-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Portret


de sami_paris74 la: 18/01/2012 18:02:23
modificat la: 19/01/2012 18:41:47 arata originalul
rezumat: autobiografie
taguri: Cutia_cu_litere sami 
voteaza:
Mă numesc Samson Iancu, sunt născut în Bucureşti pe data de 23-aprilie-1953, mama nu mi-a zis niciodată ora când m-am născut, dar eu cred că am fost născut spre dimineaţă c-am pe la ora două.
Părinţii mei se numeau Maria şi Nicolae Câmpeanu, tata de origine ţigan, mama evreică, nu pot să confirm că era evreică-evreică get beget, ea aşa îmi zicea , o dată chiar a numărat pe evreieşte până la cincizeci. Nu pot să ştiu sigur dacă era evreică, însă eu am crezut-o pentru că ea mi-a dat viaţa , şi pentru faptul că niciodată nu m-a minţit.
Eu mă consider român, pentru că m-am născut în România şi pe certificatul meu de naştere şi pe buletinul meu de identitate scrie că am cetăţenia de român. Deci sunt român şi îmi iubesc foarte mult ţara.
Am crescut, timpul trece din ce în ce mai repede atunci când începi să îmbătrâneşti şi poate uneori când eram eu mic, adică înainte de a-mi miji mustaţa, mai exageram uneori, că în loc să spun că am 16 ani, spuneam că am 19 ori 20. Acum când mă apropii de vârsta de 60 de ani, în loc să spun că am 60, zic că am 50 , încă neîmpliniţi, adică 49 de ani şi câteva luni.
Unele femei mă cred pe cuvânt, însă altele zic că arăt cu mult mai bătrân de 65 de ani !.
Dar mai contează vârsta când te simţi în putere şi eşti sănătos tun ?
Sunt de talie mijlocie, am 1,78 m, ochii căprui, tenul brunet dar destul de neted, fruntea este înalta şi potrivit de mare, cu unele riduri care reprezintă inteligenta şi puterea de gândire. Sprâncene negre, bine arcuite cu fire scurte şi stufoase. Nasul meu este uşor cârn cu o înclinaţie puţin spre stânga, c-am mărişor nasul meu !, dar ce pot face eu, dacă aşa a fost să fie ! . Ştiu doar atât : că am un nas frumos iar despre mine şi despre imaginea mea n-am avut niciodată o impresie proastă.
Am gura mare cu buze roşii şi cărnoase foarte frumos conturate. Dinţii din partea de sus sunt uimitori de albi, mulţumitori de simetric orânduiţi, dar ce păcat că sunt din porţelan, dinţii din partea de jos sunt mai întunecaţi la culoare. Bărbia este proeminentă, nici prea mare şi nici prea mică cu o dungă de separaţie proeminenta care-mi dă un aer de forţă şi curaj. Părul a fost negru şi creţ, acum este alb şi în mare parte a dispărut definitiv până aproape de creştetul capului. Când mă uit în oglindă, îmi place foarte mult de imaginea mea, zâmbesc, mă strâmb, mai vorbesc câteodată cu mine, săpunesc bine faţa şi mâinile cu săpun şi de fiecare dată am impresia că sunt mult mai frumos, mai frumos ca ieri şi mai bătrân ca acum o lună. Formatul feţii, îl am fie oval, fie pătrat, care anume din două, mi-ar fi tare greu să spun, însă eu mă văd un bărbat frumos, inteligent şi norocos. Am ceva, din expresia feţii, care aduce a melancolie şi inteligenta amestecată cu mândrie ceea ce-i face pe unii să creadă că sunt dispreţuitor de şi nu-i adevărat, să mor eu dacă vă mint !
Prima impresie când mă priveşte cineva, poate că nu este prea bună, poate fac impresia unui om fără valoare, pentru că niciodată nu mă afişez cu un aer de grandomanie. Însă când deschid gura şi încep să vorbesc şi să gesticulez, impresionez imediat persoană din faţa mea şi de fiecare dată obţin orice-mi doreşte sufletul. Fac gesturi când vorbesc, sunt de fiecare dată convingător, privirea mea capătă o lumină care aproape că hipnotizează. Portretul meu este exact, pentru că m-am studiat mult timp ca să pot afirma destul de sincer , că mă cunosc destul de bine şi mai pot afirma deschis că n-am prea multe vicii şi nici defecte mari nu am.
Calităţi am foarte multe, în primul rând îmi place la nebunie literatura, poezia, muzica clasică, folclorul din România, pietrele preţioase, bijuteria, creaţia obiectelor antice şi creaţia în bijuterie şi îmi place enorm să scriu, a scrie pentru mine a devenit o manie .
La început am crezut despre mine că n-am talent , apoi am observat că fac progrese uimitoare şi acuma când scriu, eu scriu fără să fac pauze şi nici nu corectez şi nici să rectific ceea ce am scris. Abia după ce am terminat de scris tot ce am în minte şi în suflet, mă apuc de corectat. Cred că în orice domeniu se poate învăţa uşor, dacă ne place ceea ce facem şi nu facem nimic din obligaţie ori din plăcerea de a face demonstraţii altora că suntem inteligenţi şi culţi. Un om inteligent şi cu sufletul curat, niciodată nu-şi etalează calităţile faţă de prieteni şi faţă de oamenii care nu au aceleaşi daruri ca şi el.
Oamenii deosebiţi , au o lumină a lor, o lumină aparte care le luminează fata şi comportamentul.
Eu spre exemplu, dacă mă aflu în faţa a o suta de persoane şi le pot privi în voie câteva minute, pot să descopăr imediat valuarea celui mai deosebit dintre ei, prin lumina pe care o degaja corpul şi faţa lui. Dacă mai am şi şansa să vorbesc cu persoana aceea, atunci pot spune sigur şi ceea ce gândeşte despre mine şi ceea ce are de gând să facă. Pot să fac o analiză rapidă a mimicii feţei, a gesturilor, a exprimării şi pot să anticipez dacă persoană din faţa mea îmi doreşte binele sau răul.
Am descoperit cu uşurinţă că mă pot adapta în orice anturaj şi pot să fiu respectat chiar şi de cele mai agresive persoane, totul depinde de curajul şi de felul de exprimare cu care abordezi persoana respectiva.În faţa unei persoane periculoase nu se gesticulează niciodată.
Iată cu toată sinceritatea o parte a imaginii mele văzută de mine din exterior şi altă imagine văzută tot de mine în interior şi aşa socotesc eu despre mine, în privinţa aceasta, nu cred că sunt prea departe de adevăr. Sper că am descris bine o parte din înfăţişarea mea reală şi mai rămâne o parte de adăugat la portretul meu ; căci n-am studiat îndeajuns pentru a mă cunoaşte bine, şi nici nu-mi lipseşte încrederea ca să spun nestingherit calităţile ^pe care le pot avea, nici sinceritatea, ca să mărturisesc deschis defectele mele.
Adevărul este că fiecare dintre noi mai ascunde câte ceva, există imperfecţiuni pe care nu le putem detecta noi înşine, însă foarte adevărat este că majoritatea imperfecţiunilor sunt mult mai bine văzute din afară.În primul rând în privinţa firii mele obişnuite, sunt un temperamental melancolic, şi asta în asemenea măsură, încât, de vreo zece ani, abia dacă mai mă vede cineva râzând. Am impresia că am o melancolie blândă, suportabilă, dacă n-aş avea şi altele în afară de aceea legătura sentimentală legată de temperamentul meu. Majoritatea timpului îmi place să scriu şi să visez, banii şi averea au trecut pe ultimul loc, când scriu, scriu tot ce simt în momentul de faţă şi uneori când am idei noi, le notez şi le scriu atunci când am ocazia.În magazin am ocazia să scriu liniştit , atunci când nu am clienţi, scriu, pentru că oricum nu am altceva de făcut, mă opresc din scris doar atunci când intră cineva pe uşă.În Franţa ca şi în toate ţările, există toate categoriile de oameni. Unii oameni sunt deosebiţi de cinstiţi, alţii însă sunt hoţi, dar nu hoţi obişnuiţi, ci hoţi profesionişti. Ei aici e buba ! Pentru hoţi eu sunt pregătit cu o tehnică foarte avansată.
Hoţii de obicei intra în grup, vorbesc mult, pun întrebări aiurea, se răsucesc şi fac paravane mascându-se între ei, mascând în acelaşi timp persoană care vrea să sustragă un anumit obiect. Tactica mea este foarte simplă şi inteligenta .Metoda mea se numeste « metoda Samsonel » desi nu este brevetata nicaieri.
De exemplu am în faţă ,la stradă, o vitrină destul de mare, pe care am aşezat deasupra o cutie de carton goală, cutia este legată de un fir de nailon transparent, fin şi subţire. Firul lung ajunge exact lângă masa mea, şi când hoţul încearcă să fure, eu trag de fir şi îi cade cutia de carton direct în cap.


Am duhul norocului şi al şansei şi nu stau pe gânduri s-o spun : chiar şi defecte am, perfect nu este nimeni, doar natura este perfectă , pentru că prin perfecţiunea naturii noi suntem în viaţă.În ceea ce mă priveşte, eu sunt mulţumit, şi nu-mi pasă ce zice lumea despre mine. Umerii mei sunt largi, am puţină burta pentru că sunt gurmand, port talia 54 la pantaloni, la pantofi mărimea 45, am platfus la talpa piciorului stâng. Ce mai este rău în mine ? Sunt doar urmele lăsate de timp şi urmele astea sunt foarte greu de şters, pentru că ele se pot şterge o singură dată, adică se pot şterge o dată cu moartea.
Apoi mai sunt ridurile şi găurile, o gaură nu se mai poate repara niciodată (exemplu gaura unui glonţ), e ca şi cum ai bate un cui într-o bucată de lemn, tragi cuiul afară, dar rămâne gaura !
După mine moartea este cea mai lungă şi cea mai frumoasă vacanţă. Nu suport oamenii care scuipă şi îşi suflă nasul fără batista, pe cei care se scobesc cu degetul în nas şi pe cei care vorbesc tare şi răstit.


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (18):


Hailaviu cafe - de sami_paris74 la: 18/01/2012 18:03:59
biografie plasata in "nota autorului"
#627356 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 18/01/2012 18:23:27
Foarte misto, Sami! Like...molto...
#627357 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 18/01/2012 19:08:48
Pe mine ma-i captivat iar, oricum sunt un "abonat" la ce apare "made sami_paris74". Un autoportret cu tente de derapaj spre cultul personalitii... Click here to view full size
Era doar o gluma pe care imi permit s-o fac cu un "cafegiu" in personalitatea caruia ma regasesc macar partial iar ca "vechime" aproape d-un leat.
#627358 (raspuns la: #627356) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 18/01/2012 19:37:08
Ma amuz gandindu-ma ce simte "le voleur" cand acolo sub tensiunea profesiei si atent la obiectul muncii se trezeste cu cutia in cap... Click here to view full size
#627362 (raspuns la: #627358) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby M - de sami_paris74 la: 19/01/2012 10:20:20
multam pentru apreciere.

Ti amo
#627386 (raspuns la: #627357) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Pescadorul - de sami_paris74 la: 19/01/2012 10:27:18
sa ai sanatate Pescador,mult noroc iti doresc in tot ceea ce faci.

Cu stima
Sami/
#627387 (raspuns la: #627358) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
io nu te cred;) - de paula_vs la: 19/01/2012 14:38:50
ai scris-o la misto ca sa ne induci in eroare,e fictiune sami dar bine incropita,da nu ai scris nimic de mustata
#627425 (raspuns la: #627387) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paula_vs - de sami_paris74 la: 19/01/2012 15:31:53
Nu este scrisa la misto si n-am indus pe nimeni în eroare,din contra tu faci o eroare când te referi la mustata.N-am purtat mustata în viata mea si nici nu voi purta vreodata.Dupa mama sunt haschenaze,dupa tata tigan,si dupa locul de nastere si certificat,sunt român.

Hailoviu Paula.

P.S

Unde mai pui ca am obtinut si cetatenia de francez.
Sucar nu? As fi dorit o critica aplicata textului,nici de cum mie personal.
#627434 (raspuns la: #627425) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
textul tau - de paula_vs la: 19/01/2012 17:13:22
este biografie fie ca o vrei sau nu romantata,indoiala mea e formala iar treaba cu mustata gluma,in zona mea tiganii o poarta cu mandrie
#627438 (raspuns la: #627434) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Sami :) - de Baby Mititelu la: 19/01/2012 18:17:39
Cum faci, omule, sa fii si tigan si roman si francez??? Si scriitor si bijutier? Sa stii sa faci bani dar sa fii si generos? Vreau reteta! :)))
#627452 (raspuns la: #627434) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
n-ai nteles baby? - de paula_vs la: 20/01/2012 11:02:55
comenteaza textul nu omul,esti surda soro)))
#627478 (raspuns la: #627452) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
paula_vs - de sami_paris74 la: 20/01/2012 11:39:15
cum poti sa auzi surioaro atunci cind citesti?Mai ales pe cafenea,este ca si cum n-ai vede fara umbrela si n-ai auzi fara ochelari!!! poate lucrezi in domeniul muzicii,pentru ca exista unele persoane care pot auzi si sa compuna din ceea ce citesc.

hailaviu.

Am glumit/
#627481 (raspuns la: #627478) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami - de paula_vs la: 20/01/2012 11:44:30
am toata simpatia pentru tine si nimic din ce scriu nu e cu vreo unda de rautate,eu aud scrisul ,vad muzica si pipai culoarea,gust vantul si miros omul bun,naaaaa
#627482 (raspuns la: #627481) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Umpic surda sunt! :))) - de Baby Mititelu la: 20/01/2012 13:11:05
Pai textul mi-a placut, mie imi place cum scrie Sami in general, recunosc cinstit ca nu-i citesc textele lungi pentru ca am putina rabdare...
#627484 (raspuns la: #627478) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
si eu - de paula_vs la: 20/01/2012 13:49:32
recunosc cinstit)))
#627485 (raspuns la: #627484) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami_paris74 - de cher la: 21/01/2012 00:54:05
Chiar este simpatica autobiografia :))
Aproape ca te-ai prezentat candidat la o legatura serioasa cu o domnisoara sensibila, si visatoare, blonda, cu ochi albastri si inaltimea 1,68 metri, si 50 de Kg... Varsta ramane ceva subinteles...
Sper ca nu te superi! Glumesc!
#627550 (raspuns la: #627485) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lu' nea Sami - de lecturator la: 28/01/2012 12:00:17
Zau ca-mi placi. Tare mult imi placi nene Sami. Si-mi pare rau ca din cauza de buget si meserie nu mai calatoresc prin europa cum calatoream pe vremuri. Zau ca veneam (daca ma primeai) sa bem o cafea. Si sa stau sa te-ascult asa cum o faceam cand eram copil si-mi povestea cate ceva bunicul sau mama. Aduca sa te ascult cu furnicaturi pe spate, si sa ma transpun in povestile tale.
Daca iti place "cum ti-am zis", fa-ti mila si posteaza mai des si mai mult.
Stima!
#628037 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
lecturator - de sami_paris74 la: 28/01/2012 15:26:53
multumesc pentru trecere si mesaj,ma bucur enorm ca-ti place stilul meu de narator,apoi daca intr-o buna zi ai avea timp sa treci,afla de la mine ca vei fi bine primit si nu numai la o cafea,o sa ai si casa si tot ce trebuie pentru o vacanta frumoasa.(esti bine venit impreuna cu copiii si intreaga familie)
Sanatate si voie buna.
#628058 (raspuns la: #628037) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...