-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Ginduri si vise 2


de sami_paris74 la: 09/01/2012 17:51:38
modificat la: 09/01/2012 23:20:37 arata originalul
rezumat: multe jetoane si cazinouri
taguri: Cutia_cu_litere sami 
voteaza:
Adormi cu capul pe genunchii iubitei, nu reuşi să doarmă prea bine, visa că cineva intrase în casa lor şi le furase toţi banii... Tresării atunci când Zahra îl trezi.
-Dorin, Dorin... Je t'aime , Je t'aime mon amour,regarde le soleil comme il se léve,oh mon Dieu quelle merveille !!!
Se trezi brusc, adormise , deşi era racoare corpul lui căpătase o rezistenţă deosebită în timpul lungilor antrenamente în legiunea străină.
Rămase buimac de frumuseţea răsăritului de soare, parcă era de mii şi mii de ori mai frumos decât atunci când îl văzuseră ultima oară.
Se aşeză în genunchi, îşi împreună mâinile, se gândea că Dumnezeu este mereu lângă el, se gândea că părăsise România cu teama de a nu imbatrini în puşcărie, evadarea lui din ţara însemna libertate, şi de fapt ce-ar fi câştigat el în România după terminarea pedepsei ?
De ce am părăsit cu toţii acele locuri, parcă blestemate, otrăvite de sărăcie si ipocrizie?
Cei rămaşi vor plăti mereu pentru prostia şi naivitatea celor care conduc ţara. Este doar o simplă naivitate ?
Numai atât ?
Cu toate vicisitudinile politice, doar cu o viaţă familiară bună, cu un anturaj foarte bun, într-un oraş ca Bucureşti ori Constanţa, ar fi reuşit mai mult ca sigur în viaţa .
Toate visele fumoase s-au destrămat o dată cu moartea părinţilor lui.
Ura viaţa şi ziua în care îi găsise împuşcaţi, Zahra simţi tristeţea şi văzu lacrimile din ochii lui, îl sărută şi îl mângâie cu afecţiune.
Simţi o durere la spate, între coloana vertebrală şi bicepsi, o durere ascuţită, tuşi şi scuipă sânge.
Zahra îl privi înspăimântată :
- Iubitule mâine mergem la medic să ştii !
- Nu e grav, cred că este o răceală puternică!.

În orizont soarele se dezlipise parcă definitiv de Marea Mediterană , părea un rubin uriaş, câţiva pescăruşi ţipau înfometaţi zburând deasupra valurilor. Cei doi, se scuturară de nisip şi făcură câte-un dus cu apă rece . Se decise să meargă împreună într-un cazinou din Aix en Provence.
- E ultimul cazinou Zahra, cu banii care-i avem ne mutăm la tine la Casablanca.Vindem casa , să cumpăram o casă ca în poveşti şi în grădina casei noastre am să-ti construiesc cu mina mea ,doar pentru tine o moschee, cu o cupolă frumoasă, toată îmbrăcată în mozaic, acolo te vei ruga mereu pentru noi şi pentru fericirea noastră.
Ascunzătoarea lor se umpluse cu bani, el propuse s-o schimbe şi să facă alta mai largă şi mai primitoare.
Îşi numărară de trei ori banii şi terminară de numărat spre dimineaţă, aveau 12 milioane de dolari şi 6 milioane de mărci. Lui îi plăcea la nebunie foşnetul banilor şi începuse să-i placă şi Zahrei.
În Franţa şi Germania începuse să circule « euro « noile bilete de banca din Comunitatea Europeană cu care europenii nu se vor obişnui prea usor, nu vor uita niciodată banii lor, moneda lor naţională cu care erau obişnuiţi de-o viaţă. Tot în Germania şi Franţa şi chiar în România se dusese zvonul despre Dorin că ar fi devenit milionar. Panacotarii, şmenarii, escrocii, spărgătorii şi chiar unii oameni din politica puseseră ochii pe el.
Dar ca să pui mâna pe Dorin era o adevărată catastrofă , pentru ca el nu era un om simplu ca toţi oamenii, majoritatea ştiau că aveau o şansă în plus ca să trăiască, doar reuşind să-i fure banii direct din casă, decât să dea ochii fata în faţă cu el.
A doua zi în loc să plece la Aix în Provence se duseră la un cabinet particular, medicul îi ascultă cu atenţie plămânii şi-l puse să respire adânc, îl puse să tragă mult aer în piept şi să expire.
După o săptămână afla că este bolnav de plămâni şi medicul îl sfătui să se interneze urgent într-un spital specializat în boli de TBC . Era diagnosticat cu o boală rară de plămâni .
Medicul specialist, îl calmă pe Dorin şi o strânse de braţ pe Zahra discret şi amabil,aproape cu un gest de subinteles,gest care nu-i scapa lui Dorin.

- Nu-i nimic grav. Un acces la vertebre cauzat de reumatism, durerile apar şi dispar.
- Nu se mai moare din aşa ceva !
El înţelese, însă, că prinsese o boală de plămâni foarte gravă şi bănuia că este o pneumonie galopantă. Un singur caz il vazuse cu ochii lui,la puscarie in Romània se imbolnavise un coleg de camera,facuse febra mare si l-au dus la infirmeria inchisorii,dupa doua zile a murit si l-au ingropat intr-o groapa adinca de doi metri in cimitirul inchisorii.
Boala lui se agravase, respira din ce în ce mai greu şi se hotărî se se interneze la începutul lunii octombrie .
Ajunseră la cazinoul din Aix în Provence la o oră când era puţin aglomerat. Intrară în WC-ul pentru femei şi se închiseră în cabina , Zahra scoase din poşeta o tabacheră veche din aur masiv, o desfăcu şi aşeză pe capacul tabacherei un praf alb, sub formă de linii aproape paralele, la o distanţă de doi centimetrii fiecare.
Dorin trase primul o liniuţa, apoi trase si ea cu acelaşi pai de coca cola tăiat pe jumătate.
El se frecă la nas şi tuşi uşor, se spală minuţios cu săpun de două ori şi se usca la aparatul cu aer cald, apoi îşi lipii adezivele în trei puncte principale : pe degetul arătător, în podul palmei şi pe cotul braţului drept.
- Cum te simţi ?
- Perfect !
O lua în braţe şi o sărută pe frunte.
- Eşti pregătită ?
- Oui mon amour !
Se îndreptară direct spre masa de joc şi se aşezară puţin cam înghesuiţi. Din primele secunde reuşi să sustragă cinci jetoane cu valoare maximă. În acelaşi timp Zahra aşeză şi ea jetoanele pe care le tinea asezate pe masa, jetoanele ei erau cu valori mici, creând în acelaşi timp o diversiune, aşezându-le exact în acelaşi timp cu el.
Apoi se lipea de el sărutându-l pe umăr, recupera jetoanele lipite şi le bagă discret în buzunarul lui din dreapta.
- Se uită puţin mai atent la oamenii din jur şi recunoscu un român, pe care-l cunoscuse în Bucureşti şi cu care făcuse un an de puşcărie la Aiud. Era un ţigan din neamul lui Tandoi din Cringasi.
De fapt pe ţigan îl chema Deliu Tandoi, însă interlopii îl porecliseră (Diliu din Cringasi), în spatele lui mai erau doi bărbaţi care păreau jucători amatori.
Unul dintre ei o privea insistent pe Zahra, şi părea hipnotizat de picioarele ei lungi.
Zahra îi făcu un semn discret lui Dorin, se sculă de la masă şi se duse la maşină.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


Cafe*** - de sami_paris74 la: 09/01/2012 18:02:22
Incà o bucatica.

hailoviu cafe.
#626897 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami_paris74 - de undecembrist la: 10/01/2012 06:26:14
Exotice descrierile tale....citesc cu placere.... si continuarea....personajele par reale...au ceva magic...imi pare mie.
#626939 (raspuns la: #626897) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
undecembrist - de sami_paris74 la: 10/01/2012 06:41:55
multumesc pentru trecere,personajele sunt reale.

Iti doresc un an nou fericit.
#626940 (raspuns la: #626939) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
epilog - de sami_paris74 la: 12/01/2012 18:15:44
Era ultima zi, norocul lui erau încă câteva milioane pe care le ascunsese bine, acolo în ascunzătoarea lui secretă de acasă, plus câteva sute de mii pe care le câştigase. Era doar o impresie, îl cunoştea pe Tandoi, bătrânul care avea mâna tăiată în Germania, toată lumea îl cunoştea, era el hoţ de buzunare, dar nu era tâlhar.
În definitiv nimeni în afară de Zahra nu cunoştea averea lui. Norocul lui era în mâna lui. Prinde-l ! Ascunde-l ! Nimeni nu ştie nimic. Pentru el, Zahra era o femeie sinceră, niciodată nu l-ar fi furat, nici măcar acum când ştia destul de bine că are zilele numărate. Rămase liniştit lângă maşina îşi aprinse o ţigare lungă de foi, o ţigare marca « Monte Cristo » cu aromă de ciocolată, trase câteva fumuri, privi luna plină şi strălucitoare care din când în când se ascundea printre nori. Ascultă vorbele lunii, graiul brizei uşoare a vântului de toamna şi glasul acela tainic din sufletul său, şi o sudoare rece i se prelinse pe frunte şi pe obraji amestecată cu lacrimi. Luna se mai ascunse o dată după un nor, iar ultima lui raza care părea că dispare definitiv părea că-i spunea lui Dorin.
« Eşti bogat, eşti puternic, eşti fericit ! » Când luna dispăru definitiv se făcu beznă, în tăcerea adâncă ce cuprinde firea, o voce lăuntrică ai şopti : « Eşti un hoţ Dorine ! » « Eşti un hoţ şi-ai să mori ! »
Intră în maşină şi trecu la volan, o sărută pe Zahra, BMW-ul cu motorul puternic alerga într-o viteză nebună pe autoruta , se duceau spre casă, acasă la Juan les Pinces.
- Dorin, te rog încetineşte puţin ! Nu uita că sunt şi eu lângă tine !.
Te înţeleg, nu eu sunt de vină că eşti bolnav !
Cu o timiditate înfrigurată încetini din viteză, o apucă de mână.
- Aşa este, ai dreptate.
- Iartă-mă !
Ajunseră acasă şi se duseră direct la ascunzătoare, casa era toată răvăşită şi aproape toată sufrageria era dată peste cap.
Uşa ascunzătorii era smulsă şi toţi banii lor dispăruseră. El baga mâna mai adânc în ascunzătoare şi deschise un capac mascat cu vopsea de aceiaşi culoare şi care mai mult ca sigur că acolo nu reuşise nimeni să ajungă.
Dădu capacul la o parte şi scoase o cutie de carton care o dată fusese ambalajul unei perechi de pantofi.
- Uite Zahra, asta este tot mai avem ! Desfăcu cutia şi scoase la iveală 1000 de galbeni.
- Am transformat o parte din bani în galbeni şi diamante, toţi galbenii sunt ai tăi, totul îţi aparţine, vinde casa şi du-te în ţara ta.
Observă că în casa erau ascunse câteva mini camere de filmat. Cine ştie de cât timp erau ascunse ?

- Am să iau maşina şi ai s-o găseşti în acelaşi loc unde ne-am întâlnit noi prima dată, acolo lângă Tour Eiffel.
O îmbrăţişă şi o sărută pe frunte.
- Te iubesc.
Zahra plângea în tăcere , o îmbrăţişă strâns la piept.” Adevărata lui durere o va duce singur, nu avea nevoie să fie mângâiat şi nici compătimit, nu avea dreptul că prin durerea lui să o lovească şi pe ea.
În câteva ore ajunse la Paris, parca maşina acolo în locul cunoscut de Zahra, apoi merse pe jos până la Pontul Alexandru al - III-lea lângă Invalides.
Îşi desfăcu ruxacul greu şi scoase din el două greutăţi din oţel, amândouă cântăreau 60 de kg, se urcă pe parapetul podului, lega cele două greutăţi de picioare şi apoi privi zâmbind ghirlandele sculptate cu măiestrie de câteva secole, privi trecătoriI care se uitau uimiţi la el, şi mai privi pentru ultima oară luminile becurilor din jurul lui, de fapt ultimele lumini din viaţa lui.
Se aruncă în acelaşi timp când un vapor plin cu turişti trecea silenţios pe sub pod.
Oare cât de bogată este Sena ?
« Continui să cred că majoritatea românilor, sunt buni, sunt simpatici, prietenoşi deosebiţi prin forţa şi curaj, doar că sărăcia şi instabilitatea politică i-a înrăit peste măsură , şi încep să cred că sunt din ce în ce mai răi şi mai neprietenoşi şi sinucigaşi »

#627043 (raspuns la: #626940) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...