Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Noroc


de Bianca25 la: 07/03/2012 09:42:02
rezumat: Întâmplător nu cred în noroc şi sunt de părere că tot ce faci depinde de tine şi de factori care nu au nici o legătură cu şansa.
taguri: noroc ghinion Salonul 
voteaza:
Întâmplător nu cred în noroc şi sunt de părere că tot ce faci depinde de tine şi de factori care nu au nici o legătură cu şansa.
Există situaţii în care toate lucrurile se întâmplă în aşa fel încât eşti tentat să crezi că dacă nu ai fi avut noroc, puteai fi mort, să fi ales altceva şi absolut totul ar fi fost diferit.
Norocul ţi-l faci cu mâna ta? Cu siguranţă dacă nu crezi în şansă, trebuie să te gândeşti că e vorba de predestinare şi că anumite fapte trebuiau să se întâmple şi că totul acţionează aşa cum e stabilit de milioane de ani înainte şi toţi stăm sub puterea magică a unui demiurg.
Şi cum nu ne convine să există altul care să ne comande, credem că există norocul. Credem în liberul arbitru şi în posibilitatea că noi alegem totul şi de fapt totul depinde doar de noi.
Şi acest liber arbitru nu este puţin fals din punctul de vedere al Demiurgului? Adică el oricum ştie tot, faptul că noi nu cunoaştem face că alegerile noastre să pară că de fapt sunt ale noastre şi nu le cunoaşte nimeni.
Unde e linia fină între faptul că el ştie tot şi că ne lasă să facem ce vrem şi să alegem ce ne dorim şi nu intervine şi partea în care există noroc şi toate sunt potrivite să ajungem într-un anumit punct indiferent de alegerea noastră?
Ghinion, neşansă, noroc… le-am inventat noi pentru că nu putem explica tot ce ne înconjoară, precum oamenii cavernelor care se închinau trăsnetelor şi fulgerelor?
Sau norocul există dar nu ştim cum funcţionează, încă?
http://rusbianca.wordpress.com/2012/03/07/noroc/
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (4):


*** - de Baby Mititelu la: 07/03/2012 10:55:49
Inca nu m-am decis daca sa cred sau nu in noroc...mai degraba sunt tentata sa nu cred. Cred in altele, in schimb...
#630417 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
opt subiecte - de Intruder la: 07/03/2012 16:05:07
in cinci zile, dar n-ai binevoit sa raspunzi nimanui...ok.
asta se cheama lipsa de minimum de respect fata de utilizatori, egoism, drum blocat catre dialog...sau depunere de icre.

mbon, nu pierd io. :D
#630428 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Daniel Racovitan la: 07/03/2012 17:16:23
omului, cand ii merge bine si ii ies toate, nu e din cauza ca e norocos, e din cauza ca e genial, priceput, talentat; cand nu ii merge bine -- e din ghinion.

da, uneori norocul ni-l mai si facem, insa lumea are tendinta sa subestimeze mult cantitatea de noroc (intamplare) care influenteaza lucrurile
#630433 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de 1brasovean la: 07/03/2012 18:16:52
pesemne ca mai se egzista o ipoteza: daca te duci le blogul pricinos (cel ras-pomenit la sfarsitul fiecarei postari), faci trafic & comentezi acolo, primesti si raspuns. si bezele:)
#630434 (raspuns la: #630428) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: