Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Imi cer iertare


de Bianca25 la: 07/03/2012 16:58:10
rezumat: De ce nu iertăm? Pentru că nu avem această putere şi că acest lucru îi revine doar unui preot, unui părinte mult încercat de viaţă, lui Dumnezeu şi nu mie, un muritor nenorocit care greşesc în fiecare zi şi mi se iartă mereu ceea ce fac?
voteaza:
De ce nu iertăm? Pentru că nu avem această putere şi că acest lucru îi revine doar unui preot, unui părinte mult încercat de viaţă, lui Dumnezeu şi nu mie, un muritor nenorocit care greşesc în fiecare zi şi mi se iartă mereu ceea ce fac?
Nu înţeleg de ce ne ia atât de mult timp să iertăm, să trecem peste durerile cauzate de ceilalţi, peste greşeli intenţionate sau nu. Dar cel mai rău îmi pare că nu pot uita. Reuşesc de multe ori să iert, chiar dacă îmi ia multă vreme, dar nu uit. Undeva într-un colţ de minte îmi rămâne amintirea unor senzaţii neplăcute.
Cred că cel mai mult dor lucrurile făcute fără intenţie, din neatenţie, desconsiderare, indiferenţă, pentru că dacă cineva vrea să-ţi facă rău, fie te răzbuni, fie îl ierţi. E mai simplu. Pe când aşa, stai şi te gândeşti cum poate fi un om atât de concentrat pe viaţa lui şi pe el încât să ia decizii aşa de rapid, fără să gândească ce aduc ele asupra celorlalţi. Şi în acest caz, dacă cineva tot îl iartă, poate că va persista…
Cât poţi să ierţi? Zi după zi, an după an?
Se spune că cea mai dulce răzbunare este indiferenţa, dar eu nu pot rămâne aşa, fără să spun ceva. Omul respectiv, este responsabilitatea mea să-i atrag atenţia pentru ca pe viitor să nu mai repete, mai ales dacă e neintenţionat.
Îmi cer iertare rar şi încerc să merg pe logică de cele mai multe ori, dar nu îmi iese întotdeauna.
Suntem consideraţi mai proşti de unii dacă iertăm mereu şi duşi cu pluta dacă suntem răzbunători, ranchiunoşi. Nu ar fi mai simplu cel care a greşit să-şi ceară el iertare?

http://rusbianca.wordpress.com/2012/01/09/imi-cer-iertare/
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (3):


*** - de Baby Mititelu la: 08/03/2012 07:34:55
Ba avem puterea de a ierta, nu e a noastra, nu e proprietate si nu e a oricui! Puterea asta e una speciala, e har si vine de mai sus de noi...Preotii cand dau iertare celor gresiti si gresitori nu o dau de la ei ci iarasi mai de sus...
Omul poate scuza, doar atat...Iertarea e altceva, altcineva.
Complimente pentru subiecte, teme de reflectie toate...
#630445 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
imi cer iertare - de snow la: 08/03/2012 21:49:31
Iertarea se revarsa din interiorul nostru.
Ne manifestam cum simtim?
#630468 (raspuns la: #630445) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Iertarea - de LILY GOTH la: 27/11/2012 15:09:54
A GRESII E OMENESTE A IERTA E DUMNEZEIESTE.A-ti cere iertare cind gresesti e tarie de caracter.A-ti recunoaste greseala,a constientiza faptic, de ce crezi ca se spune GRESEALA RECUNOSCUTA ESTE PE JUMATATE IERTATA. Preotii acorda iertarea in urma spovedaniei. A recunoaste ceea ce ai facut. Ca oameni gresim cind nu iertam greselile altora mai repede. Nu ne dam seama ca NEIERTAREA lasa urme adinci in inimi si suflet, nu numai acelor carora nu le acordam iertarea ci in propriile noastre inimi sisufletel.NEIERTAREA ESTE BOALA PE CARE O TII IN TINE. IERTAREA nu o acorzi daca nu cunosti, nu stii, nu aflii de ce s-a ajuns la GRESEALA. Din punctul meu de vedere NU IERT DACA NU UIT/NU UIT PENTRU CA NU IERT. NEMARTURISIREA UNUI LUCRU FACUT RAU,CU INTENTIE este cel mai rau lucru cu care te poti confrunta. Cine are taler sa masoare rautatea sau prostia. DACA UN LUCRU ESTE FACUT RAU DIN PROSTIE SORRY il poti intelege si accepta mai usor decit INTENTIA REA DUSMANOASA. Unele fapte, nemarturisirea adevarului, minciuna,adevarul ascuns pot afecta nu numai persoana ta sau a familiei ci o intreaga comunitate.Cel mai corect este sa spunem TATAL NOSTRU seara la culcare cu voce- sa ne rugam si pentru sufletul celor ce ne-au necajit, sa spunem un simplu IARTA-L DOAMNE. ASA SA MA AJUTE DUMNEZEU.
#636466 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: