-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Insuficient


de Bianca25 la: 05/03/2012 09:59:56
rezumat: Ce facem când ceea ce avem nu mai ne este îndeajuns? Căutăm motivele să vedem dacă într-adevăr avem nevoie de mai mult, sau pur şi simplu încercăm să obţinem mai mult?
voteaza:
Ce facem când ceea ce avem nu mai ne este îndeajuns? Căutăm motivele să vedem dacă într-adevăr avem nevoie de mai mult, sau pur şi simplu încercăm să obţinem mai mult?
Teoretic trecem la alt nivel în viaţă, ne facem o îmbunătăţire a stării actuale, cel puţin în capul nostru şi în ochii celorlalţi.
Mai mult nu înseamnă neapărat lucruri materiale, mai multe sau mai de calitate, poate însemna pur şi simplu trecerea de la un nivel psihic la altul, o evoluţie interioară.
Azi mă simt bine singură, mâine vreau o relaţie.
Regresăm vreodată la stările anterioare? Da, datorită diverşilor factori. Ne răzgândim, nu mai vrem, suntem indecişi, mai şi pierdem, pariem pe ce nu trebuie. Nu ştim niciodată exact ce o să avem, putem doar să prepunem, să încercăm să obţinem şi să le pierdem poate ulterior.
Ce ţie îţi este suficient altuia îi este insuficient şi altuia i se pare prea mult.
Ce ne determină să ne gândim la mai mult? Faptul că vedem că putem câştiga mai mult şi mai mult? Credem că merităm mai mult pentru că aşa ni s-a spus?
Orice modalitate de comparaţie este subiectivă, chiar şi dacă ne comparăm cu nişte termeni generali de convieţuire. Prin urmare faptul că vrem şi vrem nu înseamnă decât o nemulţumire extremă faţă de noi înşine şi de o lipsă de apreciere a lucrurilor şi oamenilor pe care-i avem în viaţa noastră.
Ne întâlnim de multe ori mai mult decât ne ajunge plapumă, poate pentru că ştim că dacă nu sperăm să schimbăm situaţia, nu o să ne simţim fericiţi. Orice am obţine, nu vom fi niciodată mulţumiţi pe deplin.
În concluzie alergăm în jurul cozii ca o pisică plictisită de tot ce are în jur şi care se întoarce la singura persoană care o mai distrează, ea!
http://rusbianca.wordpress.com/2012/03/05/insuficient/
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (8):


*** - de pescadorul la: 05/03/2012 12:26:54
A-ti constientiza starea tine de comparatii asa cum bine ai subliniat, suficeint sau insuficient depinzand de termenii la care te raportezi. Putem fi multumiti de exemplu ca nu mai avem par pe noi precum gorila mama sau ca nu mai locuim in pesteri precum intermediarii cromagnoni. Atunci mai venea ursul in vizita, acum vine cate unul la usa si zice... Saru-mana, la multi ani, sunt gunoierul dvs... ii dai mana si zici, incantat sau administratorul sa-ti aduca aminte ca s-au facut 3 luni de cand ochii plansi n-au mai vazut un ban pentru intretinere... de preferat ursul.
Daca orizontul de asteptare este ospatarul, mecanicul auto sau instalatorul tu ca medic, profesor, inginer te poti simti chiar stanjenit ca ai facut o scoala care scoate tampiti. Bine acum stai si te intrebi la ce mai trebuie medici, de exemplu, daca bolile se trateaza singure, fara medicamente, conform unui concept revolutionar unic in Calea Lactee "Lasati-i sa se zvarcoleasca", iata metoda, nu cacaturile alea de hapuri care mai costa si bani si oricum majoritatea este contrafacute. Daca te uiti in jur, cantarind din acest punct de vedere, ai senzatia ca te afli in Cretacic, imediat dupa disparitia dinozaurilor deci un pic insuficient fata de epoca actuala. Fleming ala cu penicilina, Kokh ala cu tuberculoza, Hoffmann ala cu aspirina, niste idioti caci in loc sa faca facultatea de ospatari sau macar de mecanici auto, ca astia sunt necesari si-au pierdut timpul aiurea pentru niste frectii care oricum te caci pe ele.
Acum te mai compari cu colega de servici ca daca tu te imbraci de la second si tot ce ai cu tot cu palton costa mai putin decat chilotii de la Dita Von Teese ai respectivei sau tu ai geanata din talcioc fata de Vuittonul de pe biroul alaturat, ai oarecari bufeuri de tensiune si-ti vine sa-ti dai nitel ochii peste cap. E normal sa tinzi la mai bine si sa incerci sa avansezi chiar daca asta inseamna sa te obisnuiesti sa stai capara.
In esenta insa insuficienta este motorul progresului ca daca omul era o fiinta cu tendinte de suficienta alergam si acum imbracati in piei cu sulite cu varf de piatra cioplita dupa cate un iepure sau o caprioara ca sa le facem la protap si faptul ca ne umpleam matul ar fi ramas maxima multumire. Dar iata ca omul dupa ce a avut, a devenit nemultumit si a vrut din ce in ce mai mult si a cautat pana a gasit, maneaua.
#630364 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 05/03/2012 13:10:45
natura umana tinde sa aiba TOT, intreaba-l pe Freud.
#630368 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de pescadorul la: 05/03/2012 14:53:26
Despre TOT numai Freud putea sa vorbeasca, eu care nu sunt nici cat un floc de-al lui ma rezum la universul meu minuscul prin comparatie. Dar cum maestrul ne priveste de sus nu ne ramane decat noua, epigonilor, sa purtam discutii altfel ne-am uita asa fix la display si am considera suficient ca functioneaza.
Tot timpul exista noutati pe care nici macar Freud n-a putut sa le imagineze macar, cancerul se trateaza cu... nimic. Bine dar si cancerul asta e cam idiot. Pai mai nene daca eu sunt o boala care macin un oreganism, cat de prost pot ca sa fiu ca sa-l macin de tot si inclusiv pe mine prin moartea gazdei.
Uite o tema pentru nepotul lui Freud, de ce exista boli letale, alea n-au instinct de supravietuire?
#630372 (raspuns la: #630368) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de om la: 06/03/2012 03:39:45
Ce facem când ceea ce avem nu mai ne este îndeajuns? = excelenta intrebare...din pacate abordarea/dezbaterea este extrem de limitata/superficiala :((
#630380 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
"Ce facem când ceea ce avem "nu mai ne este îndeajuns? - de 1brasovean la: 06/03/2012 08:22:51
asa ..., ce facem?

pai nu stiu dar io-te ce zice un nene:

"Vad totul perfect; exista doua situatii posibile, cineva poate face ori una ori alta. Opinia mea sincera si sfatul meu prietenesc este acesta: si daca o faci, si daca n-o faci, in ambele cazuri vei regreta." - Søren Kierkegaard
#630383 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
nu m-ai surprins - de paula_vs la: 06/03/2012 08:56:37
sa mergi pe o cale batuta nu te ajuta cu nimic,cauta altceva ,ti-am vazut si regizarea,esti prea cuminte,cu asta nu ajungi departe,80 %din oameni sunt asa
#630385 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Baby Mititelu la: 07/03/2012 09:57:07
Natura umana asa e ea, nemultumita, insuficienta. Pana sa aflam ce e de cautat si de gasit cu adevarat, trece viata...E scris in stele probabil...:)
#630400 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de 10:15 la: 07/03/2012 10:46:17
trecui cu submarinul meu -e din fier de cacat- si nu vazui decat bulbucii. Apropo, asta e un catastif? Caci ar trebui sa fii ca un farmazon ce canta la foasca, nu ca sa traga la sunetul altuia, ci ca sa fie tunelul prin care sunetul capata o noua nuanta!

Si din pacate...........
#630416 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...