-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Visul lui Pişpirică.


de sami_paris74 la: 15/02/2012 15:16:31
modificat la: 15/02/2012 22:10:14 arata originalul
rezumat: Schita roman (Tandoi cap 5)
taguri: Cutia_cu_litere sami 
voteaza:

Începuse să ningă cu fulgi mărunţi, zăpada se aşternuse peste tot, acoperind mormane întregi de locuinţe distruse de artileria americană şi rachete ruseşti. Căpitanul rus se întâlni cu Tandoi într-un restaurant de la periferia Berlinului de Est .
Se aşezară la o masă rotundă lângă o sobă de teracotă.
- Aici este mai cald ! Zise căpitanul Adamov suflând în degetele îngheţate , aşezând la picioarele lui Tandoi o geantă plină cu dolari.
Documentele şi fotografiile sunt interesante ! Şeful meu va trimis 20 000 de dolari şi zice că începând cu ziua de astăzi o să lucraţi pentru el. Tandoi trase geanta plină cu bani şi o plasa imediat lui Pişpirică.
- Aici dacă n-ai o casă călduroasă o mierleşti de frig ! Şi nu vrem să ajungem în gropile comune domnule Adamov.
- Noi putem lucra pentru dv zi şi noapte.
Căpitanul se uită cu milă la Pişpirică.
- Şi el cu ce se ocupă ?
- Ştiţi noi suntem cu buzunarele, el e cu casele.
- Şi cum se poate urca el pe case , că e tare mititel ?
- El ? Păi el nu urcă căpitane, el intră prin cele mai mici găurele, în schimb tovarăşul lui dul Păpurică, e un artist la căţărat pe acoperişurile caselor !
Aşa tovarăşi , aşa e bine, haraso ! E bine să fiţi organizaţi.
Dacă o să meargă bine treaba, o sà vă angajăm pe toţi.
Adamov bău grăbit paharul cu vin, îşi fixă bine pălăria pe cap şi părăsi restaurantul.
- O să vă aduc şi ceva de haleală, dacă-mi spuneţi unde o să vă găsesc.
Tandoi ai lăsa adresa scrisă pe o bucăţică de hârtie albă,cu un desen nu prea reusit.
- Uite ! Aici ne găseşti.
Cozile la alimentare şi micile băcanii erau interminabile, de fiecare dată când furau câte-un portofel de la nemţi, erau uimiţi că în majoritatea portofelelor găseau foarte mulţi bani, Gutuie a reuşit să aducă câteva valize furate cu faimoasa lui « gură de rechin », unde câte-un voiajor gură cască, lasa valiza lângă picior şi se uită curios la mersul trenurilor.
El « fraierul gură cască » nu vedea nimic, valiza lui era înghiţită de altă valiză mai mare şi niciodată nu se vedea nimic. Gutuie se ducea apoi cu valiza lui mare în sala de aşteptare, o punea sub cap şi se făcea că doarme.
Acolo în valize găsea îmbrăcăminte şi chiar alimente, fără aceste alimente viaţa lor, a celor patru supravieţuitori ar fi fost imposibilă/erau uniţi şi sperau cu toţii să se reîntoarcă în România.
Gutuie nu era furios, nu o lua la fugă, nici teamă nu avea , uneori spunea cu un surâs trist : - daca nu le ai cu furatul, frica şi emoţiile, te trădează mereu. – Şi dacă te observă » ginitorul » eşti «un fraier asigurat » Nemţii erau plini de bani, nu toţi, dar majoritatea aveau ascunse averi inestimabile! Ca să omori 50 de milioane de oameni şi să le furi averile, înseamnă pentru un stat ca Germania o bogăţie imensă. Majoritatea celor judecaţi la Nurenberg au declarat că nu sunt vinovaţi pentru crimele acestui război, au declarat că ei nu au făcut altceva decât să îndeplinească ordinele lui Hitler ! Dar eu pun o altă întrebarea, a reuşit Hitler să ucidă singur cele 50 de milioane de oameni ?. A reuşit Hitler să fure şi să devalizeze singur toate bogăţiile din ţările ocupate ? Eu personal zic că nu ! Hitler nu a reuşit să vadă toate crimele si furturile de-acolo din buncărul lui, comorile lui Musolini nu se ştie inca , în care castel din Germania au fost ascunse . Din Franţa, Italia, Spania şi Rusia au fost furate bogăţii imense, bogăţii care n-au mai fost niciodată recuperate/aur, diamante, opere de artă, tablouri cu valori inestimabile, România a plătit cu epuizarea totală de petrol din Valea Prahovei. Urmează acum un moment de tăcere, pentru că istoria şi secretele acestui popor încă nu este cunoscută în totalitate. Astăzi în Germania când poliţia mai prinde la furat câte un amarait de ţigan îl bagă în puşcărie şi apoi îl trimite împachetat în România.Şi zice : România este o ţară coruptă plină de hoţi şi de ţigani, o asemenea ţară, nu trebuie să facă parte din Comunitatea Europeana si nici din Shenghen.
Între timp cei patru oameni eliberaţi din lagărele morţii, nu s-au mai despărţit niciodată, frica şi grozăviile morţii prin care trecuseră, i-a unit până la moarte.
Întruna din nopţi Pişpirica se trezi transpirat, îl visase pe Menghele ; se ridică în picioare şi ridică mâna dreaptă, exact aşa cum îl punea Menghele uneori să îl salute pe Hitler .
Tandoi se trezi imediat şi se trezira si Gutuie si Păpurică , le făcu un semn discret cu degetul la gură, să nu râdă şi nici să-l sperie pe pitic.
A urmat un moment de tăcere, doar aripile unui fluture de noapte se mai auzeau bătând cu disperare în jurul lămpii cu petrol. Pişpirica se apropie de fluture şi îl prinse de aripioare, era un fluture de noapte din familia Saturnia pyri, cu ochii ca de păun cu corpul păros şi aripile uriaşe, colorate în culoarea roş-gălbui.Îl prinse cu mâna stângă şi merse aşa cu el până ajunse lângă Tandoi şi cei doi prieteni. Tandoi preluă fluturele şi îl duse la geamul unei alte încăperi din casă, fluturele eliberat îşi luă zborul, dispărând în întuneric.
Din depărtare se auzi zgomotul unei arme , pistolul mitraliera mai răpăi o dată şi din nou linişte. Încă « un mort » gândi Păpurică tremurând de frică.
Pişpirică adormi, prietenii lui îşi aprinseră din nou câte o ţigară, Tandoi îl mângâi pe frunte şi îl privi cu milă.
Visă că era acasă la el, împreună cu fraţii lui, se liniştise, avea fruntea descreţită şi semăna foarte mult cu piticul « Dopey = Mutulică » din « Albă ca Zăpada » Visa că era linişte acolo în casa lor, atâta linişte că se auzea doar tic-tacul ceasului de buzunar al tatălui său şi clipocitul apei, susurul apei, cu care era obişnuit. Acolo unde apa trecea grăbită în fiecare secundă printre pietrele pârâului din spatele casei,acolo departe , unde se nascuse marele artist de circ Pispirica.


