Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro

Satra


de Bianca25 la: 17/03/2012 17:19:27
rezumat: Cum reuşim să împăcăm şi capra şi varza fără să ne simţim vinovaţi că nu urmăm învăţătura părinţilor şi a felului “normal” de a trăi?
voteaza:
Alergăm să obţinem multe lucruri, să avem stabilitate, casă, masă, familie, copii, avere, linişte şi pace la bătrâneţe şi ne facem un scop din asta. Ne luptăm o viaţă întreagă pentru un trai mai bun şi de multe ori uităm să ne bucurăm de călătoria care ne poartă prin viaţa asta.
Poate dacă am înceta să mai căutăm, vom găsi ceea ce ne trebuie fără să vrem. Vor veni lucrurile şi oamenii la noi. Când te aştepţi cel mai puţin, atunci ţi se întâmplă cele mai frumoase lucruri.
Îmi plac nomazii, ca ţiganii de pe vremuri cu şatrele, care mergeau dintr-o parte în alta a lumii, cu casa în spinare, trăind şi iubind pe unde apucau. Oamenii cred că suferă de pe urma unor legi sociale nescrise, sunt băgaţi în cutii şi se aşteaptă lumea să facă anumite lucruri, fără de care sunt desconsideraţi.
Există indivizi care trăiesc cum îşi doresc, în afara oricărei norme, evident nu sunt prea iubiţi.
Cum reuşim să împăcăm şi capra şi varza fără să ne simţim vinovaţi că nu urmăm învăţătura părinţilor şi a felului “normal” de a trăi? Vreau să mi se dea din start posibilitatea de a alege ce să fac în viaţă, să nu vin pe lume cu nişte aşteptări ancestrale, fără de care o să fiu o ciudată.
Nu vreau să fiu nomadă, nu vreau să nu am o familie, vreau doar să aleg din toate posibilităţile care există, ce cred de cuviinţă că mi se potriveşte.
Ar trebui inventată societatea utopică în care fiecare merge pe drumul lui şi este privit cu ochi buni, indiferent de calea pe care a ales-o.
http://rusbianca.wordpress.com/2012/01/17/satra/
comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

comentarii (2):


*** - de pescadorul la: 18/03/2012 00:50:32
Deja aici o dam in filozofie ieftina, vai ce fericiti sunt tiganii cum traiesc ei asa liberi si fericiti, frati cu natura in timp ce tu te chinui sa traiesti sub povara legilor sociale bagata la cutie. Pai cine te obliga sa alegi calea asta batuta si anosta si sa nu-ti achizitionezi colo o caruta mandra cu coviltir, cateva ceaoane ca sa le atarni la "streasina", o pereche de cai focosi, un catel de companie care sa alerge printre printre picioarele lor si p-aci ti-e drumul. Mancare nu trebuie ca sub fusta inflorata pe care o vei purta ca echipament specific atelajului intra usor o oratanie luata cu ciordeaua de pe ici pe colo unde te apuci sa parchezi. I-ai luat gatu lu gaina, bagi o pirostrie cu niste vreascuri si te pui sa-ti umfli matu. Malai d-o mamaliga scoti din ce ghicesti prin sat pa la una, pa la alta, o ceapa un ardei, salata ti le iei singura ca sari gardul in gradina si-ti alegi. In mijlocul naturii sub cerul instelat, da sa nu uiti sa priponesti armasarii ca te trezesi pana dimineata fara tractiune. Merita sa lasi dracu toate si sa te avanti in necunoscut. Sa nu uiti laptopul ca net ai wireless in lanul de cucuruz si in fiecare zi, cat iti faci siesta ne relatezi si noua despre societatea aia utopica in care toti sunt privti la fel indiferent ca sunt in caruta sau in limuzina.
Asta seamana teribil cu o schita din literatura rusa clasica, posibil Cehov, nu mai stiu excat si mi-e lene sa fac cercetari. Un boier isi facea siesta tolanit pe divan si plictisit mazgalea o foaie cand, la un moment dat i s-a parut ca vede un chip in mazgalitura si privindu-l mai atent era din ce in ce mai incantat de realizare. Si incepe sa viseze, ce-ar fi sa renunte la tot si sa se apuce de pictura, sa traiasca din panzele pe care le face, ce viata aventuroasa si deja se simtea apropape fericit de ideea ce-i venise. Dar daca nu reuseste sa vanda destul cat sa-i ajunga sa traiasca ca acum cat are totul la dispozitie, o bataie din palme si servitorul ii face toate poftele. Aoleu, sa ajunga sa rabde de foame si sa mai stea si cine stie prin ce coclauri? Hotarat rupe hartia si o arunca, mai bea putinna vodca si se tolaneste iar adormind fericit ca a scapat de cosmar.
#630743 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul
*** - de Bianca25 la: 29/03/2012 14:44:12
Daca totul ti se pare atat de ieftin in povestea articolului, inseamna ca nu ai inteles mesajul pe care am vrut sa-l transmit.
Tiganii nu sunt altceva decat un exemplu, puteam da si altul.
Dar fiecare vede ce doreste.
#631165 (raspuns la: #630743) comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...