-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Fluturi de noapte


de sami_paris74 la: 10/01/2012 10:10:05
modificat la: 10/01/2012 10:11:52 arata originalul
rezumat: hotii de buzunare pe timp de noapte
taguri: Cutia_cu_litere sami 
voteaza:
Tandoi din Cringasi era considerat in prioada anilor 60,unul din cei mai buni panacotari de pe planeta,nu-l depasea nimeni la viteza si la atingerea buzunarului de la primarie.
Cu degetele lui subtiri si lungi reusea sa sustraga un portofel indiferent cite era de gros doar in citeva secunde .Cind a devenit adult,a avut cea ai mare deceptie din viata lui,o deceptie pe care il va marca pentru tot restul vietii.In primul rind Tandoi nu avea o mina,adica ai lipsea mina stinga si, Doamne Dumnezeule cite nu poate face omul atunci cind are doua maini ! Dar el marele Tandoi reusea sa faca cu o mina mult mai mult decit fac altii cu doua.In afara de acesta meserie de panacotar (hot de buzunare) Tandoi din Cringasi devenise pasionat de fluturi, dar nu de fluturii de zi colorati din familia Nimphalidae,Satiridae,Pieridae ori Morfidae care zboara in timpul zilei cu aripile lor colorate,ci pentru fluturii de noapte .Iubea la nebunie fluturii nocturni asa cum li se zice lor in cartile de specialitate din familia Parasternia si Heteroneura .In timpul celui de-al doilea razboi mondial….
*
Miercuri , 25 iunie, 1941 Bucuresti
Tandoi locuia pe o strada plina de tigani, într-o casa mica fara etaj, aveau în curte o caruta cu doi cai. Pe-atunci el marele Tandoi nu se ocupa cu hotia, ai placea munca si parintii lui erau oameni cinstiti, vânzatori de pacura si linguri de lemn, ceaune de fonta, ciururi  facute dintr-o plasa fina de sârma din cupru, numai bune pentru cernut malaiul de porumb.La târg si la piata aveau cite un stand pe care le plateau cu regularitate, pentru ca negustorii si tiganii se bateau uneori pe cele mai bune locuri.
Alteori domnul tigan Ciuraru Tandoi îsi trimitea fiul la munca în Ferentari la spoitori sa învete bine meseria cu bidineaua, adica sa varuiasca casele, pentru ca acolo existau cei mai renumiti spoitori din întreaga Românie.
Toata familia domnului Tandoi stiau sa citeasca si sa scrie, aveau în casa carti din Colectia Celor 15 Lei, Aventurile Submarinului Dox , Crimele inchizitiei, ziare si reviste datate din timpul primului razboi mondial 1914-1918. 25 Iunie era aniversarea fiului « Tandoi din Cringasi » împlinise pe-atunci frumoasa vârsta de 20 de ani. Trecusera doar câteva zile de când se anuntase la radio ultima stire « asta noapte Germania a declarat razboi Uniunii Sovietice. Conducatorul statului , Ion Antonescu, a ordonat trupelor române, sa treaca Prutul alaturi de nemti » Batrânul Tandoi, lasa capul în jos si începu sa plânga în tacere, afara în strada se auzeau zgomote si focuri de arme, strada lor fusese blocata de jandarmi si de agentii de politie, printre care si seful Sigurantei din Bucuresti.
La poarta politia si jandarmii stateau cu armele în pozitie de tragere,un agent striga : Tandoi, Tandoi deschide imediat poarta ca daca nu , intram peste voi si va împuscam pe toti.
Batrânul deschise poarta si jandarmii intrara în curte si în casa.
Ai un baiat care are vârsta de 20 ani, unde este ??

- Da sau nu ?
- Da.
- Ce vreti de la el, ce-a facut ?
- A furat.
- Baiatul meu nu fura sefule !
Agentul Zavragiu îl lovi cu patul armei în cap.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


fluturi de noapte 1 - de sami_paris74 la: 10/01/2012 18:17:43 Modificat la: 13/01/2012 20:42:37
- Unde este ? Futuţi grijania mami mătii de ţigan !.
- E în camera şefule, doarme! Nu-l omorî, mânca-ţi-aş curul dumitale/
- Nu-l omorâm ba urâtule, îl trimitem în vacanţă la nemţi, spuse Zavragiu zâmbind cu subînţeles.
Şi-apoi shafuli eşti de-al nostru mânca-ţi-aş curul dumitale, nu-l omorâţi şi bătrânul se aşeză în genunchi.
Tandoi din Cringasi se trezise de mult, veni cuminte şi se aşeză în faţa tatălui... Pe mine mă căutaţi ?
Poliţiştii ai legară mâinile la spate, Zavragiu scoase din toc un pistol rusesc şi trase un glonţ în capul bătrânului. Na ţigane ! Să nu-mi mai mănânci curul... că am mare nevoie de el. Jandarmii şi poliţiştii începură să râdă.
Într-o săptămână strânseseră în jur de 200 de ţigani tineri şi 15 fete cam de aceiaşi vârstă. Doi dintre jandarmi au violat două fete tinere, una de 12 ani şi alta de 15 , apoi unul dintre ei le-a înjunghiat cu o baionetă şi le-a scos afară în curte pline de sânge.Au aşezat corpurile tinerelor fete pe o stivă de cadavre aşezate geometric lângă un zid de cărămidă.Pe fata cea mică , Tandoi o recunoscuse imediat, era tot din Cringasi şi era faţa unei vânzătoare de flori pe care o chema Atena.
După acesta istorie i-au scos pe toţi din chestura, i-au încărcat în trei maşini şi i-au dus la gară.
Acolo la gară, pe peron, erau obligaţi să înainteze mai repede, pentru că din spatele lor veneau împinşi de la spate alte grupuri, care veneau valuri, valuri în urma lor. Toate coloanele cu ţigani au fost înghesuite într-un tren, ermetic închişi în vagoane, trenul se îndrepta spre Germania.
După câteva zile trenul plin cu ţigani şi evrei a ajuns în lagărul de concentrare de la Ravensbrusk, două patrule s-au repezit şi s-au aşezat în dreptul fiecărui vagon, au deschis uşile şi au ţipat către ţigani să coboare.
Cei care au mai rămas în viaţă au fost încolonaţi şi, susţinându-se unul de celălalt au fost obligaţi să intre în cinci barăci construite din lemn de brad.
Din cei 250 de ţigani muriseră 31 , ţiganca care-mi povestea istoria asta era o femeie vârsta de 65 de ani, scăpată din acelaşi lagăr de exterminare devenise iubita lui Tandoi din Cringasi.În timp ce povestea avea ochii înlăcrimaţi, plângea şi nu se mai putea opri din plâns.
Ştiţi dle Sami, eu acolo în lagăr l-am cunoscut pe Tandoi.
Erau doi doctori Karl Gebhardh şi un altul Fritz Fischer care foloseau toţi bărbaţii şi femeile pentru diverse experienţe. Pentru a reproduce rănile pe care soldaţii nazişti le căpătau pe front, doctorii tăiau membrele “pacienţilor” condamnaţi, peste care presărau sticlă spartă sau aşchii de lemn impregnate cu bacterii. De multe ori, pentru a crea un efect cât mai real, le spărgeau oasele cu ajutorul unui ciocan. Cei care rezistau experimentelor erau duşi pentru examinare în alte lagăre.În septembrie 1942 Tandoi a scăpat ca prin minune de toate injectările cu bacterii şi microbi, apoi i s-a amputat braţul stâng, apoi l-au scufundat în apă rece timp de 70 de minute, a fost băgat într-un cuptor special ca să observe până la ce temperatura poate rezista corpul uman, dar Tandoi a scăpat de fiecare dată.
Exact cu o zi înainte de sfârşitul războiului, unul dintre medicii SS , disperat de cazul ţiganului Tandoi, a scos pistolul ca să-l împuşte zicând » nu înţeleg ce fel de ţigan e asta că nu vrea să moară niciodată ! » a ridicat pistolul gata să tragă. Afară se auzeau împuşcături şi zgomotul blindatelor care pătrundeau pe poarta lagărului. Toţi ţiganii care au scăpat cu viaţă au fost repatriaţi în România, mulţi dintre ei zac însă în fundul gropilor comune. Cine mai poate să-i numere ?
Tandoi din Cringasi îşi dorise moartea zile şi nopţi, pentru el nu mai exista « timpul », cel mai preţios "dar ",venit din spaţiu ori de la Dumnezeu.Bacteriile si microbii injectati in corpul lui il facusera se sufere de o boala necunoscuta »o boala psihica care se nescuse in creierul lui , sa-i zicem o pasiune ,pasiunea de a iubii fluturii nocturni.
#626956 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nene Sami - de lecturator la: 30/01/2012 15:59:26
Daca mai ai dintr-astea, mai spune.
Te-ascult (citesc) la gura sobei, cu furnicaturi pe spate.
Nu vrei sa fii bunicul meu? Si sa-mi zici seara la culcare? Ca cei reali s-au mantuit si-s orfan de povestile de seara.
Inca o data ma surprinzi placut. Desi povestea e trista si cred ca e adevarata, APLAUZE.
#628171 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 30/01/2012 16:17:50
misto scris
#628172 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lecturator - de sami_paris74 la: 30/01/2012 17:33:46
Multumesc mult pentru apreciere,ma bucur mult ca-ti place si in sufletul meu...Stii ce gindesc? As vrea sa placa la toata lumea stilul meu,atunci as intelege eu mai bine ,de ce imi place sa scriu.
Pentru ca-mi place!
Cu stima.
#628179 (raspuns la: #628171) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Daniel Racovitan - de sami_paris74 la: 30/01/2012 17:36:20
Multumesc ,stiu eu ca daca am o nota de la tine, pot sa scriu mult mai mult si mult mai bine.

Cu toata stima.
#628180 (raspuns la: #628172) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 30/01/2012 18:19:05
Foarte fain scris! Dar ma doare teribil textul asta...
#628186 (raspuns la: #626956) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...