« În copilăria noastră,
Jocul pe care-l jucam
Era un pistol cu capse
Ne făceam că ne împuşcăm.
Bang, bang, în inimă
Bang, bang noi ne împuşcam
Bang, bang,bang, ne făceam că ne jucăm... »

Vers preluat din cintecele anilor 70


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

subiecte similare:
Groapa
Somnul.
Spionii.
Bucuresti

comentarii (19):


zambet - de beatlemaniacul la: 15/02/2012 16:55:21
ca de obicei mi-ai smuls un zambet ... amar ...
#629339 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 15/02/2012 17:20:04
Scris cu talent si emotie. Cat despre Ce zice Germania despre Romania...
#629342 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 15/02/2012 18:20:58
Principiile sunt intotdeauna inaltatoare dar aplicarea lor depinde de vremuri. Indiferent de ele sunt un pretuitor al "serialelor" cu care ma incanti atat ca informatie in sine cat si ca stil.
#629354 (raspuns la: #629342) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de sami_paris74 la: 15/02/2012 18:24:14
Ma bucur enorm ca ti-a placut,de fapt mereu m-ai incurajat si uneori cind esti apreciat,parca ,parca ,iti vine sa scrii din ce in ce mai mult.

Sanatate si bafta in tot ce-ti doresti.

Ton ami.
Sami.
#629355 (raspuns la: #629339) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby M - de sami_paris74 la: 15/02/2012 18:27:44
Hailoviu Baby,multumesc pentru coment si trecere.

Ti amo
#629356 (raspuns la: #629342) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 15/02/2012 21:13:13 Modificat la: 15/02/2012 21:13:53
gasit o greșeală: "dacă-mi spune-ţi" (e fără cratimă)
#629374 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
D.R - de sami_paris74 la: 15/02/2012 22:06:31
asa este ,ai perfecta dreptate,eu cred ca este corect "daca-mi spuneti",totusi pe corectorul pe care il am eu, nu mi-a aratat ca este o gresela.


am sa modific,multumesc.
#629377 (raspuns la: #629374) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de sami_paris74 la: 15/02/2012 22:08:44
am sa mai scriu si sper sa citesti in continuare.

Multa fericire si noroc.
#629379 (raspuns la: #629354) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 15/02/2012 22:34:33
"totusi pe corectorul pe care il am eu, nu mi-a aratat ca este o gresela".
Cocediaza-l... sunt atatia care astepta si gura lor sa manaca o paine... Click here to view full size
#629380 (raspuns la: #629379) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
pescadorul - de sami_paris74 la: 16/02/2012 08:13:18
La noi, respectul față de limbă și respectarea regulilor gramaticale sunt semne de anormalitate, apanaj al ciudaților și perfecționiștilor doar.

Eu nu sunt perfect,am desigur greseli,dar important este ca stiu sa imi asum aceste greseli.#629384 (raspuns la: #629380) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 16/02/2012 13:09:01
In acest spatiu al cafenelei exista clar certitudinea ca membrii si-au luat toti bacul chiar si daca la 23 de ani sau in Franta si apoi si-au dat doctoratul in "pixelul albastru". Ca exista si niste erori, subliniate de altfel pe ici si colo se datoreaza faptului ca majoritatea scriu "live" si nu stau sa mai reciteasca textul ca sa vada o litera in plus sau in minus, aparuta si din cauza tastaturii care se mai incapataneaza la cate un caracter.
Chiar si ca structura a textului mai pot sa existe derapaje, cel putin in cazul meu caci in timp ce scriu o propozitie imi apar noi notiuni pe care le introduc pe loc fara sa mai recitesc contextul si se pot naste astfel niste situatii cand cititorul se intreaba daca autorul a trecut macar prin curtea unei scoli.
Dar sa intri prin alte "spatii" virtuale si o sa ramai socat. O sa ai impresia ca la gradina zoologica s-a bagat internet si chiriasii, care si asa se cam plitisesc pe acolo, au inceput sa-si depene simtirile.
#629434 (raspuns la: #629384) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nene Sami - de lecturator la: 21/02/2012 17:09:53
Tare am fost ocupat.
Evident nu dezminti. Da' esti zgarcit...
Sau, ca si dulceata trebile astea se servesc cu lingurita?
Iti zic un secret: eu mananc dulceata cu o lingura mare, mare...
Da si talica mai mult sa vedem daca suport.
Bafta!
#629887 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
stari opuse - de beatlemaniacul la: 27/02/2012 23:30:48
... astazi s-a intamplat ceva ciudat, care imi accentueaza ideea ca daca se spune ca extremele se ating atunci mai mult ca sigur ca starile emotionale total opuse sunt facute sa se imbratiseze in sufletul nostru...
Toata dimineata am fost cu ochii in lacrimi pentru un eveniment care s-a intamplat foarte aproape de locul unde locuiesc. probabil ca daca intrati pe yahoo sau pe alte site-uri o sa vedeti ca au avut loc impuscaturi la un liceu din SUA. Ei bine, toate acele imagini, un baiat de clasa a 9-a care a scapat dupa ce un glont in trecere i-a atins urechea, parinti ingroziti asteptand afara, exact ca in filmele cu ostateci, toate acele imagini mi-au tinut toata dimineata ochii in lacrimi gandindu-ma ca unul din parinti puteam fi eu. Pe la pranz ma mai linistisem nitel, cand am primit un telefon de la o firma unde trimisesem saptamana trecuta un CV, si care mi-au comunicat ca vor sa vin la un interviu maine. M-am trezit ca nu mai am aer, eram la telefon cu ala si parca gafaiam, nu stam exact ce este cu mine. Dupa ce am inchis telefonul m-am luat cu mainile de ochi si nu stiam sigur ce sterg, lacrimi de bucurie, de manie, de usurare ... pana mea ... nu stiu cum de se inghesuie deodata asa in mine asemenea stari ... iar alte luni, saptamani, zile curg gri si fara insemnatate ...
... am scris aici deoarece cred ca tu ai abilitatea sa aduni in scris astfel de stari ... eu cam asa ma simt cand citesc cate un fragment scris de tine ...
#630105 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de sami_paris74 la: 28/02/2012 11:54:53 Modificat la: 28/02/2012 11:59:05
Daca ai plins este un semn foarte bun ,sa stii ca si eu pling uneori,toate starile care se inghesuiesc in noi sunt stari care fac parte din viata ,unele dintre ele sunt evenimente care ne marcheaza sufletul si inima....si atunci simtim ca lacrimile sunt sarate.Lacrimile dau un sens starilor noastre sufletesti, de foarte multe ori dau un sens bun, altadata un sens rau.Dar cel mai frumos lucru din viata ta, este atunci cind impreuna cu lacrimile stii sa comunici cu oamenii pe care ai stimezi si ai iubesti.Atunci parca durerea care te macina este mai suportabila.
Promit ca voi tine cont de mesajul trimis de tine,promit ca aceasta intimplare o sa fie scrisa intruna din cartile mele,insa cu adevaratul tau nume.

Te imbratisez drag prieten.

Multumesc pentru mesaj.
Sami.
#630115 (raspuns la: #630105) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de sami_paris74 la: 28/02/2012 12:01:13
In asa fel incit totul o sa aibe un sens bun.
#630116 (raspuns la: #630115) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
bre - de beatlemaniacul la: 28/02/2012 23:25:33
nu scrie despre mine, nu vreau sa fiu celebru ...
;-)
#630155 (raspuns la: #630116) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
beatlemaniacul - de sami_paris74 la: 29/02/2012 00:32:07 Modificat la: 29/02/2012 00:33:29
cred ca ar trebui sa scrii tu o carte cu ceea ce simti,asa ca am sa las povestea asta pentru tine,este o poveste din viata ta.

#630156 (raspuns la: #630155) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de 10:15 la: 05/03/2012 07:46:10
Io faceam bang bang cu jerghiile prin parloage
#630354 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
10:14 - de sami_paris74 la: 05/03/2012 16:27:18
sa faci bang,bang ,unde ? Incearca sa te exprimi corect ,ori poate ai accent de tigan cu pirloagele tale.
#630375 (raspuns la: #630354) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...