Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

"Pervertirea", un nou roman de Cristina Nemerovschi, in aprilie la Herg Benet


de morgothya la: 15/03/2012 14:23:14
rezumat: nou roman de Cristina Nemerovschi
voteaza:
Editura Herg Benet pregătește pentru luna aprilie un thriller filosofic dus la extrem - romanul Pervertirea, semnat de Cristina Nemerovschi. Autoarea revine cu o altă scriere la fel de provocatoare și intrigantă, după succesul inregistrat cu debutul Sânge satanic (2010).

Descrierea romanului "Pervertirea":

Un artist ucide și lumea din jurul lui se schimbă.

Amalia, o adolescentă deloc banală, dispare într-o dimineață de decembrie. În căutarea ei pornesc trei prieteni care sunt, în același timp, și suspecți în cazul dispariției tinerei: un scriitor mizantrop și de succes, un pictor fascinat de lolite, dar și de septuagenare, o prostituată atrasă de tot ce înseamnă sex extrem. Revoltele sociale din februarie 2012 constituie, în premieră în literatura română, o parte din fundalul acțiunii. Căutarea Amaliei reprezintă pentru fiecare dintre cei trei o introspecție dură, o permanentă și caustică analiză a umanității degradate. Pe urmele Amaliei, pășim într-un București underground, cu cluburi dedicate sado-masochismului, dar și cu memorabila și fascinanta Cală, un loc desprins parcă din Călăuza lui Tarkovski.

Alte figuri pitorești apar treptat în rolul de suspecți: o Dominatoare, o adolescentă cu tendințe de nimfomanie, Babuinu – tatăl vitreg al Amaliei, un paznic nebun al Calei, un moș însoțit de o ceată de pelicani.

Imaginația celor trei protagoniști abundă de fabulos, distopic, umor negru, cinism. Singurul subiect pe care nihilismul nu îl atinge este arta. În numele artei, se poate ajunge și la crimă?

*

“Pervertirea” creează și o breșă în timp, transportându-ne la un moment dat în perioada de după cel de-al doilea război mondial. În cea mai mare parte a sa, avem însă de-a face cu un roman extrem de actual, în paginile căruia sunt surprinse – pentru prima dată în literatură – evenimentele politico-sociale din februarie 2012.

Pe lângă ritmul alert și personajele viu colorate, “Pervertirea” este un roman care problematizează, în special în ce privește moralitatea. Oamenii sunt priviți ca obiecte de către artistul nihilist, într-o răsturnare a filosofiei umaniste, perfect asumată și justificată.

“Pervertirea” este un thriller filosofic despre artă, oameni și o nouă (i)moralitate.

Alexandru Petria scrie urmatoarele: "Deși supratema romanului este una asupra căreia s-a mai speculat – motivația artei, ce anume îl face pe artist să creeze, prozatoarea ne aruncă însă într-o situație-limită în care personajele, extreme și ele, ucid pentru a perpetua arta. Întrebarea cu care rămâi după: am merge până la crimă în numele artei autentice?"

*

Cristina Nemerovschi s-a născut pe 10 mai 1980 la București. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, secția Filosofia Culturii, și un master în cadrul aceleiași universități, încheiat în 2005 cu dizertația Despre natura adevărului propozițiilor matematicii și logicii la L. Wittgenstein. A urmat un master și în cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice. Din 2009, este redactor al revistei EgoPHobia, unde are și o rubrică permanentă, Cronica nihilistei. A publicat proză, filosofie, critică literară, eseuri, studii în revistele EgoPHobia, Tiuk!, Ateneu, Cultura, Sisif, Fiore Magazine, Noema, Subcultura, Accent Cultural, Suspans.

Sânge satanic a apărut în 2010 la Editura Herg Benet. A fost reeditat în 2011. Romanul a primit premiul Tiuk! pentru debut, premiul Proliteratura pentru Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea Anului 2010, fiind selecționat pentru cea de-a 25-a ediție a festivalului francez Premiers Romans En Lecture.
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (6):


:) - de Baby Mititelu la: 16/03/2012 10:09:55
Brava!
#630704 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Cristina - de Baby Mititelu la: 16/03/2012 10:11:06
Cand si unde il lansezi? Ma intereseaza...
#630705 (raspuns la: #630704) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Intruder la: 16/03/2012 16:37:47
suna promitator "un moș însoțit de o ceată de pelicani", dar intr-o recenzie care se respecta se scrie "batran".

n-am auzit de thriller filozofic...hehe.
#630720 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
intruder - de zaraza la: 17/03/2012 21:14:55
n-am auzit de thriller filozofic...hehe.

eee, stai pe aproape, caci acu' apare si romanul erotico-social, cu accente metafizice, desigur! ai grija cum il citesti, caci te schimba, iti rastoarna scara de valori si te face (in sfarsit!) sa gandesti! hmhmhm, ma intreb, oare topeste si celulita?
#630740 (raspuns la: #630720) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
ezact ce-mi lipsea - de danidanam la: 17/03/2012 21:29:18
da' io astept audio-book' ul,
dupa cum or zis cercetatorii americani de la mine din bloc-
sa vedeti ce conopizi scot anu' asta -
daca le servesc in perioada de crestere ,,thriller filosofic dus la extrem''
#630742 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
Baby Mititelu - de morgothya la: 18/03/2012 18:35:03
Mersi mult!
O sa-i fac lansarea intai la Bucuresti, va fi una si la targul de carte Bookfest, daca ai timp si chef si nu e prea departe, te astept! :)
Pe urma, daca merge bine cartea, o sa fac lansari si prin tara...

Intruder: asa e, dar au preferat s apastreze varianta care apare in carte, "mos" :)
De cand a facut cariera romanul lui Dan Lungu, "Sunt o baba comunista", cred ca e acceptat si "mos" chiar si in cercurile serioase ;)

Despre restul, care critica o carte dupa titlu, fara s-o fi citit, stim cu toti - nimeni nu-i ia in serios. Ii asteptam sa mai creasca, sa se mai maturizeze si sa isi dezvolte capacitatea de a accepta fara ranchiuna succesul celui de langa ei :P

#630747 (raspuns la: #630742) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: