-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Singur-singurel.


de sami_paris74 la: 20/01/2012 13:58:58
rezumat: continuare din cap .Portret.
taguri: sami Cutia_cu_litere 
voteaza:
Nu suport oamenii care scuipă, care tuşesc direct în palme, pe cei care stau cu degetul în nas şi pe cei care nu-mi oferă atenţia cuvenită atunci când le vorbesc. Oamenii care nu te privesc atunci când le vorbeşti, nu-ţi acorda respect.

Şi pentru că nu stă în putinţa noastră de a ne dezbăra de o înfăţişare urâtă, care ne deranjează uneori şi care alteori ne face să ne pierdem moralul şi ne bântuie cine ştie ce gânduri de sinucidere, eu mă corectez la început pe dinăuntru, dar afară chiar că nu mai am nici o putere să-mi schimb înfăţişarea . Nu, nu râde ! Ştii cum este cu semnele ? Este ca şi cum ai bate un cui într-o bucată de lemn, scoţi cuiul cu cleştele, fără mari probleme, dar ce te faci , că rămâne gaura ? Gaura aia poţi să o astupi cu chit şi chiar cu vopsea, dar gaura aia, tot gaura rămâne !În general cititorule scump în ceea ce mă priveşte pe mine personal, eu sunt mulţumit de mine, sunt mulţumit că nu mă crede lumea,

Nici mai frumos decât mă prezint, nici cu o fire mai bună decât mă văd eu personal. Conversaţia cu lumea bună, cu oamenii de societate, este una din plăcerile mele cele mai mari.

Urăsc singurătatea.

Iubesc nespus de mult pasiunile frumoase, oamenii sinceri şi cinstiţi .Sunt un om pasionat să citească în inimile oamenilor... şi n-aş vrea să par suspect că scriu în cărţile mele despre lumea interlopă, lumea oamenilor săraci ; pe care aproape nimeni nu are timp să-i vadă şi să-i asculte, ori despre lumea în care trăim în acest moment, lume care este foarte greu de accesat.

În cărţile mele descriu oameni care fură, care ucid, femei care se prostituează, escroci, hoţi de buzunare, barbugi şi spărgători, despre oameni disperaţi de viaţă care sunt capabili să piardă ori să câştige tot, aşa cum spun unii dintre ei » ori la bal, ori la spital ». Dragă cititorule te rog să mă ierţi că-ţi pun o întrebare, întrebare la care n-ai să poţi să-mi răspunzi mie în direct, însă eu sunt mulţumit că vei răspunde la acesta întrebare citind cartea mea, iar răspunsul îl vei păstra ascuns undeva acolo în inima ta.

Am văzut oameni care pleznesc de sănătate, graşi, satisfăcuţi, cu privirea neinteresată spre lumea emigranţilor care şi-au părăsit casa şi familia pentru o viaţă mai bună, care nu au unde să doarmă şi n-au mâncat nimic de câteva zile.

Am întâlnit în occident oameni dilataţi de băutură fină şi mâncare, ei îţi oferă imaginea unei fericiri plate şi zadarnice, a unui echilibru şi al unei normalităţi ruşinoase. Te întrebi cine sunt aceşti oameni care nu sunt capabili să te vadă şi să te asculte ?

În Germania am observat oameni care se duc la concerte şi îşi aşează curul gras în fotoliu şi ascultă muzica lui Wagner şi Beethoven, n-am înţeles pasiunea muzicală a unor oameni care trimiteau exact după aceiaşi muzica , oamenii în crematorii pentru exterminare !.

Hai atunci să distrugem opera unui mare scriitor cum a fost Dostoievski, hai să distrugem omul cu suferinţa, nefericirea şi drama lui. Câte zile poate să reziste un om care locuieşte pe stradă, fără să mănânce şi să bea apă ?

Ce face omul atunci când simte că moare, cind este singur- singurel şi nimeni nu vrea să-l ajute ?

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (5):


Wagner Hailoviu. - de sami_paris74 la: 20/01/2012 14:02:41 Modificat la: 20/01/2012 14:06:34
ce spune muzica lui Wagner?.
#627486 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 20/01/2012 14:28:57
Wagner, compozitorul preferat al lui Hitler... opiniile critice faţă de evrei ale lui Wagner au fost foarte cunoscute în epocă şi au fost chiar o sursă de admiraţie şi de inspiraţie pentru Adolf Hitler.
#627488 (raspuns la: #627486) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 20/01/2012 14:33:05
La randul lor nazistii au reprezentat o sursa de inspiratie pentru contemporani, vezi raspunsul primit de manifestantii din TG. Mures din partea unui apartinator al Prefecturii.
#627489 (raspuns la: #627486) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 20/01/2012 18:28:22
Timpuri apocaliptice, Sami, timpuri apocaliptice...
#627506 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
sami_paris74 - de cher la: 21/01/2012 00:35:56 Modificat la: 21/01/2012 00:39:15
Cred ca nu exista oameni singuri, exista oameni care se insingureaza sau care se simt singuri.
Ajutorul ti se da totdeauna dintr-un motiv si aproape totdeauna trebuie sa dai ceva in schimb, dragoste, prietenie, sau orice altceva.
Eu nu prea ma astept la ajutorul altora ca un bine cazut din cer, altruist asa ca totdeauan am facut oarecare efort sa-l obtin.
Dar aici e altceva, este un text literar... E un portret romantic... :))
#627549 (raspuns la: #627486) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: