este hoţul care nu a fost prins niciodată.


#626753 (raspuns la: #626747) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ginduri si vise *14 - de sami_paris74 la: 07/01/2012 18:14:32
Ştia că sunt oameni care trăiesc şi mor în sălile de joc, jocul nu este decât o condensare a timpului şi a existenţei, viaţa uneori se limitează doar la câteva minute de joc şi apoi rămâi cu gustul amar de pierzător, alteori emoţia din timpul jocului te face să-ţi pierzi răbdarea.
A câştiga este o plăcere, a pierde insa, înseamnă ruină.
- Şi câştigi, câştigi mereu ? Îl întrebă un ţigan bine îmbrăcat la ieşire.
- N-am câştigat niciodată ! Ai răspunse el pe ţigăneşte.
- Vasăzică eşti de-al meu !
- De-al tău praleo, sigur că sunt de-al tău !
- Ştii de unde te cunosc ?
- De unde !
Din Saint Denis la Paris, îţi aduci aminte că ai intrat la mine în caravana şi nevastă-mea Marilyn, te-a servit cu palinca din Maramureş ?
- Bătu-te-ar norocul bă Frişcă, să mor eu dacă te-am recunoscut .
-Bà de la fratele meu Pardailean ai învăţat alba neagra.
Ştii de ce te-a învăţat ?
De ce ?
- Pentru că eşti gagiu deştept şi vorbeşti şi ţigăneşte pe deasupra.
- Apropo , ce mai face Pardailean ?
Bine ... s-a însurat şi el, este împreună cu sora geamănă a lui Marylin.
Îţi promit că trec pe la voi.
Când ?
Cred că pe la sfârşitul lui noiembrie.
Vorbi ceva în arabă cu Zahra şi Zahra scoase un pachet de 10 000 de mărci, întinse mâna oferindu-i lui Frişcă.
- Să-i dai banii ăştia lui Pardailean din partea mea.

- Nu trebuie frate ! Avem şi noi bani destui , nu mai stăm la Paris, stăm undeva în apropiere de Strasbourg. Cei doi prieteni se îmbrăţişară şi se despărţiră apoi se urcară în maşină, amândouă maşinile demarară în acelaşi timp, una intra pe autoruta spre Paris, iar cealaltă maşina, un mercedes automatic intra pe aceiaşi autoruta dar cu o direcţie opusă.
Dorin a condus non stop până la Intrarea în oraşul Bordeaux, au servit masa la un restaurant « autoservire Flunci » mai aveau de parcurs câţiva zeci de km, până acasă la Juan les Pinces a condus Zahra.
Era noapte, maşina trecu pe sub palmierii de pe malul mării Mediterane, băncile din faţa casei lor erau ocupate de tineri îmbrăţişaţi, tăcuţi ca fluturii albaştri când fac dragoste : din când în când se auzeau valurile care loveau ţărmul şi paşii unor tineri care păşeau strivind pietrişul de pe alei.
Apasă pe telecomandă, poarta casei lor începu să se deschidă automat, parcară maşina şi urcară scările.
Începuse să se lumineze de ziuă, o lumină roşiatică îşi făcu apariţia la orizont, semn că încă o dată timpul lor, timpul vieţii lor... le va oferi un nou răsărit de soare.
Dormiră toată ziua şi jumătate din noapte, apoi se hotărâră să facă o plimbare pe ţărm.Pe toată plaja de-a lungul marii existau alei interminabile, stâlpii de oţel îşi etalau becurile electrice cu neon la distanţe egale, luminând în unele locuri chiar şi fondul întunecat al mării.
În unele părţi lumina era reflectată de valurile mărunte, în alte părţi lumina stelelor se contrazicea cu lumina becurilor şi dădeau imagini noi, fantastice, vibrând parcă în ritmul acordurilor de muzică venite de la terasele restaurantelor.
Zahra îl cuprinse pe după talie şi îşi baga mâna sub centură de la pantaloni, ai simţi căldura, se sărutară şi intrară pe o plajă la câţiva km de casa lor. Aşteptară cu nerăbdare răsăritul soarelui.
*
Dorin adormi cu capul pe genunchii iubitei, nu reuşi să doarmă prea bine, visa că cineva intrase în casa lor şi le furase toţi banii... Tresării atunci când Zahra îl trezi. Rămase buimac de frumuseţea răsăritului de soare, parcă era de mii şi mii de ori mai frumos decât atunci când îl văzuseră ultima oară.#626801 (raspuns la: #626753) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...